Ангела Меркел в защита на неправителствените организации в Русия

Ангела Меркел в защита на неправителствените организации в Русия
Германският канцлер Ангела Меркел призова Русия да даде шанс на неправителствения сектор, предаде Би Би Си. Тя отправи този апел в неделя вечерта по време на посещението в Германия на руския президент Владимир Путин. Меркел направи изявлението си на фона на непрекъснати обиски в офисите на неправителствени организации в Русия. Миналата година в страната беше приет закон, който задължава неправителствените организации с чуждестранно финансиране да се пререгистрират като "чуждестранни агенти".
<p id="story_continues_1" class="introduction">Миналия месец властите предприеха обиски и иззеха документи и техника от най-известните правозащитни организации като Амнести Интернешънъл, Хюман Райтс Уоч и "Мемориал". Сред потърпевшите бяха и две от най-големите германски изследователски центрове - фондациите "Фридрих Еберт" и "Конрад Аденауер".</p> <p class="introduction">В интервю за германска телевизия президентът Путин заяви, че руснаците "имат право да знаят коя НПО получава пари от чужбина и за какво".</p> <p>В реч, произнесена на панаира в Хановер, Ангела Меркел заяви, че Германия би желала да подпомогне превръщането на руската икономика в по-иновативна и диверсифицирана.</p> <p>"Ние сме убедени, че това е възможно само на места с активно гражданско общество", каза тя в присъствието на Путин.</p> <p>"Ние трябва да дадем тласък на нашите разговори в тази посока, да развиваме нашите идеи и да дадем на тези двигатели на иновацията, каквито са неправителствените организации, добър шанс за развитие в Русия", каза още Меркел.</p>

Коментари

  • ГЛАСОВЕ!

    08 Апр 2013 20:51ч.

    Бъде толерантни и напишете например,какво каза Путин пред кореспондентите на немските ТВ преди посещението му в Германия.Два акцента: 1.РФ има две такива неправителствени организации - във Франция и Канада,а "свободния Запад" "скромните" 654 /ШЕСТОТИН,ПЕДЕСЕТ И ЧЕТИРИ". 2.Само за първото тримесечие на 2013 година,в РФ тези "демократични" организации са получили над ЕДИН МИЛИАРД долара,интересно за какво? 3.След като в САЩ има закон над тези неправителствени организации,защо в РФ да няма.РускияТ народ трабва да знае кой и защо е създал тези организации! КУЧЕТО СИ ЛАЕ,КЕРВАНА СИ ВЪРВИ!ПРОСТО РУСИЯ СЕ ИЗПРАВИ НА КРАКАТА СИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички неправителствени организации да напуснат Русия, \

    09 Апр 2013 0:32ч.

    Моето мнение е, че всички неправителствени организации трябва да прекратят дейността си в Русия, и да я напуснат. Както се изрази по-горният мнениедател: \"Русия се изправи на краката си!\" Тя няма нужда от никакви НПО-та. Много си е добре така! Не разбирам защо трябва да се променя Русия?! Така тя е много по-удобна. Няма никакъв шанс да стане развита държава! Ако се промени и даде свобода на гражданите си и на свободната инициатива, на частния бизнес, както в САЩ, то тя много скоро може да стигне САЩ. Като се развива под крилото на Путин, тя ще си остане едно недоносче, даващо огромни пари за въоръжаване, което пък от своя страна пак е удобно за САЩ. Един силен враг винаги е удобен за наливане на пари в разработката на нови оръжия... Това пък носи развитие на различни индустрии, свързани с оръжейния бизнес, а оттам и на икономиката като цяло. Пак е добре за САЩ и Западна Европа. Защо трябва да разбутват нещата и да помагат на Русия да стане развита държава? нека си стои в блатото! Махайте НПО-тата от Русия! Не и пречете да си стои в блатото! Вън всички НПО-та от този ГИГАНТ, който се е изправил на краката си, както се е изразил нашия по-прост другар по-горе...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    14 Апр 2013 7:32ч.

    .На Макфол беше представен списък на американските разузнавачи, които ръководят НПО в Русия апр 13 Posted by infobalkani .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи