Прокурорката по "Килърите" ще наблюдава разследването по делото за атентата в Бургас

Прокурорката по "Килърите" ще наблюдава разследването по делото за атентата в Бургас
Зам. главният прокурор Ася Петрова ще наблюдава разследването по делото за атентата в Сарафово, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от Агенция „Фокус”. Той обясни, че посещението му в САЩ през декември миналата година е било планирано работно посещение, което няма нищо общо с разкритията около разследването на терористичния акт. Тогава Цветанов беше придружаван от Петрова.
<p><em>Ася Петрова е един от достойните окръжни прокурори у нас, която лично участва в делото &bdquo;Килърите&rdquo;. То се наблюдава внимателно от Европейската комисия, което бе и причина тя да е част от делегацията ми в САЩ, обясни вицепремиерът. Той посочи, че прокурор Ася Петрова ще отговаря за организирана престъпност, трафика на хора и тероризма. Това е и причината именно прокурор Петрова да наблюдава разследването на атентата, като така ще се осъществява по-добрата координация между наблюдаващите прокурори и съответните разследващи органи</em>, каза министъл Цветанов.</p> <p>За посещението си в САЩ през ноември и декември Цветанов обясни, че всяка година по това време се провеждат подобни работни посещения. Една от обсъжданите теми с главния прокурор на САЩ е именно ФБР да ни осигури агент, който на територията на България да отговаря за борбата с киберпрестъпността, посочи вътрешният министър.</p>

Коментари

  • дядо Йоцо

    12 Фев 2013 0:13ч.

    Тази женица има ли представа с какво се захваща???Боже пази България??Това нахалство надминава всички допустими граници..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи