Д-р Александър Станишев: Антиваксърството е престъпление

Д-р Александър Станишев: Антиваксърството е престъпление
Отричането на ваксините е престъпление, кампанията срещу тях ще ни коства много човешки животи. Това заяви в интервю за БГНЕС д-р Александър Станишев, старши лекар в Клиниката по ендоскопска и обща хирургия в Първа градска болница в София. Д-р Александър Станишев е четвърто поколение хирург. Той е внук на знаменития проф. д-р Александър Станишев, убит през 1945 г. и племенник на проф. Димитър Станишев, патноанатом от Пловдив.

Д-р Александър Станишев. Снимка: БГНЕС

 

Измина около година, откакто у нас бяха установени първите случаи на COVID-19. Пандемията се е отразила лошо на работата на д-р Станишев като хирург. „Хората много се уплашиха поради медийната политика и престанаха да обръщат внимание на основните си заболявания. Престанаха да ходят на лекар и в момента идват в много по-тежко състояние, отколкото идваха преди“, каза той.

По време на пиковете на коронавируса лекарите и милосърдните сестри от клиниката са прехвърляни и се грижат за болните от COVID-19. „Със заповед на министъра плановият прием е спрян, работим само спешно и онкология. От хирургична гледна точка работите не вървят много добре“, сподели д-р Станишев.

Част от леглата в клиниката също се отнемат по време на най-големите пикове. „Клиниката разполага с 26 легла, които почти винаги са били пълни. В един момент разполагахме само със 7. В сегашната ситуация имаме 17 легла, но сме с 4 човека по-малко, които са в COVID-отделението, плюс една колежка, която е със счупена ръка. Сами може да пресметнете за какво става дума“, разкри д-р Станишев.

 

 

Според него решение за спиране на плановия прием не е правилно, защото болните идват в много по-тежко състояние. „Трябва да има планов прием, трябва да се разделят потоците, трябва да се лекуват болните и с други заболявания. Коронавиръст не е единственото заболяване, което съществува. Даже наскоро излезе един виц: Някой щял да запише медицина, защото вече било лесно – имало едно заболяване“, посочи той.

Д-р Станишев смята, че държавата се справя много добре с пандемията. „В началото беше доста голям хаос, но тогава никой не беше подготвен и на някакви много малки цифри се хората се подплашваха страхотно. В момента ситуацията е много сериозна. Сега вече държавата се справя добре, вече започна да се говори много по-адекватно, много по-разбираемо на хората и може би вече страхът е по-малък“, каза хирургът.

Той обаче не може да разбере друго: ваксини има, намират се, сега ще започнат да идват и повече, но хората избягват да се ваксинират.

„Това ми е напълно непонятно. Мисля, че антиваксърското движение е изключително престъпно, защото заради него ще загубим още много хора“, категоричен е д-р Станишев.

 

Източник: БГНЕС

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • баба ви от Горно Нанадолнище

  25 Март 2021 17:14ч.

  Ангелов:Ваксинираните също пренасят коронавируса. Станишев:Антиваксърството е престъпление. Доктори, вижте та се разберете.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • наблюдател

  25 Март 2021 17:20ч.

  От кога хирурзите разбират от ваксини?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От БГ няма да правим втори Израел! Който иска -да си бие тази отрова!

  25 Март 2021 17:25ч.

  https://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/297051 Ако толкова добре се справяше правителството на Буда Слънце, досега трябваше да има полева или специализирана болница само за болните от ковид, за да се оптимизират ресурсите и медицинските екипи, и да се наблегне на профилактичното лечение на заразените още от началото с вече всеизвестните налични и евтини лекарства като ивермектин, хидроксиклорокина и тн, като по този начин се намали хоспитализацията с повече от 80% и до 4 пъти по малка смъртност, без психоза за гражданите и просташки Щаб. И така едва ли ще се говори изобщо за ваксини. Но разбирам , че не зависи от вас Докторе, вие само изпълнявате сатанинския план, който ви се спуска от горе! Вървете по дяволите!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Март 2021 17:34ч.

  Престъпление да не информираш пациентите ти, че участват в клиничен И МНОГО СЪМНИТЕЛЕН експеримент, забулен в планове за заупостение и смазване на човечеството, такова каквото го познаваме! Престъпление е лекари да не знаят за Женевската конвенция и експериментите с хора и уроците научени с много кръв и срам, по време на втората световна война! На този дебелак известно ли му е кой е доктор Менгеле и какво е правил с хора и деца?! Как човек да потърси отговорност на голямата фармация, за нежелани ефекти, като тези престъпни наглеци са над закони и над държави....с невероятно нагла маркетингова диверсия, върху обикновените хора! Престъпление е да се надумат една шепа мръсници и да започнат такава масова ваксинационна програма, насред пролет и при такова отслабване на общият колективен имунитет, без да се следи за каквито и да е показатели! Престъпление е също, премълчаването на страничните ефекти и смърт при мРНК медикаментите! Престъпление е и да се надписват статистиките с вече ваксинирани хора! Дай боже скоро виновните ще понесат своят отговорност, за престъпление срещу човечеството! П.П Мисля, че му личи какъв е на този "лекар" и по физиономията и по расъжденията, една впиянчена мутра-мародер на болни!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А инжектирането с РНК на СПИН и др. отрови

  25 Март 2021 17:43ч.

  не е престъпление? :))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваксина та ваксина!!! не ви е срам така да се продадете!!!!

  25 Март 2021 17:44ч.

  Доктора знае много добре че ваксините не са издържали добрите клинични практики за одобрение на една ваксина, но е добре подплатен !!! Някой задавал ли си е въпроса как Китай се изправи на крака от тази криза? Някой чувал ли е за кубинското лекарство Interferon 2FN??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • анти

  25 Март 2021 17:45ч.

  Антиваксърите за НСР са като еретиците за Светата Инквизиция. Не тръпна в очакване да разбера еквивалента за наказания на отказващите да приемат Вярата, исках да кажа Ваксината!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  25 Март 2021 18:08ч.

  Кога в историята на медицината Западът е създал работеща ваксина, да вземете да ни подсетите?! Примерите за масов мор след ваксиниране със западни ваксини са добре описани където трябва в мрежата и могат да станат достояние на всеки. Добре че са били съветските ваксини едно време и днес руските, че да имаме що-годе гаранции за безопасност. А какво да кажем за руската ваксина срещу ебола, ако не беше тя, щеше ли изобщо да има ваксина?! Авторитетът на един може би способен хирург не е никакъв аргумент против антиваксърството.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Министър на здравеопазването и на въртешните работи

  25 Март 2021 18:13ч.

  Министърът - "знаменития проф. д-р Александър Станишев, убит през 1945" е изплащал от Министерството на здравеопазването и вътрешните работи на Царство България по 50 000 лв за отрязана партизанска глава. Както е казано: "Крушата не пада по далече от корена."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Wikipedia

  25 Март 2021 18:22ч.

  От 1 юни 1944 г. до 2 септември 1944 година Станишев е министър на вътрешните работи и народното здраве в правителството на Иван Багрянов. Той е известен със симпатиите си към НАЦИСКА Германия, поддържа тесни контакти с германския посланик Адолф Бекерле и често се застъпва в кабинета за провеждане на по-твърда политика.[7] Той защитава в кабинета преследванията срещу близки на партизани, като по думите му пред Бекерле, ако те „засегнат някой невинен, това не е толкова важно, колкото сплашването, което осигуряват бруталните действия на полицията“.[8] След Деветосептемврийския преврат през 1944 г. е арестуван и осъден от Народния съд на смърт, глоба от пет милиона лева и конфискация на имуществото. На 1 февруари 1945 г. е екзекутиран. През 1996 година с Решение №172 на Върховния съд присъдата му е отменена.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  25 Март 2021 19:01ч.

  Историята е учителка на народите, а спасителят Исус Христос, учи: - Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители: 16. по плодовете им ще ги познаете. Бере ли се грозде от тръни, или смокини от репей? 17. Тъй, всяко добро дърво дава добри плодове, а лошо дърво дава лоши плодове: 18. не може добро дърво да дава лоши плодове, нито лошо дърво да дава добри плодове. 19. Всяко дърво, което не дава добър плод, отсичат и хвърлят в огън. 20. И тъй, по плодовете им ще ги познаете. П.П От себе си леко за разведряване, му предлагам да организира в "чест" на дядо му(и Клаус Швааб) "станишев ВАКС марш" вместо факли да размахват спринцовки! Генетиката и кръвта никога не лъжат, само потвърждават думите на главният лекар на вселена, Господа на Силите е Царят на славата!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • аз зная по-голямо престъпление

  25 Март 2021 19:31ч.

  Да оставиш държавата си без ваксини, да създадеш огромен хаос в управлението на кризата, да отваряш и затваряш каквото ти скимне, без ясна цел и трезва преценка, да докараш нещата до там, че да наредиш държавата си на първите места по смъртност в ЕС и в света - ето това си е супер престъпление. В сравнение с това, антиваксерите са бял кахър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И шо, аз считам, че имам добър имунитет и не се нуждая от ваксина

  25 Март 2021 20:19ч.

  На какво основание ще ме задължите да се ваксинирам? И за какво? Никой не поема отговорност, искат да се подписваш преди да те ваксинират! Кое точно е престъпление тук???? ........... Защо налагате ваксинирането да става след подпис? ........ Като отговорите на тоя въпрос, тогава се изказвайте кое е престъпление и кое не! Фашисти!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  25 Март 2021 20:29ч.

  Докторе, за хаоса в здравната система си прав, но той сега е още по голям и е в цялата държава, изкуствено създаден! А за ваксините не си наясно, оправдано от това, че си хирург. Те са вредни и това се знае и от хора които нямат медицнско образование. Естествния имунитет е най-важен. Който не се имунизира ще оцелее, за ваксинираните не се знае!!!. Но ти си доста охранен а това е предпоставка за тежко заболяване ако се заразиш. Затова укрепвай имунитета /би трябвало да знаеш как/, а ако решиш се ваксинирай, но не ти гарантирам, че това е добро решение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А бе като гледам

  25 Март 2021 20:49ч.

  репресираните по време на комунизма, та си мисля - я какви свестни хирурзи станали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цункай тук .I.

  25 Март 2021 23:00ч.

  Аз не бях антиваксър, ама взех, че станах... ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чакайте...

  25 Март 2021 23:04ч.

  Тепърва ще се разбира и що за паразит лепнаха на тестваните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  26 Март 2021 0:23ч.

  На късо: - Някакъв младеж, някъде си из ЕС-то, си купил индулгенция. Т.е. удостоверение че е ваксиниран. Тръгнал да пътува за някъде другаде със самолет. Минал през цедката, влязъл, летял, пристигнал и ... до там. Спряли го на изхода, щото не бил ваксиниран. Показал индулгенцията. Не - мошеник значи. Казали му, че във ваксините има маркери, някакви тежки метали и скенерите са настроени за такива. Хващат сиреч. Ерго: Във Ваксините продължават да набутват ТЕЖКИ МЕТАЛИ ... Друг е въпросът: - може др. д-р да си спомни, как лъжливите "медии" писаха, че натоварените организми с тежки метали са контраминирани и първи се разболяват от коронките! А известното за ваксините сега е, че след 80-те години някъде те се стабилизират с ЖИВАК в тях. - Спомнете си "оня внос " на ваксините от/през Турция с живак в тях! ... И да не забравя: - Нека симпатичният доктор обясни КЪДЕ Е НАШИЯТ ЛЮБИМ СЕЗОНЕН ГРИП, ВЕ? КЪДЕ? ИСКАМ СИ АНТИГРИПНАТА ВАКСИНА ЗА НЕГО! Ъ? Да не би имперските "Коронки" да са го изпапкали до шушка, нещо, та вече изчезна?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лекар

  26 Март 2021 1:07ч.

  Чета коментарите по-горе и се отчайвам.Толкова некомпетентност и откровена идиотщина трудно се събира на едно място.Един умен англичанин беше казал,че всеобщото образование е престъпление към човечеството.Социалните мрежи пък дадоха възможност на същества с интелекта на амеби да ръсят "мъдри мисли" и "истински данни"от незнайни сайтове. Да знаете,че кагато заразени виснат пред болниците,отричащите корона вируса и антиваксърите са най-паникьосани .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лекар на 26.03.2021 в 01:07

  26 Март 2021 3:48ч.

  На кого да вярвам? На лекарите инфекционисти, които познавам, които лекуват болни с ковид-19 и които не искат да се ваксинират или на някакъв "лекар" по нещо си? Нямам добро мнение за лекарите по нещо си, особено за "личните" лекари, които тотално дезертираха по време на големия мор на "втората вълна" миналата есен.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Василева

  26 Март 2021 8:05ч.

  Тъй като генната терапия с мРНК не е ваксина а коктейл химикали за пръв път експериментиращ върху човеците аз съм горда да нося етикета антиваксър в конкретната ситуация. Най отблъскващото при тая генна терапия е че няма и един от такива като ребе докторе а и от щаба да даде отговор на следните въпроси 1. След процес на 'програмирано' изработване на шипов протеин тоя процес спира ли някога ? (подозирам че няма спиране или изход от програмата. То от Модерна си заявяват че мРНК е 'операционна система'). 2. Какви са дългосрочните последици от генната терапия - автоимунни заболявания, рак ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Василева

  26 Март 2021 8:12ч.

  И последно допълнение. Нула доверие имам и към АЗ(Астра Зенека), и подобните и включително и руската. На листовката на АЗ си е написано че използува ГМО (генно модифицирани бъбречни клетки на абортиран човешки зародиш?! А бе как може нормален индивид да приеме това!!! ).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Komodor

  26 Март 2021 8:35ч.

  Я, престъпниците -антиваксъри веднага подскочиха! Антиваксърите трябва да бъдат съдени за биотероризъм с фалшивите новини и информации!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • про и анти

  26 Март 2021 8:39ч.

  Престъпление е да настояваш и принуждаваш хората да приемат в телата си някакви недоизяснени вещества. Не искаме и точка. Вие кои сте, че да ни убеждавате? Специалисти? Производители на веществата? Боклуци сте вие, това мислим ние. С чувството за вина ще се опитват да ни манипулират. "Обществена морална отговорност" е новата мантра.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Комодор

  26 Март 2021 8:42ч.

  И кое е фалшивото по точно ? Дай пример с аргументи. Защото истината винаги е само една. (подозирам че няма и дума да кажеш защото самите производители не поеамат отговрност ! забележи)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сашко, Саше....

  26 Март 2021 13:24ч.

  Животът си е мой! Дали ще умра от скапана ваксина или от болестта - аз си решавам! След като и ваксинираните продължават да заразяват не виждам никаква разлика с НЕваксинираните. Освен някакво ХИПОТЕТИЧНО по-леко изкарване на болестта. А в замяна ни карат да участваме в експеримент без да сме го искали! Айде у лево...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А този..............

  26 Март 2021 13:46ч.

  защо не поиска сметка на Бил Гейтс защо не се е ваксинирал досега? Или на този на Амазон, на Гугъл и т.н.?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • диктатура

  26 Март 2021 14:52ч.

  Докторе, не квалифицирайте като антиваксъри хората, които са против конкретните натрапвани НЕваксини. Като лекар би трябвало да знаете какво е по дефиниция ваксина и какъв период от време е минималният, за да бъде пусната на пазара. В случая не говорим за ваксини, а за нещо друго, за което производителят за пръв път НЕ носи наказателна отговорност. Имам всички ваксини, без противогрипни. Дъщеря ми - също. От тези обаче ще се въздържа, и то за много дълго.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Д-р Семов

  26 Март 2021 16:03ч.

  Колегата е хирург, като такъв няма тясна компетентност да се произнася по въпроса. Очевидно е натоварен с поръчка, иначе нямаше да му дадат трибуна. Ако си оперирам ингвиналната херния може и да прибягна до услугите му. За инфекциозен проблем ще се консултирам с колегата Мангъров.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • EMICHO

  26 Март 2021 23:20ч.

  DALI SA MU 100 CUVALA S KYFTETA DA SE PRAVI NA PROSTAK.. AMIN

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Личи наследствената злоба

  27 Март 2021 14:31ч.

  Това че комунистите са убили дядо ти, не ти дава основание да искаш да избиеш за отмъщение всички българи с генетичните душегубки на Бил Гейтс ! Много злоба се чете в това личице...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ваксина срещу подпис ?

  28 Март 2021 11:19ч.

  Поставянето на ваксина става след подписване на декларация за информираност, с която вие лично си носите отговорността за последствията и освобождавате от отговорност всички по веритата - лекари, болница, фармацевтични компании ! Ето това е престъпление - предварително да се съгласиш, че виновните са невинни ! Това е изнудване и противоречи на всички правни норми ! Ето защо повечето хора не искат и няма никога да се ваксинират с измислените ковид-ваксини ! Аз не съм антиваксър, досега винаги съм се ваксинирал, но никога преди ваксинация не са ме принуждавали да подписвам такъв анти-правен документ !!!!!! А това псевдо-докторче да си гледа работата ! По-скоро бих умрял, отколкото да стана пациент на такъв !!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат

  28 Март 2021 17:41ч.

  Забравете приказките за престъпно антиваксърство и т.п глупости. Това не са юридически понятия и нямат стойност, приказки от пазара... Когато се касае до телесната неприкосновеност на хората, решението е само лично, другото е алабала! Никой не може да бъде принуден да се ваксинира, решението е лично. А лекарите да лекуват, а не да дават акъл, това е работа на други! Колкото да дядото на този човек, получил е присъда за деянията си, връщане няма. Решенията с които отмениха Народния съд са фарсови актове с политическа цел и смисъл, а правна стойност - нула!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо Пене

  29 Март 2021 3:46ч.

  Много ви е ценен живота антиваксърчета? От страх от ваксините да не ви използва някой, ТА БЕЗМИСЛЕНО СИ МРЕТЕ ОТ КОВИД19!!! БЕЗОТГОВОРНО И ТЪПО БЪЛГАРСКО ПЛЕМЕ, КОЕТО СЕ ИНТЕРЕСУВА САМО ОТ СОБСТВЕНОТО АЗ И ЯДЕНЕ, ПИЕНЕ, СЕКС И ЧАЛГА-ПИТЕЦИ!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  29 Март 2021 16:09ч.

  Доста първосигнално звучи, което е тъжно. Не знам, какво означава специалната професионална клетва за него? Добре, че има/няма дядо, убит от "комунистите, като Борисов?! За да има толкова сериозен аргумент, по темата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дедо Пене на 29.03.2021 в 03:46

  29 Март 2021 16:12ч.

  Добре дедо Вуте/ Нане !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чезаре Ламброзо

  30 Март 2021 11:00ч.

  „Primum non nocere“ , докторе! Или си забравил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугунена глава

  31 Март 2021 10:45ч.

  от чугунени глави акъл не взимам

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганьо

  31 Март 2021 11:15ч.

  Д-р Станишев смята, че държавата се справя много добре с пандемията! Не само много добре, отлично даже! Нашият опит се пропагандира по целия свят! Е, имаме малко трудности в началото (2ри по смъртност в света и 1ви в Европа), но ще ги преодолеем! Да живее герп и бойко!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Станьо Седнишев

  01 Апр 2021 16:51ч.

  Драги Спасители, Кръволоченето ви е опиянило дотолкова, че сте забравили прапрапрадядо му Матей, написал Първото Евангеле.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До внукът на кръволока Станишев

  09 Апр 2021 8:13ч.

  Айде три седмици по-късно този хирургоид да ни агитира пак за ваксинациите, след като УБИХТЕ Татяна Лолова и Георги Коритаров с препарата на Пфайзер ! Айде бе, къде се покрихте ? Сатанистки твари ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • к-ра миянко

  16 Апр 2021 14:55ч.

  Антиваксърството е част от руската хибридна война срещу Българи .Руската агентура и бивши ДС убийци веднаха се разлаяха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Докторче мило.И ний четем история!

  17 Апр 2021 17:43ч.

  Факт е те ,че по време на I-вата Св.война избухва заразната "испанка". Тогава също хората чакали "спасителната" ваксина.Но най-интересното е ,че след ваксиниране броят на починалите надминал петкратно броя на загиналите във войната. Разликата е,че в ония времена не е имало интернет.Познайте името на тогавашният Бил Гейттс-Луи Пастьор.И тогава ,и сега зад тия хора са стояли господарите на света(парите)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до "наблюдател"

  17 Апр 2021 17:58ч.

  Защо след като е хирург човека да не разбира и от ваксини-нали е доктор. Какво да кажем тогава за нашата Мария Габриел, която и без да е лекар наскоро казва,че ваксините помагали и" против четири вида рак!!!"Продадоха се нашите политици.Искат на всяка цена да ни убият!Тази реклама...май не е на добре!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много странно!Въпрос до доктора.

  17 Апр 2021 18:06ч.

  Преди да дойде ковида,всяка година се разболявах от грип!По някога и по два пъти годишно.Тъкмо се оправя от единия и след седмица отново!А сега от както дойде ковида-никакви настинки-дори и хрема нямам! Явно за някои хора е полезен.Може ли някой доктор да обясни как точно става това!В същото време виждам колко много хора умират!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Доктор Семов

  17 Апр 2021 22:18ч.

  В началото на т.н. ковид 19, пролетта на миналата година, смъртността във всички страна рязко ... спадна . По-късно плавно започна да се връща към нормалните си стойности, а сега вече да ги надминава. Виждам че и в България е така. Причината е кристално ясна - "мерките" срещу "пандемията" , които всъщност са мерки за увеличаване на смъртността. Здрави хора се тестват и набеждават за "заразени". Болните от вякакви патологии също се тестват, при влизане в болница задължително! Обявяват се за PCR позитивни, и без значение от какво са болни в действителност , стават "ковид 19" . Инсултите стават ковид , белодробните емболии стават ковид , баналните пневмонии стават ковид , обострените ХОББ стават ковид, имам дори възрастен дядо в отделението с хеморагични петехии, докато чакам консултация с дерматолог - обявихме го за ковид /защото PCR му се намери позитивен/ . Изобщо ковид е една огромна, мултидисциплинарна измама.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи