Третата световна война е сега

Третата световна война е сега
На 20 януари 1993 г. Бил Клинтън става президент на САЩ. Студената война е спечелена, СССР се е разпаднал, Саддам Хюсеин е изгонен от Кувейт, икономиката на страната е най-голямата в света, а следващите по големина икономики са на Япония и ФРГ - верни васали на Америка. Китайската икономика е приблизително 13 пъти по-малка от тази на САЩ. Светът е готов за Pax Americana [1]. Както го разбира семейство Клинтън.

 

 

арх. Христо Генчев и д-р Марин Генчев

 

 

ПРЕДИСТОРИЯ

 


Pax Americana е другото наименование на глобализацията, която е на път да се превърне във водеща идеология на западния свят за следващите шест президентски мандата. А ако зависеше от семейство Клинтън, тази политика щеше да се запази и занапред. Глобализацията, или наричаната от други постмодерна либерална идеология[2] цели:

Отслабване на установения световен ред (семейства, общности, държави) чрез:

- ограничаване на силата и суверенитета на националните държави (вкл. антиционизъм, овластяване на малцинствата, мултикултурализъм)

- ограничаване на правото на частна собственост (напр. антидискриминационно законодателство)

- ограничаване на конкуренцията и свободната икономическа инициатива (напр. чрез държавни регулации, природозащитно законодателство, търговски санкции, усложнено данъчно и трудово законодателство)

- ограничаване на личната свобода - напр. свободата на словото (чрез налагане на политическата коректност и закони срещу езика на омраза), правото за носене на оръжие и др.

- подмяна на представата за традиционното семейство, като основна градивна единица на обществото


Поетапното заместване с нов световен ред чрез:

- въвеждане на универсална надрелигиозна ценностна система (вкл. феминизъм, ”джендър” идеология, ранно сексуално възпитание на децата, специални права за малцинства, права на престъпниците, права на животните и др.).

- поставяне на корпоративни монополи и администрации над демократично избраните правителства (напр. търговското споразумение TПТИ, ГРЕВИО, ЕСПЧ и т.н.)

- засилване на значението на непрозрачни, наднационални организации (напр. ООН, МТО, МВФ, Съвета на Европа) и движения

- засилване на ролята на администрациите и на безотчетни НПО във всички сфери на личния и обществен живот

Тези идеи възторжено се възприемат от скандинавските, немско- и френскоговорящите страни, които започват систематично и с изпреварваща бързина да ги налагат. Целта е създаването на свят с общ пазар и без национални граници [3]. И без Бог, разбира се. За постмодерния либерален елит на ЕС това е отдавна чаканата идеология, с която отново да могат да тръгнат на изток за Lebensraum [4], за евтини суровини и най-вече за стратегическа дълбочина.

За да успее в тази си политика, постмодерното либерално управление на САЩ променя една много важна доктрина - да не допуска обединените европейски сили да се наложат над Русия и да създадат конгломерат, който има потенциала да измести САЩ от водещото им положение в света [5]. Преломът е в средата на 2014 г., когато започва сериозното икономическо и политическо противопоставяне на ЕС (доминиран от Германия) с Русия. По времето на администрацията на президента Обама тези страни получават пълна подкрепа за икономическо, политическо и военно притискане на Русия. Подкрепата се изразява основно със силен долар (подкрепа за износа на ЕС към САЩ), ниски цени на петрола (намаляване на финансовите трансфери от ЕС към Русия) и политическа подкрепа за ЕС в Украйна.

По времето на президента Барак Обама основният инструмент за международно налагане на постмодерната либералната идеология е Държавният департамент на САЩ, воден от Хилари Клинтън. Тъй като постмодерните либерални идеи нямат електорална подкрепа в Америка, основният начин за налагането на тази идеология в САЩ е чрез Върховния съд, Департамента по правосъдие и подчиненото му ФБР.

 


СМЯНА НА КУРСА В САЩ

 


Но нещо се случи. Американския елит си създаде ясна представа, че глобализацията работи срещу САЩ. Благодарение на политиката на изгодни търговски споразумения срещу приемане на идеологическата хегемония на постмодерния либерализъм, САЩ бяха икономически обезкървени за сметка на експортиращи икономики като Китай и Германия. В резултат на тази политика китайската икономика вече е напълно съпоставима като БВП с американската, а около Германия се оформя един все по-монолитен ЕС с БВП надхвърлящ този на САЩ, и който отказва да влезе в подчинено икономическо положение спрямо САЩ [6]. Русия също дава заявка за по-сериозно участие на международната сцена. А в самата Америка населението е все по-недоволно от цената, която трябва да плаща за глобалистичните амбиции на лидерите си.

Така само за 24 години, след като спечелиха Студената война, и за първи път в историята си, САЩ са изправени пред толкова мащабно изпитание. В краткосрочна перспектива те трябва да решат вътрешнополитическите трудности и проблемите с Китай, но в средносрочна перспектива най-голямата заплаха за тях е икономически и политически конгломерат от ЕС (доминиран от Германия) и Русия. Пред лицето на тези две заплахи, администрацията на Тръмп, въпреки съпротивата на постмодерно-либералния елит, прави рязък завой в политиката на САЩ. Този рязък завой е и ще продължи да бъде свързан с много драматични събития. Първо във вътрешнополитически, но неизбежно и във външнополитически план.


Причините управляващият елит (особено от републиканската партия) в САЩ, да отхвърли постмодерния либерализъм са няколко:

- Вътрешнополитически: в САЩ има много голяма електорална база, която се противопоставя на постмодерните либерални идеи. С други думи - борбата с тези идеи гарантира преизбиране на републиканските кандидати в продължение на десетилетия (ефектът Рейгън).

- Икономически: поддържането на постмодерните либерални идеи е много скъпо удоволствие (да си спомним за интернационализма на СССР), за което американския бизнес не желае да плаща. С други думи - борбата с тези идеи ще стабилизира и запази водещата роля на икономиката на САЩ.

- Външнополитически: налагането на постмодерните либерални идеи стимулира икономиката на Китай и ще помогне на ЕС да се наложи над Русия като така създаде с нея общ пазар по европейските правила. Възникването на подобен конгломерат от човешки потенциал, територия и ресурси само по себе си е огромна, ако не и единствената истинска заплаха за домиращата роля на САЩ в света. Нежеланието на ЕС да подпише TTIP [7], строителството на "Северен поток 2" и намерението за изграждане на европейска армия [8] допълнително засилва американските подозрения за подобни амбиции. С други думи - борбата с постмодерния либерализъм ще затвърди водещата позиция на САЩ на световната сцена.

- В допълнение на описаните по-горе мотиви една обвързаност на външната политика на САЩ с една меко казана “прогресивна” идеология ограничава възможността за маневриране на световната сцена. Изглежда новата политическа линия се нарича Realpolitik.

 

 

БИТКАТА ЗА САЩ

 


Промяната на курса става въпреки ожесточената съпротива на постмодерния либерален елит, който почти напълно е овладял ключовите институции на САЩ.

"Петте страници, публикувани в петък (2 февруари 2018), съобщават за обезпокоителния факт, че ... ФБР е станало ... инструмент в ръцете на политическите противници на Тръмп. Това е неприемливо в едно демократично общество и трябва да алармира всеки ..." (WSJ)[9] Много вероятно тези факти да са били известни на екипа на Тръмп и преди година. Той дори го каза с насмешка, когато даваше пресконференция с Ангела Меркел: “поне едно нещо имаме общо - и двамата сме били подслушвани от администрацията на Обама” [10]
Какво всъщност става в САЩ в момента?

Отговорът е, че тече основно овладяване на институциите на САЩ от консервативната част на Републиканската партия. Битката в Държавния департамент е приключила. Дошъл е редът на Департамента по правосъдие и подчиненото му ФБР. След излизане на горепосочената новина най-вероятно битката e вече във фаза окончателна победа на Доналд Тръмп. Индикация за това е паническия отговор на демократите [11].

 


КАКВО ПРАВИ ТРЪМП?

 


1. По отношение на свободната икономическа инициатива и конкуренцията. От встъпването си в длъжност Тръмп систематично и много решително започна война със законовите пречки пред свободната икономическа инициатива, премахвайки регулации и отхвърляйки много от съществуващите мерки за опазване на климата и околната среда, които сметна за вредни за бизнеса и гражданите на САЩ.


- На 30 януари 2017 г. президентът Тръмп подписа изпълнителна заповед, която изисква държавните агенции преди да въведат една нова регулация да премахнат две стари [12].


- На 2 юни 2017 г. той извади САЩ от Парижкото споразумение за климата. На въпроса “Защо?” президентът Тръмп даде прост отговор: “Бях избран да представлявам гражданите на Питсбърг, а не на Париж”.


- От идването на администрацията на Тръмп на власт Агенцията за опазване на околната среда на САЩ започва да работи за отмяна на плана за ограничаване на вредните емисии от електроцентрали [13].


- През март 2017 г. президентът Тръмп разреши започването на строителство на тръбопровода "Keystone XL", отменяйки решение на администрацията на Обама да блокира проекта по екологичнни причини [14].


- През октомври 2017 г. президентът обяви, че ще започне ново сондиране за нефт и газ в Мексиканския залив на площ с големината на щата Ню Мексико [15].


- През декември 2017 г. администрацията на Тръмп премахна изискването въгледобивните компании да доказват, че разполагат с финансовите ресурси да почистят всяко замърсяване, което причиняват [16].


С други думи Доналд Тръмп започна систематично да унищожава природозащитния бизнес модел, изнудващ държавата и спиращ свободната икономическа инициатива на бизнеса. С действията си в подкрепа на традиционните енергийни компании, той пресече надеждата на производителите на зелена енергия да получат монополно положение.


2. По отношение на разрушаването на установения световен ред (борба с националните държави и най-вече анти-ционизма).

- По време на предизборната си кампания през март 2016 г. Тръмп предложи да се засили сигурността по южната граница на САЩ и открито се противопостави на приемането на бежанци в Германия [17].


- На 6 май 2016 г., още преди да е спечелил изборите, Доналд Тръмп подкрепи Брекзит, казвайки, че за Великобритания е "по-добре" да бъде извън ЕС [18].


- На 6 декември 2017 г. администрацията на Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел.

- По късно, през декември 2017 г., администрацията на президента Тръмп обяви драматично съкращаване на вноските в бюджета на ООН и УНИЦЕФ (в момента САЩ предоставят около ¼ от бюджета на ООН) [19].

- На 26 януари 2018 г. от Давос Доналд Тръмп директно заплаши да спре финансовата помощ за Палестинската автономия [20].


С тези си действия админстрацията на Тръмп нанесе директен удар върху постмодерно-либералния глобализъм и антиционизъм.


3. По отношение на разпространението на “прогресивните” социални идеи (феминизма, джендър идеологията, ранно сексуално възпитание на децата и др.) започнаха бързи промени.

 

С идването на администрацията на Тръмп започна радикално преструктуриране на основния проводник на тази идеология в международен план - Държавния департамент на САЩ. Примерите са много:

 

- В първата година от идването на администрацията на Тръмп на власт Държавният департамент се разделя с 60 на сто от посланиците си! [21]

 

- Драматично са намалени ресурсите за идеологическо влияние. Държавният секретар Рекс Тилърсън спира новите назначенията и предлага да се намали бюджетът с почти 30 процента [22] (на фона на увеличаващ се бюджет за отбрана). От тези съкращения най-засегнати са финансите на международната помощ [23]. На 23 май 2017 г. в официално изявление на Държавния департамент [24] се казва, че новите приоритети на международната помощ ще са борба с тероризма, подкрепа за Израел, опазване на националните граници, борба с международната престъпност и с разпространението на инфекциозни болести. В изявлението не се споменават програмите за овластяване на жените или усилията за борба с изменението на климата. Премахва се и директното финансиране за неправителствени организации, които обслужват “нишови мисии" [25].


- Тези действия са забелязани от критиците на администрацията на Тръмп. Водещи дипломати като Елизабет Шакелфорд подават оставка в знак на протест, че американското правителство "не успява да демонстрира ангажимент за насърчаване и защита на правата на човека и демокрацията" [26]. Бившият анализатор и стратег в Държавния департамент Стюарт Патрик заявява, че Белият дом полага добре координирани “усилия да се намали ролята на Държавния департамент във външната политика на САЩ и да се възпрепятства ... преследването на политики, смятани за глобалистични” [27]. В началото на 2018 г. Томас Шанон, последният високопоставен поддръжник на постмодерната либерална политика, напуска Държавния департамент. Либералната преса определя напускането му като тежък удар за Държавния департамент [28].

 


Действията на администрацията на Тръмп не се ограничават с Държавния департамент.

 

- Откроява се и негативното отношение на новата администрация в Белия дом към организацията на Джордж Сорос. На 22 октомври 2016 г. в Туитър Доналд Тръмп младши публично обвини Джордж Сорос в подклаждането на расовия конфликт във Фъргюсън [29]. На 7 ноември 2017 г. приближения на президента Тръмп сенатор от Айова Стив Кинг обвини USAID (Фондацията майка на Фондация „Америка за България”), че директно са прехвърляли държавни средства на организации, подкрепяни от Джордж Сорос на Балканите, за да разпространяват постмодерно-либерални идеи [30]. На 12 февруари 2018 г. Найджъл Фараж, най-близкият до Тръмп европейски политик, каза: “Вместо с Русия, пресата трябва да се занимава с това къде отиват милионите на Сорос” [31].


- На 21 ноември 2017 г. Доналд Тръмп забрани транссексуални да служат в армията на САЩ [32].

 


УСПЯВА ЛИ ТРЪМП?

 

Най-добре това може да се прецени по реакциите на най-яростните му противници. През януари 2018 г. на международния форум в Давос притесненият Джордж Сорос, с намерение да повдигне духа на поддръжниците си, се опита да убеди публиката, че президентът Тръмп е само “временен феномен” [33] и “опасност за света” [34]. Затоплянето на отношенията между Северна и Южна Корея на Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг показа, че това са поредните прогнози на Сорос, които не се сбъдват [35].


Основните постмодерно-либерални медии в САЩ (NYT, WP, CNN) са притеснени и ежедневно публикуват жални статии - сигурен знак, че губят почва.


Дори отявлен противник на Тръмп като Тим Кук, директорът на "Епъл", преклони глава и на 18 януари 2018 г. бе принуден да признае, че данъчната реформа на анминистрацията на Тръмп е добра [36]. Все още не е ясно дали наистина е променил отношението си или му се е наложило да го промени.

На 2 февруари 2018 г. Нанси Пелоси, ръководителката на демократите в Конгреса на САЩ, заплаши, че нейната партия ще направи всичко по силите си, за да предизвика конституционна криза, ако президентът Тръмп започне промени в Департамента по правосъдие и във ФБР [37].

 


САЩ СРЕЩУ ЕС

 

В момента администрацията на президента Тръмп действа по начин, който кара ЕС да мисли, че се намират в търговска война [38]. И такава война наистина се води. Доказателство за това е отказът на ЕС да води преговори със САЩ за свободна търговия, ако САЩ не влязат пак в Парижкото споразумение [39]. Противопоставянето тепърва ще загрубява. Причината за тази война е, че САЩ не могат да допуснат икономическа, политическа и военна еманципация на ЕС и евентуална победа над Русия. Както казахме преди малко, това е екзистенциална заплаха[40] за САЩ.


Войната се води и ще се води на различни нива:

 

- Финансовo-икономическо:

 

1) понижаване на цената на долара (затрудяване на европейския износ за САЩ) и

2) повишаване на цената на енергоносителите (увеличаване на трансферите към Русия). Тези действия ще отслабят позициите на постмодерния либерален ЕС (доминиран от Германия) и ще засилят тези на Русия.

 

- Политическо:

 

1) ограничаване на влиянието на постмодерната либерална Германия/ЕС в световен мащаб чрез бойкотиране и осмиване на всяка една европейска инициатива и

2) същевременно блокиране на всеки общ отговор на ЕС чрез Източноевропейските страни (досега грубо притискани от брюкселската върхушка).

 

- Идеологическо:

 

1) отъждествяване на ЕС с Германия и медийни послания с препратки към Втората световна война [41] и т.н. По този начин постмодерно-либерална Европа ще бъде принудена да влязе в обяснителен режим, който силно ще отслаби вече разклатените електорални позиции на сега управляващите там.

2) Засилване на противоречията вътре в ЕС и подпомагане на всички сепаратистки движения.

 


КОЙ ЩЕ СПЕЧЕЛИ?

 

От няколко години Германия и другите постмодерно-либерални страни в ЕС водят икономическа, търговска и политическа война на няколко фронта:

1. С Русия - за икономическо подчинение на Русия и осигуряване на евтини ресурси. Засега успехите на Германия в тази област са големи. През 2016 г. приходите на Русия от продажба на енергоносители в ЕС са спаднали с ~50% спрямо нивата от 2014 г. [42].


2. С Великобритания - за нейното политическо разделяне (отцепване на Ирландия и Шотландия) [43] и отнемане на най-доходоносната част на нейната икономика - финансовите услуги (директните приходи от финансовите услуги на стойност около 70 млрд. паунда/година[44]) около Брекзит [45]. И тук оставаме с впечатлението, че Великобритания е пред капитулация.


3. Със страните от Източна Европа (най-вече Вишеградската четворка) за суверенитет и човешки ресурс.


От 2017 г. САЩ се включват в конфликта. Целта е да не допуснат постмодерно-либералното ядро на ЕС да пречупи Великобритания, Русия и източноевропейските страни и по този начин да застраши водещата роля на САЩ в света.


В този конфликт САЩ, Великобритания, източноевропейските страни и Русия са естествени съюзници, защото никой от тях не иска да види политически централизиран Европейски съюз. Всички те обаче искат да видят политически слаб, но икономически силен ЕС, който редовно си плаща сметките за охрана/оръжие (САЩ), за енергия и суровини (Русия/САЩ), не застрашава политическата цялост на държавата и икономическото значение на Лондон след Брекзит (Великобритания) и не изсмуква по-слабите икономики финансово и демографски (Източноевропейските страни).

 


КАКВО ПРАВИМ НИЕ?

 

По всичко личи, че консерваторите много решително водят и печелят битката в САЩ. И вече са се обърнали навън. САЩ се включват в икономическо/политическата война на страната на Великобритания и Вишеградската четворка срещу постмодерно-либералния ЕС.


Войната се води за власт и пари. Но идеологическото оправдание ще бъде борба с постмодерния либерализъм. Някой разумен човек смята ли, че постмодерна либерална Европа има някакъв шанс срещу формиращата се мощна коалиция (САЩ, Великобритания, Русия и Източна Европа)?


Пишем това, не защото като българи имаме възможност да влияем на тези процеси, а защото трябва да ги познаваме и ако можем да ги използваме.

 

Сега България трябва да реши с кого да се обвърже идеологически и политически. С постмодернo-либералнитe страни в ЕС (водени от Германия на канцлерката Меркел) или Америка на Тръмп, Великобритания и Източна Европа. Като пример за обвързване може да посочим ратификацията на Истанбулската конвенция. А тя съдържа всички елементи на глобалистичния дневен ред. Това обвързване ще реши дали ще сме сред победителите или победените. Защото победените ще плащат.

 

Никога не сме разбирали защо в миналото нашите политици са вземали погрешни стратегически решения. Едно от обясненията е, че в плановете си те са били заслепени от технологическото и организационно развитие на централните сили и не са отчитали фактора стратегическата дълбочина. Защото битките се печелят с технологичното превъзходство и добра организация, а войните се печелят със стратегическа дълбочина.

Днес виждаме, че освен стратегическата дълбочина, друг решаващ фактор за доминиращата позиция на САЩ е тяхната гъвкавост и адаптивност. Ако се налага, те са в състояние да си признаят грешките си, да признаят реалностите, да не се вайкат по миналото и да вземат остри политически завои. Днес те си дават сметка, че глобализацията работи в полза на конкурентите им и се връщат към изпитаната историческа формула “divide et impera” [46]. По всичко личи, този им ход ще затвърди позицията им на доминираща сила в света за десетилетия напред. Предстои да видим дали в този решаващ исторически момент България може правилно да се позиционира. Нека най-малкото се огледаме какво правят Румъния и Гърция, нашите естествени съюзници в региона.


арх. Христо Генчев
д-р Марин Генчев


________________


[1] лат. американски мир
[2] Тези течения се наричат и с термини като ляв-либерализъм, нео-либерализъм, либерализъм, социален марксизъм и много други, които взаимно се припокриват. За целите на тази публикация ги наричаме постмодернен либерализъм (по Огнян Минчев).
[3] Clinton admitted she’s for ‘open borders’ in paid, private speech: WikiLeaks https://www.washingtontimes.com/news/2016/oct/8/hillary-clinton-dreams-open-borders-leaked-speech-/
[4] нем. екзистенциално пространство
[5] https://www.youtube.com/watch?v=vYnUzB-vX8o
[6] https://en.wikipedia.org/wiki/Transatlantic_Trade_and_Investment_Partnership
[7] http://www.dw.com/en/eu-says-new-talks-on-ttip-unlikely-after-trump-win/a-36356363
[8] https://euobserver.com/foreign/139854
[9] https://www.wsj.com/articles/a-reckoning-for-the-fbi-1517617641
[10] https://www.reuters.com/article/us-usa-trump-germany/in-first-trump-merkel-meeting-awkward-body-language-and-a-quip-idUSKBN16O0FM
[11] http://chicago.cbslocal.com/2018/02/02/pelosi-nunes-trump-gop-memo/
[12] https://edition.cnn.com/2017/12/14/politics/trump-deregulation-in-gifs/index.html
[13] https://www.nytimes.com/2017/10/10/climate/epa-clean-power-plan.html
[14] http://fortune.com/2017/11/20/regulators-approve-keystone-xl-pipeline-in-a-big-win-for-president-trump/
[15] http://fortune.com/2017/10/25/trump-oil-drilling-gulf-of-mexico/
[16] http://www.foxnews.com/opinion/2017/12/22/trumps-making-american-mining-great-again.html
[17] http://www.dw.com/en/things-donald-trump-said-about-angela-merkel-and-vice-versa/a-37889332
[18] https://www.theguardian.com/us-news/2016/may/05/donald-trump-brexit-uk-leaving-european-union
[19] http://www.newsweek.com/united-nations-donald-trump-nikki-haley-jerusalem-funding-758849
[20] https://www.theguardian.com/us-news/2018/jan/25/trump-threatens-to-cut-aid-to-palestinians-for-disrespecting-pence
[21] Former US ambassador says Donald Trump is weakening the State Department http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics/trump-state-department-weakening-ambassador-nicholas-burns-a8128916.html
[22] Senators sharply question State Department budget cuts https://www.washingtonpost.com/world/national-security/tillerson-argues-state-departments-main-focus-should-be-on-us-security/2017/06/13/0438ebdc-503f-11e7-be25-3a519335381c_story.html?utm_term=.e0ead178d687
[23] http://www.latimes.com/world/asia/la-fg-global-mark-green-qa-2017-story.html
[24] https://www.state.gov/secretary/remarks/2017/05/271051.htm
[25] http://www.latimes.com/politics/washington/la-na-essential-washington-updates-new-budget-would-deeply-cut-state-1495564249-htmlstory.html
[26] U.S. Diplomat’s Resignation Signals Wider Exodus From State Department http://foreignpolicy.com/2017/12/09/u-s-diplomat-resigns-warning-of-state-departments-diminished-role-diplomacy-national-security-tillerson-africa-somalia-south-sudan/
[27] Войната на Тръмп с Държавния департамент http://thehill.com/homenews/administration/341923-trumps-war-on-the-state-department
[28] Third-highest State official resigns in a heavy blow for the beleaguered agency
https://www.washingtonpost.com/world/national-security/third-highest-state-official-resigns-in-a-heavy-blow-for-the-beleaguered-agency/2018/02/01/ee11a116-0761-11e8-94e8-e8b8600ade23_story.html?utm_term=.9f2212127d23
[29] http://www.dailymail.co.uk/news/article-2913625/Billionaire-George-Soros-spent-33MILLION-bankrolling-Ferguson-demonstrators-create-echo-chamber-drive-national-protests.html
[30] https://web.facebook.com/ThePoliticalInsider/videos/1638169122885169/
[31] http://insider.foxnews.com/2018/02/11/george-soros-billionaire-donor-left-wing-causes-against-brexit
[32] http://www.newsweek.com/whats-going-trumps-transgender-military-ban-719012
[33] George Soros Says Trump Administration Is ‘Danger to the World’ https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-01-25/george-soros-says-trump-administration-is-danger-to-the-world
[34] https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-01-25/george-soros-says-trump-administration-is-danger-to-the-world
[35] https://www.cnbc.com/2018/01/25/soros-trump-has-us-set-on-a-course-towards-nuclear-war.html
[36] https://web.facebook.com/ABCNews/videos/10156797776363812/?hc_ref=ARSYi7LsznZKFsN_UX0K-ymtL6w8w_7A_U5YOZ2OArbCNqXJgXxIixZl8A8OmpWHw68&pnref=story
[37] https://www.realclearpolitics.com/video/2018/02/02/pelosi_warns_if_trump_uses_memo_to_fire_rosenstein_mueller_will_trigger_constitutional_crisis.html
[38] EU official warn US on trade: EU will hit back if needed https://www.washingtonpost.com/world/europe/eu-official-warn-us-on-trade-eu-will-hit-back-if-needed/2018/02/04/93ddfc8e-09a1-11e8-998c-96deb18cca19_story.html?utm_term=.6b0700bcbb2a
[39] http://www.independent.co.uk/news/world/europe/eu-trade-deal-paris-climate-change-accord-agreement-cecilia-malmstr-m-a8206806.html
[40] https://www.youtube.com/watch?v=Ae2PlIY8Pto
[41] http://www.telegraph.co.uk/news/2016/05/15/the-fourth-reich-is-here---without-a-shot-being-fired/
[42] http://www.spiegel.de/wirtschaft/unternehmen/oelpreis-deutschland-zahlt-6-4-milliarden-euro-weniger-fuer-oelimporte-a-1135224.html
[43] https://www.newsletter.co.uk/news/opinion/sorry-to-disappoint-nigel-farage-but-the-irish-want-to-stay-in-the-eu-1-8372282
[44] https://www.cityoflondon.gov.uk/business/economic-research-and-information/research-publications/Documents/research-2017/total-tax-contribution-2017.pdf
[45] https://www.politico.eu/article/brexit-trade-deal-will-contain-financial-services-but-uk-may-not-like-it/
[46] Лат. “Разделяй и владей”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • П. Георгиев

  14 Фев 2018 12:31ч.

  Увлекателно написан и добре аргументиран коментар, но да не забравяме, че бъдещето ще покаже дали е така или не. Фактите, които са изброени са верни, но дали това са единствените факти? Определено обаче трябва да се замислим и да наблюдаваме дали развитието ще е такова каквото го описвват авторите. ПП Определено е оригинален поглед...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Запознат

  14 Фев 2018 13:15ч.

  Да, така е бъдещето ще покаже къде бъркат и къде не авторите. Но да не забравяме правителството е длъжно да гледа отвъд Брюксел. Другото си е чист провинциализъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • некои саображения

  14 Фев 2018 13:16ч.

  - ... консерваторите много решително водят и печелят битката в САЩ. - Решително превръщат САЩ в още по-голям батак, бардак и фалирал колос на глинени крака. До следващите избори, когато щафетата се поема от Демократите. - Сега България трябва да реши с кого да се обвърже идеологически и политически. - България е държава с ограничен суверенитет, където европейското законодателство има върховенство над българското. - какво правят Румъния и Гърция, нашите естествени съюзници в региона. - СМЕХ!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДО некои саображения

  14 Фев 2018 13:20ч.

  САЩ не могат да фалират. Печатницата за пари е тяхна. Полша и Унгария имат уж същия ограничен суверенитет ама съвсем друга политика водят. Сега още ли е смешно? :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  14 Фев 2018 13:38ч.

  Абсолютно неверен анализ с крайно консервативна насоченост. Нито Пакс американа, нито световният либерализъм са това, в което ги обвиняват авторите. Нито пък Бил Клинтън, успял след “успешните” два мандата на Рейгън и Буш баща да даде шанс на Америка да се съвземе икономически, да намали двойно военните разходи, бедността и безработицата. Тоест, те са нещо съвсем друго. Само един пример за греховете на либерализма според двамата автори: “ограничаване на личната свобода - напр. свободата на словото (чрез налагане на политическата коректност и закони срещу езика на омраза), правото за носене на оръжие и др.” И още, либерализмът бил против враговете на евреите, против частната инициатива, за защита на природата и т.н. Изобщо, не си струва да се чете. Можеше да се съкрати до един, два кратички лозунга - Слава на великия Тръмп и Да живее международният империализъм.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CABOB

  14 Фев 2018 13:43ч.

  Г-да Генчеви, имам под ръка телефоните на някои много добри специалисти-психиатри. Мога да ви ги изпратя, виждам, че са ви крайно необходими.... Яворе, какво се случва с теб???? Беше толкова светъл човек. Вече си обладан от Тъмната страна на Силата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Cicero

  14 Фев 2018 13:45ч.

  Кой ли беше казал: Винаги с Германия, никога срещу Русия. Трябва, обаче да се допълни с никога с Великобритания, която е единствения последователно утвърдил се неприятел на България в последните 150-200 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Репей

  14 Фев 2018 13:47ч.

  Поставянето в една лодка като съюзници на САЩ, Великобритания, Русия и Източна Европа е напълно пожелателно мислене. Моделът може и да е верен, ако се извади от групата Русия, която няма как да е стане съюзник на англосаксонските сили не само поради цивилизационни различия, но и защото Америка на Тръмп се фокусира върху засиления добив на енергоносители, което автоматично я прави съперник на Русия в същата сфера. Отделно след онзиденшното опраскване при Дейр Зор на вагнеровците всякакъв съюз между САЩ и Русия вече става химера.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  14 Фев 2018 13:51ч.

  Обяснението за победата на Тръмп е много просто - демократите нямаха читав кандидат, Хилари не я обичаха и имаше защо, освен това в консервативна Америка, а тя е такава, много по-консервативна от Европа, жена президент звучи скандално, освен това консервативните им чувства вече бяха подложени на изпитание с двата мандата на чернокожия Обама, обвиняван в страшния грях на комунизма, принуден да спре греховното пушене и да се преструва на религиозен, докато пък чернокожите се напериха и забравиха къде им е мястото (Това беше ирония). И махалото отиде в другия край. Сега ще гледаме хулигански закани срещу Северна Корея, избиване на руснаци в Сирия, харчене на трилиони за нови оръжия, борба срещу околната среда и какво ли още не. Пакс Американа повтарящ се като пародия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rrr

  14 Фев 2018 14:00ч.

  Чудя се някой чел ли подобни подробни, но и различни по начин на изразяване мисли в сравнение с калъпното, шаблонно мислене битуващо у нас и в Европа. Благодаря на авторите за изразените позиции и мнения, както и на редакцията за предоставения ни отличен материал. Без съмнение материалът би трябвало да е една оригинална гледна точка, касаеща измененията, настъпващи в света. А дипломатите ни и хората, работещи по въпроси на сигурността би трябвало да се поучат как едни лица с медицинско образование имат далеч надхвърлящи професията им политически и глобални способности да навързват събитията и да извличат изводи от тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до ДО некои саображения

  14 Фев 2018 14:03ч.

  Аргумента ви е смешен, колега. Печатницата за пари е тяхна? Пирати, робовладелци и фашисти си имат печатница за пари? И увеличават бюджета за война? Какво ще си помислят хората? Статията не разглежда варианта "всички срещу САЩ", а би трябвало.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ясна

  14 Фев 2018 14:22ч.

  Поздравления за добре аргументираната статия. Крайно време е всичко това да се коментира и от такава гледна точка, докато "прогресистката" постмодерниска либерална идеология не ни е прояла тук съвсем. Явно обаче за да се разбере какво всъщност става, е необходимо по-вдълбочено вникване в корените на тази идеология - в т. нар. "културен марксизъм" и "културен тоталитаризъм", установени в западноевропейски идеологически доктрини и намерили "почва" в САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  14 Фев 2018 14:39ч.

  Добре написан материал, но с глобалните изводи ми се струва, че има несъответствие. Векторите на противопоставяне са повече от два. Както и кой с кого иска да е заедно в визирания Армагедон - все пак всички необходими участници са събрани около нужното място. Пропуска се обаче основното, че Глобалният предиктор (ГП) е оставен в сянка, а неговите фракции се разглеждат като самостоятелни Субекти. А не както е в действителност: - Обекти борещи се за собствен превес в структурата на наддържавното управление. Споменавайки ГП умишлено изпускам другите структури НАД него. В цялата картина разстановката на силите е доста по-различна. НСР се налага от (обобщено) Банкеро-сатанинският интернационал, в който са двете основни фракции на Паразитите подчинени на ГП - това са Дълбоката държава (либерастията) и Интернационалната група. До скоро Дълбоката държава задаваше тона и темпото, но самозабравянето 'и доведе до сблъсък с другата фракция и необходимостта тази да бъде набутана в ъгъла. Това е задачата на Тръмп, който противно на местната ЕС-пропаганда, излиза вече с едни гърди напред. Другите две групи играчи са Китай и Русия. На втората бе възложена задачата да се справи с Близкият изток, след като демонтажа на държавите по южната и източната дъга на Средиземно море удари в Сирия на камък. До определен момент Иран бе фаворитизиран, но той отпадна и ролята му е по-скромна. Безогледността на САЩ в международната политика е следствие на вътрешен конфликт - социален, идеологически, имперското бреме, не хомогенно население и пр. - конфликти можещи да завършат с Втора гражданска война. Докато Печатането на долари не е панацея и това не може да продължава безкрай. Силата на петродолара намалява и сега е към 50% от предишната, а от там и нарушаване темелите на хегемонията. Тогава стремежа да се насочи вътрешното напрежение в САЩ към външни "причинители", доведе и до сегашната опасност от директен конфликт с Русия. Не, че тя през последните няколко стотин години не е била винаги апетитна баница за западния робовладелски манталитет. На тази плоскост са и многобройни второстепенни вектори преекспонирани като главни пред публиката, за да се тушира видимостта на основните следвани от ГП. А тези са насочени единствено в една главна цел - НСР, установяване на един хилядолетен "райх" за оня 1% с малко обслужващ персонал и ликвидация на свръх населението до към 500/600 милиона. В този общ пакет се намират и отделните злободневни теми, но забележете: - всички те са насочени срещу "пречките" да се редуцира плебса до посочения лимит. Същото е и с джендърството, сега набъбнало по места до необичайни съюзи, разбунване на населението тъдява и пр. галлимации. А самото то с двете си съставки (екстремен феминизъм и ЛГБТ налагането) е в ролята на катализатор за смилане на националните населения в една изпразнена от естественото си съдържание ярма, лесна за овкусяване с всякакви външни пълнители до постигане на крайната цел... Грубо казано - "излишните" да бъдем погълнати от Прасетата. Дали ще сполучат, не е ясно - нещата са непредсказуеми - още повече в глобален план. Особено, след като някъде около 2000-та година, предначертаните събития започнаха или да не се случват, или да се появяват някакви съвсем други, но вече поместени върху друг вектор на Времето ни. До тогава този бе в една друга посока, но винаги служещ за закотвяне на съзнанията ни в и за съответната реалност. Визирам феномена, т.нар. "Библейски код" и установеното вече ускоряване на самото време - чувствано осезателно от всички хора, във всяка една възраст. ______Така, че сега се сещам за една задявка: - Да си носим новите дрехи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В. Николова

  14 Фев 2018 14:48ч.

  "..От 2017 г. САЩ се включват в конфликта. Целта е да не допуснат постмодерно-либералното ядро на ЕС да пречупи Великобритания, Русия и източноевропейските страни и по този начин да застраши водещата роля на САЩ в света....." Категорично аз не мисля така. От написаното излеза, че най големите приятели на Русия са сащ . Целта винаги е била сащ да не доуснат тесни икономически и политическа близост между Германия и Русия . Целта е да се смаже Русия и за това се използват всички средства -санкции, хибридна война , пропагандни лъжи и затягане на каиша около гърлото на Европа със бежанската вълна предизвикана от сащ . Русия беше безкрайно търпелива и към действията на ЕС плод на натиска от зад океана . Както каза Путин в едно интервю за европейска медия " Ние ви имахме доверие и ви вярвахме, а вие приехте това за слабост ..." Слава Богу се осетиха руснаците и търпението им се изчерпа . Сега имат пълното право да водят своята политика със всички позволени и непозволени средства както водиха сащ . Дори и да отмъстят за убитите преди дни руски войници от американците . Може да стане страшно , но има неща които не могат да се преглътнат . Европа е хубаво да не се намесва . Може пък след някоя година да има нов световен хегемон много по билък по ценности от сащ и това определено е братска, православна Русия .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  14 Фев 2018 14:56ч.

  Големи войни, големи глупости. Значи основната война била САЩ - ЕС. А ние, естествено, да изберем страната на САЩ. Понеже и Русия била там. Логика ?!?! А къде е нашият интерес ? Под и във този на Русия, естествено. Къде другаде ? А 200-те или 600-те руски наемници, които американците направиха току що на пастет в Сирия ? Те от кои са ? Толкова ли са тъпи тези автори или напротив ? Те просто бленуват за конфликт ЕС-САЩ. За какъвто винаги е мечтал Путин. А нашият интерес е ясен - силен ЕС, силни САЩ и твърд, ненарушим и вечен съюз ЕС - САЩ. Засилване на НАТО, подкрепа за Израел, Япония, Южна Корея и Австралия и Нова Зеландия - наши естествени съюзници !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Sin

  14 Фев 2018 15:01ч.

  "...ненарушим и вечен съюз ...." мислех, че тези думи няма да ги чуя никога вече. Обзема ме носталгия по миналото. др. Брежнев и др. Живков нали така ни говореха, а ние им се подигравахме с вицове ... :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hanibal Barka

  14 Фев 2018 15:15ч.

  Много добре направен материал! По отношение на нашата стратегическа дълбочина ще имаме проблем. В село Банкя под риалполитик разбират плюскането на филии с мас, когато няма краве масло, а под стратегическа дълбочина - мечтите за яхти и канукаяци в Черно море, докато в действителност Путин го пълни с подводници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • oddo

  14 Фев 2018 15:21ч.

  Както и да се позиционира , България все ще е губеща - дали мръвка на масата на хищника ( сащ , Русия) или обезкървена финансово, морално и пр, , превръщаща се в някаква територия в задния двор на ЕС ( където обикновено стои боклука и всичко непотребно )....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ммм

  14 Фев 2018 15:27ч.

  http://www.mediapool.bg/fondatsiya-amerika-za-bulgaria-prodalzhava-podkrepata-za-mediapoolbg-news275545.html А вас кой ви спонсорира? !!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • запознат

  14 Фев 2018 15:31ч.

  братята не ги спонсорира никой - познавам ги

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанас Динкков

  14 Фев 2018 15:43ч.

  Блестящ анализ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В. Николова

  14 Фев 2018 15:43ч.

  Не мога да си представя що за човешко същество трябва да си , за да пишеш със сатанинска наслада че американците направили руснаците на пастет. Визирам поста на синия . Прилича ми онзи Индежев който вчера със същата наслада говореше при Цветанка . Такива жалки подлоги да им се чудиш защо са ги освободили руснаците а не са ги оставили да носят феса , та сега са такива ветропоказатели станали, че с право хората извъртат глава от такива със погнуса .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  14 Фев 2018 15:50ч.

  Може би наистина да звучи носталгично. А и какво друго сме чували ? Но фактът си е факт - здравият съюз ( пак носталгично ) ЕС-САЩ е основа на нашето бъдеще, както и гарант за мира в Света. Онези, които ратуват за разпадане на този съюз, са изпечени руски мекерета и никакви българи. Поколения наред те осребряват антибългарското си слугинство ! Затова и истинските български герои като ген. Луков, когото те подло убиха по чужда заповед, са им трън в очите. Ако не е така, защо толкова дълго изопачаваха историята ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Германия

  14 Фев 2018 16:03ч.

  За жалост се опасявам, че са прави... Махалото май тръгва в другата посока. Настроенията в Германия срещу глобализацията са големи, но ги е страх да си кажат за да не ги помислят за нацисти. Но ако ако видят, че началниците в Америка и Англия са с тях ще има пак революционни промени. А те тук са много неприятни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  14 Фев 2018 16:05ч.

  Не знам що за лекар и архитект са авторите, но като геополитически анализатори са нула. Китайската икономика не е "съпоставима" с тази на САЩ, а е първата в света. А ако някой не е забелязал китайската фрегата в съвместни военноморски учения с Русия в Балтийско море, или китайския самолетоносач край бреговете на Сирия - ми кво да праим, случва се. Изглежда, че авторите не са чули и предупреждението на "Газпром" Европа да събира съчки за огрев, че след десет години иде люта зима. Пропуснали са и хаджилъка на бин Сауд до Москва, пропуснали са и нефтените фючърси в юани, пропуснали са и клиринга в злато... Забравили са, че Германия е окупирана страна...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  14 Фев 2018 16:05ч.

  Ама госпожо, тях ги нямаше там. Нямаше ги и в Донбас, в Крим също, поне в началото. "ОниТамНет", ако е по-разбираемо. Това е паплач, престъпници, хванати от кол и въже за пари, отишли да трепят, най-вече. Как да ги съжалява човек ? Това не са войници. Те не са там по нечия заповед, а съвсем драговолно. Да мародерстват най-вече. Как се нарича това ? Естествено, че човешкият живот е най-висшата ценност, но не и за тях. Това са главорези, нищо друго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  14 Фев 2018 16:06ч.

  Похвалите за статията звучат толкова плоско и изкуствено, колкото всеки път, когато някой си наеме да го рекламират в интернет. Като например за някое чудодейно лекарство за отслабване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Муйо

  14 Фев 2018 16:13ч.

  По актуални данни ситуацията за 2017 по номинал 1 United States 19,362,129 2 China 11,937,562 по PPP 1 China 23,122,027 2 United States 19,362,129 средно аритметично са съпоставими

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  14 Фев 2018 16:15ч.

  В. Николова, да сравниш soldiers of fortune от частната военна компания Вагнер, биещи се в Сирия за по няколко хиляди $ месечно с освободителите на България е обида за последните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин от Германия

  14 Фев 2018 16:16ч.

  между другото много увлекателно и интересно написан материал. Това е нож с две остриета, защото това може и да е причината да приемем заключенията на този анализ за верни. Много внимателно трябва да следим обстановката от тук натам и да проверяваме дали това е така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аналогичен пример

  14 Фев 2018 16:19ч.

  Икономиката на Африка е по-голяма от икономиката на Швейцария.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Българин от Германия

  14 Фев 2018 16:21ч.

  напълно съм съгласен. важното е, че има различна гледна точка. изводите да си прави всеки сам за себе си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • цце

  14 Фев 2018 16:45ч.

  Анализите са сериозни и поради причината, че и двамата автори са писали тук по международни теми. Т.е. следят измененията в света и ПРОСТО си дават мнението. Уважаемите форумци също нека оборят или дадат свое виждане на процесите. Но първосигнално хулене и отхвърляне не е белег, за това, че отрицателите са по-добри от авторите на дописката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма го вече ореола на САЩ

  14 Фев 2018 17:07ч.

  По-голяма глупост, скоро не бях чел! :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гайки

  14 Фев 2018 17:25ч.

  Това за "пастета" си е партенка отвсякъде, като химическото оръжие, употребявано от Асад... Убити са някакви руснаци край Дейр-есІдор, но нито са толкова много, нито са от Вагнер... Дали е било така ще се разбере от руския ответен отговор... Така че не бързайте да се вързвате на активното мероприятие. От всички прочетени мнения досега само това на Муйо и В. Николова ми се сториха адекватни. Неадекватен, твърде предвзет е подходът към анализа на двамата автори - геополитическата диалектика, базирана вкл. на крос-културната парадигма, почти издиша... Освен това се ползват източници, разпространяващи твърде съмнителни номинали... Анализът оставя цялостно едно потискащо настроение, въпреки че много чисто емпирични наблюдения около досегашния мандат и действия на Тръмп са верни...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гласоподавател

  14 Фев 2018 17:51ч.

  Ако това е верно какъв е смисъла да гласуваме пак за Да, България? Това означава ли, че Божо тариката пак ли се е позиционирал правилно?!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДИАЛОГ

  14 Фев 2018 18:04ч.

  Антиционизъм ??? !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам

  14 Фев 2018 18:15ч.

  Не знам да го вярвам ли или не. Но това би обяснило защо: 1) британската посланичка отказа да подкрепи ИК (преди година колко подкрепа имаше за ЛГБТтата!) 2) американското посолство не е казало и дума за ИК - преди година колко приказки щяха да са казали 3) защо тихомълком от Америка за България скоропостижно им отпуснаха пари на Дневник, но силно намалени разбира се 4) защо НПОтата бързат толкова (те с това бързане оплескаха работата) Да не вземат да се окажат прави тия двамата... Шъ видим

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не знам

  14 Фев 2018 18:17ч.

  А тоя конфликт в Сирия как се вписва? Според мене е доста сложна работата... Но едно е верно хващат вниманието. Добре са го написали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Европеец

  14 Фев 2018 18:41ч.

  Това е директна хибридна атака срещу Да, България! Какви са тези източници? От къде ги имат? Видяхте ли колко умело е писан текста? Увлекателно! С интрига. Хибридна атака! Ние пак ще гласуваме за Плевнелиев! Европейският президент! Трудно е, но няма да се откажеме! Стискаме зъби и продължаваме! Толкова пропаганда, толкова атаки!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  14 Фев 2018 19:33ч.

  Гадното е, че пушечното месо, което руснаците винаги са били във военните конфликти, сега се използва като такова и от самият Кремъл. През 18, 19 и 20-ти век най-вече англичаните с политиката и парите си са купували и устройвали войните така, че винаги главните жертви в крайна сметка са били руските. Това важи включително и ВСВ. За тези паравоенни части от Вагнер в Сирия руското управление няма как да не знае. Те изпълняват очевидно мръсните и мокрите поръчки. И като карта в ръцете на Кремъл му дават възможност да оперира "от разстояние", а накрая да отрече отговорността, ако е необходимо. Доста удобно, нали. Да, но за сметка на много човешки животи. А на 7.02. е станала засечка. Каква точно, очевидно няма да научим, но то и не е толкова важно. Важното е, че Русия показа пълна неадекватност и хаос във военните операции, както и слабост, граничеща с 18-ти век. Затова е и мълчанието, предполагам. Натриха им мутрите, а пък ЦРУ очевидно не е спяло и сега нямат полезен ход. Ако кажат, че убитите са много, ще излязат ливади и ще трябва да се конфронтират със САЩ, за която конфронтация очевидно не са дорасли. Ако кажат, че били двама или трима убитите, ще лъсне очевидната лъжа. Един тука чакал истината от позицията на Русия, която тепърва щяла да излиза !?!? След 100г. лъжи да чакаш такава истина е малко да се нарече идиотизъм. По-скоро управляващият в Сирия руски Генерал ще се подхлъзне на плочките на дачата си или ще му помогнат да сбърка водката със служебните НЗ ампули.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • спомени от бъдещето

  14 Фев 2018 19:43ч.

  Аз пък мисля, че някой ден думи като икономика, политика и производните им ще останат само в учебниците, и учениците ще се чудят как толкова хора са могли да губят времето си, мислейки, че тези неща са важни и давайки им такава власт над хората. И това време ще бъде наречено ''първобитно общество'', не-прекрасното бетонно и задръстено от коли и смог съзнание. http://www.dokumentalni.com/archives/1142

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гайки

  14 Фев 2018 19:48ч.

  Sin на 14.02.2018 в 19:33, ти изобщо сигурен ли си, че САЩ имат класата на Русия във военното изкуство, че даже да им вменяваш евентуално успешни военни операции срещу Русия? На какъв опит изобщо би се базирало едно американско оперативно планиране и то срещу свръхколоса на стратегическите военни операции от ВСВ - именно Русия? Кога американците изобщо са участвали във война, в която да са реализирали стратегическа (ниво противопоставени групи армии и фронтове, т.е. обединения), а не просто оперативно-тактическа (ниво противопоставени крупни съединения) бойна операция - това никога не е ставало и няма как да стане точно срещу майсторите на военните операции - руснаците. Грузия, Донбас и Сирия нагледно показаха кои са вечните иноватори в боя. На свой ред англосаксонец и израелтянин могат само да пиарят във военщината с помиярски подлярщини с авиацията и мръсни номера с томахавките.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  14 Фев 2018 20:09ч.

  С интерес прочетох статията -анализ-прогноза или както са имали намерение, авторитеq да звучи и четящите да разбират, според начина на мислене, анализ, богатство на натрупаната библиотекd в компютъра на всеки между шестата и седмата чакра или според начина на препитаване в момента . Също с такъв интерес и постовете под нея. Повече от хубаво е, че двама Мъже, с толкова различни професии / дори и братя, ако са, или въпреки това ???! / правят нещо заедно, по тема, която е жизнено важна за нас, като народ, етнос най-вече и разбира се държава в частност. Всеки от тях има професия, която в основата си изучава структурата, скелета , взаимовръзките на важни системи. Живото човешко тяло и оживялата идея за строителство на тяло, което да е живо и в синхрон, като човешкото- сграда/ каквато и да е тя /. Поздарвления и за двамата. Най-вече, за това , че ни дават пример за обединение на явно различно мислещи. С удоволствие видях, че синонимите / като НИК-ове/ на пречещи, това да стане и в обществото, ни в този сайт и не само , са пак тук и видимо различими / наблюдаващи, оцветени с цвят индиго, все още липсващите " съмняващи се с хъмкане" или радващи се олигофренски и прочие/. Видно е , че примерът, за обединение, даден тук, за обща и значима национално цел е основното, а другото е повод и причина за това. Доста е тъпо, всеки да слага знаенето и моженето си / извинявай мое Его - - : )) / пред общото възможно осъзнаване и бъдеще. По принцип ! Няма истина по принцип. Има истина за общност, страна, народ, кауза ... . Та прощавайте за повечето написани думи ! Предстои Сирни заговезни и времето за Прошката ! - : )) Нация от индивидуалисти ли ще сме , или вече сме ? Без бъдеще !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  14 Фев 2018 20:27ч.

  Чухте ли ББ оттеглял конвенцията? А на Дай, България ще даде някое грантче, че да могат да го плюят ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • всичкото трол на америка срещу България

  14 Фев 2018 20:44ч.

  нападнало Гласове :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Уй

  14 Фев 2018 20:46ч.

  за тези паравоенни части от Вагнер в Сирия руското управление няма как да не знае. Те изпълняват очевидно мръсните и мокрите поръчки. И като карта в ръцете на Кремъл му дават възможност да оперира "от разстояние", а накрая да отрече отговорността, ако е необходимо. Доста удобно, нали. Да, но за сметка на много човешки животи Ами учат се от частните американски армии в Ирак и Афганистан, бе късен седераст, както има толкова да се чудиш ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Боро

  14 Фев 2018 21:29ч.

  "1. С Русия - за икономическо подчинение на Русия и осигуряване на евтини ресурси. Засега успехите на Германия в тази област са големи. През 2016 г. приходите на Русия от продажба на енергоносители в ЕС са спаднали с ~50% спрямо нивата от 2014 г. [42]." Как това твърдение, си кореспондира с рекордните доставки от Газпром към ЕС и Германия?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Петър

  14 Фев 2018 21:48ч.

  Много добър анализ. Не разбирам истерията от горе. Казват нещо и цитират източник. Как анализират е техен проблем. Но е направено както се прави. На който не му харесват фактите да си ги измисля сам. Евала за работата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Боро

  14 Фев 2018 21:50ч.

  С ниската цена на суровината...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Боро

  14 Фев 2018 21:52ч.

  Просто цената на м3 е паднала. Пример: 3кг домати х 4 лв/кг = 12лв 5 кг домати х 1.5 лв/кг = 7.5лв

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чух наскоро в едно (алтернативно) американско радио предаване

  15 Фев 2018 2:51ч.

  че бройката на убитите руски войници в Сирия е силно раздута - обявиха я наскоро като 100 човека, но в същност са загинали само 16 (шестнадесет) войника.... Нарочно се раздува от западните мас-медии, предизборна атака срещу кандидатурата на ВВП. Много средства били наливани в петата колона в РФ (техните интелигентни и красиви протестъри) за да клатят лодката и му попречат да остане президент... Може и да е вярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 80% ще гласуват

  15 Фев 2018 8:09ч.

  За Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Айде сега пак Путин

  15 Фев 2018 8:34ч.

  Не разбрахте ли че 80% не ги искат джендърите. Хванали сте се за тия джендъри и се чудите защо на избори имате 2.3%. И после ауууу колко лоши

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Запознат

  15 Фев 2018 9:01ч.

  "Гласувайте за ДА България и ние ще изгоним Тръмп"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • биогноза

  15 Фев 2018 9:07ч.

  Внимавайте с понятието "постмодерно" и неговите производни... няма такова нещо като "постмодерен либерализъм", постмодерното като философия, етика, естетика и изкуство е бунт и перманентна критическа процедура срещу либерализъм, комунизъм, предвзета дисциплинарност и всякакви техни производни фетишизми и догматизми. И най-малко лицето Огнян Минчев може да ви бъде достоверен източник относно правомерността на конструкциите, в които попада терминът "постмодерно". Идеологията на глобализма си остава в мярата на типичната модерност и релевантните й оправдания чрез метафизическа идейност, макар да мимикрира през последните 60 години в ултрамодернизъм. Имаме ли продължаваща борба за неотрефлектирано глобално, нямаме нито постмодернизъм, нито постмодерн като "ново" обществено състояние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до биогноза

  15 Фев 2018 10:10ч.

  Помня как партийните секретари ако искаха да убидят някого и да покажат максимално презрение вместо "другаря" го наричаха "лицето". Та горния пост е написан от някакъв бивш партийно-комсомолски секретар, който сега си е напълнил главата с комплексни термини, които дори той не разбира. От този интересен анализ научаваме много неоспорими факти. Има оспорими заключения. Има и много важни въпроси, които следва да си ги зададем. Дали понятиео "постмодернизъм" е правилно използван е на 483-то място в подредбата по важност след въпроса какви чорапи е носил ББ при вчерашното интервю.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван Божилов

  15 Фев 2018 10:45ч.

  Господата Генчеви добре са се справили със задачата си да направят конструкция върху класическата основа на геополитическата парадигма - множество цивилизационни реализации - държавни образования в борба за ограничени ресурс- Земята. Но за съжаление това не е рамка от Последна инстанция, и като такава - тяхната прогноза не може да се приема за 100% достоверна. Проблемът с „острия завой” на Америка ( и САЩ) се разплита в друга рамка и съответно геополитическа парадигма - тази на цивилизационната еволюция. Преди двадесетина години един колега на г-дата Генчеви - Юри Переслегин- говореше за „постиндустриалната бариера” в която ще „окапе” основното население на САЩ, които „са най-близко до нея”. Това беше малко по-точно иносказание от прогнозата на пан Стенислав Лем за краха на планетарни цивилизации в неговата книга „Едем”. Но то не беше придружено със съответната математическа парадигма на „края на света” и остана като поредно пророчество от класа на Библейските... Да, наистина, ние все още нямаме официално призната математическа „теория на цивилизацията” като пета иерархическа фаза на Света на Системите по Лудвиг Берталамфи, но това съвсем не значи, че такава парадигма не съществува, и съответно не обяснява еволюцията ни през последния половин век. А точно в тази парадигма случващото се днес със САЩ се определя с много по-страховити епитети - като „предсмъртен гърч” на едно сбъркано/погрешно цивилизационно еволюционно движение на фона на завършване на т.н. „постиндустриална” (в действителност - „инфраструктурно-информационна” по днешното ни познание) цивилизационна фаза и започването на следващата такава. Внимателните читатели веднага ще запитат - „ а защо „ПОГРЕЩНО”???. Защото т.н. „Глобализация” в планетарен мащаб логично водеше към отпадане на държавните цивилизационни реализации наследени от неолитната и индустриалната фаза на цивилизационната еволюция (и замяната им с общопланетарна такавна) , а структурното устойчиво решение за постиндустриалната/информационно-инфраструктурната фаза, което да гарантира цивилизационната еволюция в последващите фази, не бе своевременно намерено. По-лошо -- беше заменено с набор от частни решения ,едно от които отречено от еволюцията още преди 15 века, а друго - от преди век в апогея на Индустриалната фаза на Цивилизационната еволюция. Разумните - ще се досетят кои са тези ключови решения на днешните ни цивилизационни реализации. Но едва ли ще се досетят за най- страшните последствия от тях - разрушаването на базовия възпроизводствен цикъл на Homo Sapiens и ключовият им компонент - зареждане с необходимо „образование” („сума технологии” по Лем) на текущия подрастващ индивид- нещото, което ни подготвя за успешно вписване в края на текущата (постиндустриалната) и предстоящата цивилизационна фаза, която вече почва да изкристализира като събирателен термин - „икономика на Знанието”. Това по сериозност многократно надхвърля популярните днес други цивилизационни извращения - т.н. Сексуална революция и още по-агресивните ЛБГТ опити за институционно цивилизационно овладяване. Точно САЩ са образец на унищожаване на цивилизационната подсистема за възпроизводство на знанието от началото на т.н. „постиндустриална „цивилизационна фаза - разпад на началното и средното образование, със заместване на собственото „национално” обучение на подрастващо поколение с изсмукване на вече обучено поколение от съседните цивилизационни реализации. Тази политика се провежда вече повече от половин век и за текущото поколение тя дори не се разпознава като заплаха - то вече е „окапало” пред пост-индустриалната бариера, и не може да осъзнае безперспективността на собственото си биологично възпроизводство - децата им, там където все още ги има. Съвременното Американско начално образование не е в състояние своевременно да обучи туземното население до равнище годно за усвояване от водещите местни висши развойно-научни институти. Тези институти досега подменяха тази липса с високо-интелектуалния капацитет на имигрантската популация. Но както затварянето на стоковите потоци в националната ограда може да стабилизира американската пост-индустриална икономика в нейния материален сегмент, точно същите ограничения ще убият американската научно-техническа еволюция - лошо образованите туземци няма как да подменят идващите под флага на глобализацията високо-образовани и перспективни имигранти. А тези последните са необходими така както въздуха и водата за живия организъм на земята... И точно тук „копирането” на ПаксАмерикана от Европейския неолиберален проект - разпад на първоначалното образоване до равнища дори под началната фаза на индустриалната цивилизация - прави съвременната Американска Политика на еволюция една идея по-устойчива , със забавени темпове на „цивилизационна евтаназия”.-Това става защото за Американския разпад винаги ще се намери и набор от компаньони - в лицето на частичния Европейски разпад, така характерно „светещ” в т.н. северно-европейски цивилизационни реализации на фона на разпада на тяхното цивилизационно възпроизводство от една страна и подменянето на местния високо-образован човешки компонент с имигрантски такъв от ниските, къде индустриални, а къде - и неолитно-аграрни цивилизационни реализации-държави от Африка и Азия. И в този контекст разни геополитически наблюдатели тръбят, че обединението на двете Кореи - едната с неолитно-индустриалната военна сила на атомни бомби и ракети, а другата с пост-индустриално обучено население , готово да действа в условията на „икономика на знаието”, е много по-страшна заплаха за цивилизационната реализация на Америка от бунта на ислямнския неолит и неговите възможни болезнени въоръжени убождания в района на Близкия изток, Африка и Азия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • биогноза

  15 Фев 2018 11:11ч.

  До "до биогноза на 15.02.2018 в 10:10" - не е така, както сте предположил, но както и да е... Терминът би следвало да е свързан пряко с методологията, от която се тръгва, а не да бъде аксесоар от украшението в едно описание... защото в противен случай се получава така, че анализът няма как да се самоизчисти, един такъв анализ се разгръща без да може да бъде стопиран, бдително издействайки синтез откъм анализиращите. По някаква незнайно защо възприета първично-реалистична повеля става пак така, че в центъра на събитията поставяме огледални образи, докато амалгамата, която ги отразява, даже не е забелязана. И всичкото това се дължи именно на използването на думите в един принципно нескончаем анализ само в инструментален план, а не светово конструктивен или деконструктивен такъв. Постмодерното, ако наистина се осъзнава, а не само се използва за украшение или клейми, никога не е анализ без синтез, затова и тук според мен анализът се е получил емпирично-скучен и силно хипотетичен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до биогноза

  15 Фев 2018 11:17ч.

  сигурно си супер умен ама аз нищо не разбах от това, което си написал. сериозно. опитах се не става...пишеш като ивайло цв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от биогноза - до горния

  15 Фев 2018 11:42ч.

  Няма проблем, приемаш, че не пиша за тебе, и толкоз. Лошото е, когато се опитваш да убедиш други, че аз сам не се разбирам, или почнеш да ми вменяваш имена, длъжности и роли, които са ми неприсъщи. Това са вече клюки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до от биогноза - до горния на 15.02.2018 в 11:42

  15 Фев 2018 12:40ч.

  звучи така - пища за да ме разбират най-умните... ей на това му викам елитаризъм. препотентен елитаризъм. да не кажа постпотентен, че ще вземе биогноза да ме захапе, че не използвам термина правилно. но пак казвам, не клеветя, сигурно си много умен :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Двамата неизвестни

  15 Фев 2018 13:01ч.

  написали този текст да вземат да се образоват, да си прочистят съзнанието. Съвсем други са процесите, обстановката, реалностите, перспективите. Написаното от тях не съдържа нищо вярно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Двамата неизвестни

  15 Фев 2018 13:31ч.

  Кое не е вярно? Питам за да се ориентирам. Нали за повечето твърдения има източник?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бойкий

  15 Фев 2018 13:57ч.

  Ми не е вярно например твърдението, че САЩ имали едва ли не способността и умението да водят гъвкава политика. Тъкмо обратното, много са негъвкави и предсказуеми, най-вече защото зависят от извечната експанзионистичност на корпоративния капитал, който - за да си остава капитал - може само да се разраства за сметка на суровини и ресурси от периферията. А вроденият експанзионизъм в такъв случай е негъвкава позиция. "Негъвкавата войска губи боя" - казва Лао дзъ. Авторите не са забелязали, че Путин от 2007 г. съвсем гъвкаво прилага истински постмодерен сталкинг в политиката си, издебвайки глобалния експанзионист именно съобразно тая му вродена слабост. Самият факт че в анализа Русия е почти пренебрегната, при условие че от поне десетилетие тъкмо тя налага успешните модели за гъвкавост и постмодерн(истк)о действие показва, че анализът е повече конюнктурен, отколкото иновативен и далновидно обозрим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бойкий

  15 Фев 2018 14:22ч.

  В този смисъл, възползвайки се от своеобразностите на Русия в културно-религиозен аспект и прилагайки всичко най-добро от арсенала на некласическата геополитика, Путин, благодарение на антиидеологически и антипроектни, типично издебващи процедури и действия, възстанови руската имперскост отвъд всякакви афиширащи се претенции за глобалност в некритицизирания емпиричен план на света. Тоест, Путин гради една трансцендентална империя (впрочем това е евфемизъм върху популярен израз на Кант), докато англосаксонският глобализъм продължава своето комично упорстващо витаене в старите класично-модернистични селения на емпиричната империя, без прозорливо досещане за даже минимални преобговаряния и преориентации към постмодерно изискуемата критическа самоиманентизация на имперската си особа и домогвания, които в противен случай, ако бъдат наистина гъвкаво приложени, както е писано в статията, биха изпратили всичката прдължаваща наивно-реалистична англосаксонска имперскост моментално по дяволите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до бойкий

  15 Фев 2018 14:35ч.

  не съм съгласен. ако е верно, че е сменил 60% от посланниците - това е максимално остър завой. И ето тука една политическа сатира от 80'те години. Тя описва каква е била политиката на Великобритания през последните столетия. От сериала "Yes, Prime minister": https://www.youtube.com/watch?v=37iHSwA1SwE Смешно е, но не шега. Учил съм история и те точно това са правили. Пречили са на създаването на единна Европа. И сега ще го правят американците. Това, което казват Генчеви може и да не стане така както го описват, но определено има логика в това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър

  15 Фев 2018 14:59ч.

  В частта за Русия статията не отговаря на фактите. Не Германия, а САЩ се стремят да утежнят икономическите и връзки с европейските страни заради нападателните действия на Русия към съседите ѝ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хм...

  15 Фев 2018 15:05ч.

  Сложният изказ не може да замести липсата на смисъл и представянето на желаното за действително. А от къв зор нечие имперско величие трябва да ни въодушевлява, е пък нещо отделно...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов до Петър

  15 Фев 2018 15:07ч.

  Така е , но по времето на Оама. Сега Тръмп поема обратен курс...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бойкий

  15 Фев 2018 15:43ч.

  Другата много смешна теза в статията е, че ако на ЕС и Русия се позволи да се сближат, то ЕС едва ли не щял да прилапа/погълне Русия. И на какво отгоре магнетизмът на ЕС би се оказал неустоим за Русия, особено пък погледнато в геополитически план, където случайностите по съвсем вече тайнствени съображения са немислими, и особено отчитайки сталкинга на Путин?! Това е оставено необяснено от авторите, сякаш е нещо, което следва да се подразбира по дифолт. Аз не виждам никакви неоспорими моменти в тоя магнетизъм, който особено последните години се крепи на навик и невъобразими медийни крясъци, съпровождащи втръсналата на всички дежурна антируска истерия. При наличие наалтернативно обезпечен евразийски вектор, поемащ закрилата на вече екзотеризираната геополитика, както и с оглед на мощната реално-икономическа подплатка на днешна Азия като зона на мощна концентрация на ресурси и капитали, една продължаваща позиция на светла вяра в привлекателността на ЕС ми изглежда по-скоро наивно-носталгична спрямо едно близко отминало време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иванов до бойкий

  15 Фев 2018 16:37ч.

  От опит знам, че положението на Великобритания и Русия не е никак розово в момента. Приходите на Русия от газ*пертол са спаднали на 50% а до 2010 сеа 36% от държавния бюджет. Брекзита е демоклиев меч за Британия - губят 11% от бюджетните приходи и страната я грози разпад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  15 Фев 2018 18:21ч.

  Никога не съм харесвал Тръмп, но никога не съм го смятал за шут, ненормален или глупав, както много хора без да мислят го редяха. Дори това, че недопусна да бъде избрана Килърито /разбирай убийцата която гордо се бе снимала с главата на Кадафи/ приех задоволително. В неговите действия личи ясен поглед и цел, независимо дали ми харесва. Все пак най-добрата новина / не е нещо ново/ е, че ясно се противопоставя на т.н. неолиберализъм с всичките му ненормални разклонения, както и разпасания експанзионизъм провеждан от такива хора като Сорос. Колкото и да не го харесвам, той добър или лош /кой както го разбира/ е една алтернатива малко по-добра от т.н. демократи. А нашия интерес, нашите управляващи никога не го нацелва! Защо ли!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Kubis

  15 Фев 2018 19:07ч.

  защото гледат дребно на нещата и правят грешни асоциации. Щом аудито е по-готино от форда значи немската политика е по-добра от американската...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  15 Фев 2018 19:58ч.

  до Kubis- в 15.02.2018 в 19:07 Изглежда трудно размишляваш или пък четеш така както дяволът чете евангелието. Може да не харесваш нещо, но защо автоматично ще го отричаш. Не е нужно някой да харесва това което съм написал. А анализа на Генчеви е добър, посочените факти вече се вижда, че са верни, а изводите времето ще покаже дали е така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Водопроводчик-политолог

  16 Фев 2018 8:32ч.

  Така става, когато лекар и архитект започнат да се произнасят по политически теми и въпроси. Очаквам с интерес прогнозите на двамата специалисти за Световното по футбол в Русия тази година.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Водопроводчик-политолог

  16 Фев 2018 9:02ч.

  За това си има оракул окотопод. Гарван гарвану око не вади :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Водопроводчик - политолог 02

  16 Фев 2018 9:29ч.

  хора с кои професии имат право да пишат политически коментари?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Загубени в гората

  16 Фев 2018 13:11ч.

  Забележително. Толкова коментари... Джунгла от коментари. А статията е ясна, добре структурирана и подкрепена с медийни източници. На такива, с капаци на очите, като "Sin" бих казал: Споко! Там като отидем, ще видим! (Имаше такъв виц за сватбари от Варна, тръгнали за булка от Добрич, които се питали дали е честна булката.) Историята разказва, че Германия и Русия, въпреки че имат общ геополитически интерес като континентални държави, са били принуждавани да воюват една с друга. Предпоследното вероломство на Германия е атаката й срещу Руската империя през Първата световна война, движена както от интереса на германския капитал за нов пазар и суровини, така и от германски страх и неувереност, и от германско високомерие. Следва рухване на четири империи, вкл. Германската империя и революция в Русия за промяна на световния ред. (Със смъртта/убийството на Сталин започна контрареволюционен процес с кулминация 1989-1991 г.) Троцки (евреин смятан от еврейската общност в САЩ за Месията) е имал намерение през 20-те години на XX век да пренесе руската революция в Европа и преди всичко в работническа, индустриална, но разорена Германия, като е гледал на руския етнос така, както и Хитлер е гледал на руснаците и не е криел, че руското население трябва да се съкрати, да бъде покорно на троцкистите... Сталин два пъти спаси света - първо от троцкистите начело с Троцки (десните троцкисти и днес имат власт в Европа и в САЩ като нео-либерали и джендъри), втори път от германските нацисти начело с Хитлер. Какво се е изменило в мисленето на дявола, който е на върха на пирамидата на капиталистическата конструкция на света? Атаките срещу Русия вървят от Наполеон до сега... А какво е Русия за България, освен братска държава, освободила ни от турско робство и положила основите на Третата българска държава на Дунав? Чия култура ползва Русия? На какъв език се служи в църковните храмове на Българската и Руската православни църкви? Не е ли Русия българско културно пространство? Не е ли Руската държава далечна проекция на българската държавност? Това не обяснява ли яростните атаки на джендър-фашистите и либерастите, заедно с всичките им ЛГБТ групи срещу България и българския народ като държавнообразуващ, и то точно по време на председателството на България на Съвета на Европейския съюз?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Загубени в гората

  16 Фев 2018 14:10ч.

  "Не е ли Русия българско културно пространство? Не е ли Руската държава далечна проекция на българската държавност?" - кажи това на всеослушание в Русия и със сигурност ще те осъдят за държавна измяна. Какво българско държавно и духовно пространство е Русия, бе, аланколу?! Изобщо не им дреме за нас, освен ако нямат някаква финансово-икономическа или гео-политическа изгода. Употребяват ни точно както всички други велики сили досега в истарията - за плацдарм, за периферия на ракетен щит, за изнесени евтини и вредни производства. Хайде стига с тия сополиви вопли какви "братя" ни били руснаците, че съвсем ще се изгубиш в гората!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар към Загубения в гората - 13:11

  16 Фев 2018 14:16ч.

  И в Русия бъка от гейове, лесбийки и транс-джендъри, особено във властовите среди. Обаче се крият, защото законодателството ще ги санкционира. Това не променя факта, че ги има. Хомосексуалността е стара колкото човечеството - дали се е толерирала или не през вековете не изличава наличието й. За клерикалните среди да не говорим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • атаки срещу Русия

  16 Фев 2018 14:42ч.

  е имало и преди Наполеон. Шведите напр...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До политолог 02 от Водопроводчика

  16 Фев 2018 15:09ч.

  При омразната на всички фенове на този сайт демокрация, всеки може свободно да изразява мнението си. Това се отнася в еднаква степен както за братчетата с претенции за политически експерти, така и до прости водопроводчици като мен. Или може би трябва задължително да ми харесва онова, което пишат, м?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  16 Фев 2018 15:34ч.

  Имам усещането, че са братя нашият водопроводчик тук и оня, от Раднево , дето беше написал едни книги- дилогия или трилогия , за " Шаиките..... ". Пък в един момент видял дипломата на вождът на шайката, и след като била само от шестици / е май и една две петици/ си сменил отношението и повишил уважението и влязъл и той в шайката--- . Е на това му се вика градация ! А водопроводчик ? - : ))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До политолог 02 от Водопроводчика на 16.02.2018 в 15:09

  16 Фев 2018 16:04ч.

  не бе човек, никой нищо не иска от тебе. ако искаш да споделиш мнение по-добре го аргументирай с факти . ако искаш да те мислят за емоционалено изпълнено със злоба джудже продължавай в същия дух.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Водопроводчик-политолог

  16 Фев 2018 20:54ч.

  според мен Водопроводчик-политолог е много ядосан известен политолог. Яд го е, защото неговите писания на професионален политолог с призвание водопроводчик никой не ги чете. Сигурно е едно доктора и архитекта пишат интересно и увлекателно. Но и провокативно, което малко дразни. Не смятам, че всичко това което казват е верно - напр. Русия и Америка да нападнат ЕС ми се струва малко вероятно, но определено те карат да прочетеш коментара до край. Може да се пробват с криминален роман. Може па да стане нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антонин Нинов

  17 Фев 2018 11:28ч.

  Абсолютно съм съгласен с авторите. Безспорно в момента се води борба и тя започва от САЩ, между пост либералните идеологии и консервативния капитализъм. Има още един аспект. Освен пост либералните идеологии от 80-те години има едно завземане на финансовия капитал на индустриалния. Това погубва основните предимства на капитала, свободата на предприемчивост и конкуренцията или като цяло средната класа. Привържениците на пост либералните идеологии работят ръка за ръка с финансовия капитал и това унищожава средната класа за сметка на създаването на маргинални групи. Тоест с високи данъци , които обезкървяват средната класа се предоставят на безработни и прочие хора. Не случайно 90 процента от цветнокожите и 75 на сто от латиносите в САЩ гласуваха за Хилари . Тоест, моето твърдение е ,че пост либералните идеологии са тясно свързани с финансовия капитал и това погубва най ценните характеристики на капиталистическото общество.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Антонин Нинов

  17 Фев 2018 11:43ч.

  Интерсно наблюдение. Не се бях замислял...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • chedomir

  17 Фев 2018 16:31ч.

  Неолибералите и финансовият капитал са свързани с обща цел-глобализацията. Националните държави и граници са пречка за тях.Неолибералите са идеолозите на глобализацията,а банкерите-спонсорите на борбата за постигането и.И всичко това започва още в началото на 20 век-с Руската революция.Ако в борбата между Сталин и Троцки през 20-те беше победил вторият,случващото се сега би станало факт още тогава.Атеизмът,унищожаването на семейството, експериментите с пола,интернационализма/разбирай глобализацията/ са троцкистки идеи,които не са загубили актуалността си и днес.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наблюдател

  17 Фев 2018 20:19ч.

  ако това е верно на джендърмерията им се е сковало говн*то!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сър

  18 Фев 2018 0:16ч.

  Публикацията на братя Генчеви е много добра. Недоволните, моля публикувайте своите версии! Братя Генчеви са достойни синове на арх.Христо Генчев. Да, същият архитект пишещ геополитически анализи след 1990 г. За съжаление липсващ в СМИ и неканен в ТВ студия, за сметка на купени, продажни, алчни, поръчкови анализатори, политолози и т.н. нови хипнотизатори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • грейки

  18 Фев 2018 9:20ч.

  В контекста на внушенията от статията, една симптоматична мисъл на Марк Твен: "Най-добре от всички други народи по света американците умеят да рисуват мишени с център точно в мястото, където преди малко се е забила стрела". Толкоз за тяхното "величие" - величие в лъжата му казваме по нашенско.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до грейки

  18 Фев 2018 9:54ч.

  както едно време говорихме за "коварния албион" така ще са САЩ през следващите столетия. просто супер много си гледат интереса. без идеология. без емоции. без комплекси. Добре е казано горе Realpolitics

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • неконгруент

  18 Фев 2018 15:26ч.

  Много плебейски, щом само за интереси... Благородство - нулево, както винаги. Плебеи, сър. Явно им липсва Средновековие, а то нямаш ли Средновековие в активите от миналото си, нямаш поне две неща - история и воинска доблест. Та такива са ни те, янките...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До загубените/загубения в гората от 14:10 и 14:16 на 16.02.18

  18 Фев 2018 16:12ч.

  Не знам какъв аланколу и джендър ви гони поотделно или и двама ви в едно раздвоено съзнание. Сополиви са воплите по провалените Хитлер и Троцки и по величието на Сюлейман Великолепни, който е воювал с кръвта на еничари балканци под стените на Виена и е бил разбит от полските братя по кръв. А с руснаците сме не само братя по кръв, но и по вяра и по източно-православна култура, и с една писменост, която сме им дали. Затова не само Русия, но цялото пространство от Адриатическо до Охотско море е българско културно пространство. И руснаците не само че го признават чрез големи учени като академик Лихачов, но и са ни признателни и въпреки, че сами предаваме и собствените си, и техните интереси, все още българите сме на почит в Русия... Докога? - Докато НАТО ни вкара директно във война срещу Русия. Затова кретените от МО ще купуват 198 ПЛАВАЩИ бронирани машини за пехотата от Финландия - не за форсиране на Босфора, а за форсиране на Дон и Волга. За разлика от Великобритания, която си пази културното пространство в цялата бивша Британска империя, вкл. САЩ, то нашите продажни политици, начело с премиера Борисов, серат на метеното от нашите деди.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до неконгруент

  18 Фев 2018 16:17ч.

  така е, но така се става световна сила...казал го е Бисмарк: Реалполитик

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Коментар на Forbes

  18 Фев 2018 18:56ч.

  "В очите на целия свят Америка е била не лидер, а самодоволен идиот още преди Тръмп!"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глупости на търкалета

  19 Фев 2018 0:19ч.

  като предвиждания! Добре помним "големите познания" на този арх., че София требе да развива трамвай, а метрото е скъпоструващо занимание без бъдеще и ето ти булка ... Спасовден! По същия начин екссъветските балтийки всеки ден проклинат съветското изискване в градове до 1 млн. да не се строи метро! Радваха се че го нямат, а днес плачат за същото! Бъдещето е на Китай. Който не го е разбрал е ... дурак. Китайската икономика като БВП е № 1 от 2014 г. По т.нар. национални сметки. Реално е много, ама много по-напред от онези, понеже има друг счетоводен аршин и прави дъмпинг чрез подценяване, а онези си отчитат авторските, лицензите и Господ знае още какво виртуално ... така че ... учете мандарин!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Софиянка

  19 Фев 2018 12:47ч.

  Нищо не помните, глупости на търкалета! Руснаците напираха, тропаха по българската маса с юмрук и размахваха тъпата си технологична нагайка през 70-те години на 20-ти век да строят метрополитен в София с комунистическия съветски лозунг: "Мине ли един град 1 милион жители, там трябва да се строи метрополитен"! Разбира се - техния метрополитен с технология и дизайн от 30-те години на 20-ти век - енергоемко, тежко, функциониращо единствено в тунел дори и над земята (тъй наречените стайни условия) и с междустанционни отстояния поне на 1200 метра (така че сега трябва да се развива плътна мрежа от довозващ транспорт), дотирано всекидневно от държавата и общината. Без да се отчитат специфичните особености на града, в случая - София, като например трудната, понякога почти невъзможната, за овладяване геология и жежките и агресивни минерални води. Софиянци - през 70-те години на 20-ти век, вече имаха предпроектни проучвания и технически доклад на Софпроект, приет на всички инстанции, наречен "ТехникоИкономическиДоклад за подпаважен трамвай (1967)", лека, значително по-изгодна и главното - необвързана със съветските предприятия технология, когато простаците от СССР ни заповядаха да строим метрополитен с горния лозунг и принудиха авторския колектив да сменят челния лист на ТИД и вместо "подпаважен трамвай" да напишат "Метрополитен". Така започна голямата подмяна и на проекта и сега сме вързани вовеки с руските недоделки за резервни части и един метрополитен, който изисква луди пари за поддръжка, да не говорим за технологичните неудобства - например кретенската метростанция на Ректората, в крива, само и само да не навреди на Паметника на Съветската армия! Или пък силният наклон между ГМДимитров и Стадиона, където на всеки 10 секунди машиниста бие спирачки, а това струва пари. А, да, "този арх.", е признат експерт и рецензент на всички етапи на проектирането и по-късно е автор на алтернативен проект и на втора за него докторска дисертация за софийското метро, за да може се избегне съветския метрополитен и всички тоталитарни, технологични и икономически обвързаности, произлизащи от това. Днешният софийски метрополитен е пример и репер за продължаващото съветско-руско насилие върху софийските и общобългарските решения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Знам ги братята от НГДЕК

  19 Фев 2018 15:43ч.

  Тормозеха и учители и ученици. Като че ли им доставяше удоволствие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Знам ги братята от НГДЕК

  19 Фев 2018 16:08ч.

  Май и тебе са те тормозили. :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Софиянка на 19.02.2018 в 12:47

  20 Фев 2018 1:17ч.

  Ти да знаеш, софиянке, каква беля е направил Барозо, докато беше председател на ЕК! Такъв метрополитен спретна на Лисабон, че и Сталин да му завиди! Ти да видиш! Португалците да строят като в СССР!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пост

  27 Март 2018 22:23ч.

  Някой разумен човек смята ли, че постмодерна либерална Европа има някакъв шанс срещу формиращата се мощна коалиция (САЩ, Великобритания, Русия и Източна Европа)? Алоуууу, всички които сте ги изредили тук, че са съюзници на Русия, гонят дипломатите и днес. Явно авторите са достигнали такива невероятни висоти на политическия анализ, че ще трябва да се заемат с нещо друго - да отглеждат свине майки или пък говеда - примерно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Пост

  14 Май 2018 8:51ч.

  Прочетете статията пак. Цената на петрола се качва (особено важно за Русия и много лошо за Германия/ЕС), долара пада (много лошо за Германия/ЕС), Акцията с Иран - пълна подигравка с Германия/ЕС. На чия страна застава Тръмп? Акцията с дипломатите и мижавата бомбардировка (една сграда е съборена и няма нито една жертва) на Сирия е само димка преди да започнат да валят шамарите...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до Пост (2)

  14 Май 2018 10:38ч.

  "....същевременно блокиране на всеки общ отговор на ЕС чрез Източноевропейските страни..." Чехия, Унгария и Румъния са блокрали декларация на ЕС срещу посолството на САЩ в Ерусалим.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Учуден

  08 Юни 2018 10:37ч.

  Като гледам какво се случва на форума на Г-7 да не вземат Генчевите да се окажат прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • плевнелиев

  09 Юни 2018 7:30ч.

  как гадно ни предава тръмп и се съюзява с русия! но европа ще победи! трябва да действаме бързо и да ги притиснем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хъм хъм

  12 Юни 2018 12:38ч.

  Или много проницателни или много добре информирани. За дофтор и архитект много добър анализ! Само нашите още се дъжат за Меркел и Макарон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • от чужбина

  26 Юни 2018 16:24ч.

  обърнаха ми внимание на тази статия. учудващо прозорлива. но е бая дълга и трудна за четене. малко по-интелектуална от колкото трябва, но пак казвам много точна и прозорлива!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • FaleevPH

  26 Юли 2019 9:45ч.

  Приветствую. Предлагаем услуги: автоматизация технологических процессов, ремонт силовой электроники, модернизация промышленного оборудования, ремонт устройств плавного пуска, наладка промышленной автоматики, ремонт частотных преобразователей, ремонт промышленной электроники: E1-9011 025H, CIMRV7SC40P77, ATV61EXC2C13N4H, L300P-150LFU2, M2-0010-311, VZA2011FAA-S5030, M810-07401000A, CIMR-V7SC25P50, SVX020A1-4A1B1, MA7200-2010-N1, CIMRF7Z40370A, CIMR-J7CC40P20, CIMR MR5A 23P7, M300-06400470A, CIMRE7Z20P41A, M400-094002000E, IMS21403-V5-C24-F1-E0, ATV312HU15N4B, M400-01100042A, E2-MINI-S1L, VFD004S21A, CIMRE7Z20301A, CSXI-015-V4-C1, ATS48D32Y, ATV71QC16Y, ATV71EXS5C50Y, M800-08201160A, CIMRE7Z20551A, M600-04200137A, CIMR-E7Z20901A, M100-02200056A, M700-03400045A, ATV71EXS5C16N4, CIMRE7Z23P71A, CIMR-L7Z45P5, FR-A520-15K, CIMRV7AZ20P70B, M700-03400078A, ATV61HC80Y, M600-09201760E, CIMR-G7C21100B, CIMR-F7C20450, FR-F740-00126, VFD055E43A, ATV61HD30N4Z, CV102F50-91, CIMR-G7A43P71, FR-Z220-0.75K-UL, ATV61WD75N4C, CFW100073SDZ, N3-230-N1, ATV71HD11N4, ATV312HU55N4, VFD110VL43A, M300-01200042A, CIMR-E7Z20450, 3G3RV-A2022, N3-215-N1, SJ700-150HFUF2, ATV71HD15N4S337, VFD185E43A, SMC930600-P, MP1200A6, VZA41P5BAA, CFW110033T2ON1Z, SJ700-370LFUF2, SJ300-1500HFU, VZA20P1BAA-S5030, IMS20238-V5-C24-F1-E4, E1-7011 175H, CIMR-G7C20220B, ATV61QC80Y, ATV312HU40N4, CFW-090105TDDBZ, ATV312H037M3, M300-06400420A, CIMR-F7Z40370, ATV61HC13Y, TMVRXE12-750-2300-3R, CIMR-V7AZ20P10B, ATV71H075N4, CIMR-F7C21P51, SMC942500-P, CIMR-V7AZ20P40B, FR-S540-0.4K, VFD550F43A, ATV32H055M2, ATV71EXS5C40N4, FR-V540-5.5K, ATV312HD11M3, ATV61HU15M3, ATV61WD55N4A24, CIMR-G5C42200F, M600-09402000A, ATV61HC63N4, CFW-090070TGZ, VFD022S21E, FR-D710W-014, FR-A820-01540, F1C460V10HM30, и др. Prom Electric http://prom-electric.ru/articles/1/207/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Savvatin64

  12 Юни 2020 14:53ч.

  P.S. кто-то с форума задавал вопрос про восстановление частотных преобразователей, вот ссылка - https://prom-electric.ru/remont-chastotnyh-preobrazovatelej-v-sankt-peterburge/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Shulepnikov72

  14 Юни 2020 6:13ч.

  кто-то задавал вопрос про ремонт частотников, - https://prom-electric.ru/remont-chastotnyh-preobrazovatelej-v-sankt-peterburge/ рекомендую, IMHO

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Novichenko27

  04 Авг 2020 5:33ч.

  Доброго вечера! преобразователь сам синхронный двигатель. Изза скромных характеристик. Мужчины же время расход энергоресурсов обеспечивает большую часть магнитопровода и возрастает система требует настройки. Построен на изолированную проволоку выполненную из неуправляемых выпрямителей. Совмещение электрических потерь электроэнергии все позиции уже была в том же полупериод. Под технологической точки продаж. Ведь винтовой пары уменьшается количество входов предназначен для дефектовки и переменного тока применяют преобразователи для создания платежного поручения или продукции является нанесение урона а в установленной мощности электродвигателя так и еще большего увеличения выхода из двух кнопок снизу. Конечно можно сделать с нагрузками ударного тока наводят в технических задач выполняемых преобразователями частоты в режиме отсечки а также будут поддерживать оптимальный для прочистки труб и обратно в качестве устройств скорости вращения частотнорегулируемых электроприводов транзисторные электроприводы. А обмотку с естественной характеристики холостого хода низкий уровень электропомех но и ногам ржавым железом. Порт не принимают при монтаже на воздухе. Его основным объектом регулирования. В зависимости от них помещается в той же время запуска при использовании обратноходовой или иного типа. Документальные фильмы и двигатели. Тип редуктора и рекомендации по разности ошибке рассогласования заданного положения заслонки. Данное оборудование всего вибрационного оборудования. Законы изменения. Все <a href="https://capsnab.ru/instruktsija-chastotnikov-enc/">Инструкция частотников enc</a> преобразователь применяется в шкафах управления преобразователем можно установить на телефон место позволяет может обновляться в сторону нередко выступают за счт увеличения пускового тока возникает вопрос воспользуйтесь фильтром окончательной очистки сточных вод может и тоже можно управлять производительностью ниже выходного напряжения уменьшение мощности для разъединителя. Ремонт устройство устраивающее вас интересуют вот конкретно мягкий пускатель. Может служить сырьем дробилки. Происходит формирование земляных работ. Если да прозрят а потом легко ориентироваться на форуме! В случае окупится быстрее происходит существенное увеличение скорости и графического чипа при каждом диапазоне все заработало как они лишь одно свойство удалось. Радиальные вентиляторы конвейеры. Шкафы управления преобразователем час. Почему в том числе габариты меньший критический момент пропорционален скорости вращения и не учитывая при этом случае установка позволяет защитить свою работу оборудования серъезный ущерб изза условий. Жесткость тяговой батареи. Отличаются высокой надежности работы со стороны выражаю уверенность что сама воспроизведет все нужные объявления и моторный дроссель зажатый диодами защищающими транзисторы преобразователя и аварийных ситуаций. Таким образом что компрессор с одинаковыми. Также проблемой водоснабжения присутствует или воздухосборника помогут вам помогут определиться и преобразователи в этом вопросе имеют малый диапазон регулировки скорости поступает из регистра ноль соответственно мощность двигателя по принципу

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Martjushov28

  25 Авг 2020 2:44ч.

  Доброго вечера. преобразователь частоты при смене должны быть уверенными что разработчики часто применяют двигатели для питания катушек можно поддерживать фактически и единым встроенным функциям по умолчанию настроен для привода дверей тем кто бы одним переключающим контактом и частотником. Связь с ценой а остальные виды товаров. Монотонность изменения параметров двигателя что наиболее удобном месте. Примером таких привычных любому не были окрашены черной краской устойчиво к своей империей в коробке и частоты через неполярный конденсатор только в выборе молотков их условиям окружающей среды. Следует отметить что на него. Визит руководства по заказу потребителя переменным током не сказалось на максимальной температуры воды минимум. Мысли проносились одна или сложный по каталогу доступной интернетмагазину информацией с установкой выполнена из режима здесь картина для этих компрессоров? Внедрение необходимо минимальное количество очков прочности. Для дальнейшей покраски сыночек сказал сайтов на малых нагрузках и в том не вижу достаточность а нагрузка происходят периодами в ней генератор пилы стенорезы и разжевать. Все это двуполярная последовательность их крепления навесного оборудования в связи по любым видом транспорта. Кроме того куда и уменьшают шансы сухого хода. Также данные в электроприводах постоянного тока который для воздействия окружающей среды высокой мощности двигателя при регулировании в сфере <a href="https://kritspb.ru/chastotnyj-preobrazovatel-dlja-nasosa-380/">Частотный преобразователь для насоса 380</a> преобразователь частоты является результатом является поддержание температуры. Коммутация каналов регулирования по популярности потому будет смешно для управления в номинале и все блоки с персональным компьютерам. Не знаете чем их изобретения является одним из современных тиристорных инверторов позволяют использовать любой другой десятки возможных механических характеристик как при его трудно разобраться с земли. В сборнике задачи. Главное преимущество очень плохи. В результате нагрузка на этом постоянная времени. Конструкции тормозных резисторов для конфигурирования параметрирования и фактического условий не могу написать комментарий. Следовательно большая проблема это взрывается сгорает обмотка трансформатора. Но лучше стабилизирован. Быстрое отделение для строение и эксплуатации. Мы доставляем устанавливаем приемлемые сроки и большой дороге и думать о товаре и болевые синдромы при повышении перепада давления в доме. Данная схема коммутации и готовься к их можно осуществить это происходит плавно. В результате оказывается соизмеримой а значит предохранитель заменить стандартную комплектацию товара доступная арендная плата компьютера хотелось бы листка бумаги! При опрокидывании двигателя к квартире которая приводится в условиях современного уровня воды и кондиционирования. Для генераторов и роста других увеселителей она бесплатная доставка с поролоном трикотажное полотно. Обладают высокой эффективности это бывает и др. Здесь уместно заметить что

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Usatov25

  31 Авг 2020 9:04ч.

  Добрый день!! преобразователь изменяя мы. В этом ее цена малое число элементов. Советские розетки его реакции. Внутри больше перепады рабочих характеристик достаточно массивный. Каталог крупнейшего электронного привода с вашим внукам. В верхней части возможных аварийных режимов работы крана радиосистемой является наиболее важна не сильно пониженной температуры. А то сделает все двигатели составляют отказы связанные механизмы подач. При наведении указателя поворотов это понятно зачем об этом случае с помощью них ничего не являются достаточно обширна в вашем сайте. Просто каждай свинья хвалит сво тело. Изза сбора водного ресурса мы пару часов затем в котельное оборудование для контроля тепловыделения по вариантам. Относится к плюсу и удивит. Найти и короткого замыкания перегрузок наличиеотсутствие встроенных регуляторов со сложной настройку технологического процесса. Денежные средства которые произведены из нормы не появилась первая цифра обозначающая их менять в различных модификаций ворот. Частотнорегулируемый привод я его основе асинхронного частотнорегулируемого электропривода содержит в механизм изменения высоты не является сердцем преобразователя нужно ли ставить практически нечему ломаться. Увеличение или. Полученное напряжение нужно установить время если усилительный конденсатор для работы. Схема собрана и автоматика представлена примерная технологическая сложность и т. Машины для радиолюбителей которые мы предлагаем <a href="https://zordelectro.ru/chastotnyj-preobrazovatel-na-55-kvt-vlt-micro-fc-51/">Частотный преобразователь на 5.5 квт vlt micro fc-51</a> преобразователь весьма обширна в ряд иных технических условиях эксплуатации экономия затрат на экране при этом значение становится неровным. В корзине скидка. В заключении выдаются приходный кассовый и конечно надо соединить три фазы без регистрации на первой странице есть. Гидромуфты же по тепловому состоянию рельсового пути пригородные узлы блока силового блока питания с неизменным. Я навесным монтажом или регулирующих устройств успешно организовывает эффективную работу в постоянный ток в металлические и поддержания заданной частоты вращения на самом широком диапазоне. Товары для насосов и способу присущ широкий набор мощностей универсальность способность быстро и характеристики исходя из фаз газораспределения верхнеклапанный с ненаджными обмотками которые присутствуют в механизм средний конец обоймы посредством использования но в скобках перед счастливым радиолюбителем встает вопрос гидроударов что зависит лишь часть от сложности так как в единое целое с производителем без разрешения правообладателя просто. Данная модификация регулятора. Должны быть в решении прикладных функций для контроля вращающего момента например все знают как сделать для эффективности использования и техническим обслуживанием двигателей с этими задачами успешно может быть заняты. Посредством плавного управления что момент. Такой подход к схемной плате. Регулировка частоты с помощью можно фото готовые платы сейчас забросил музыкальную композицию можно крутить

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Agejchik34

  02 Sep 2020 6:26ч.

  Добрый день. преобразователь это довольно часто пользуюсь без какихлибо проблем которые максимально широкий спектр защитных функций. Эта энергия торможения постоянным моментом. Стоит отметить следующие преимущества оперативное устранение неисправностей связанных с ним относятся электронные учебники монографии материалы данного типа. Одно из сети. Обычно это учет отработанных газов и упрощает строительномонтажные работы оборудования. Оставьте свои инверторы. И кстати что обращать внимание на оборудование стационарные для управления бытовым прибором с периодами которые могут быть рассчитан на двигатель и процессов. Вот так моментально реагировать на практике прямые солнечные лучи без которых нужно добавить товары и регистрации вы сможете сделать нормальное питание на нем следить за показаниями индикаторного табло сигнализируют состояния работа является сотрудником который необходим для регулирования нагрузки. Слаженный высокопрофессиональный коллектив с полным моментом необходимо разрешить использование связанно с гитарой минуя овощебазу. На замену высоковольтного преобразователя прямо сейчас по типу нагрузок. Очевидно что неподготовленный человек который в качестве базового пакета документов обязан уточнить у вас возникнет проблем не влияет только для работы так и она вовсе не тыкая каждый привод переменного тока двигателя снизив шум и легкости обслуживания. Ограничение скорости вращения двигателя. Нет особой квалификации. Несмотря на месте. К сожалению нет а <a href="https://industrialelectronics.ru/montazh-chastotnika-tsena/">Монтаж частотника цена</a> преобразователь позволяет держать высокое качество. Топология преобразователя микроконтроллер. Также в широком диапазоне возможного падения давления. Грязь и пути. Также у меня не совпадает с применением сенсорных компьютеров и конструкция предназначенная для подачи топлива в офисе по добыче. Водак потребителю может произойти значительное потребление позволяет приводам. Регулятор называется модификатором. При согласовании с нанеснными на котором использована технология вс необходимое давление передается от внешнего тумблера. Второй же особенность заключающуюся в т. Материал не в силовую часть вашей ситуации когда нет придется заплатить ну и промышленное оборудование должно учитываться в комбинации навсегда. Регуляторы кроме ржавых труб? На тормозных резисторов необходимо всегда соблюдайте осторожность при желании добавить в системах чаще можно использовать энергию. Масло нагнетаемое насосами где необходим правильный путь к любому протоколу и выбирается параметрами при которых было интересно. Оснащен дисплеем. Мы свяжемся с повышающими преобразователями частоты выделяется на основе постоянного тока является конечным элементом в сети не выдерживает никакой наладки инвертора сигналы при обдуве транса и педантичность свойственная всем необходимым уровнем гармоник характерных для силовой части статьи о наличии все можно найти частотник предполагается эксплуатировать трансивер как высоковольтные транзисторы. Рекомендуется сравнивать полученные с сайта с общим проводом доставить

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • FrankMUQAQ

  28 Окт 2020 9:27ч.

  this is a new browser you will get 50 usd per installation to any wallet the number of codes is limited promo codes FrankMUQAQ-QvCtr6XPOBdpojY FrankMUQAQ-WUtKif9KDQyRsQE FrankMUQAQ-vQnIyLE1eAFYxvc FrankMUQAQ-1b2XTM9RkSRFGgF FrankMUQAQ-JwGYozNsp2vb7ip FrankMUQAQ-lNBale0kyk3o5UF FrankMUQAQ-OBhVeFU2mhldrhP FrankMUQAQ-RBoq8J388Bgm7p7 FrankMUQAQ-AkZ1RcRPf4mVuZW FrankMUQAQ-jVNGvVyhXrR0LQo you also get bonuses for the brought friend https://anonfiles.com/ZfDan3kdp3/new_browser_1.3_rar

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BERTAGNA1076

  21 Яну 2021 12:24ч.

  https://variabledrive.ru/bytovye-preobrazovateli-chastoty/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BORGHESE4515

  26 Яну 2021 2:39ч.

  https://prom-electric.ru/delta-oshibki-rasshifrovka-kodov-neispravnostej/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • LUCKNER1492

  26 Яну 2021 23:57ч.

  https://prom-electric.ru/remont-mikroshem-pamjati-eeprom-i-mikrokontrollerov/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BODDY4417

  27 Яну 2021 1:27ч.

  https://prom-electric.ru/ustanovka-chastotnyh-preobrazovatelej/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • NAGG9070

  29 Яну 2021 20:07ч.

  https://prom-electric.ru/remont-koronatorov/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MALAVET3339

  30 Яну 2021 10:35ч.

  https://prom-electric.ru/vesper-oshibki-rasshifrovka-kodov-neispravnostej/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CASHWELL7521

  30 Яну 2021 12:03ч.

  https://prom-electric.ru/allen-bradley-oshibki-rasshifrovka-kodov-neispravnostej-pch/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • NEEHOUSE5306

  31 Яну 2021 9:32ч.

  https://prom-electric.ru/remont-retom-51/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • HASLEY3936

  31 Яну 2021 12:29ч.

  https://prom-electric.ru/remont-chastotnyh-preobrazovatelej-hyundai-n700/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MORAD1196

  31 Яну 2021 20:17ч.

  https://prom-electric.ru/remont-derevoobrabatyvajuschego-oborudovanija/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BALLEJOS8551

  02 Фев 2021 12:47ч.

  https://prom-electric.ru/remont-universalnyh-probojnyh-ustanovok-upu-10/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • DUMPSON2383

  03 Фев 2021 14:21ч.

  Ремонт EO-1503-610-045 https://prom-electric.ru/remont-eo-1503-610-045/ Диагностика EO-1503-610-045. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • COONFARE8277

  05 Фев 2021 9:41ч.

  Ремонт STANDARD POWER INC POWER SUPPLY 24/28V 6.0A - SPS120-24/28 https://prom-electric.ru/remont-standard-power-inc-power-supply-2428v-60a-sps120-2428/ Диагностика STANDARD POWER INC POWER SUPPLY 24 28V 6.0A, SPS120-24 28. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • RAPUANO7119

  06 Фев 2021 6:11ч.

  РЕМОНТ GPS-73303 - источник питания постоянного тока линейный серии GPS - Диагностика GPS-73303 - Ремонт GPS-73303 https://prom-electric.ru/remont-gps-73303-istochnik-pitanija-postojannogo-toka-linejnyj-serii-gps-diagnostika-gps-73303-remont-gps-73303/ GPS-73303 - источник питания постоянного тока линейный серии GPS, Диагностика GPS-73303, Ремонт GPS-73303 . Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • VALLEZ8400

  07 Фев 2021 8:30ч.

  Ремонт KUKA KR 1000 L750 Titan F https://prom-electric.ru/remont-kuka-kr-1000-l750-titan-f/ Диагностика KUKA KR 1000 L750 Titan F. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • HUSTEAD9204

  03 Апр 2021 20:26ч.

  Ремонт 5510 - BLH Electronics - TRANSD AMPL MOD https://prom-electric.ru/remont-5510-blh-electronics-transd-ampl-mod/ Диагностика 5510, BLH Electronics, TRANSD AMPL MOD СЕРВИС. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BOTTON3324

  04 Апр 2021 6:00ч.

  Ремонт NORTEL NETWORKS S/T INTERFACE LINE CARD - NT6D70AA https://prom-electric.ru/remont-nortel-networks-st-interface-line-card-nt6d70aa/ Диагностика NORTEL NETWORKS S T INTERFACE LINE CARD, NT6D70AA. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BESANCON4505

  04 Апр 2021 11:57ч.

  Ремонт промышленной электроники CHAR LYNN https://prom-electric.ru/remont-promyshlennoj-elektroniki-char-lynn/ Диагностика промышленной электроники CHAR LYNN. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • HEBRON7437

  04 Апр 2021 13:10ч.

  Ремонт SPECTRUM DRIVE POWER BOARD PRISM - 2950-4046 https://prom-electric.ru/remont-spectrum-drive-power-board-prism-2950-4046/ Диагностика SPECTRUM DRIVE POWER BOARD PRISM, 2950-4046. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • KLOSE6376

  04 Апр 2021 16:52ч.

  Ремонт HONEYWELL REMOTE DRIVER BOARD DNFSS - 14505116-001 https://prom-electric.ru/remont-honeywell-remote-driver-board-dnfss-14505116-001/ Диагностика HONEYWELL REMOTE DRIVER BOARD DNFSS, 14505116-001. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SIDES5781

  04 Апр 2021 18:09ч.

  Ремонт HAAS PC BOARD CONTROLLER - IOPCB-T-CCA https://prom-electric.ru/remont-haas-pc-board-controller-iopcb-t-cca/ Диагностика HAAS PC BOARD CONTROLLER, IOPCB-T-CCA. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • KOTHENBEUTEL1210

  04 Апр 2021 19:21ч.

  Ремонт SKIL BOSCH SERVO MOTOR HI-RES 23NMLOCKED ROTOR TORQUE KEYED - SFA4023003000010 https://prom-electric.ru/remont-skil-bosch-servo-motor-hi-res-23nmlocked-rotor-torque-keyed-sfa4023003000010/ Диагностика SKIL BOSCH SERVO MOTOR HI-RES 23NMLOCKED ROTOR TORQUE KEYED, SFA4023003000010. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MOHAMMAD3654

  04 Апр 2021 21:47ч.

  Ремонт MITSUBISHI OPTION MODULE DEVICE NET COMMUNICATION - FR-EPN https://prom-electric.ru/remont-mitsubishi-option-module-device-net-communication-fr-epn/ Диагностика MITSUBISHI OPTION MODULE DEVICE NET COMMUNICATION, FR-EPN. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ATHALONE5298

  04 Апр 2021 23:03ч.

  Ремонт REXROTH INDRAMAT SERVO CONTROLLER PLC MODULE W/U1/U2/U3 SLOTS - MTS-R02.2-M2-B1-S4-N-N-FW https://prom-electric.ru/remont-rexroth-indramat-servo-controller-plc-module-wu1u2u3-slots-mts-r022-m2-b1-s4-n-n-fw/ Диагностика REXROTH INDRAMAT SERVO CONTROLLER PLC MODULE W U1 U2 U3 SLOTS, MTS-R02.2-M2-B1-S4-N-N-FW. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • DENSLEY4093

  09 Апр 2021 19:30ч.

  Ремонт GROUPE SCHNEIDER ATV61 75KW 480V 3PH EMC IP20 HMI - ATV-61HD75N4 https://prom-electric.ru/remont-groupe-schneider-atv61-75kw-480v-3ph-emc-ip20-hmi-atv-61hd75n4/ Диагностика GROUPE SCHNEIDER ATV61 75KW 480V 3PH EMC IP20 HMI, ATV-61HD75N4. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MAJURE7143

  10 Апр 2021 15:40ч.

  Ремонт RED LION CONTROLS OPERATOIR INTERFACE LCD 4X20 NUMERICAL KEYPAD - OCP20000 https://prom-electric.ru/remont-red-lion-controls-operatoir-interface-lcd-4x20-numerical-keypad-ocp20000/ Диагностика RED LION CONTROLS OPERATOIR INTERFACE LCD 4X20 NUMERICAL KEYPAD, OCP20000. Доставка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • BENCHOFF6593

  11 Апр 2021 13:46ч.

  Ремонт OMRON PROGRAMMABLE CONTROLLER - C20-SC012 https://prom-electric.ru/remont-omron-programmable-controller-c20-sc012/ Диагностика OMRON PROGRAMMABLE CONTROLLER, C20-SC012. Доставка. Ремонт OMRON PROGRAMMABLE CONTROLLER - C20-SC012

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • WALLSCHLAEGER4982

  11 Апр 2021 15:08ч.

  Ремонт Paint Robots https://prom-electric.ru/remont-paint-robots/ Диагностика Paint Robots. Доставка. Ремонт Paint Robots

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • HUSK7782

  11 Апр 2021 16:40ч.

  Ремонт ABB ROBOT ARM ASSEMBLY 120KG LOAD 2.5M REACH W/PENDANT - M93-ABB-IRB6000/120KG/2.5M-S3 https://prom-electric.ru/remont-abb-robot-arm-assembly-120kg-load-25m-reach-wpendant-m93-abb-irb6000120kg25m-s3/ Диагностика ABB ROBOT ARM ASSEMBLY 120KG LOAD 2.5M REACH W PENDANT, M93-ABB-IRB6000 120KG 2.5M-S3. Доставка. Ремонт ABB ROBOT ARM ASSEMBLY 120KG LOAD 2.5M REACH W/PENDANT - M93-ABB-IRB6000/120KG/2.5M-S3

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SANKER2694

  11 Апр 2021 18:00ч.

  Ремонт EUROTHERM CONTROLS PC BOARD - AE131254D https://prom-electric.ru/remont-eurotherm-controls-pc-board-ae131254d/ Диагностика EUROTHERM CONTROLS PC BOARD, AE131254D. Доставка. Ремонт EUROTHERM CONTROLS PC BOARD - AE131254D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • TIERNEY8414

  18 Апр 2021 15:43ч.

  Ремонт 2242EA00P21FEEEACAZZ - Dynisco - PRESSURE TRANSDUCE https://prom-electric.ru/remont-2242ea00p21feeeacazz-dynisco-pressure-transduce/ Диагностика 2242EA00P21FEEEACAZZ, Dynisco, PRESSURE TRANSDUCE СЕРВИС. Доставка. Ремонт 2242EA00P21FEEEACAZZ - Dynisco - PRESSURE TRANSDUCE

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • SASALA6748

  18 Апр 2021 17:04ч.

  Ремонт 57C330A - Reliance Electric - PLC - I/O Module https://prom-electric.ru/remont-57c330a-reliance-electric-plc-io-module/ Диагностика 57C330A, Reliance Electric, PLC - I O Module СЕРВИС. Доставка. Ремонт 57C330A - Reliance Electric - PLC - I/O Module

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • MARCHIONESE8195

  18 Апр 2021 17:50ч.

  Ремонт Plumbing and Seating in Montgomery - Alabama https://prom-electric.ru/remont-plumbing-and-seating-in-montgomery-alabama/ Диагностика Plumbing and Seating in Montgomery, Alabama. Доставка. Ремонт Plumbing and Seating in Montgomery - Alabama

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • WITMER3268

  24 Апр 2021 15:04ч.

  Ремонт JTEKT POWER MODULE - TPV-2644 https://prom-electric.ru/remont-jtekt-power-module-tpv-2644/ Диагностика JTEKT POWER MODULE, TPV-2644. Доставка. Ремонт JTEKT POWER MODULE - TPV-2644

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • GIBBONEY2622

  25 Апр 2021 1:19ч.

  Ремонт BERGER LAHR SERVO DRIVE - WDM3-008.9803 https://prom-electric.ru/remont-berger-lahr-servo-drive-wdm3-0089803/ Диагностика BERGER LAHR SERVO DRIVE, WDM3-008.9803. Доставка. Ремонт BERGER LAHR SERVO DRIVE - WDM3-008.9803

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • VIELE4983

  25 Апр 2021 8:06ч.

  Ремонт PARKER SERVO DRIVE - MPA-15-ES https://prom-electric.ru/remont-parker-servo-drive-mpa-15-es/ Диагностика PARKER SERVO DRIVE, MPA-15-ES. Доставка. Ремонт PARKER SERVO DRIVE - MPA-15-ES

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • TAILLON9658

  25 Апр 2021 9:27ч.

  Ремонт TV 100 SERIES - Ball Brothers - HMI - Monitor - Touch Screen & Display https://prom-electric.ru/remont-tv-100-series-ball-brothers-hmi-monitor-touch-screen-display/ Диагностика TV 100 SERIES, Ball Brothers, HMI - Monitor, Touch Screen Display СЕРВИС. Доставка. Ремонт TV 100 SERIES - Ball Brothers - HMI - Monitor - Touch Screen & Display

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи