Станишев: Цветанов да излезе от политиката, листите и щаба на ГЕРБ

Станишев: Цветанов да излезе от политиката, листите и щаба на ГЕРБ
Цветан Цветанов използваше и използва до ден днешен МВР арогантно, тенденциозно в продължение на четири години. Това каза лидерът на БСП Сергей Станишев, след като даде показания в Специализираната прокуратурата за незаконните подслушвания от МВР, съобщава БГНЕС. "Най-малкото, което Цветанов трябва да направи, е да излезе от политиката, от листите на ГЕРБ и от ръководството на предизборния щаб на ГЕРБ", каза Станишев.
<p class="justified">Сергей Станишев, който внесе на 28 март сигнал до главния прокурор за нерегламентираните подслушвания, дава показания малко повече от час. Пред журналисти той припомни, че по закон лично министърът на вътрешните работи отговаря за работата на Специализираната дирекция "Оперативни и технически операции" (СДОТО). Така той е персонално отговорен и няма филтри между него и ръководството на службата. Цветанов е отговарял за законосъобразното използване на СРС-тата от МВР, категоричев е лидерът на БСП.</p> <p class="justified"><em>И носи най-малкото политическата отговорност, а съвсем вероятно и наказателна отговорност, ако има нередности</em>, изтъкна Станишев.</p> <p class="justified">Той припомни, че прокуратурата вчера повдигна четири обвинения на служители в СДОТО, освен това констатациите на прокуратурата след проверката са, че две трети от информацията в неговия сигнал е достоверна.</p> <p class="justified">Сергей Станишев припомни още, че след прокурорската проверка е станало ясно, че техниката за подслушване е била използвана по време, когато по официални документи трябвало да бъде в гараж. Друга констатация на прокуратурата е, че е направен опит да бъде заблудена прокуратурата и да бъде възпрепятствана проверката, както и че е била заличена информация по насилствен път с отвертка, добави той.</p> <p class="justified">Сега е важно проверката на прокуратурата да стигне докрай, за да каже кой е поръчителят. <em>Кой в България вярва, че служители на МВР, на СДОТО ще си правят някакъв частпром, особено по отношение на този доста обширен списък от лица, за които се твърди, че са подслушвани. Кой вярва на това</em>, попита риторично Станишев.</p> <p>По думите му в момента прокуратурата опитва да възстанови информация, която целенасочено и противозаконно е била унищожена. <em>Моето убеждение беше, че ако аз лично не внеса този сигнал и не обявя, че такава информация е налице и че тя е проверяема, не знам дали щеше да се стигне до проверката. Да, тя е безпрецедентна в съвременната история на България, защото и ситуацията е безпрецедентна</em>, подчерта Сергей Станишев.</p>

Коментари

  • ГЛАДУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ

    24 Апр 2013 23:07ч.

    ИМАМЕ ВОЛЯ ДА КРАДЕМ - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иехова

    25 Апр 2013 2:53ч.

    Г-н Станишев, дай отново да го изберем бе човек.Защо ни лишаваш от удоволствието да излезем с тоягите,защо? Нека го изберат пак ,та да ни оправи Будко.Виж колко е кадърен,той е уникат,нека пак да командва,да ни дисциплинира, да прави простоиите,голяма работа,нека.Това ,което стана ще бъде детска игра,странат ще потъне във всенародно веселие,Няма къде да се скрие Буда,нека управлява сам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санчо

    25 Апр 2013 3:41ч.

    Станишко, а ти май овладя прокуратурата и съда! Иехова, точа си сабята за тебе. Когато излезете с тоягите ще ви чакаме!!! Боклук мръсен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи