Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб. 40% от убитите са невинни деца. Избиват се цели семейства, а светът просто гледа

Анджелина Джоли: Газа се превръща в масов гроб. 40% от убитите са невинни деца. Избиват се цели семейства, а светът просто гледа

Холивудската актриса и бивш посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли разкритикува действията на Израел в ивицата Газа, като заяви, че еврейската държава бомбардира невинни жители, в резултат на което анклавът се превръща в истински масов гроб. Тя направи това изявление на страницата си в Инстаграм по повод ударите по бежанския лагер Джабалия, за чието извършване палестинците обвиняват Израел.

"Това е преднамерена бомбардировка на население, което е попаднало в капан и няма къде да отиде. От почти две десетилетия Газа е затвор на открито, който бързо се превръща в масов гроб. 40 % от убитите са невинни деца. Избиват се цели семейства", отбелязва актрисата.

Според нея световната общност "просто гледа" как милиони палестински цивилни граждани са подложени на колективно наказание. Джоли също така заяви, че жителите на Газа не получават храна, лекарства и хуманитарна помощ, което е нарушение на международното право.

"Отказвайки да поискат хуманитарно прекратяване на огъня и пречейки на Съвета за сигурност на ООН да го наложи и на двете страни в конфликта, световните лидери стават съучастници в престъпленията", посочва бившият посланик на добра воля на ООН Анджелина Джоли.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • Маймуната Дарвин

  02 Ное 2023 9:14ч.

  И изведнъж, "свободната" журналистика ще установи колко объркана, странна и изобщо посредствена актриса е била Анджелина Джоли. Очакваме серия от разкрития и признания за нейната лудост.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наистина трябва да направим нещо

  03 Ное 2023 8:33ч.

  Бойкот и санкции срещу Израел, бойкот и блокада на израелските посолства, бойкот и блокада на ционисткия геноцид. Трябва Израел да върне Голанските възвишения на Сирия, да върне заграбените палестински територии, палестинци и евреи да имат равни права, не може ционистите да имат повече права.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мила Анжелина организирай студентите, младите американци и протестирайте!

  02 Ное 2023 9:24ч.

  Къде са големите студентски движения от времената, когато без причина САЩ бомбеше чужди държави, като далечен, далечен Виетнам? ... Няма ги демокрацията ги забрани, защото е демокрация ли? Лъжци. Антихристи истински се изявяват. Остава и и в човешки образ да се появи Антихриста.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С.А.М.

  02 Ное 2023 14:45ч.

  В САЩ учебният семестър е много кратък и интензивен. Ако някой студент пропусне дори 2 седмици от обучението си, това може да се окаже фатално и да не вземе изпитите си. Над по-голяма част от студентите тежи като дамоклев меч огромен студентски заем, следователно много малко са онези, които биха рискували да провалят семестъра си. Както виждате, всичко е много добре измислено за да не участват студентите в подобни масови протести.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Съзерцател

  02 Ное 2023 9:30ч.

  Тъкмо се чудех, къде е била досега световноизвестната защитничка на онеправданите Анджелина и снимката ми подсказа - тъгувала е. Да, този път за децата в Газа. После видях, че и други световни звезди са се включили в тъгата, или поне във възмущението и разбрах, че явно такава е командата. Иначе, как така всички едновременно? Случайност, не мисля. Просто морала идва винаги на четвъртата седмица. Благодаря ви!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  02 Ное 2023 9:55ч.

  Що, тези деца, които избива САЩ по-приемливи ли са за Анджи? ? Мразим крокодилски изпълнения...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Световните лидери ?

  02 Ное 2023 10:22ч.

  Кои тия ? Дето се кълнат във вярност на Израел ? Иначе останалите лидери заклеймиха евреите (виж ООН), а в някои страни вече пускат ракети по Държавата-терорист??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пешо

  02 Ное 2023 10:45ч.

  Еврейският нацизъм надмина по жестокост този на хитлеристите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • forsvaret

  02 Ное 2023 10:47ч.

  Мила Анджелина, уважаема Джоли, защо не ти чухме гласчето, когато парестинските цигани колеха и застрелваха невинните израелци, когато избиваха младежите на музикалния фестивал, когато оня палестински изрод застреля бременна жена, разпори корема ѝ и намушка с нож плода както е на пъпната връв?Защо тогава не беше будна гражданка против насилието?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • You

  02 Ное 2023 11:24ч.

  Уместни въпроси!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защото >forsvaret< тези терористи са създадени

  05 Ное 2023 8:40ч.

  от самата Израел - цитат от топразузнавача Яков Кедми, дългогодишен служител в спецслужбите на Израел. Когато задачата е да се предизвика жестока ответна реакция етническо прочистване както целия свят вижда - се прави това, което е направено. Но да допуснем, че тази организация се е самосъздала - основата й е омразата към нашественика, който завзема палестинстинските земи и не спира кръвопролитията от 1947 г. насам. Няма безпричинно действие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  19 Ное 2023 14:38ч.

  Много напосоки говорите. Защото май се оказа, че голяма част от младежите на фестивала са избити от израелски хеликоптери по грешка или поне се надяваме да е по грешка. Относно другите обвинения, това засега са само обвинения без доказателства, също като обвиненията които укрoпoчoвеците хвърлят срещу Русия... а после обикновено се оказва, че всичко е измислица. Интерсно, ако е така, както вие казвате, защо държавата израел не допуска екипи на ООН на терен, за да проведат разследване? За разлика от тия обвинения, масовите убийства на мирни арапи в Газа е факт, доказан и от чужди журналисти и служители на ООН, от видеозаписи и т.н. Дори израел не крие, че обстрелва болници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  02 Ное 2023 11:16ч.

  Я, Анджи се събуди... И какво следва? Нищо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кога избиваха дечица в Донбас и Луганск, "Светът" гледаше с настървение?

  02 Ное 2023 11:47ч.

  Грета съвсем ЗАКРЕТА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • домачине

  02 Ное 2023 13:54ч.

  Русия се опита всячески да спре убийствата, обаче нейното мълчание ТОГАВА фактически съдействаше на всички ония радващи се на убийствата, които заклеймиха най-логичното действие на Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иво

  02 Ное 2023 12:06ч.

  Там, където са колониите и сферите на влияние на ВБ е все същото. Примери: Индия и Пакистан; Югославия. Извод: мирното разделяне е за предпочитане пред да "се свият под една круша".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  02 Ное 2023 12:13ч.

  Ами тази си е парексаланс бая посредствена актриса.Нищо не е прихванала от баща си. Иначе еврейската тактика е ясна.Тече ТСВ и Израел залага на КИЛИМНИТЕ БОМБАРДИРОВКИ, макар, че тва са доста рехави килимчета.Има съпъстващи жертви.Но Египет не иска да пуска бежанци. Арабския свят общо взето е корумпиран и е напълнил гащите от шубе. Египет дори каза, че щял да жертва милиони свои граждани, но да не допусне ни бежанци ни война в Синай. Единствено Иран нещо прави.Засега доста малко.Насрала е обещал утре в 5 часа да съобщи нещо "СЪДБОНОСНО".Според некфи поляци щял да "отвори втори фронт".Тоест Ливан заминава в канализацията.Може пък стратегически тва да е добре за шиитите защото първи ще избегат християните, друзите и сунитите.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  02 Ное 2023 14:17ч.

  Тази клета женица Е посредствена актриса. Всеки нормален и непредубеден човек отдавна е видял това. Колкото до "позицията" й. Неуважаема другарко Ангелина, нямате ли нещо да кажете за израелските деца? За невинните млади хора, избити на музикален фестивал? За съкрушените им близки? За това, че Израел ЖИВЕЕ под постоянен обстрел от десетилетия? Аман от лицемерието и либералщината ви! Аман!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моите имена

  02 Ное 2023 14:22ч.

  Костова, КЪДЕ Израел живее "под постоянен обстрел"? Не е ли - на палестински земи? Аман от тъпо изопачаване на история и обстоятелства! Между другото, да не сте роднина на Костов?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  02 Ное 2023 14:39ч.

  Костов- съответно Костова- е често срещано име в България. Като Иванов, Георгиев, Димитров. И моите- или които и да било- роднини категорично не са Ваша работа. Занимавайте се със своите, нали така. Прабаба ми имаше една приятелка,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  02 Ное 2023 14:43ч.

  , тя все казваше: "Ако беше толкоз хубаво да имаш роднини- и Господ щеше да има. Пък той няма". Толкова за роднините. Що се отнася до Израел. Близкият Изток ми е добре познат- включително защото съм писала дисертация по история на региона. Обиколила съм го на длъж и шир. Няколко пъти. Прочела съм пет вагона книги, за да напиша тая дисертация и за да си върша добре работата. Израел има право на държава. Точка. Ако палестинците искат своя- няма да го постигнат с кланета и изнасилвания. Пак точка. И назидетелния си просташки тон не го използвайте по отношение на мен! Аз не го правя, не демонстрирам невъзпитание. Нищо, че ме изкушавате да го направя.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тук е интелигентен форум

  02 Ное 2023 15:28ч.

  Костова, не ни се карай като циганка на битпазар.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От теа 5 вагона книги и 5ст. не останало...

  02 Ное 2023 19:52ч.

  Съди всинца ни, досущ божий наместник. Аллах, Аллах...!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • АБЕ ЗАЩО

  03 Ное 2023 11:00ч.

  Защо никоя съседна арабска/мюсюлманска ържава не ги ще тея палестинци!?? Щом ги подкрепят толкова да ги вземат, нали имат лекари, инженери, и всякакви специалисти палестинци.... Хахахаха.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  04 Ное 2023 3:53ч.

  Метаморфозата е странна работа!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русофилка

  04 Ное 2023 22:19ч.

  Уважаема г-жо Костова, когато Вие с г-н Костов приветствахте убийствата на сръбските деца с бомби с обеднен уран и фосфорни снаряди, тази сега" посредствена актриса" беше СВЕТОВНА ЗВЕЗДА, защото участваше в правилната пропаганда на Клинтънови. Това не го ли пише в многото книги, дето сте ги изчели? Просто сега нещо се е объркала жената, може да е от възрастта. НЕ и се сърдете, по-спокойно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • русофилка

  04 Ное 2023 23:26ч.

  forsvaret-промени малко текста, че го пускаш един и същ в няколко коментара. Срамота! Става досадно да се чете. А, що се отнася до фестивала-държава живееща под непрекъсната заплаха от тероризма на" палестинските цигани" не организира младежки музикален фестивал на територия, леснодостъпна за" палестински изрод", за да извърши зверствата си. Интуицията ми на 76 годишна, много живяла и видяла, ми подсказва, че тоя фестивал не е проведен току тъй, точно там; че на Нетаняху много добре му се получи, както удобно беше нападението на Пърл Харбър; нападението на американския военен кораб в Тонкинския залив; взривяването на кулите-близнаци в 2001г; взривяването на Малайзийския боинг над Украйна и много още провокации, извършвани от най-миролюбивата държава-САЩ. Която много цени човешкия живот! По-подробно в "Неизвестната история на САЩ" на Оливър Стоун и Питър Кузник. Знайте, че нищо не е така както изглежда! Подлагай всичко на съмнение, особенно в подли и мръсни времена като днешното!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОСТОВА

  05 Ное 2023 19:31ч.

  Уважаема русофилка, както сама сте се нарекла- нямам идея защо "ние" с господин Костов приветстваме каквото и да е. Не познавам въпросният Иван Костов- вероятно него имате предвид? Само от телевизора. Колкото до сръбските деца, бомбите и прочее- хайде да не започваме този разговор! По три причини. Първата. По време на кошмарното кърваво разпадане на Балканите- ПОРЕДНАТА война между Русия и САЩ ИЗВЪН ТЕХНИТЕ ТЕРИТОРИИ!!!- аз бях доброволец на световна хуманитарна организация в Босна. Много неща мога да разкажа за "братята" сърби и хървати. Няма смисъл. Предпочитам да забравя колкото е възможно повече от това, което видях и преживях! За разлика от повечето разбирачи тук аз съм виждала война. Истинска. Гадна, кървава, страшна война. Жалите за сръбските деца. Защото не знаете какво направиха сърбите в Сараево. Но аз знам. Аз бях там. В обсаденото Сараево. Видях Сребреница. Помня всеки ден от онези не малко дни, в които ми се струваше, че хората са се свършили по тоя свят. Не казвам, че бомбите са правилно решение. Казвам, че когато обсадиш един град в 20-ти век. Когато разположиш снайпери, които избиват жени и деца, които търсят храна и вода. Когато отпечаташ огромни снимки на лекарите и доброволците в града с текст: "Мъжете ще бъдат заклани. Жените- изнасилени пред очите на целия свят и убити. Защото помагат на не когото трябва." Когато направиш ТОВА- моля, бъди така добър да си носиш последиците. На финала на обсадата на Сараево, последните месеци, в града имаше ДВАМА лекари. Един германец и един словак. ЕДНА медицинска сестра. Босненка. И трима доброволци с НЯКАКВИ медицински знания. Трима. Единият бях аз. Всички други бяха избити от "прекрасните" сърби. Била съм с мисии не само там. Но това, което видях и преживях там е ужас, за който няма думи. Затова спрете да говорите за неща, които въобще не разбирате. Ако Милошевич не беше такава свиня и не беше руска подлога- нищо от това нямаше да се случи. Убедена съм. Колкото до световната звезда. Ще повторя- Джоли е посредствена. Светът е пълен с купища посредствени нищожества, които са световни звезди и милиардери. Справка- идиотите Кардашиян. Ще повторя специално заради Вас. Касапницата на Балканите е просто ОЩЕ ЕДНА ВОЙНА МЕЖДУ САЩ И РУСИЯ, КОИТО УДОБНО Я РЕАЛИЗИРАХА ЗА ЧУЖДА СМЕТКА И НЕ НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ. И НЕ ТЕ ДАДОХА ЖЕРТВИТЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  12 Ное 2023 16:48ч.

  вместо да си показвате тоалетите по дефилетата направете един митинг срещу израел убиват нарочно децата защото като станат на 15 години ще се влеят в редиците на хамас

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Адвокат

  17 Ное 2023 7:04ч.

  Исраел загуби правото да съществува, държава-престъпник. Нормалните държави ще прекъснат отношенията с исраел и ще замразят активите им. Юдейските кочини ще плямпат и ще подкрепят ционистките престъпления. Срам за подкрепящите ционистката мафия, не сте ми сънародници, заслужавате презрение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БАЩА Й

  19 Ное 2023 0:01ч.

  Баща й друго казва. Великият Джон Войт смята, че.... "Израел е нападнат и тези животни искат да унищожат евреите и християните. Виждат, че палестинците не са били финансово пренебрегвани. На тях им се предоставят огромни парични потоци, но те не ги споделят с народа си, а правят оръжия, за да подхранват гнева си. Израел се грижи за хората. Те обичат, те ценят - нещо, което онези животни не разбират. Джолито забрави, че майка й е еврейка , но баща й помни коя е жена му. освен това тя наистина е доста посредствена актриса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 404

  19 Ное 2023 14:49ч.

  Интересно: "демократичният свят" няма ли да наложи някакви санкции на държавата израел за тоя геноцид? Защото на Русия наложиха санкции от първия ден на конфликта, въпреки че Русия също реагира на терорът срещу населението на Донецк, при това Русия пази цивилните, за разлика то Израел... ДОКОГА ДВОЙНИ СТАНДАРТИ, МЕРЗАВЦИ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  20 Ное 2023 13:55ч.

  двоиният стандарт е в името на печалбите от оръжието и никога няма да бъде заличен

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи