Яне Янев: Има корупционни практики в НЕК и електроразпределителните дружества

Яне Янев: Има корупционни практики в НЕК и електроразпределителните дружества
"Има трайни корупционни практики в ЕРП - та. За това има факти и данни и те не са от вчера или днес", заяви лидерът на РЗС Яне Янев пред Нова телевизия. Според него е крайно време хората да разберат как тези дружества харчат парите им и обяви, че ще занесе на главния прокурор Сотир Цацаров нови документи. От тях се вижда, че НЕК, въпреки че е имала лиценз за търговия на електричество, е преотстъпила възможността да се изпълнява тази услуга на швейцарска компания, която е ощетила държавата с десетки милиони.
<p>"На практика тази фирма е получавала електроенергия в пъти по - евтино, отколкото би следвало да е пазарната цена", каза Яне Янев, а подробности ще бъдат съобщени след като въпросите се обсъдят с Цацаров.</p> <p>Лидерът на РЗС обяви още, че в комисията няма да искат среща с представители на ЕРП-тата.</p> <p>"Аз ще включа като първа точка от дневния ред тази седмица на нашата комисия изслушване на собствениците и на централните ръководства на монополистите в електроразпределителните дружества", заяви още той.</p> <p>Янев обясни, че за това има факти и би следвало българските данъкоплатци, потребителите, да са наясно какво се случва с тези електроразпределителни предприятия през последните пет години.</p> <p>Според него клиентите трябва да знаят колко са печалбите, колко от тези пари са инвестирали за тяхната инфраструктура</p> <p>Янев е категоричен, че е абсурдна теорията, че подобни документи се вадят заради приближаващите избори.</p>

Коментари

  • Иванов

    11 Фев 2013 18:39ч.

    Ще поживеем,ще видим !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петко

    11 Фев 2013 20:29ч.

    Егати ти идиота-нови документи! Нали от прокуратурата ги изиска, получи, разсекрети и сега обратно в прокуратурата! Това недоразумение ни прави на идиоти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи