Сергей Станишев дава показания за подслушването

Сергей Станишев дава показания за подслушването
Лидерът на БСП Сергей Станишев дава днес показания в Специализираната прокуратура за внесения от него сигнал за нерегламентирани подслушвания от страна на МВР. На 28 март той подаде сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров по повод анонимен доклад, който е получил в електронната си поща и който разкрива множество нарушения. Той даде основание за започване на прокурорска проверка в МВР.
<p>Миналия понеделник прокуратурата обяви резултатите от проверката си в два доклада &ndash; единият публичен, а другият секретен, и констатира, че има тежки нарушения в МВР, като две трети от сигнала Сергей Станишев до главния прокурор отговарят на истината. За останалата част все още не може да бъде установено, защото информацията е изтрита в първите часове на проверката от Радко Димитров, ръководен служител на Специализираната дирекция "Оперативни и технически операции" (СДОТО).</p> <p class="justified">Също днес Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент ще обсъди дали да включи в дневния си ред скандала с незаконните подслушвания у нас. Решението ще бъде взето на закрито заседание на координаторите на различните политически групи и ръководството на комисията.</p> <p>Във вторник бившият вътрешен министър Цветан Цветанов беше разпитван три часа в спецпрокуратурата по скандала с нерегламентираните подслушвания. Пред журналисти той каза: <em>Кажете логиката да се оттегля</em>, когато му припомниха, че лично е казал, че ще се оттегли, ако има незаконни подслушвания в МВР. Цветанов обаче пак обеща: <em>Когато бъде доказана моята вина, разбира се, че ще си я подам</em>.</p>

Коментари

  • Hunter Douglas

    24 Апр 2013 17:56ч.

    "Оперативни и технически операции" - само милиционерска глава може да измисли подобно наименование.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЛАДУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ

    24 Апр 2013 18:24ч.

    ИМАМЕ ВОЛЯ ДА КРАДЕМ - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виновниците за сегашната катастрофа са тези, които гласуват за ГЕРБ.

    24 Апр 2013 18:25ч.

    Да извадим имената и снимките на гласувалите за ГЕРБ, и да ги сложим в Интернет. Виновниците за сегашната катастрофа са тези, които гласуват за ГЕРБ. Тези, които гласуват за ГЕРБ са за психиатрията. Те са виновни за идването им на власт. Гласуващите за ГЕРБ ще са виновни и ако пак дойдат на власт и се започне пак голямото крадене. Така, че виновниците са тези, които гласуват за тях. Тези, които гласуват за ГЕРБ си имат имена и снимки. Да ги покажем на цяла България! Нека се знае кои са виновни за бедността, корупцията, безнаказаността. Това са те - гласуващите за ГЕРБ! Да ги извадим на светло. Снимките с имената им - по стените, по оградите, на трансперанти и табла, и в Интернет! Всеки да може да ги види. Още преди изборите! Хайде, хакери! Сега е момента! Да спасим България от тая чума ГЕРБ! Всички, всички, които гласуват за ГЕРБ - имената и снимките - в Интернет! Също и да ги разлепим навсякъде, където може. Нека се знае кои са виновни за тежкото положение на народа! Да започнем със списъците с техните членове. Знаем от къде да ги вземем! После ще сложим и снимките им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи