ОЛАФ разследва министър Найденов за злоупотреба с евросредства

ОЛАФ разследва министър Найденов за злоупотреба с евросредства
Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) разследва земеделския министър Мирослав Найденов по сигнали за злоупотреба с пари от европейските фондове. Това съобщава в сайта си в. "Сега", позовавайки са на свой източник в Брюксел. Става дума за 50 хил. лв. за популяризиране на Програмата за развитие на селските райони във Фейсбук и Туитър и други 50 хил. лв. за публикуване на информация в интернет форуми в продължение на година.
<p>Поръчките бяха обявени през 2011 г. и бяха спечелени от фирми на бивши земеделски пиарки, а от публикувана в сайта на Агенцията за обществени поръчки публична покана става ясно, че Земеделското министерство ще плати за поддържане и развитие на страницата във Фейсбук и&nbsp; акаунт в Туитър нови 50 хил. лв.</p> <p>"Сега" уточнява, че сигналът за злоупотребите е получен в Брюксел на 28 август, а нареждането за разследване е дадено лично от генералния директор на ОЛАФ Джовани Кеслер. Той посети България на 27-28 септември, когато вече е бил добре запознат със скандала, и се срещна с премиера Бойко Борисов, с тогавашния главен прокурор Борис Велчев, с вътрешния министър Цветан Цветанов и с министъра на правосъдието Диана Ковачева.</p> <p>Отделна среща имаше и с ръководството на Дирекция "Координация на борбата с правонарушенията, засягащи финансовите интереси на Европейския съюз (АФКОС)". Тази дирекция е към МВР и е партньорът на ОЛАФ в качеството на национална контактна точка. През декември АФКОС е получила официално искане да изпрати подробна информация по случая, както и копия от документите, свързани с него, посочва "Сега".</p> <p>От МВР са заявили, че нямат информация за разследване срещу земеделския министър нито от АФКОС, нито от ОЛАФ. От ведомството на Цветанов са уточнили, че в момента у нас има екип на Европейската служба за борба с измамите, който ще работи съвместно с българските си колеги, но по сигнали, които не се отнасят за земеделски програми.</p>

Коментари

  • Николай Михайлов

    12 Фев 2013 4:07ч.

    И ти ли Миро? И ти ли мършо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 1

    12 Фев 2013 6:54ч.

    Ма и този е малоумен криминал като Буда.Това могат ,това правят. Това не е държава ,смърди като кенеф.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лада

    12 Фев 2013 16:47ч.

    Ох, то само 50 000, при това лева, да беше окрал Миро! Обаче наглецът тази сутрин опроверга по Битиви, което сигурно се гледа от повече хора, отколкото четат СЕГА. Аз обаче вярвам, че източникът от Брюксел е сигурен. Лошото е, че се влиза в обяснителен режим, и накрая всичко ще се замаже по стар български обичай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейските пари

    12 Фев 2013 19:12ч.

    Безконтролното раздаване и разхищение на европейски пари - това е грандиозната далавера на сега управляващите, която ще бъде обект на разследване от следващото правителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи