Мирослав Найденов избран единодушно за председател на Учредителното събрание на БАСТА

Мирослав Найденов избран единодушно за председател на Учредителното събрание на БАСТА
По нетрадиционен начин - със 100-те заповеди на Бойко Борисов - беше поставено началото на учредителния конгрес на партията БАСТА (Българи за алтернатива на страха, тоталитаризма и апатията). Сред тях са "Не кради, ако после не можеш да обвиниш Станишев", "За тъста на Цветанов нищо не се казва", "Моят живот вече е магистрали". За председател на Учредителното събрание беше избран Мирослав Найденов. Бившият министър на земеделието беше единственият предложен и избран с пълно единодушие.
<p>&bdquo;Благодаря за този избор. Поздравявам ви с този празник и ви благодаря, че сте тук. Надявам се да работим ползотворно и законово. Подозирам, че ще бъде опитано да се саботира учредяването на партията ни&rdquo;, каза Мирослав Найденов.</p> <p>"Тук няма статисти, а тук сте свободомислещи хора. От изискуемите 500 в залата има над 1500 членове&rdquo;, каза още Найденов.</p> <p>На събранието беше прочетена и учредителната декларация на партията.</p> <p>Според проектодокумента член на БАСТА може да е всеки български гражданин с избирателни права, който приема нейния устав. Членството е доброволно и индивидуално, а членовете не могат да са част от други политически партии.</p> <p>"Даваме заявка да участваме в управлението на страната, всеки ден ще показваме на българите, че не се кланяме на месии, а разчитаме на собствените си възможности", обеща Павел Димитров и добави, че БАСТА няма да спести нито една истина, защото само обединени и независими могат да помогнат на страната.</p> <p>В учредителната декларация се казва, че целта е да се излезе от апатията, да бъде намерена алтернатива на тоталитаризма.</p> <p>Бившият министър на транспорта в кабинета "Борисов" Александър Цветков отрече идеята на БАСТА да е самоцелна борба за власт, търсене на реваншизъм.</p> <p>"Всички, които сме тук от ГЕРБ, искаме прошка и си посипваме главата с пепел. Това е последният път, в който говоря за ГЕРБ. Да. ГЕРБ направиха много за държавата, но и много разрушиха. Страхът и полицейщината бяха взели връх. Много пъти съм разговарял с Борисов на тази тема, но той не пожела да се вслуша в моите думи", заяви Мирослав Найденов.</p> <p>"Ние решихме да си тръгнем, защото не искаме да търсим поредния бащица. Първо беше Иван Костов, после Царя, после Станишев и за финал Бойко Борисов. Какво стана от всички тези бащици? България е най-бедната държава в ЕС. Ние не искаме децата ни да напускат България. Не искаме родителите ни да живеят в мизерия. Затова казваме БАСТА на всичко. Мога още много да говоря, но сега ви призовавам да гласувате със "за" за учредяването на партията БАСТА", каза още Найденов.</p> <p>След гласуването Мирослав Найденов официално обяви учредяването на БАСТА за успешно.&nbsp;</p>

Коментари

  • чуденка

    23 Sep 2013 0:16ч.

    Божкеее! Тези бивши герберчета друго не знаят - пак избират за председател бъдещ арестант. Че каква е разликата между ветеринаря Миро Мършата и физкултурника цецо вкупом с пожарникаря Боко Филията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отворена вратичка

    23 Sep 2013 0:19ч.

    Е, кво напраиха ГЕРБ толкова "много" за България бе, Найденов? Пак половинчати работи. Пак Борисов чистичък, готин и самобитен, пак Обкръжението му - лошо и крадливо. Така излиза. Значи ако си поразтреби най-близките партийци, току виж плеснете с ръце и пак се прегърнете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Машева

    23 Sep 2013 1:03ч.

    До оня ден Миро с прасетата не се отричаше от Боко и уж само Цветанов бил лош ! Всички вкупом крадяха, лъжеха, държавата беше в ръцете на необразовани , некомпетентни,алчни хора.Поне половината трябва да бъдат съдени за разхищение, безстопанственост и престъпления към народа ! А те партия правят сега, за три месеца се променили и вместо за пандиза Миро мисли пак за парламента и облагите !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Работа

    23 Sep 2013 17:13ч.

    Работа от дома и много добри доходи като консултанти в американската компания Acesse Marketing www.internetbiznes-reklama.com

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи