Кога точно се взима протеин при фитнес тренировки

Кога точно се взима протеин при фитнес тренировки

Може да се тренира и без протеин – просто ядете, когато ви се яде и пак ще има някакъв растеж, но ако искате да имате контролиран растеж, по-добри резултати и реално предвидим обем, то тогава ви трябва протеин.

Но кога точно бива да започнете приема на протеинови добавки при фитнес тренировки, колко трябва да взимате и колко често трябва да го правите? Това са доста важни въпроси, затова се допитахме до Workout.bg – вещи майстори в тази сфера.

 

Защо въобще хората взимат протеин

Причината хората трениращи във фитнес да взимат протеин, е понеже искат консистентни резултати и да растат всеки път, когато тренират. Този растеж не е като гъби след дъжд, но пък за сметка на това може да бъде сравнително изненадващо бърз.

Това, което мнозина се опитват да направят е да си доставят предвидима доза протеин, нужен на тялото за изграждането на мускулни влакна. Този протеин може да се набави и от ядене на месо и ядки, но е много по-лесно да се направи чрез хранителни добавки. Защо?

Понеже с хранителните добавки имате много повече контрол над точното количество протеин, което поемате, без да се налага да правите трудни сметки.

В храната може да има вариращ процент протеин, което да ви накара да гадаете точно колко сте приели в този ден. С хранителни добавки знаете точно колко сте зели, до милиграмите.

 

Оптимален прозорец за прием на протеин

Най-оптималният прозорец за прием на протеин е или 1-2 часа преди тренировка или мигновено след нея.

Затова сайтове като Workout.bg предлагат всякакви протеинови продукти, от барчета с протеин, до пудри, хранителни добавки и дори вече готови шейкове с добавени съставки за по-добра тренировка.

Истината, е че учените все още не са открили с точност кога специфично да се вземе един протеин, затова много хора спекулират.

Това, което е открито при експерименти с мишки, е че протеинът помага за прекратяване на анаболните процеси, които се активират веднага след тренировка.

Това е понеже тялото получава, чрез външен източник, протеинът, който се опитва да си набави чрез разграждане на мускулите.

 

Кога е добре да спрете приема на протеин

Така както сте започнали да приемате протеин, е добре и да спрете да го правите, защото тялото ще привикне и няма да може да регулира доста важни процеси в тялото.

Макар и анаболните процес да звучат като нежелано нещо за тези, които градят мускули, те всъщност са особено важно за хормоналния баланс и регулация на веществата в тялото.

Ако искате повече информация по темата, търсите най-добрите протеини на пазара и искате най-добрата за вас цена, тогава посетете Workout.bg.

Коментари

Напиши коментар

Откажи