Служебният премиер на разпит за фалшивите бюлетини

Служебният премиер на разпит за фалшивите бюлетини
Служебният премиер Марин Райков ще бъде извикан на разпит заради незаконните 350 хил. бюлетини, открити в Костинброд. Това най-вероятно ще стане след свикването на новия парламент, съобщава в. "Преса". Показания по случая вече са дали главният секретар на МС Росен Желязков, който е сключил договора за бюлетините, шефът на печатницата "Мултипринт" и общинският съветник от ГЕРБ Йордан Бончев.
<p class="justified">Служебното правителство отговаряше за провеждането на честни избори. Окончателното решение за разпита на Марин Райков ще вземе Софийската градска прокуратура, която наблюдава делото за&nbsp; незаконни бюлетини. Те бяха разкрити при акция на прокуратурата и ДАНС в печатницата на Бончев "Мултипринт" в Костинброд на 10 май, ден преди вота за нов парламент. След светкавична проверка започна дело за длъжностно престъпление и за организирана група за изборни машинации. Извършителите засега са неизвестни.</p> <p class="justified">Разследването трябва да установи кой е платил за 350-те хиляди готови за изпращане бюлетини. От служебния кабинет уверяват, че те са били извън договорения тираж от 8 343 000, в който влизат и 10 на сто резерв, доставен още на 8 май. Общата цена е 1 079 973 лв.</p> <p class="justified">Главният секретар на МС Росен Желязков при разпита е казал, че допечатка на бюлетини не е възлагана на "Мултипринт". Собственикът на печатницата Йордан Бончев първоначално казал, че тези бюлетини са "над тираж", а впоследствие, след няколко мистериозни телефонни разговора, още на 10 май сменил показанията си и твърди, че пакетираните и слепени на кочани бюлетини били "технологичен брак".</p>

Коментари

  • МУТРИЛАНДИЯ

    19 Май 2013 19:56ч.

    Любимецът на бабите прибрал около 630 бона хонорар за участието си в кампанията на ГЕРБ, не платил и лев данък за тях „Потният идиот” – с тези думи Бойко Борисов наричал любимецът на няколко поколения българи Веселин Маринов, твърдят близки до бившия премиер. Причината за тази ненавист към Маринов била, че общият им приятел Цветан Цветанов уредил певецът да прибере около 630 хил. лева заради участията си в предизборната кампания на ГЕРБ. Всеобщият любимец закривал всяко едно от предизборните мероприятия и така бройката спряла на 42 концерта в страната като за всеки един от тях той вземал по 15 хил. лева, твърдят запознати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евала!

    19 Май 2013 20:02ч.

    ЕВАЛА, МУТРИ! Ама вече минахте всякаква граница. А КОЛКО ТОЧНО ПАРИ Е ВЪРНАЛ НАЗАД НА ЦВЕТАНОВ ОТ ТЕЗИ 630 000 лв, дето ги е взел "потният идиот" - това трябва да попита Борисов!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любомир Николов

    19 Май 2013 20:31ч.

    Как колко, да попитаме седмия апартамент...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любомир Николов

    19 Май 2013 20:32ч.

    Как колко, да попитаме седмия апартамент...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    19 Май 2013 22:15ч.

    "• скандалът за 350 000 бюлетини е като смокиново листо, закрило срамните части – 8 340 000 „законни” бюлетини на кабинета, 26 000 „законни” изборни протокола, 13 500 „законни” комплекта секционни печати, 1030 „законни” подвижни секции и т.н..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    20 Май 2013 1:24ч.

    ГЕРБ властваше 1330 дни. На фона на 1330-годишната българска история това е само една гримаса. Грозна гримаса. 1330 дни ГЕРБ властваше безразделно, безконтролно, арогантно и престъпно. Против Конституцията и законите. Против държавата, нацията, народа и човека. Съсипа икономиката, зачеркна националните интереси, оплячкоса държавата, разгроми бизнеса, погуби науката, унизи народа, смаза правосъдието, прегази всички права на човека – граждански, политически, икономически, социални; подмени парламентарната република с премиерски абсолютизъм, правото – с милиционерщина, политиката – с полицейщина, а полицейщината обяви за политика; превърна народа в негоден мат’рял, в куче, в парцал, в стадо, което лесно се води и кара (и стадото нямаше нищо против! – напротив, даже му подари гега, кучето махаше опашле, а мат’рялът повтаряше “Ние сме едни негодници”); взриви демократичните устои на държавата и я лашна 30 години назад – там, в пещерата на авторитаризма; наложи на обществото своите правила и закони – правилата и законите на мафията, на подземието, на чалгата във всичките нейни отблъскващи измерения; разврати обществото и му натрапи своето първобитно разбиране за политиката – като бой, смазване, премазване, унижение и публично поругание на опонента; обяви всеки мислещ за престъпник, а нацията – за организирана престъпна група, съставена от шайка лихвари, лентяи, грабители и алчни пенсионери, що изплюскали фискалния резерв. ГЕРБ и близнаците-братя Боко и Цоко извършиха това в нестихващ пристъп на маниакално величие, болезнен нарцисизъм, примитивна алчност, ненаситна лакомия, първобитен и атавистичен нагон да властват, да владеят, да подчиняват. ГЕРБ съсипа всичко, което докосна. Мога до утре да изреждам икономическите и социалните показатели на съсипията. Но главното е друго – ГЕРБ изгуби изборите морално. Боко и Цоко не разбират това. Поради духовна безпросветност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pmdPB7

    20 Май 2013 18:02ч.

    Бюлетин Цацаров е силно загрижен за законността на изборния процес. И да му подскажем, че технологията на изборите позволява фалшификация с Протоколи. Макар и теоретична , тази вероятност е по лесна за реализиране, в сравнение с бюлетините. Даже нещо повече - самите бюлетини, за да влязат в изборния резултат, трябва да са легитимирани с протоколи. В ЦИК и ИО се брои по протоколи , а не по бюлетини. Г-н Цацаров, направихте ли проверка за "фалшиви " протоколи? Щяхте да сте в много по-изгодна позиция сега, защото печатницата на протоколите е собственост на депутат от БСП и обвиненията в партийна пристрастност към Вас, щяха да бъдат по-малко. Надяваме се, поне за следващите избори да се направи необходимото, за да няма стресиращи ситуации - нито протоколи, нито бюлетини. А с купуването на гласове, няма нужда да се занимавате прекалено, г-н Червеняков от БСП каза, че това не е на дневен ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    20 Май 2013 21:19ч.

    ТЕХНОЛОГИЧЕН БРАК СА МУТРИТЕ ОТ ГЕРБ! НА БУНИЩЕТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи