М. Миков: Новият кабинет трябва да направи ревизия на бюджета

М. Миков: Новият кабинет трябва да направи ревизия на бюджета
Политическата отговорност за състоянието на България днес е на ГЕРБ. Мерките, които трябва да се вземат, са от спешен порядък, каза социалистът Михаил Миков в предаването "Неделя 150" на БНР. По думите му програмата на левицата съдържа план за това как държавата да ускори забавените плащания към бизнеса. Миков напомни, че до момента ГЕРБ е прокарвала крайно дясна политика, която е блокирала плащанията и резултатите са налице. Трябва да се спре безработицата, тази безпътица, отчаянието пред хората, подчерта Миков. Освен това новият кабинет трябва да направи ревизия на бюджета.
<p><em>Има скрити резерви в мравуняка, към които трябва да се погледне. България трябва да се върне към нормалността на инвестиционния климат. Ние имаме категорична воля да отпушим плащанията в реалната икономика,</em> увери Миков.</p> <p>Той потвърди, че за съставянето на правителство БСП ще проведе консултации и с партиите извън парламента, като най&ndash;вероятно те ще започнат в понеделник. На въпрос дали кабинетът ще бъде политико&ndash;експертен или само експертен, Миков отговори, че въпросът не трябва да се политизира повече.</p>

Коментари

  • БАНДИТ БОЙКО

    20 Май 2013 1:23ч.

    ГЕРБ властваше 1330 дни. На фона на 1330-годишната българска история това е само една гримаса. Грозна гримаса. 1330 дни ГЕРБ властваше безразделно, безконтролно, арогантно и престъпно. Против Конституцията и законите. Против държавата, нацията, народа и човека. Съсипа икономиката, зачеркна националните интереси, оплячкоса държавата, разгроми бизнеса, погуби науката, унизи народа, смаза правосъдието, прегази всички права на човека – граждански, политически, икономически, социални; подмени парламентарната република с премиерски абсолютизъм, правото – с милиционерщина, политиката – с полицейщина, а полицейщината обяви за политика; превърна народа в негоден мат’рял, в куче, в парцал, в стадо, което лесно се води и кара (и стадото нямаше нищо против! – напротив, даже му подари гега, кучето махаше опашле, а мат’рялът повтаряше “Ние сме едни негодници”); взриви демократичните устои на държавата и я лашна 30 години назад – там, в пещерата на авторитаризма; наложи на обществото своите правила и закони – правилата и законите на мафията, на подземието, на чалгата във всичките нейни отблъскващи измерения; разврати обществото и му натрапи своето първобитно разбиране за политиката – като бой, смазване, премазване, унижение и публично поругание на опонента; обяви всеки мислещ за престъпник, а нацията – за организирана престъпна група, съставена от шайка лихвари, лентяи, грабители и алчни пенсионери, що изплюскали фискалния резерв. ГЕРБ и близнаците-братя Боко и Цоко извършиха това в нестихващ пристъп на маниакално величие, болезнен нарцисизъм, примитивна алчност, ненаситна лакомия, първобитен и атавистичен нагон да властват, да владеят, да подчиняват. ГЕРБ съсипа всичко, което докосна. Мога до утре да изреждам икономическите и социалните показатели на съсипията. Но главното е друго – ГЕРБ изгуби изборите морално. Боко и Цоко не разбират това. Поради духовна безпросветност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самуил

    20 Май 2013 5:42ч.

    Абе Миков! Ти защо не си в пандиза бре???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    20 Май 2013 18:43ч.

    ГЕРБ изгуби изборите. Погромът е реален, победата – фиктивна. Драматичната мисъл за погрома успя да си пробие път дори до скудните умове на Борисов и Цветанов. Фиктивните “победители” тъй и не посмяха да си покажат спихнатите физиономии в нощта на изборите. В английската забавачка учехме една песничка, в която се разказваше за лошия дебел плъх (“bad fat rat”), който излочил млякото и се сврял в дупката. Поради страх от одюдюкване, липса на олигархични акламации и обичайната агресия на внезапно революционизирания медиен слугинаж. Довчерашни медийни питбули на ГЕРБ се прекамбичнаха вихрено в синхрон със своите магнати, изживяват се като флагмани на свободното слово, разбирано като свободно въртяща се палачинка. Боко и Цоко си мислят, че изгубиха изборите на 12 май. Нищо подобно! ГЕРБ не изгуби изборите на 12 май. Нито на 11 май, заради Костинбродската афера. ГЕРБ изгуби изборите през всичките години на своето властване. За управление и дума не може да става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ....

    20 Май 2013 21:11ч.

    Миков, хората мизерстват, а ти ни баламосваш за "политическата отговорност", Господине, кажи си къде са парите на България,и колко струваш на данъкоплатеца за 4- те години народно преставителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи