Главният секретар на МВР Живко Коцев излезе в болничен, очаква се да му повдигнат обвинения

Главният секретар на МВР Живко Коцев излезе в болничен, очаква се да му повдигнат обвинения

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Главният секретар на МВР Живко Коцев е излязъл в болничен след скандала около неговото име, който се вихри след като стана известно, че той се е познавал с баща и син Марин и Стефан Димитрови, смятани за близки до контрабандиста Никола Николов-Паскал. Това се случва в първия работен ден, след като в мрежата излязоха кадри, на които са заснети главният секретар на МВР Живко Коцев, бившият вътрешен министър и сега депутат от ПП-ДБ Бойко Рашков с обвиняемите за ОПГ, заедно с директора на Агенция "Митници" Петя Банкова - Стефан и Мартин Димитрови. 

На една от тях Коцев позира с часовник за 50 хил. лева, за който се смята, че му е подарен от Стефан Димитров.     

Живко Коцев: Знаех, че Марин и Стефан Димитрови са контрабандисти, поддържах връзки с тях от лоялност към Бойко Рашков

Снимките  излязоха часове, след като в съдебна зала бяха разкрити от съдията и прокуратурата СРС-та и свидетелски показания, които уличават оставената в ареста Банкова във връзки със Стефан Димитров и баща му, които са сочени за близки на обявения за издирване Никола Николов, по прякор Паскал.

Според близки до разследването имало нагласа Коцев да бъде обвинен до края на седмицата по делото срещу организираната престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. По това обвинение в ареста са шефката на митниците Петя Банкова, бизнесменът Стефан Димитров, а баща му Марин Димитров, който също е обвиняем, е в "Пирогов", защото в събота преди мярката за неотклонение, се почувства много зле и по спешност беше извикан екип на "Бърза помощ" в Съдебната палата.

Според разследващи не било напълно сигурно, че Коцев ще бъде обвинен. Причината била, че главният секретар е в болничен и не се чувствал добре. Затова можел и да поиска да се отложи повдигането на обвинението.    

Днес премиерът в оставка Николай Денков сезира прокурор Даниела Талева по случая с главния секретар на МВР Живко Коцев за оказван му натиск от и.ф. главен прокурор, което “пораждат основателни съмнения за евентуалното извършване на престъпление от страна на и.ф. главен прокурор г-н Борислав Сарафов”.

В сигнала на премиера се твърди, че “натискът е бил упражнен от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, с участието на административния ръководител на СГП прокурор Илияна Кирилова и в присъствието на нейния заместник Христо Кръстев, както и на председателя на Комисията за противодействие на корупцията Антон Славчев. Впоследствие късно вечерта на същия ден натиск върху г-н Коцев за подаване на оставката е бил оказан и от министъра на вътрешните работи г-н Калин Стоянов, който му е предоставил предварително изготвено заявление с това съдържание и е настоял за незабавното му подписване.”

Според информация, с която Епицентър.бг разполага, твърде вероятно е да се подаде обратен сигнал срещу премиера в оставка Николай Денков за набеждаване на длъжностни лица, защото фактите по делото показват, че натиск върху Живко Коцев не е имало.

Напротив - в момента, в който разбира, че приятелят му - контрабандистът Стефан Димитров е арестуван от агенти на Комисията за противодействие на корупцията и Държавна агенция „Национална сигурност“, главният секретар на МВР Живко Коцев отива директно в Антикорупционната комисия на пл. „Света Неделя“, като заявява желание да даде показания за престъпната дейност на групата в качеството си на „Свидетел №3“.

Даже предоставя телефона си и дава паролата за отключването му на агентите на КПК.

Само два дни по-късно – на 5-ти април в изявление пред медиите в присъствието на министър-председателя в оставка Николай Денков, Коцев сам разкрива, че е свидетелствал срещу приятелите си, от които оказва се е получил и скъп марков часовник за 50 000 лв. 

След запитване на Епицентър. бг в МВР стана ясно, че Живко Коцев спешно е излязъл в болнични - очевидно се опитва да избегне привличането му като обвиняем или да поиска да се отложи повдигането на обвинението.     

Днес министърът на правосъдието поиска от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) и от Висшия прокурорски съвет (ВПС) извършване на пълна проверка за установяване на фактите, и евентуално реализиране на дисциплинарна отговорност за посочените административни ръководители в Прокуратурата на Република България. Славов настоява за проверка и евентуално търсене на дисциплинарна отговорност на Борислав Сарафов и Илиана Кирилова по казуса "Коцев", съобщиха от пресцентъра на ведомството.

В искане до ВПС, Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС) и председателстващата Общото събрание на ВСС и ВПС съдия Галина Захарова, правосъдният министър в оставка настоява да се извърши "пълна, обективна и всестранна проверка на твърдяните факти и обстоятелства за оказван натиск върху главния секретар на МВР Живко Коцев да подаде оставка".

Искането се основава на получено в Министерството на правосъдието писмо от премиера в оставка Николай Денков, в което "се съдържа информация и се сочат обстоятелства за осъществено нарушение на служебните задължения от административни ръководители в Прокуратурата на Република България", се посочва в съобщението.

 Източници: "24 часа", Агенция "Фокус", epicenter.bg

 

 

Коментари

  • Лекуващ лекар

    08 Апр 2024 17:27ч.

    Живко Коцев вика: "Признавам си, съгреших, вече няма тъй да правя!" Гнома : "Не му вярвайте, той е невинен до доказване в съда, това е политическо мероприятие, той е перфектният полицай, красив и чист като сълза. Аз го обичам, защото ми е племенник!". Хубавото на цялата тая смрад е, че колкото повече време минава, толкова повече се посират. Те са като ядрена реакция - не им трябва гориво отвън. Отвътре им идва !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво

    08 Апр 2024 17:32ч.

    Не мога да го кажа по-добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъъъъъъъ

    08 Апр 2024 18:21ч.

    След като гномът е направил чистосърдечни самопризнания по тв, няма ли прокуратурата да се самосезира и да му повдигне обвинения?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    08 Апр 2024 18:23ч.

    Преди години Боко също се бе почувствал зле с хипертония и Патриарха и Главния Мюфтия ходиха на свиждане. Помните ли каква бе причината !!!!!? И тук е така -вместо милиони плюс , на минус по евроатлантическата верига .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За какво?

    08 Апр 2024 19:04ч.

    Неразбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Писна ми !

    08 Апр 2024 20:27ч.

    То голям цирк с този притежател на часовник за 50 000 ! Излязъл в болнични , сега остава да се направи и на умрял !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рамзан- герой Росии

    08 Апр 2024 17:33ч.

    Наши друзья в Болгарии! Наши братья- тоже самьie бандитьi!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И този път нищо не можа да кажеш

    08 Апр 2024 17:57ч.

    Бадева ядеш от ония 900 хиляди долара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти верно си самородно съкровище.

    08 Апр 2024 20:21ч.

    Колко поколения синя кръв са се чифтосвали инбридно, за да се получи такъв титан на мисълта, гордост на родната демокрация и дете на българо-американската дружба?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    08 Апр 2024 17:35ч.

    Брей, ама "болнав" престъпен състав. Когато тюрмата е реалност. Ми, да ги лекуват в затворническата болница или в арестното отделение на МВР - Болница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Там лекуват с клизми

    08 Апр 2024 20:22ч.

    няма да искат да ги изпишат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    08 Апр 2024 18:07ч.

    подава оставка после я оттегля сега в болнични снимки с трафиканти какво е това човече как е постъпило в мвр кои го е набутал там оказа се наи пробитата структура в българия сега по изборите няма кои да гони купувачите на гласове не можеш на никои да разчиташ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диагноза

    08 Апр 2024 18:18ч.

    Стрес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    08 Апр 2024 18:19ч.

    ПеПейо ДеБов седнал на табуретка и се облегнал на радиатора в кухнятя, увил си една кърпа около главата. Прибира се жена му - Що прайш там!? -Сливова ракия. Изядох две кила сливи с литър топла вода с разтворена една чаша захар. -Ми кърпата защо ти е? -Държи капака да не отфръкне. След малко се чува трясък от кухнята: -Жено, дъното подаде, не издържа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амира

    08 Апр 2024 23:39ч.

    @Викт🤣🤣🤣👌

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    08 Апр 2024 18:20ч.

    търсетре въ казусъ дългътъ ръка на путин )хахахахаха) има ошти скрити руски шпиони под полатъ на др. митрофановъ (хихихиги ) ева си шизофриниите нъ бг селеееееенете,баси жълтопаветнити мозъци:еееееех госин денкоффффффф. ееех какъв кадър нъ КО:смиловци, малиновци, коларовки и Ко главанаци

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да не пренасяш на Урсула ваксините и да си се секнал в кръста

    08 Апр 2024 19:06ч.

    Къде ще ги извозват за унищожаване?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    08 Апр 2024 18:26ч.

    Болнични - защото, докато е "болен", не може да бъде дисциплинарно уволнен, както е според Закона на МВР при повдигане на обвинение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • това е дъното

    08 Апр 2024 18:28ч.

    Излагация след излагация! Такива наивни хора ли са в ръководството на МВР? Няма нищо мъжко, няма и нищо морално в поведението на този човек, както и в това но министър председателя, на ген.Атанасов, който за малко не стана Председател на НС! Айде киро , асен и бойкикев си ги знаем колко чинят! Това не бива да остане без последствия! Много станаха ненаказаните им провинения! Трябва да бъдат спрени, но от кого? Мрак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    08 Апр 2024 18:41ч.

    Цитат от песен на Ъпсурт/Колега "Некои куки май са много лоши мутри."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ей дъно, викай неволята.

    08 Апр 2024 19:03ч.

    Бай Го

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Апр 2024 18:48ч.

    Тоя сега, с тез болнични, не могат да го уволнят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    08 Апр 2024 18:49ч.

    Сигналистът го е написал вече. Извинявам се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    08 Апр 2024 18:48ч.

    Гласувайте за пъпъдъбърастите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    08 Апр 2024 19:37ч.

    Нека проверят доФтора, който е издал болничния лист на коцев и да бъде прегледан от поне комисия от трима лекари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • sof

    08 Апр 2024 19:43ч.

    И Денкоф и Жифко и Атанасоф и т. н .много станаха ,клончето ке падне......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    08 Апр 2024 20:20ч.

    Принципно лекарите губят права за фалшиви болнични.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трябва да има кадърни доктори,

    08 Апр 2024 21:53ч.

    които да разберат от какво е болен и набързо да го излекуват. Според мен 100 тояги на гол гъз (Пардон!) винаги помагат. Жалко е, че се докарахме до положение разни идиоти да ни бъзикат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rambaldievskievich

    09 Апр 2024 13:54ч.

    Излязъл в болничен, значи. А лекарят, издал му го, проверен ли е въз основа на какво му го е издал баш пък сега или и съответните органи и служби са се направили на ампикукуриго? А? Така ли е, бе, службите? Ето затова и за ред други ачик-ачик дивотии и то къде-къде по-големи си искам парите от данъците, чиято част отива за издръжката на такива пръдливи ненужни миризливци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • остава да се направи и на умрял

    09 Апр 2024 15:19ч.

    ще се направи, ще се направи. Такива като него се преобразяват за нулево време и после отново драпат за още! Въпросът е кой му е издал болничен лист - сигурно срещу подарения му часовник доктора е клекнал и ще му издаде и смъртен акт, ако трябва. То това си Булгаристана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи