Европа ще разследва Цветанов и незаконното подслушване

Европа ще разследва Цветанов и незаконното подслушване
Цветан Цветанов ще бъде разследван докрай за незаконното подслушване. Това стана ясно на заседанието на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в Европейския парламент (ЕП), където с четири гласа "за" и два "против" бе решено Цветанов да бъде разследван от Европа за незаконното подслушване у нас. Въпросът ще бъде дебатиран в пленарната зала на ЕП на следващото заседание в Страсбург на 21 май. Това съобщиха от офиса на евродепутата Слави Бинев.
<p>Заседанието на комисията продължава и в момента. От името на Слави Бинев колегата му от Група &bdquo;Европа на свободата и демокрацията&rdquo;, датчанинът Мортен Месершмит, внесе искането за разследването на Цветан Цветанов на днешното заседание на комисията.</p> <p>След продължителни дебати бе взето решението, че Цветанов трябва да отговаря за подслушванията и да се намери главният поръчител на действията му. От ЕНП са се опитали да осуетят решението, но без успех.</p> <p>Евродепутатът от Групата на либералите и демократитие Сесилия Викстрьом заяви на заседанието, че бившият български вътрешен министър Цветан Цветанов трябва да бъде поканен и изслушан от комисията. Според нея, ако комисията не се заеме с този проблем, това ще дискредитира самата комисия, защото нейната роля е именно да защитава правата и свободите на гражданите в ЕС, а проблемът с незаконните подслушванията в България противоречи на европейските ценности.</p> <p>Евродепутатът Саргентини от Групата на зелените заяви, че този проблем е напълно в компетенциите на комисията и трябва да бъде разгледан.&nbsp;</p> <p>Месершмит също защити позицията, че става дума за нарушаване на основни права в България и тъй като страната ни е член на ЕС, комисията трябва да разгледа този случай. По думите му Европа не бива да прилага двойни стандарти: когато става дума за Унгария, всички подкрепят провеждането на дискусии в ЕП, но не и когато става дума за България и други неудобни страни.</p> <p>Тези, които бяха против обсъждането на темата, са ЕНП и ЕКР (консерваторите). Те заявиха, че ролята на комисията е не да разследва отделни случаи в държавите членки, а да създава законодателство.</p> <p>Вероник Матею от ЕНП се опита да предотврати решението или да го забави, но в крайна сметка по настояване на председателя на комисията се стигна до гласуване, в което четири политически групи се обявиха "за" и две "против". Представителите на Северната левица не присъстваха на заседанието, но политическият съветник бе заявил, че ако имаше възможност да гласува, би гласувал "за".</p>

Коментари

  • Лош мат,реал

    25 Апр 2013 6:32ч.

    Поредният успех на ГЕРБ.Честито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лош мат,реал

    25 Апр 2013 6:34ч.

    Поредният успех на ГЕРБ.Честито!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стойнева

    25 Апр 2013 8:49ч.

    това е кометтар на Станишко, който се страхува от ГЕРБ, не мисля, че това е нещо което трябва да притеснява честния човек. Има хора които се страхуват, но те явно има защо? И те повдигат въпроса.За един обикновен човек това няма никакво значение, стига той да не прави нщо незаконно. Какво значение има дали ще ми слушат телефона, азне правя нищо лошо. Може и моя телефон да е слушан, но какво от това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Туй май напълни гащите

    25 Апр 2013 8:52ч.

    „Двама служители на НСО провериха дали в Спецпрокуратурата не е заложена бомба за Цветан Цветанов. Свръхмерките за сигурност бяха предприети около час преди бившия вътрешен министър да пристигне при магистратите. След като се увериха, че на територията на специнстанцията няма нито едно взривно устройство или съмнителен автомобил, който би могъл внезапно да експлодира, гардовете от НСО, които бяха снабдени със специално куфарче дадоха знак по радиостанцията на колегите си от авангарда, че всичко е наред, и Цветанов може да бъде доведен в сградата. Така бронираният мерцедес с Цветанов пристигна безпроблемно в Спецпрокуратурата. Зад немската лимузина се движеше и черен джип “БМВ” с други трима охранители. За сигурността на бившия МВР-шеф се грижат общо 15 служители на НСО, които дават дежурства на смени.”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАРИ

    25 Апр 2013 13:23ч.

    Стойнева,учудвам се че вие не разбирате колко опасно за обществото е нерегламентираното подслушване !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тошко

    25 Апр 2013 13:42ч.

    ХАРИ, особено опасно е подслушването за КРАДЛИВИТЕ КОМУНИСТИ, хващат ги лесно, спират им европарите и отиват във вечна опозиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангелов

    25 Апр 2013 15:34ч.

    Стойнева, едва ли под "честен човек" разбирате Цветанов?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гошко

    25 Апр 2013 15:34ч.

    Тошко, не става дума за подслушване а за НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО подслушване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАРИ

    25 Апр 2013 16:06ч.

    Тошко,Цветанов не е хванал ( и няма да хване )нито един "крадлив комунист".Той подслушва конкуренти на гербаджийските фирми за да ги изнудва. Незаконното подслушване е престъпление !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kati

    25 Апр 2013 16:34ч.

    Много е права госпожа Стойнева! За един честен човек, който не прави нищо незаконно, това, че ще го разпитват и разследват не би трябвало да е притеснително, но Цветанов не е честен човек! Ето това е! Много се радвам, че ще бъде разследван от Европа, защото ако тук успее, къде със заплахи, къде с изнудване, къде с договорки или пари, да се измъкне, там дупе да му е яко! Те си мислеха, че ще колят и бесят до безкрай! Няма нищо вечно господа от ГЕРБ. Има една много хубава приказка, тя е именно за вас: Докато се изкачваш нагоре по стълбата поздравявай, защото когато започнеш да слизаш, ще срещнеш същите хора! Сигурна съм , че Цецо няма да я разбере, затова нека намери някой да му и разясни!!!!!!!!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАРИ

    25 Апр 2013 17:07ч.

    kati,г-жа Стойнева не говори за разпитване и разследване (а на Цветанов), а за ПОДСЛУШВАНЕ на гражданите ! Поради което НЕ Е права. В демократичните държави незаконното подслушване е престъпление !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    25 Апр 2013 17:15ч.

    Стойнева, точно така, като вас, се разсъждаваше по времето на комунизма. Като гледам по телевизията предизборните мероприятия на ГЕРБ, понеже аз съм стар човек и имам изработени от комунизма нагласи, просто ми иде да стана прав и да скандирам с всичка сила лозунги: "Да живее другаря Тодор Живков", "Вечна слава на БКП и КПСС" и "Вечно дружда със СССР", а след това се сепвам сякаш се събуждам от зловещ съ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    25 Апр 2013 18:28ч.

    Тая офсъ Стойнева да ходи да го духа на Цвъко и бочко тиквоча да не замърсява сайта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГЛАДУВАЙТЕ ЗА ГЕРБ

    25 Апр 2013 18:31ч.

    ИМАМЕ ВОЛЯ ДА КРАДЕМ - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • gogo

    25 Апр 2013 19:28ч.

    Не-случайно Народът е казал - Дай на глупака власт, па му гледай сеира. Някои направо се самозабравиха във властта, както беше Ня-я-кога....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи