Янаки Стоилов готов да оглави парламента

Янаки Стоилов готов да оглави парламента
Изборите не бяха съвсем честни, но „Коалиция за България” не настоява за нов вот и обявяването на изборите за нелегитимни, защото България има нужда от стабилност и решения. Това обясни в предаването „Седмицата” на Дарик Янаки Стоилов от БСП. На въпрося дали би приел председателския пост на 42-то НС, той отговори, че ако му бъде направено такова предложение, той няма основание да го отхвърли.
<p>&nbsp;</p> <p>Същевременно Янаки Стоилов каза, че не вижда причина да не приеме подкрепа от ДПС и от &bdquo;Атака&rdquo;, тъй като има достатъчно стаж в парламента.</p> <p>Той обясни, че ако следващата седмица бъде избрано ръководство на парламента, по следващата седмица ще бъде връчен мандат за съставяне на правителство, а най-късно в средата на юни трябва да има кабинет с &bdquo;втория&rdquo; мандат. Ако и той не бъде успешен, ще последва трети мандат, а ако се стигне до нови избори, то те биха били в края на август или началото на септември. Янаки Стоилов се надява обаче да не се стигне до подобен сценарий.</p> <p>Янаки Стоилов бе категоричен, че най-бедните трябва да бъдат освободени от облагане. <em>Трябва да заменим плоското мислене и плоската политика в прогресивно мислене и прогресивна политика</em>, коментира Стоилов.</p> <p>Той коментира още, че въпросът за строеж на АЕЦ &bdquo;Белене&rdquo; не трябва да бъде разделителна линия между партиите.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    19 Май 2013 0:25ч.

    ГЕРБ изгуби изборите през всичките години на своето властване. За управление и дума не може да става 1.ГЕРБ изгуби 12 области, 600 000 гласа и 20 мандата. Не изгуби чест и достойнство, понеже ги няма.БСП отпрати ГЕРБ в изолатора, прибави 12 области, 200 000 гласа и 44 мандата, и за първи път ще има по 1 депутат в Кърджали и Разград. ДПС изгуби 126 000 гласа и 1 мандат, но за първи път ще има 3 депутати в София. “Атака” изгуби 140 000 гласа, но придоби 2 мандата и дълбоко чуждата роля на балансьор.СДС, ДСБ и РЗС изгубиха всичко. В нищото отидоха двете “К” – Костов и Кабаиванов (язък, тъкмо му научихме името). Десницата се самоизяде. Но преди това и през всичкото време лицемерничеше безспир. Хем изобразяваше опозиция на ГЕРБ (поради своето интелектуално превъзходство и естественото си отвращение към простащината), хем крепеше и обслужваше ГЕРБ (поради примитивен антикомунизъм и патологична русофобия). Десницата, титулувана “класическа”, викаше насърчително “Бойко, доубий мръсните комуняги!”. Вдъхновен от тази магическа доминанта, ДСБ пак се коалира с БДФ, който пък е официалният приемник и продължител на легионите на ген. Луков и фюрера Иван Дочев. И вместо да “доубият мръсните комуняги”, десните се самоубиха ритуално. Вресливото Яне като димка се издими и като флашка изпадна под бялото кожено кресло на Борисов. “Яне, на кого ни оставяш!”, простенаха иронично фейсбуците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъчезар

    19 Май 2013 3:32ч.

    Като цитирате в. Дума, поне пишете източника си. А също и автора - Велислава Дърева

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Reks

    19 Май 2013 5:05ч.

    Голямата истина в няколко реда.Браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МУТРИЛАНДИЯ

    19 Май 2013 20:02ч.

    Любимецът на бабите прибрал около 630 бона хонорар за участието си в кампанията на ГЕРБ, не платил и лев данък за тях „Потният идиот” – с тези думи Бойко Борисов наричал любимецът на няколко поколения българи Веселин Маринов, твърдят близки до бившия премиер. Причината за тази ненавист към Маринов била, че общият им приятел Цветан Цветанов уредил певецът да прибере около 630 хил. лева заради участията си в предизборната кампания на ГЕРБ. Всеобщият любимец закривал всяко едно от предизборните мероприятия и така бройката спряла на 42 концерта в страната като за всеки един от тях той вземал по 15 хил. лева, твърдят запознати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи