Защо предимно ЛГБТ организации обсъждаха Истанбулската конвенция?

Защо предимно ЛГБТ организации обсъждаха Истанбулската конвенция?
От деветте организации, с които на 3 януари 2018 г. са правени консултации за Истанбулската конвенция, поне шест са основно ангажирани да застъпват интересите на ЛГБТ общността. Няма нищо лошо да има представители и на тези групи, но те ли са единствените, които представляват обществото ни? Защо не е водена и дискусия с Българската православна църква, с другите христянски деноминации, с представители на мюсолманското и юдейското вероизповедания? А представители на родителски организации? Българския лекарски съюз? Съюза на учителите? Не беше ли редно да се обсъди и с тях ратификацията? Тези въпроси поставя неврохирургът доц. д-р Марин Генчев в коментар за "Гласове".

 

 

Е, тогава кой е той

този предан нам герой,

спъващ сам по почин свой

болшевишкия им строй.

„Някой некадърник наш,

скрит под кадров камуфлаж,

но с глава от алабаш.

 

Валери Петров, "Репортаж за трите хаш"

 

Ние сме народ с много рани. Пресни рани. Помня, когато на православните християни им забраняваха да ходят на църква. Помня как християните протестанти от учители ставаха чистачи, помня как смениха името на един от треньорите в гребния ни клуб и ние не знаехме как да го наричаме вече, помня как подпийнали комсомолци организираха хайки за хомосексуалисти в Докторската градина… Примерите са безкрай и аз не искам да продължавам да ги изброявам.

 

В последните месеци много ме зарадва лозунгът на нашето председателство - “Съединението прави силата”. Научили сме си урока. Раните ще заздравеят. И какво стана? На първото заседание на Министерски съвет от новата 2018 г., първо и за нашето председателството на ЕС, като първа точка в дневния ред избухна бомба. Бомба която отвори нова рана, която раздели хората. За пореден път.

 

За Истанбулската конвенция бяха написани много неща. Някои от тях подкрепям, други - не. Но не е важно какво мисля за конвенцията. Има нещо друго, което ме притесни.

 

Основни действащи лица бяха външният министър г-жа Екатерина Захариева и правосъдният министър г-жа Цецка Цачева. Една след друга те успяха със завидна скорост да наредят провал след провал.

 

Първият провал беше преводът. Неясноти и истински слаб превод (виж статия в webcafe.bg "Третият пол" и Истанбулската конвенция")

 

Вторият провал беше подписването на Истанбулската конвенция, без да се направи сондаж на общественото мнение. Например, никой не беше питал обществото дали трябва да подписваме конвенция за защита само на жените или тя трябва да защитава и мъжете, подложени на домашно насилие (в съответствие с чл. 4, ал. 1 от Закона за защита от дискриминация).

 

Третият провал беше липсата на обществен диспут преди гласуването на конвенцията в Министерски съвет. Министър Захариева заяви на 3 януари 2018 г., че такъв е проведен. Справка показва, че консултации са правени със следните НПО:

 • Български хелзинкски комитет,
 • Фондация "Ресурсен център - Билитис",
 • Младежка ЛГБТ организация "Действие".
 • Фондация "Български център за джендър изследвания",
 • Фондация "Джендър алтернативи",
 • сдружение “Център на неправителствените организации в Разград”,
 • Фондация "Асоциация Анимус",
 • Фондация "SOS-семейства в риск",
 • Сдружение „Алианс за защита от насилие основано на пола”,

 

От тези девет организации поне шест са основно ангажирани да застъпват интересите на ЛГБТ общността. Няма нищо лошо да има представители и на тези групи, но те ли са единствените, които представляват обществото ни? Защо не е водена и дискусия с Българската православна църква, с другите христянски деноминации, с представители на мюсолманското и юдейското вероизповедания? А представители на родителски организации? Българския лекарски съюз? Съюза на учителите? Не беше ли редно да се обсъди и с тях ратификацията? Лице в лице, а не чрез медиите.

 

Четвъртият провал беше създаването на конфронтация в обществото в началото на нашето председателство на ЕС. Това създаде впечатлението, че управляващата партия ГЕРБ се старае да прокара на тъмно по бързата процедура закон против желанието на обществото.

 

Петият провал беше създаването на конфронтация в управляващата коалиция. Обединените патриоти се обявиха против, но повечето министри на ГЕРБ се обявиха за приемането на Истанбулската конвенция. И тази конфронтация ще продължи през целия мандат на правителството и ще се експлоатира безжалостно на следващите избори.

 

Шестият провал беше създаването на конфронтация в управляващата партия. Конвенцията влиза за ратификация в парламента. Публични фигури от парламентарната група и министри публично заклеймяват конвенцията. В същото време някой от ГЕРБ трябва да я защити публично. Този някой става практически неизбираем на следващите избори.

 

Седмият провал беше забавянето на законодателство, което ще защити жените в риск.

 

Осмият провал е, че по време на нашето председателство на ЕС ратификацията настройва обществото срещу Съюза и асоциира европейските ценности с ерозиране на българския морал.

 

Тези провали са най-вече на г-жа Екатерина Захариева. Те доказват, че тя:

 1. Не говори добре английски и не разбира какво подписва
 2. Не може да води диалог с общественноста
 3. Не може да постига единение и консенсус
 4. Няма политически усет как ще реагира обществото

 

Затова пък г-жа Екатерина Захариева доказа, че може със завиден размах:

 1. Да ни изложи пред “чужденците” - задграничните доброжелатели клатят снизходително глава каква е “тази България”.

 2. Да сее раздори в правителството, партията си и народа
 3. Да прави проблеми точно тогава, когато те не са нужни (Председателството на ЕС)
 4. Да принуждава колегите си (г-н Бойко Борисов, г-жа Цецка Цачева, г-жа Лиляна Павлова и др.) да обясняват на едни изненадани и гневни родители какво означава за възпитанието на техните деца “... включване на ... учебен материал по въпроси като … нестереотипни роли на пола ... в официалните учебни програми и на всички образователни равнища.“ (Чл. 14, ал 1)

 

Остава да разберем защо г-жа Захариева прави всичко това? Конспирация за блокиране на Истанбулската конвенция? Брънка от елегантен план да се насочи България в орбитата на Русия? Разклащане на правителството? Разцепване на партия ГЕРБ и отваряне на път на друга партия или просто надменна некомпетентност?

Скромния ми опит от досега ми с нашата администрация ме кара смело да заложа на последното. Остава тогава въпросът имаме ли нужда от такъв външен министър.Доц. д-р Марин Генчев, дмн

неврохирург

www.drguentchev.com

 

 

 

 

Коментари

 • човек

  05 Яну 2018 12:54ч.

  Съгласен съм. Спокоен и балансиран коментар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Петър

  05 Яну 2018 13:08ч.

  Един от малкото коментари от които не блика злост и омраза. А Захариева...ох Захариева... кво шъ я праим...Захариева

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Петър

  05 Яну 2018 13:11ч.

  До "Спокоен и балансиран коментар" ... ако Захариева знаеше как се правят нещата конвенцията щеше да е приета и нямаше да сме разбрали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kольо В

  05 Яну 2018 13:19ч.

  Айде сега просто да ми обяснят как се стигна до тук? ББ продал ли ни е или не? Ако да за колко?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цецка Цачева

  05 Яну 2018 13:37ч.

  Кате нали Меркурий беше в асцендент бе...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БХК

  05 Яну 2018 13:48ч.

  Искаме Цветан Цветанов да излезе със становище по темата! Веднага.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  05 Яну 2018 13:56ч.

  Немедлено ОСТАВКА на кухата лейка и калинка , ъъъъъъъ , коя беше тази , а Захариева ! P. S : А , може и самата тя да е травестит ? Само питам .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  05 Яну 2018 13:58ч.

  За Цецка Цачева не питам .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • МАЛ

  05 Яну 2018 13:59ч.

  Нещо смущаващо има, че се акцентира основно върху Е, Захариева! Ако беше само тя..... Лошото е,че почти всички от ГЕРБ са калинки като Захариева!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Петър

  05 Яну 2018 14:05ч.

  Захариева е подписала конвенцията. Тя е подготвила почвата като правосъден министър. Като витцепримиер правосъдието и е ресор... Айде да изчакаме и да видим...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За да тръгне с рогите напред...

  05 Яну 2018 14:08ч.

  ...милото Коте или има съгласието на шеф си или има съгласието на покровителите си, а вероятно е съгласувано и с двете инстанции, което няма да й помогне да не опре пешкира, за сега.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Петър Петър

  05 Яну 2018 14:09ч.

  да се поправя вицепримиер а не витцепримиер :)))

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И междувременно:

  05 Яну 2018 14:15ч.

  към 05-01-2018 14:10:33; Настоящо население 7 023 804; Мъжко население (48.3%) 3 393 181; Женско население (51.7%) 3 630 624; Раждания за тази година 834; Раждания за днес 107; Смъртност за тази година 1338; Смъртност днес 172; Нетната миграция за тази година -121; Нетната миграция за днес -16; Ръст в популацията за тази година -625; Ръст в популацията днес -80;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  05 Яну 2018 14:21ч.

  Изглежда, че докторът се е притеснил по-скоро за това, че се дискредитират европейските ценности, като се асоциират и с третия пол. Но те няма как да не се асоциират с това и с още много други неща, с които българският народ едва ли ще се съгласи. Европейските ценности са измислени на базата на християнските ценности, в които няма недостатък. Но последните са изкривени. Толерантността към грешните хора в християнството, е превърнато в промоция на всички грехове. Не просто търпимост, но поощрение на такова поведение с всички средства, през политика, чрез узаконяване и насилствено налагане над умовете на децата на извратените модели. Изглежда европейските политици считат, че за да не се присмиваш на падналия, трябва всички да се овъргалят в помията от малък до голям. Това е съзнателно извращаване на обществото, прикрито под грижата за правата на определени прослойки. Но особено който провежда такива политики в училищата, си навлича осъждение, което може и да е по-голямо от това на "блудниците и грешниците". Понеже си позволява да изкористява деца и то през тоталитарна и монополна политическа и образователна система. Не знам защо някои политици искат да ритат срещу ръжен и защо си мислят, че морето им е до колене. Както е писано, неизбежно е съблазънта да дойде в света, но тежко и горко на онези, чрез които тя идва. Няма ли уважаемите властимащи да спят малко по-спокойно, ако не си цапат ръцете с подобни работи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дръндорков

  05 Яну 2018 14:46ч.

  Браво докторе, подкрепям!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бойко Б

  05 Яну 2018 15:28ч.

  Цецо айде сега да одиш при Катето във външно и да се разберете кво праим...стига си си гризал ноктите...айде тръгвай бе...и и кажи че и отлагаме кандидатурата за главен секретар на НАТО...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Муйо

  05 Яну 2018 16:10ч.

  Докторе, не си познал. Захариева е само говоряща глава, Тия работи в МВнР ги върти заместник-министър Юрий Щерк. И за НПО-тата не си познал - не е важно колко от тях защитават ЛБГТ, важното е кои от тях НЕ получават пари от чичко Сорос, респективно фондация "Америка за България". Май няма такива, а? А кой издигна кандидатурата на Бойко Борисов за кмет на София и на практика го вкара в голямата политика? Правилно, "Глобална България", оглавявана от жената, "с която той не живее" (с) и която стана милиардерка покрай неговото премиерстване. Сега стана ли ти ясно защо Йотова внезапно се обяви "за" конвенцията, без да дочака мнението на Радев?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Джендър Стратокастър

  05 Яну 2018 16:37ч.

  Безспорно един от най-добрите, трезви и точни коментари по темата, който я изчерпва изцяло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Софиянец

  05 Яну 2018 16:40ч.

  Да, май Захариева сгази лука. Не е случайно че, леля Цецка не дава обяснения по телевизията а кака Катя. Да не забравяме че, леля Цецка внася за ратификация а не каката. С две думи ако се скофтят нещата всички да знаят Захариева = Истанбулска конвенция. Сега е ясно чия глава ще пада ако се наложи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рамон Меркадер

  05 Яну 2018 17:02ч.

  Браво, докторе, много точно казано

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изглежда, че докторът се е притеснил по-скоро за това, че

  05 Яну 2018 17:40ч.

  ... се дискредитират европейските ценности."..........................................................................................................................................Helleborus на 05.01.2018 в 14:21

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Репей

  05 Яну 2018 17:45ч.

  Как пък никой журналист или автор (от това, което съм чел тия дни) не смее да каже, че Захариева е прокси на Плевнелиев, от неговия контингент. Четем и кои министри били гласували ПРОТИВ, но никой не изкара един списък с имената на тези, гласували ЗА. Че да се преброят Соросовите къртици в кабинета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дръндорков

  05 Яну 2018 17:56ч.

  Репей, всеизвестните неща защо да ги развяваме, всички които малко от малко се интересуват знаят откъде се пръкна Захариева, пък повечето знаят и защо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  05 Яну 2018 17:58ч.

  След този гаф на Захариева мястото и не е вече в МС, особено като външен министър. Бог знае, какви може да ги забърка. Достойна ученичка на Плевнелиев, школата си личи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • искахте демокрация

  05 Яну 2018 18:37ч.

  на, ви сега демокрация . Няма безплатен обяд ще купят душите ви, но ще ви дадат молове , кауфланд, била , гей паради и ще обучават децата ви в училище на що е то мъжка любов . И не само там, а и в анимационни филмчета..навсякъде . Не вярвате ли ? В Германия има осъден баща който не разрешавал на сина му да влиза в тези часове - ама че тесногръд човечец . Сега мрежата се пука от коментари, но истинско съпротивление -йок . Беее . Мъртви души, драскачи еднодневки ...Верно няма мъже вече . Инстанбулската конвенция отдавна е реален факт в Б-я

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • проф. Боян Дуранкев

  05 Яну 2018 19:18ч.

  Блестящ анализ, за съжаление. "Патриот е - душа дава..." "ПАТРИОТ Христо Ботев Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата. И е добър християнин: не пропуща литургия; но и в черква затуй ходи, че черквата й търговия! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? залага си и жената. И е човек с добро сърце: не оставя сиромаси; но не той вас, братя, храни, и вий него със трудът си! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? изяда си и месата."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Kubis

  05 Яну 2018 19:54ч.

  Прозореца на Овертон е отворен, това е вече факт. По този начин Антихриста, докато се усетим ще се промъкне, ако вече не го е направил. Той отдавна е в настъпление, а нас ни приспиваха със сладкопойни думи като демокрация, свобода, либерализъм или неолиберализъм и т.н списъка е доста дълъг и упорито работеха със златния телец, с който купуваха човешки души. Нали максимата сега е, че всичко се купува с пари. Така ни развращаваха и сега вече дано не е късно да намерим начин да се спасим от него, ако ли не не само ние – светът е пред загиване

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ей от кога чакам

  05 Яну 2018 19:57ч.

  да прочета коментар без омраза и жлъч. И то на такава гореща тема... Тия викове и кясъци в студията ми писнаха

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А Катето да я пратим в Северна Корея

  05 Яну 2018 20:04ч.

  за няколко месеца ще ги разсипе. И после цял свят ще ни уважава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Ева Спасова/ 05.01.2018 - 18:22

  05 Яну 2018 23:40ч.

  Не вИ ли е срам? - Не уважаемият и човеколюбив лекар сее омраза, а вИе, г-жо сеете омраза и клевети. вИе клеветите и заплашвате този, който спасява хора от смърт: "И ще ви потърся за това, че сеете лъжи и дискриминация и насилие по отношение на организации и хора, за които нищо не знаете- това е престъпно и ще си понесете и вие отговорност, заедно с другата черна и кафява дружина." вИе сеете лъжи и дискриминирате нормалните, и обиждате на черна и кафява дружина... Коя ЛГБТ организация представлявате, впрочем:):):). Някой насилва ли ви, че леете омраза към уважаван български лекар-невролог - хабилитиран при това? Кой вИ дава право да слагате под един знаменател всички лекари? Къде е позволено това? На запад позволено ли е да клеветите цяло съсловие? Не е ли все едно това - да кажа, че всички ЛГБТ сте боклукът на обществото? - Не че нямам право да си го помисля. /// Нормален български гражданин, без име в условията на диктатурата на злото в България и в страните подписали конвенцията от Истанбул.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  06 Яну 2018 7:55ч.

  Добре и логически подредени мисли и аргументи, на авторът ! Поздравления ! Добри постове и под него в посока детайлизиране и изчистване на причините за проблема с даване на яснота на нюансите и посочване на безродниците - срущу пари , като тези на Юда . Дано не се забрави от народонаселението, когато дойде време за избори, защото наказанието трябва да е за причинилят като партиен субект, а не на калинките , станали изпълнители на глобалното решение на нашата земя. Поради кариеризъм или други комплекси, на които днес се вика достойнства. Тоест, откъдето дошли, там и отишли. В нищото.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Янко Янчев

  06 Яну 2018 11:37ч.

  Захариева?! Ако се вгледате по-добре в нея ще забележите отчетливите признаци на трансджендърка - големи ръце, груб овал на лицето, изпъкнал гръклян с наличието на "адамова ябълка", характерно само за мъжете. Дали наистина си нямаме достоен защитник на "третия пол?"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: Ева Спасова

  06 Яну 2018 12:26ч.

  Моля с цитат покажете къде този коментар сее омраза! Вие сте единствената, която заплашва (със съд) и обижда (на кафяв=фашист).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Цецка Цачева

  06 Яну 2018 16:05ч.

  Кой избра НПО'тата? Защо само гореизброените? Моля за аргументиран отговор! Ваш данакоплатец

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нашите политици

  06 Яну 2018 20:29ч.

  за жалост ни презират. И не смятат, че е нужно да говорят с народа си...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Приказка за стълбата

  06 Яну 2018 20:31ч.

  Захариева чети Смирненски!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Репей до Приказка за стълбата

  06 Яну 2018 22:11ч.

  Захариева е от тоя тип хора, които четат само учебници. Така че пожеланието е безпредметно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • запознат

  07 Яну 2018 15:28ч.

  Между другото обществеността се пише с едно н. И всички други грешки. А какви са тези изредени от уж автора организации, кой му дава право да дава квалификации. А който мрази каквито и да е различни си е близък до фашист. Нещо против- като не знаеш, говориш за всеки случай, така ли, без да провериш. Доктор и разбира от всичко. Това е съмнително, може би не разбира от основното. Е как да не искат хора да съдят за такива злоупотреби- нищо не е проверено. Даже доктор да пише срещу различните ,каквито и да било те, това си е антихуманно и най- големия скандал!!!!!!!! ще го пуснм навсякъде това за антихуманните доктори. Та те значи няма да помогнат на всяко същество, ужас, тръпки ме побиват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до запознат

  07 Яну 2018 16:23ч.

  до колкото разбитам тезата е, че дискусията е водена едностранно. и тука вината е на министерството, а не на НПО, които са участвали до сега. правописни грешки има няколко. не мисля, че мрази захариева. описва я като аматьор...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Vesko

  07 Яну 2018 16:31ч.

  Ot kakvo sadish che mrazi njakogo? Daj ein primer, molja!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до запознат 2

  07 Яну 2018 17:40ч.

  Различните не са проблем. При обществено обсъждане е хубаво да се чуят различни мнения а не само мнението на различните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен коментар

  07 Яну 2018 18:10ч.

  Нашите политци ни мислят за някаква сволач. Запознатия страда от параноя. Не чета омраза в този текст. Освен ако запознатия е г-жа Захариева...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до запознат от класната

  07 Яну 2018 21:37ч.

  Имаш много стилистични и логиески грешки. Текста е неопрятен. А за препинателните знаци сме говорили многократно! Така не може! Утре искам да видя подпис на родител в бележника и под класното! Иначе направо при директорката!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • срещу лъжата

  08 Яну 2018 0:01ч.

  Докторе, пратиха ни Вашия основен текст, по който предизвиквате съвсем умишлено коментари в грешна посока. Без да знаете, пишете категорично и настройвате. Като лекар пък това съвсем не Ви прилича. В притежание сме и е ноторно известна Заповед № 10-04-931 от 25 май 2016 година на зам. министър на правосъдието, с която се сформира междуведомствена работна група за обсъждане на изменения във връзка с евентуална ратификация на Конвенцията. В нея от 40 участника повече от 30 са от държавните институции, включително от съдилища, прокуратура, всички министерства, а и МЗдравеопазването е било представено. Само около дестина НПОта има, които са предоставящи услуги на пострадали от насилие деца и жени от години. Да ви кажем ли кои представители на Вашия ресор са били канени и можем да проверим колко са участвали. В последната група за обобщаване на предложения, след 6 месеца работа, имаше университетски преподаватели и представители на министерства, като и юристи от Вашите среди и от МЗ. Вашите твърдения са абсолютно голословни и целта е да вредите явно и да нагнетявате ненавист неясно спрямо кого- спрямо всички институции и целия процес, срещу законни организации оказващи помощ на жертви. Защо се излагате, знаете, че това подлежи на проверка и доказване, а и не нещо повече. Колеги са оставили Вашия форум да се лее, за да се види целия абсурд. Не са гласове това, а слухове и клевети, и обидни кварификации и подстрекаване на дискриминация може би. Ще се види всичко това.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стана ми криво като прочетох "срещу лъжата"

  08 Яну 2018 8:32ч.

  от първия пасаж личи, че той самия е срещу насилието срещу "различните". крайно време е от двете страни на барикадата да се появят хора, които използват аргументи и се изслушват.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • един от 80-те %

  24 Яну 2018 7:59ч.

  Не било важно, какво мислим за Конвенцията и какво изобщо цели тази Конвенция всъщност, а било важно, че г-жа Захариева, поради различни конспиративни и други причини се е постарала да дискредитира г-н Бойко Борисов, г-жа Цецка Цачева, г-жа Лиляна Павлова и др. Освен това г-жа Захариева ни била изложила пред задграничните ни доброжелатели и по най-подъл начин е внесла раздори в Партия, Правителството и целокупия български народ. Затова г-жа Захариева трябва да бъде заклеймена в Другарски съд като враг на народа и да си получи заслуженото: предадена на народно поругаване и презрение.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • даммм

  25 Яну 2018 14:56ч.

  Захариева е приятна женица, която се е научила да се възползва от това си предимство. Но няма капацитет за нещо повече. Просто няма... Бойко, влюбен ли си?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи