Левицата иска граждански контрол върху работата на парламента

Левицата иска граждански контрол върху работата на парламента
"Коалиция за България" ще иска система за граждански контрол върху работата на парламента, съобщава БНР. Това може да стане чрез промени в правилника за организацията и дейността на Народното събрание. Ако предложението бъде прието, поне два пъти месечно народните представители ще се срещат с избирателите си, съобщи избраната за депутат от Разградския район Татяна Буруджиева.
<p><em>Максимално ще отворим за граждански контрол, включително работата на правителството, </em>обясни Буруджиева<em>.</em> <em>Категорични сме, че трябва да има задължение народните представители да общуват системно с избирателите си. Поне два пъти месечно искаме това да бъде закрепено в правилника, за да може да се търси отговорност затова какво правят и в този смисъл наистина апелирам към хората повече внимание, да се информират какво правят народните им представители, защото ще могат да ги държат отговорни за действията или бездействията им, </em>каза още Татяна Буруджиева.</p>

Коментари

  • Моника

    18 Май 2013 23:37ч.

    Добро предложение!Дано се реализира и при едно условие:депутатите да не ползват привилегията,създадена от предишния парламент.Получават достатъчно добро възнаграждение,да пътуват на собствени разноски,а не със служебни автомобили,за да "поддържат формата на шофьорите" от автопарка на парламента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БАНДИТ БОЙКО

    19 Май 2013 0:26ч.

    ГЕРБ изгуби изборите през всичките години на своето властване. За управление и дума не може да става 1.ГЕРБ изгуби 12 области, 600 000 гласа и 20 мандата. Не изгуби чест и достойнство, понеже ги няма.БСП отпрати ГЕРБ в изолатора, прибави 12 области, 200 000 гласа и 44 мандата, и за първи път ще има по 1 депутат в Кърджали и Разград. ДПС изгуби 126 000 гласа и 1 мандат, но за първи път ще има 3 депутати в София. “Атака” изгуби 140 000 гласа, но придоби 2 мандата и дълбоко чуждата роля на балансьор.СДС, ДСБ и РЗС изгубиха всичко. В нищото отидоха двете “К” – Костов и Кабаиванов (язък, тъкмо му научихме името). Десницата се самоизяде. Но преди това и през всичкото време лицемерничеше безспир. Хем изобразяваше опозиция на ГЕРБ (поради своето интелектуално превъзходство и естественото си отвращение към простащината), хем крепеше и обслужваше ГЕРБ (поради примитивен антикомунизъм и патологична русофобия). Десницата, титулувана “класическа”, викаше насърчително “Бойко, доубий мръсните комуняги!”. Вдъхновен от тази магическа доминанта, ДСБ пак се коалира с БДФ, който пък е официалният приемник и продължител на легионите на ген. Луков и фюрера Иван Дочев. И вместо да “доубият мръсните комуняги”, десните се самоубиха ритуално. Вресливото Яне като димка се издими и като флашка изпадна под бялото кожено кресло на Борисов. “Яне, на кого ни оставяш!”, простенаха иронично фейсбуците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йордан

    19 Май 2013 6:41ч.

    да ви има човек самочувствието МРЪСНИЦИ , но ние сме повече от вас и ще ви смажем

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бойко Цветанов

    19 Май 2013 7:52ч.

    Гербаджиите са насрани помияри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • историк

    19 Май 2013 18:40ч.

    Бащата Иван Боруджиев е физическият убиец на генерала патриот и герой от три войни Христо Луков. И тази повлекана седнала да коментира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адреева

    19 Май 2013 20:03ч.

    До \"Историк\"\r\nПовлекана, повлекана - колко да е повлекана???\r\n\r\nЗавършила е СУ „Св. Климент Охридски“. Специализирала е политически комуникации и политически мениджмънт във Франция и Белгия. Преподава в Софийския университет и в Нов български университет.\r\n\r\nПредседател на УС на БАПМК\r\nЧлен на УС на БСА (Българската социологическа асоциация)\r\nЧлен на IPSA (International Professional Security Association)\r\nЧлен на ISA (International Society of Arboriculture)\r\nЧлен на AISLF (Association internationale des sociologues de langue française)\r\nЧлен на Атлантическия клуб\r\nЧлен на Център за култура и дебат “Червената къща”\r\nЧлен на педагогическия съвет на франкофонската програма по “Политически науки”, НБУ\r\nЧлен на Съвета на департамента по Политически науки, НБУ\r\nЕксперт към Министерство на образованието и науката.\r\n

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи