Нинова вече работи срещу Григорова 

Нинова вече работи срещу Григорова 

Изборните резултати създадоха обстановка, подобна на тази от романа „Убийство в Oриент експрес“. Всички политически сили имат мотив и начин да участват в убийството на ПП-ДБ. Последните са заложили политическото си бъдеще само на една карта - кметския пост в София и се намират в крайно уязвима позиция. Загуби ли Васил Терзиев на балотажа, това ще означава настъпването на окончателна политическа катастрофа за проекта ПП-ДБ. И оставането им оттук насетне във властта само ще задълбочи електоралното им пропадане.

Това, на което могат да разчитат от ПП-ДБ, е егоцентризмът на Корнелия Нинова. Лидерката на БСП дори не се опитва да прикрива непоносимостта си към Ваня Григорова. В интервю по Националната телевизия по време на предизборната кампания тя определи собствения си кандидат като аутсайдер, дистанцира се от нея, когато стана ясно, че тя отива на втори тур, и направи изказване, което трябва максимално да отреже шансовете на Григорова да получи подкрепата на избирателите на ГЕРБ. 

Но всичко по реда си.

Първо, като изключим София, ПП-ДБ не успяха да инкасират никакъв видим резултат на първия кръг на местните избори. Всички приказки, че отмяната на машинното гласуване е предизвикало гражданска вълна в тяхна полза, е чиста манипулация. Дори в София те получиха по-слаб резултат, отколкото на предишните парламентарни избори, а прехваленият им кандидат пък получи по-малко гласове от листата им за общински съветници. Подкрепата за тях се топи в самия извор на политическото им съществуване. Загубят ли кметския стол в София неминуемо ще изпаднат в безтегловност. Ситуация, която обективно работи в полза на ГЕРБ, "Възраждане", ИТН и на БСП, но не и на Нинова. 

Третата позиция на ГЕРБ в София е безспорно тежка загуба. Тя е колкото плод на неубедителната кандидатура на Хекимян, толкова и на политическото държане на самата политическа сила и на нейния лидер. Избирателите на Бойко Борисов може да му простят грешката с Хекимян, но позицията, в която той е поставил партията си в рамката на сглобката, става все по-нетърпима за тях. Те трудно могат да понесат, че от позицията на първа политическа сила, са принудени да играят ролята не просто на младши политически партньор, но направо на политически измекяр. Нещо невиждано в световната политическа история. И този електорат логически и интуитивно чувства, че политическото възстановяване минава през трупа на ПП-ДБ. Този инстинкт за оцеляване е по-силен от политическото позициониране и стремежа да се запази евроатлантическото управление. Оттук и масовите закани да гласуват за Григорова.

Но Борисов явно е хванат с външна хватка и не може да си позволи да маневрира. Очевидно за него съществуват персонални рискове, ако разтури „сглобката“. Затова се опитва да прехвърли отговорността за това върху некоалиционните си партньори. Като постоянно ги саботира, критикува и се дистанцира от тях. Сега, ако подпомогне провала им в София, това може да се окаже фатално за управлението. Или поне да размести балансите в него.

Ясно е обаче, че ако желае да възвърне позициите си в големите градове и най-вече в София, ГЕРБ трябва да внуши на десните избиратели, че ПП-ДБ не са в състояние да играят ролята на сигурна преграда пред „червената“ опасност. Нещо повече, с надменното си и неадекватно поведение на моменти, ПП-ДБ стимулират част от десните избиратели да гласуват за представители на левицата. "Възраждане" също има сериозни основания да подкрепи Ваня Григорова. Защото това ще бъде символно поражение за евроатлантизма в центъра на България и звучен шамар за най-евроатлантически ориентираната политическа формация. Което ще отвори нови възможности пред партията на Костадин Костадинов.

Колкото до приказките, че тя е ударила тавана на електоралното си разширение, те са доста безпочвени към момента. Просто защото силата на "Възраждане" се проявява на фона на дебата за геополитическата ориентация на страната ни, но точно това я прави безидейна, когато става въпрос за отделни локални проблеми. За да преодолее този дефицит, е нужно да се трупа опит в местното управление и тепърва партията ще навлиза в тази политическа специфика.

ИТН са се определили ясно, с думи и действия, за антагонисти на ПП-ДБ и обявеното от тях намерение да застанат зад Ваня Григорова не е изненада. Въпросът е какви реално гласове могат да ѝ осигурят.

Обективно погледнато, в нанасянето на тежък политически удар върху ПП-ДБ най-заинтересована би следвало да бъде БСП. Победа в столицата дава нов шанс за рекреация на столетницата. Но успехът би продуцирал и нова силна фигура в лявото пространство. Затова и Нинова се страхува от подобна победа на собствената си партия, в нея тя съзира заплаха за собствената си политическа кариера. Затова тя побърза още в нощта на изборите да пресече потенциала на Григорова да разшири забележимо периферната си подкрепа. Без някой да я е дърпал за езика, Нинова заяви, че БСП априори ще играе задължително срещу ГЕРБ. с което се опита да отблъсне гласоподавателите на Борисов от собствения ѝ кандидат.

Нинова разбира, че победа, постигната без нея, дори въпреки нея, е победа срещу нея. Затова и не е заинтересована да участва в общия фронт срещу ПП- ДБ, а залага на подмолното разчистване на вътрешнопартийни сметки. И планът ѝ включва загуба на втория тур, след което тя да се разправи с „виновниците“. Типичното поведение на маргинализиращи се партии и лидери.

Свързани стати: Политически потрес (ПП)

Победените отчаяно отказват да се предадат

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Дачков, всичките ми уважения, особено към съпругата ви

  31 Окт 2023 16:28ч.

  Ваня Григорова е медиен продукт. Говори много глупости и на 100% е зависима. Зависима е, защото "звездата" и изгря по изкуствен начин. Да, по-добрият вариант от Терзиев е, но усещането че е продукт на Станишев направо ще ни извади очите. .................................... Още не станала кмет и вече сме срещу Нинова. Да, и Нинова не е цвете, кой ли е, но да слагате Ваня Григорова като "мозък", айде стига ......................... Всички грешат, но човек, който е бил достатъчно сляп на времето да подкрепя действията на САЩ в Ирак, нали разбираш че си остава късоглед за цял живот!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  31 Окт 2023 16:33ч.

  Да допуснем, че сте прав! Уверен съм, че ако спечели Григорова бързо ще се еманципира и няма да бъде кукла на конци на Стани ШЕФ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Богдана Тотева 2

  31 Окт 2023 16:38ч.

  Добър и точен коментар за Ваня Григорова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Винкела

  31 Окт 2023 18:11ч.

  Ами гласувай за трето поколение ДС, перач на откраднати ит нас пари и защитавай Нинова. Да ти припомня ли откъде е генезисът и, как дванайсет години имутира опозиция и пази Борисов, как въоръжаваше Украйна с ППДБ-тата. Абе вашта памет две седмуци ли трай? Съмнения имал! Смешник!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всички граждани имат право да гласуват за Ваня Григорова

  31 Окт 2023 19:40ч.

  включително членовете и симпатизантите на ГЕРБ. Не е нужно да хвърляме къчове във всички посоки, добре е Ваня Григорова да привлече максимално широка подкрепа, независимо какво е казал Б. Борисов. Това не я прави кандидатка на ГЕРБ. Ваня Григорова има право да получи подкрепа от всички, тя каза "София за всички", после В. Терзиев го открадна от нея.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой си

  31 Окт 2023 22:26ч.

  Не пиши глупости, бре! Ваня напусна БСП точно заради Станишев. Познавам я и знам истината. Не Ваня е срещу Нинова, обратно Нинова е срещу Ваня, защото иска победата да е за ПП-ДБ. Тя е от ДБ, костовистка до мозъка на костите, работи срещу БСП. Това е истината. Гласувайте за Ваня!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ??...

  01 Ное 2023 12:01ч.

  До: "31 Окт 2023 16:28ч." - Къде и кога точно Ваня Григорова се е обявявала срещу Корнелия?... Освен това, сега какво? С тия си действия, Корнелия де факто призовава да бъде подкрепен Терзийски ли? Или напротив, еманципира Григорова още от сега, за да я подкрепят и тези, които не се решаваха, точно защото беше издигната от БСП? Е, скоро ще разберем. Тъпите игри на родните политикани, нямат край, докато ние всички се чудим, кой за кого точно играе... Все пак, не ми се вярва Нинова да е чак толкова проста, че да се отвърне от Ваня Григорова, само и само за да е контра на любимия си, Борисов, който ясно заяви, че Ванчето е „по-малкото зло“ от ДС-чедото Терзийски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Татяна Дончева

  01 Ное 2023 13:57ч.

  Ваня Григорова не е член на БСП и не съм сигурна, че някога е била. Тя не е продукт на Станишев и няма как да бъде. Ако познавахте малко БСП, щяхте да знаете, че Станишев няма продукти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  31 Окт 2023 16:35ч.

  Така нар. медиен продукт се държи достойно. Не влиза в конфликти. Дори желанието на Нинова удовлетвори елегантно като каза че няма да разговаря с партийни лидери, а с гражданите на София.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Медийният продукт се движи пиарски

  31 Окт 2023 16:41ч.

  Достойнството е в пряка зависимост от зависимостите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гражданин

  31 Окт 2023 16:47ч.

  Използвате шаблонни фрази, които ви подсказват!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Пиарски" думата в точно тази форма не се среща в мненията

  31 Окт 2023 17:28ч.

  Даже когато написах "пиарски" си помислих, дали пък ще се разбере, какво искам да кажа. ..... За подсказването, в училище никога не са ми подсказвали, подсказват на двойкаджиите!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • yyyffff

  01 Ное 2023 16:47ч.

  така ли е казала, че няма да разговаря с партийни лидери, демек Нинова, партията която я издига не я интересува, ама иначе се бори за политически пост, нали, който е тотално зависим от партиите. Е, щом така е казала тоя път няма да гласувам за нея, ега ти самочувствието.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев

  31 Окт 2023 16:38ч.

  Представяте ли си Ваня ако стане кмет как ще управлява с 9 човека съветници от БСП в СОС? За всяко решение ще трябва да се правят компромиси и да се влиза в договорки с представителите на ГЕРБ например. Така София не може да се управлява. Много е симпатична, но при подобно разпределение на силите в общината това ще е катастрофа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тотев

  31 Окт 2023 16:46ч.

  Много Ви се иска да управляват само харвардци и компания! Да, ама не! Мнозинството българи не искат!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев

  31 Окт 2023 16:57ч.

  Искам града да се управлява почтено, без договорки, сглобки и съглашателства, както беше през последните 30 години.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sgt. Pepper

  31 Окт 2023 17:26ч.

  И смятате, че Терзиев с общински съвет, доминиран от ПП-ДБ, ще управляват почтено? И че последните 30 години градът е бил управляван почтено? Вие сте голям шегаджия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леля

  31 Окт 2023 20:41ч.

  А не управляват ли твоите в момента точно чрез съглашение с ГЕРБ, компромиси и договорки? Или забрави за сглобката на неКоалицията?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • айде сега!

  31 Окт 2023 16:41ч.

  Какво общо има тука Нинова? Просто Борисов е долен интригант. Той е готов не само егото си да преглътне, ако трябва и лайното си ще изяде за да си отмъсти по неговия си начин на пипетата и да завърти интрига с Нинова. Толкова е прозрачно. тя пък тръгнала да се обяснява. Ами той точно това иска.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  31 Окт 2023 19:15ч.

  Перник втора серия !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Парен каша духа

  31 Окт 2023 16:44ч.

  Радев го издигна БСП. И той и изневери, особено с "Триморието", направо заби пирона в ковчега на България. И така и вака, дето викаше баба ми! Та и Ваня Григорова. Да, Терзиев е пък е тотална трагедия, той ще направи парадите ежемесечни, такова ми е усещането за него. ............... Ваня григорова да обещае да забрани парздите и ще гласуваме за нея. .............. Но тя е от другата страна!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕДИН

  31 Окт 2023 16:49ч.

  Явно добре Ви плащат да висите тук и да пишете против Григорова. Ако спрете да употребявате ........................... няма да Ви разпознават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А Бе, ЕДИН, кон с капаци!

  31 Окт 2023 17:35ч.

  Кой пише срещу Григорова! Като проследя мненията по-горе, не виждам някаква защита за Терзиев. Но в статията става въпрос за противопоставяне на Григорова и Нинова. А това не е добър белег. Не можеш да се изкчваш нагоре по раменете на другите и да ги отричаш. ........... не съм за терзиев, против съм, но Григорова направо я изкарахте девственица. .......... Дърпате ме за езика. Кукличка, няма лошо, но нищо съществено няма как да направи Григорова. Нито може да смени основните фирми, нито да е на "ти" с всички общински съветници. ...................... Какво лапате мухите. Ще се гласува за Григорова, щото това е на изборната маса. по-малкото зло, да се надяваме. .......... Ама да направи живота на софиянци като на столичани, забрави!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕДИН

  31 Окт 2023 17:45ч.

  Просташката лексика не ви прави чест. Повече от очевидно е, че сте партиен функционер. Ако Вие сте ограничаван от партийни привилегии, аз съм свободен човек. Дръжте се възпитано и спорете с аргументи, а не с епитети!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обръщението "кон с капаци" ли е прсташко?

  31 Окт 2023 18:18ч.

  Та точно на Вас Ви извадих аргументи, а Вие като напудрена мома се цупите. ...... Пишете едно и също, че ни се плаща, че сме партийни функционери. Това аргументи ли са? ............ Подчертавам за неразбралите. Григорова е за предпочитане пред Терзиев, най-вече защото ако ПП_то не спечели София, ще е краят им. Иначе спасение няма. Григорова не е златна мина, за никаква еманципация не може да става дума, ще е послушна и ограничена. То общински съветници, то компаниите, които досега са работили с Фандъкова. То да не е клон, режеш и хвърляш в огъня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Александрова

  31 Окт 2023 19:02ч.

  Ваня Григорова! Естествено ще гласувам за нея. А хората, които са гласували за кандидатите на ГЕРБ, на ИТН, на ВЪЗРАЖДАНЕ и на останалите партии гласувайте и в тази неделя. Дано моят избор съвпадне с Вашия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе

  31 Окт 2023 19:12ч.

  "Дайте да дадете" всичките партийни червени номенклатури дружно да окрадете тези софиянци, които се гърбим от сутрин до вечер:)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • cihocah

  01 Ное 2023 8:09ч.

  Хехе, от тебе никой нищо не може да открадне. От въшкар какво да вземат ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • има още много хляб да изядат нашите политици докато стигнат равнището на Путин

  31 Окт 2023 16:51ч.

  Те са едни лапнишарани, подхвърлиш им нещо и веднага кълват. Целия интернет е задръстен с "достоверни данни" в кой стадий е ракът на Путин, как умира и даже вече е умрял (според някои още през 2008г.), а той си кротува и даже не му дреме дали е умрял. Керванът си върви, кучета много (лаят защото друго не могат).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЕДИН

  31 Окт 2023 16:54ч.

  Спряхте с ..................., но стилът ви е лесно разпознаваем, защото сте кабинетен политик.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Столичанин

  31 Окт 2023 16:52ч.

  Загуби ли Васил Терзиев на балотажа, това ще означава политическа катастрофа за ПП- ДБ. И оставането им във властта само ще задълбочи електоралното им пропадане. Затова да гласуваме за Григорова!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • xa xa

  01 Ное 2023 16:57ч.

  Добре ли си, никаква загуба не е за ПП ако Терзиев загуби, защото григорова веднага ще си направи "сглобка" с тях и ще се фокусира само да плюе Нинова и така че БСП само губи с тая кандидатка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • айде дайте малко по-сериозно

  31 Окт 2023 17:05ч.

  Ваня Григорова не трябва да прави нищо, нито да се обяснява с Нинова или с Борисов. Бил казал това или онова, много важно. Не може да се коментира всяка глупост или интрига които Борисов ръси обилно ежедневно. Айде сега, ами ако ББ каже, че не обича жени с големи цици и всички "засегнати" тръгнат да се обясняват по медиите? Спрете се вече! Стига глупости!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Просто бизнес

  31 Окт 2023 17:16ч.

  Още Ламбо беше споделил, че Нинова трябва да брои до десет и след това да говори. Но авторът забравя , че на Нинова и свършва мандата на Председател след по-малко от година. От тук и се получават погрешните изводи, че Григорава щяла да и заеме мястото ( В. Г. не е член на БСП????). Вече писах, подкрепям В. Григорова, но споделих, че и тя и Нинова са от една порода т.е. неуправляеми от издигналите ги. Тя ще се еманципира и ще провежда своя политика, ако бъде избрана. А това, че Нинова не иска от Борисов и Пеевски подкрепа все пак говори, че в политиката трябва да има последователност. Иначе стигаме до състоянието на отричане от родителите както е при Терзиев и участваме в древногръцка трагедия от типа на "Антигона".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е така

  31 Окт 2023 18:42ч.

  И какво излиза - Нинова е последователна, принципна и поради това държи кандидатката на БСП да се разграничи, т.е. да не се престъпва червената линия на всеядността. А Григорова - всеядна, готова да лапне всичко и всеки глас, само и само да е във властта. Неморално е да се съучаства с престъпници. А когато влизаш във властта с престъпници под ръка, няма как да продължиш на чисто.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  31 Окт 2023 22:20ч.

  Я не приказвайте глупости. Нинова била принципна и бля, бля! А защо влезе в правителсството на шайката? Подписваше за оръжие и боеприпаси за Украйна, а на електората обяснява, че нито патрон не подписвала за Украйна! Та то и малките деца бяха наясно, защо нашите военни заводи работят 24/7. Ако беше достойна, можеше да не лъже, като дърта циганка, а да обясни на електората, че тя не може да попречи на сделките, защото формално оръжието и боеприпасите са за други фирми и те го препродават на Украйна! Тогава щяхме да я разберем, а тя жадна за власт и лъже ли лъже! И в това правителство за малко да влезе, но се уплаши от заканите на Иван Гешев и изтърва влака за сглобката! Като извод-гласувайте за Ваня Григорова за да развалите сглобката, която ни води в пропастта!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да, бре, веднага повЕрвахме

  01 Ное 2023 1:18ч.

  Ваня Григорова - издигната от компания Иван Таков, "червена буржоазия", Румен Петков - човекът на руското външно разузнаване, Малинов - човекът на Лавров, финансирана от Георги Гергов и Кирил Добрев - това е символ на понятието мафия и задкулисие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  31 Окт 2023 17:18ч.

  Явно ще бъде приключен проектът на Посолството. Задружно от Доган-Борисов-кримките от Левицата и прочие. И пак ясно дясно и ясно ляво. Познато поне 30 лета. Засега тактическа победа за "България". Дано има мисъл и за стратегическа вече, за България! Иначе, лошо!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • много е дълъг фитила на Нинова

  31 Окт 2023 17:23ч.

  Моят е по-къс. На нейно място отдавна да са им захвърлила такъмите и да им пожелая да си берат лайката. Ако не спечели Григорова, Нинова ще е виновна. Ако спечели, пак тя, защото вътрешната опозиция е издигнала Ваня. А сега Борисов се е изпразнил, дай пак да бием по Нинова. Долна работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Столичанин

  31 Окт 2023 17:47ч.

  Горе някой Ви беше написал, че сте партиен функционер. Бих добавил само - доста ограничен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Искам Терзиев да загуби

  31 Окт 2023 17:39ч.

  За да се свърши веднъж завинаги с хора като Курчо, Асенчо, оня от Спаси София, и всякаква сволоч с хормонални претенции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Макар че на Григорова не и знам мнението за хормоналното лоби

  31 Окт 2023 17:40ч.

  Даже мисля, че е за тях, което никак ,ама никак не ми харесва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маня

  01 Ное 2023 14:55ч.

  Пожелавам ти да изпиташ мьката на родителите на тези хора! Пожелавам ти от цялото си наранено майчино сьрце това да дойде и в твоя дом, за да разбереш, че е нужно разбиране ,доброта и приемане! И не мисли, че няма да ти се случи, че си богоизбран!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за - Маня 01 Ное 2023 14:55ч.

  01 Ное 2023 16:04ч.

  Казваш, наранено майчино сърце! Не си ли противоречиш? ......... Уж да ги приемаме, да, ние ги приемаме, ама и страдаме. Нали уж е нормално, що страдаш! ........ Тук изобщо не става въпрос за процента от процента наистина природни отклонения. Тук става въпрос за целенасоченото умишлено бутане на децата ни към изкуствено създадено отношение към пола. Сляпа ли си, Ма! Всичките тия сексуални обучения за какво са? За да има още и още страдащи майки! ........ Пфу, слепи ли сте, прости ли сте или и двете!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Всичките тия във властта на запад, зад океана и у нас, и изобщо по света

  01 Ное 2023 16:13ч.

  Всичките тия с обърната резба, по старому, те страдат ли? Защо умишлено сменяте наистина генетичния природен проблем с изкуствено създадения! .... Тия хормони дето се продават на децата ни, за да се спре естетсвеното хормонално развитие и да се наложи друго, майките ли са виновни! ....... Децата с истинки проблем не се навират във в ластта, те са сами със себе си и тях никой нормален човек не ги закача! .......Много прост народ, ей, прости сме!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • албена

  31 Окт 2023 17:56ч.

  Каквото и да говорите, НЯМА по-голямо зло от пепедебетата. Та това не са българи, те биха въвлекли България във война, ако им размахат пръст. Понякога няма идеалин избор. Но несъмнено този на Григорова поне малко ще откъсне София от лапите на тези, които два месеца пикаха и осмърдяха центъра на София. А Корнелия, нагла до немай къде, бързо забрави, че беше в коалиция с националните предатели. Селяндурка недоправена!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В началото изказването ви е добро

  31 Окт 2023 18:21ч.

  Но защо да са ви виновни селяндурите? Та нали точно софиянци най-вече гласуваха за ПП-то в началото?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Просто бизнес

  31 Окт 2023 18:01ч.

  Интерсно е какво са си говорили Борисов и Станишев на една сериозна среща по повод " Демографската криза". В седмицата на избори те се срещат за да си споделят как се правят деца. Дачков, тази среща ще ни я покажеш ли?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  31 Окт 2023 19:46ч.

  те могат да говорят, защото Станишев има 4 деца вкъщи, а дъщеря му на Борисов - 3

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Лошо

  01 Ное 2023 0:58ч.

  Мошениците и продажниците се размножават, а стойностните българи си отиват... тихо и почти незабелязано.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  31 Окт 2023 18:23ч.

  Др. Нинова е зависима. От кого е зависима е ясно. Ние сме под външно управление. А то се осъщестъвява чрез контролиране на лидери на партии и организации. Борбата която се наблюдава между лидерите е отражение на борбата между господарите им. Това е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  31 Окт 2023 18:23ч.

  С Нинова или без Нинова - Григорова няма шанс, ако нещо се обърка и я изберат, бързо ще се озове в затвора като Иванчева. Не се заблуждавайте ?‍?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  31 Окт 2023 18:40ч.

  "Иван Таков: На балотажа партиите нямат глас! За Ваня, за нас, битката е за доверието на гражданите" - https://epicenter.bg/article/Ivan-Takov--Na-balotazha-partiite-nyamat-glas--Za-Vanya--za-nas--bitkata-e-za-doverieto-na-grazhdanite-/331187/2/0

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  31 Окт 2023 18:43ч.

  Нещо такова би трябвало да измисли Нинова, а не да се впуска в дребни сметки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дидич

  31 Окт 2023 18:41ч.

  Като имам пред вид какъв е "авторитетът" на Нинова, точно подобни изказвания ще наклонят везните към Ваня Григорова. А Ваня доказа, може да води успешни битки, без личности като Нинова да и дават акъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пена

  31 Окт 2023 19:03ч.

  От самото наало, Нинова е против кандидатурата на Ваня Григорова и продължава да работи срещу нея. Нинова не обича победителите, зашото показват несъстоятелността й.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Подобни простотии писахте и ПП-то когато се появи

  01 Ное 2023 16:08ч.

  Я се върнете назад да си видите мненията, лигосани отвсякъде. Сега ви го нахакаха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Григорова е избор на Иван Таков - трето поколение "червена буржоазия", чиито репресивен апарат беше ДС и наследника й днес

  31 Окт 2023 19:08ч.

  ПР кампанията на Григорова се прави от Моника Станишева, съпруга на Станишев, бивша на Йосифов, Първа частна банка, през която крадяха парите на първите частни, предимно малки семейни фирми. Моника Станишева работеше като ПР и за Бойко, та затова имаше топла връзка/тайни договорки между Станишев/БСП и Бойко/ГЕРБ. Финансирането на ПР кампанията на Григорова - билбордове, флайери, наеми зали, организатори и т.н. е и през НПО-та, издържани през фондове на Сорос. Докато Терзиев може да е имал някакви недоказано виновни родители, работели по време на соца в ДС, но сега нямат никакво влияние над нашия живот за разлика от кадрите на ДС и партийните връзки, които ни се налагат в живота да ни управляват през Станишев и Бойко и да ни крадат. Такива като Ваня Григорова са популисти демагози, които ще ви залъгват с розов памук, ще ви показват розовите балони в небето, докато ви бъркат в джоба. Хубава работа, ама циганска!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • baba Pena

  31 Окт 2023 20:18ч.

  Терзиев вече ни е бръкнал в джоба - фирмата му е създадена с пари от "куфарчетата": https://glasove.com/komentari/istinata-za-telerik-i-parviya-milion-na-vasil-terziev-s-dokumenti-video https://glasove.com/na-fokus/tsenata-na-koyato-terziev-prodava-telerik-e-samnitelno-visoka

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Терзиев е голям данъкоплатец, освен че е дал на много млади българи хляб в ръцете с IT квалификация

  01 Ное 2023 1:01ч.

  Терзиев е от малкот наследници, които не пропиляха парите на предците си за разлика от Ваня Григорова, готова да "усвои" всеки чужд лев, долар, евро, като имате впредвид НПО-дейността й и профсъюзната - все с чужди пари помен прави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВИК

  31 Окт 2023 19:14ч.

  Вече е досадно! Нинова стана като красавицата на Мира Кришан. Който иска да си задоволи егото се захваща с Нинова. Ами добра й е позицията - без да се демонстрира, за да не прави от Григорова чисто партийна кандидатура. Така тази кандидатка може да се припознае от повече хора, които не желаят да се свързват с БСП. Но интерпретации всякакви. Само не проумявам изливащата се злост към Нинова. То селянка, то грандоманка, то по женски злобна и кво ли не. Защо, бе хора? С какво толкова ви дразни и ви боде очите? Всички първи фигури във всички партии омазани до уши, а и с доста нисък коефициент на интелигентност, ама не се оплюват така безогледно. Та така, интересно ми е и необяснимо ми е лайнометството по Нинова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  31 Окт 2023 19:25ч.

  Няма никаква злост. Чист прагматизъм. Признавам си че и бях фен в началото. Но след колаборацията с ПП-тата и след като направи БСП пета партия в страната не виждам за какво мога да я похваля. Да не напомням за износа за Полша, за бавенето на връщането на мандата за да може Кирил Петков в последния ден да подпише меморандум с Уестингхауз за Козлодуй и разни други врътки по времето на любовта им с ПП-тата. Все още помним някои неща. Ваня Григорова постигна успех въпреки, а не благодарение на Нинова.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  31 Окт 2023 19:59ч.

  нинова работи за ДБ, тя е костовистка, надяваше се да обедини БСП с ДБ, но това няма как да стане, вече БСП върви надолу стабилно, има личности все още, които карат хората да гласуват за БСП, но това е въпреки нинова, нейните любимци божанков и методиев са също като нея костовисти, божанков вече отиде там, където му е мястото, а нинова продължава да подкрепя ДБ, дори на места имат общи кандидатури за кмет

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уточнение - не съм фен на Нинова,

  31 Окт 2023 21:30ч.

  но нямам обяснение на грозните( от доста пишещи) епитети, с които я бастардисват и обвиняват във всякакви грехове. Действията, за които пишете са факт и от гл.т. на нац.интерес са "укорими". С другото заключение, че тя е направила БСП десеторазрядна партия , ьок. Партията се смаза политически с активната дейност на ляво-либералчето Станишев и гурото му ( в началото) Първанов. Не знам дали има симпатизант на БСП, който да забрави и да им прости любовта с ДПС. Е, който се е хванал сДПС-то все е утекъл у канала. Тази партия е алигатор- поглъща но не повръща. В момента и ГЕРБ е месомелачка за наивници, желаещи в власт

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  31 Окт 2023 22:48ч.

  Действията и били укорими!? Та точно тези действия и отляха и това което беше останало като електорат към Коцето. Не трябва човек да е учил висша математика за да го разбере. Нямам никакво желание да защитавам Станишев, Гергов и другите преди тях и след тях(писах вече че в началото бях фен на Нинова), но е факт че БСП от втора партия в България стана пета с някакви смешни проценти именно при Нинова след любовта с ПП-тата, а не преди това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  31 Окт 2023 22:54ч.

  Що се отнася до епитетите те както се знае отдавна са показател за ниска култура и простащина на употребилия ги. И недостиг на сиво вещество също. Въпреки че понякога някои хора все пак си ги заслужават.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  01 Ное 2023 15:38ч.

  БСП беше смазана от издигнатия от нея Радев под диктовката на външните му господари. Последните нямат нужда от стари, стабилни партии, а от аморфни проекти тип ПП-ДБ, за да си ги връткат, както поискат. Затова и триморецът Радев пробута активно проекта им ПП и активно цепеше БСП. Това са проверими факти за хора с малко по-дълга от един месец памет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ?????

  01 Ное 2023 22:51ч.

  За Радев донякъде мога да се съглася, но какво правеше тогава Нинова в правителството на ПП-тата като вицепремиер след като тя е жертвата. А бе оправяйте се с вашата си партия. Само котерийни борби на гърба на носталгиращите. Никаква разлика с останалите. Мислех че Нинова ще направи нещо, но тя се оказа твърде себелюбива и все пак има някакви конци за които някой дърпа. Отначало не приемаше Ваня Григорова, сега се стреми да я унищожи чрез някаква загриженост. Когато влезе в правителството на ПП що не беше толкова принципна? Сега когато всеки глас е важен си спомни за някакви принципи. И да не мислех че някога ще го напиша, но по-добре е с гласовете на ГЕРБ Ваня Григорова да победи пластмасовия Васил Терзиев отколкото да загуби. За останалото чети по-горе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нинова се показа окончателно

  31 Окт 2023 19:35ч.

  като злобна и завистлива интригантка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Митето

  31 Окт 2023 19:37ч.

  Тия отляво са големи леваци,същите като десняците отдясно!И като центристите от центъра,където са големите грантораздавачи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пенсионер

  31 Окт 2023 20:05ч.

  Тъпа гъска!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  31 Окт 2023 20:13ч.

  Ама наистина ли ще се оставите на Държавна сигурност да приключи победоносно т.нар. преход изцяло в своя полза? Не се ли питате, защо ли чедата на някогашната висша комунистическа номенклатура или просто бивши агенти на ДС като Иво МОЧА-та, Оги Жабата, Генчо Миндята, Ванко Кьоравото, Ицата Бойкикев, ексчервеният прокурор генерал Гном или червенобузестия олигарх от Разград, толкова яростно подкрепят Васко Ухото?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • селяндур

  31 Окт 2023 20:41ч.

  Абе сладурана е вашата Ваня и затова женските особи истерясават. Пък Нинова нали е "ББ в във фуста", направо се сцепва. Друго си е ПП-тата да ти пълнят офшорката, съвсем друго – тая, наглата, да ти боде очите и да те спаружва още повече, колчем се изправиш до нея. Ха-ха-ха!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Делта

  31 Окт 2023 21:17ч.

  Ако Корнела Нинова е тръгнала срещу Ваня Григорова, нищо добро не очаква Васко. Мадам КН въртеше същите номера и в Перник, ама каква стана тя - Станислав Владимиров стигна 80 %. Та те така.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гошко Георгиев, ей на т'ва дето пишеш му се вика несмаслена инсинуация

  31 Окт 2023 21:26ч.

  "Лидерката на БСП дори не се опитва да прикрива непоносимостта си към Ваня Григорова". Е, ѝ? К'ва е Нинова?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • секуко

  31 Окт 2023 22:28ч.

  Григорова е на балотаж единствено благодарение на Корнелия Нинова. Ако не беше Нинова, Григорова още щеше да търка прашасалите бюра в профсъюзните канцеларии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ама разбира се, бе без Нинова нищо не става

  31 Окт 2023 22:58ч.

  Тя е права, дори когато греши. Прочее колко са жените депутатки в БСП днес?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Красимир Райдовски (пич и половина) преди години пред Кулезич, каза че

  31 Окт 2023 22:40ч.

  Костов е пратил Нинова в БСП за да я разбие! Люба се облещи, а Райдовски повтори същото. Интервюто беше в "американската" телевизия на братя Вълневи BiT през 2016 или 2017 г., тъкмо я бяха избрали за лидерка. Костов разби СДС. Синдикатът Подкрепа откъдето иде Григорова беше създател на СДС, в чието правителство др. Нинова беше голяма шефка. .... В книгата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Глобализацията. Последиците за човека. Зигмунд Бауман

  31 Окт 2023 22:45ч.

  твърди, че на глобалистите наднационалните корпорации НЕ ИМ трябват големи и влиятелни партии. Книгата е издадена 1998 г. Ами 25 години по-късно да кажем полският социолог Бауман е познал. Големите партии пречат на наднационалните да източват ресурсите на държавите по света. и още и още ... егоизъм

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да не забравяме, че отрочето на лидерката

  31 Окт 2023 22:56ч.

  е в САЩ, а посолството иска Васката за кмет - американците са луднали по високите технологии изкуствения интелект, много от световните изобретения в АйТи то са открития на умните ни български деца, природно интелигентни българчета. И англосаксите са се залепили за нас като онези със смукалата. И ни вардят нас българите, да не би някое откритие да тръгне към "врагът им Раша" ... ей такива бизнеси егоистични. Вместо да си развивиме собствената България достиженията отиват да правят добро на хомоскраварикусненаситникус. ... Та, и личният просперитет на отрочето е над над над спечелването на"наш" кмет. Толкова. Жалка работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мда

  01 Ное 2023 1:12ч.

  А дъщерята Габриела на ваня григорова е в Италия. Все чуждопоклонички, иначе работят УЖ за България и София, вЕрвайте:) Затова пък децата на Васил Терзиев са тук, в България, въпреки че е произвел продукти в обществена ПОЛЗА, за които е взел едни милиони, с които може да изпрати децата си, където пожелае в чужбина да се образоват и живеят, но не го е направил. Това говори ясно кой какво не на думи, а реално защитава. Ама, вие си вЕрвайте на празнословците, но без да се оплаквате след такъв избор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МДА мда - на твоята пунктоалност

  01 Ное 2023 1:37ч.

  Ива и Ема са ученички в Американския колеж в София - още нямат пълнолетие. Като станат студентки ще видим къде ще учат. Второ. Вероятно е студентка дъщеря й, нека учат, важното е като се изучат да работят в България. А пък Италия не ни се бърка във вътрешните работи и в посолството на Италия не се съгласуват шефовете на Службите като в ПосолствоТО (цитат а.Василев). Не сме видяли посланика на Италия да обикаля по всички министерства като К.Мъртън или секретар на държавния департамент да идва февруари т.г. и да разпорежда - България трябва да си смените главния прокурор!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  31 Окт 2023 23:51ч.

  Радост за душата е самоизяждането на бспарите, наблюдавано в мненията по-горе.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какви бесепари те гонят бе, самопровъзгласил се - капитан

  01 Ное 2023 0:02ч.

  Само свободните хора могат да коментират така реално и обективно! вие партийците сте коне с капаци - движение в цветнопартийния коловоз. Ай сиктир и "капитана" п.с. Бесепарите дето са те загонили да те стигнат че да видиш кои са те.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чочо

  01 Ное 2023 4:37ч.

  Еми да.Кака Ваня е човек на партийния й враг Станишев т.е. Сорос. Избирайте:ДС или Сорос.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чочо ти кого избра? Чичо Сам?

  01 Ное 2023 9:01ч.

  Страх тресе ЧочоСамовците, факт. Ще изберем каквото искаме, не е твой бизнес!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  01 Ное 2023 11:52ч.

  Според мен, това, което прави КОр-не-е-ли ще има точно обратния ефект и е в полза на Ваня Григорова. Смята, че много повече хора ще гласуват за нея, след като БСП не стои вече зад нея... Мен лично ме дразнеше факта, че БСП я издигнаха, но сега вече съм спокоен и ще я подкрепя с чиста съвест на балотажа, защото тук въпросът вече е да не бъде дадена власт на ПП-йците в лицето на Терзийски, защото те доказаха, че са нищо повече от подлоги на Посолството и национални предатели, което вече демонстрират ежедневно и явно с цялата наглост, на която са способни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ./.

  01 Ное 2023 12:09ч.

  Така е, факт. Всъщност, Нинова със заявленията си превърна Ваня в независим кандидат, който сега реално може да събере още по-голяма подкрепа... Дали това е целенасочен ход или поредната проява на откровена глупост е друг въпрос. Скоро ще разберем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев 31 Окт 2023 16:57ч.

  01 Ное 2023 13:44ч.

  кажи само какво си получил през последните години кеш от управляващите Софийска община! Тогава ще те разберем директно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  01 Ное 2023 13:48ч.

  Нинова вече работи против България и пропив БСП. Време е да върви по дяволите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • xmmm

  01 Ное 2023 16:26ч.

  "Нинова заяви, че БСП ще играе задължително срещу ГЕРБ, с което се опита да отблъсне гласоподавателите на Борисов от собствения ѝ кандидат." Алоо, авторче, ами ние не искаме пак кметица на герб, една ни стига. А атаките срещу Нинова са от приятелчето на другарката Ваня, което е журналистче и най-върл противник на Нинова. И да ви кажа няма никаква разлика от ПП/ДБ и тая другарка, защо пропускате че официално е работила за "Отворено общество" така че е същата либерастка като ПП/ДБ, сега човек на Мая. Нинова не вие виновна че сте същите боклуци като ПП/ДБ. Единствената вярна кандидатура е на Възраждане, ама целта ви е да сложите пак герберастки човек и да си направи сглобка с ПП/ДБ. А ИТН, ВМРО, Атака и прочие са все марионетки на герб, същите кретени. Да го духате, се казва по нашенски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  01 Ное 2023 16:26ч.

  И аз не разбирам дивата злоба към Нинова, не съм я чула да обижда Григорова. Между другото, вижте Общинския съвет - гербаци и променкаджии отново ни скроиха кюляфа, мнозинство са си. Много познати ми казаха, че са гласували само с една бюлетина - за кмет. Много важно! Прост народ и това е положението.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бре, бре

  01 Ное 2023 16:33ч.

  Бре, бре тая още неизбрана и вече поведе война срещу Нинова. Ама иначе издигната от БСП. Т.е използвачка - съгласна да я издигне някой който мрази, приема гласове от Борисов, а уж от години искат да го махат, изобщо как и е удобно на шундата. Вижда се че работи за съвсем чужди интереси. Е, няма да и се получи. Сега гласувах за нея, ама след тия приказки, че Нинова и виновна хич няма и да гласувам.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ffffkkkk

  01 Ное 2023 16:43ч.

  Какво се хващате за Нинова, не виждате ли хитрите мръснишки ходове на ченгето Борисофф. Договорката с ПП се вижда - дава им София срещу други големи градове - от ясно по-ясно. Приказките че ще даде гласовете за Григорова са насочени към ПП - означават пазарене, дайте ми още нещо и ще съм с вас - какво се дъвчите с Нинова като тя е партиен лидер и партията има линия която да следва, това не са сглобки и договорки като при Борисов. Вземете си отворете очите за магариите на Тиквата, а не на Нинова. Много ви е заслепил тоя пост, накрая нищо няма да получите, а и не трябва, щот сте същите идиоти като Киро и Тиквоча.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Beco

  01 Ное 2023 17:13ч.

  По-важно е кой държи СОС-а, там е пълна победа на ПП/ДБ, все тая дали е Ваня, защото всичко минава през СОС, така че ще им играе по свирката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи