ЦИК: Изборите бяха легитимни

ЦИК: Изборите бяха легитимни
Изборите преминаха законосъобразно и следователно са легитимни, каза в предаването „Седмицата” на Дарик председателят на Централната избирателна комисия Красимира Медарова. Тя отказа да коментира дали има възможност за касирането им, тъй като това не е от компетенциите на ЦИК, а на Конституционния съд. В комисията са постъпили сигнали за купуване на гласове, включително и след вота, но преди да има влязла в сила присъда, ЦИК не може да се произнесе, допълни Медарова.
<p>ЦИК се е произнесла по три сигнала за агитация, едното от които е срещу ТV7 за нарушаване на забраната за излъчване на предаване с предизборно съдържание. Нарушение е констатирано и на интернет страници на политически партии - "Коалиция за България+, ДПС и &bdquo;Движение България на гражданите&rdquo;. На тези сайтове се е виждал номер на бюлетина. Постъпил е и сигнал от СЕМ, в който обаче ЦИК не е намерил нарушение. Социалните мрежи са изключени от изборното законодателство.</p> <p>Председателката на ЦИК съобщи, че няма информация за използване на &bdquo;нелегално раздадени&rdquo; бюлетини в деня на изборите. Според Медарова, ако бъде записано в закона, Централната банка може да печата бюлетини, но към момента няма законова възможност за това. На следващите избори за първи път ще бъде направен пилотен проект за интернет гласуване, каза още председателката на ЦИК.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    18 Май 2013 19:59ч.

    ГЕРБ изгуби изборите през всичките години на своето властване. За управление и дума не може да става 1.ГЕРБ изгуби 12 области, 600 000 гласа и 20 мандата. Не изгуби чест и достойнство, понеже ги няма.БСП отпрати ГЕРБ в изолатора, прибави 12 области, 200 000 гласа и 44 мандата, и за първи път ще има по 1 депутат в Кърджали и Разград. ДПС изгуби 126 000 гласа и 1 мандат, но за първи път ще има 3 депутати в София. “Атака” изгуби 140 000 гласа, но придоби 2 мандата и дълбоко чуждата роля на балансьор.СДС, ДСБ и РЗС изгубиха всичко. В нищото отидоха двете “К” – Костов и Кабаиванов (язък, тъкмо му научихме името). Десницата се самоизяде. Но преди това и през всичкото време лицемерничеше безспир. Хем изобразяваше опозиция на ГЕРБ (поради своето интелектуално превъзходство и естественото си отвращение към простащината), хем крепеше и обслужваше ГЕРБ (поради примитивен антикомунизъм и патологична русофобия). Десницата, титулувана “класическа”, викаше насърчително “Бойко, доубий мръсните комуняги!”. Вдъхновен от тази магическа доминанта, ДСБ пак се коалира с БДФ, който пък е официалният приемник и продължител на легионите на ген. Луков и фюрера Иван Дочев. И вместо да “доубият мръсните комуняги”, десните се самоубиха ритуално. Вресливото Яне като димка се издими и като флашка изпадна под бялото кожено кресло на Борисов. “Яне, на кого ни оставяш!”, простенаха иронично фейсбуците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • петър янев

    18 Май 2013 20:59ч.

    ЕБАТИ ПОРНОГРАФИЯТА 5 (пети) ПЕТИ ПЕТИИИИИИИИИИ осъден за купуване на гласове е полза на ДПС. Волене мамицата ти!!! Ти ще се окажеш по-гнусен от поп Кръстьо!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сам

    19 Май 2013 4:02ч.

    ОБЯСНЕТЕ МИ КАК ПРИ ТЕЗИ "ЧЕСТНИ ИЗБОРИ" СТАНА ТАКА , ЧЕ ПАРТИЯ ДПС ПЕЧЕЛИ В МОЯТ ГРАД ВИДИН С480 ГЛАСА ПОВЕЧЕ ОТ АТАКА И Е 3 ПОЛИТ.СИЛА , ПРИ УСЛОВИЕ , ЧЕ В ВИДИН И ОБЛАСТТА НЕ ЖИВЕЕ НИТО 1 ЕДИН ТУРЧИН ????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сам

    19 Май 2013 4:04ч.

    ЦИК ...ПЪЛЕН ФАРС ... НАРОДА ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕ , ЧЕРВЕНИ БОКЛУЦИ ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 11

    19 Май 2013 18:36ч.

    до сам,трябва да си влах или мокър,за да не разбираш,че ДПС не е партия на турците,в нея членуват,хора от всички етноси населяващи земите на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • избирател

    20 Май 2013 19:39ч.

    ГЕРБ нямат 97 законно избрани депутати в новия Парламент! Защото на изборите гласуваха само 50% от избирателите, а ГЕРБ с фалшификациите събра 30% от тези 50% гласували избиратели. Това означава, че за ГЕРБ са гласували реално само 15% от избирателите - т.е. на този процент гласували за ГЕРБ избиратели съответстват само 36 депутатски места! За останалите 61 депутатски места на ГЕРБ няма подаден нито един глас на нито един избирател! Как може в Парламента да се намърдат по списък на Борисов 61 депутата, за които няма подаден нито един глас на нито един избирател? А в същото време стотици хиляди избиратели с реално подадени гласове остават без свой представител в Парламента? Това ли пише в Конституцията? Мястото на измамниците от ГЕРБ е в затвора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до избирател

    20 Май 2013 19:42ч.

    Костов е виновен! Колко десетки хиляди избиратели гласуваха за Костов? Над сто хиляди! А какво направи Костов? Дори не се извини на тези избиратели, че остават без представител в Парламента! И побърза да се скрие от отговорност при теменужките си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костова

    04 Юни 2013 2:32ч.

    Не разбрах как ЦИК ще се произнесе след влизане в сила на присъди?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mayna

    04 Юни 2013 2:33ч.

    Аве, щом е тръгнала да се обяснява, работата е ясна...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи