На 21 май ще бъде свикано 42-то Народно събрание

На 21 май ще бъде свикано 42-то Народно събрание
Не по-късно от утре ще подпиша указ за свикване на Народното събрание. Това ще стане във вторник, 21 май, обяви президентът Росен Плевнелиев след консултациите с четирите парламентарно представени политически сили, съобщава „Фокус”. Той се срещна последователно с ръководствата на ГЕРБ, Коалиция за България, ДПС и „Атака”.
<p>Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза, че няма претенции за датата. Лидерите на останалите политически сили заявиха, че 21 май е подходяща дата за започване работата на новия парламент.</p> <p>Росен Плевнелиев препоръча депутатите да проведат дебат за приоритетите на 42-ото НС преди провеждането на дебати за съставяне на кабинет. <em>Тук формули няма да се раждат, тук правителство няма да се съставя</em>, категоричен беше Плевнелиев, визирайки президентството.</p> <p>Държавният глава коментира, че ако някой реши да сезира Конституционния съд, каквото намерение изразиха вчера от ГЕРБ, това е негово конституционно право. <em>Като президент ще се съобразя с това решение</em>, добави Плевнелиев.</p> <p><em>Преди да се състави каквото и да е било правителство, президентът ще организира консултации в президентската институции. Преди да връча мандата на първия, ще чуя ангажиментите на партиите, които поемат. Ще се радвам да се приеме акт на парламента за приоритетите на парламента за следващите четири години. Ако такъв акт не се създаде, аз поемам ангажимент тук, от президентството да се чуят ангажиментите на политическите партии преди съставянето на правителство</em>, посочи държавният глава.</p>

Коментари

  • МУТРИЛАНДИЯ

    17 Май 2013 22:45ч.

    ГЕРБ изгуби изборите през всичките години на своето властване. За управление и дума не може да става 1.ГЕРБ изгуби 12 области, 600 000 гласа и 20 мандата. Не изгуби чест и достойнство, понеже ги няма.БСП отпрати ГЕРБ в изолатора, прибави 12 области, 200 000 гласа и 44 мандата, и за първи път ще има по 1 депутат в Кърджали и Разград. ДПС изгуби 126 000 гласа и 1 мандат, но за първи път ще има 3 депутати в София. “Атака” изгуби 140 000 гласа, но придоби 2 мандата и дълбоко чуждата роля на балансьор.СДС, ДСБ и РЗС изгубиха всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи