БСП иска оставката на Цветанов. Когато убиха Кюлев, Румен Петков не подаде оставка, отговориха от ГЕРБ

БСП иска оставката на Цветанов. Когато убиха Кюлев, Румен Петков не подаде оставка, отговориха от ГЕРБ
Лидерът на БСП Сергей Станишев призова вътрешния министър Цветан Цветанов да подаде оставка след днешния опит за покушение над Златомир Иванов-Баретата, съобщава БНР. Ние сме искали няколко пъти оставката на Цветанов, но на края на мандата става въпрос за оставката на Бойко Борисов вече, обяви междувременно зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров. В отговор депутатите от ГЕРБ заявиха на брифинг в парламента, че не приемат исканията за оставки на Борисов и Цветанов.
<p><em>Днешното нагло покушение пред Съдебната палата в София говори само за ескалация на тежката организирана престъпност и неспособността на държавата и на МВР да я овладее, </em>коментира днес Сергей Станишев. <em>Всичките му приказки за това как е прекършен гръбнакът на организираната престъпност просто се развяха от този опит за убийство. Там е много символно място. Пред Съдебната палата, на 100 метра от "Шератон", където министър-председателят имаше среща с американски инвеститори, и&nbsp;на 300 метра от Министерския съвет. За какви успехи може да се говори. Пряката отговорност е на министър Цветанов, </em>изтъкна лидерът на БСП.<em></em></p> <p><em><em>Показателно е, че стрелбата беше на стълбите на Съдебната палата, </em></em>изтъкна и Христо Бисеров от ДПС.<em><em> Това вече се набива на очи и затова наблюдението по линия на правосъдие и вътрешен ред и отговорността на министър Цветанов става още по-голяма. Твърдението, че гръбнакът на организираната престъпност е пречупен, очевидно е едно голословно твърдение. Вие знаете, че ние сме искали няколко пъти оставката на Цветанов, но на края на мандата става въпрос за оставката на Бойко Борисов вече.</em></em></p> <div>Депутатите от ГЕРБ отговориха на брифинг в парламента, че не приемат исканията за оставка на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Цветан Цветанов.</div> <div>&nbsp;</div> <div>През последните три години криминалните провокации срещу българското правителство бяха много малко, но за нас е напълно недопустимо сигурността на българските граждани да става заложник на политическите интереси и техните спонсори от подземния свят, каза депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, цитиран от Агенция &bdquo;Фокус&rdquo;.</div> <div>&nbsp;</div> <div><em>Когато показно разстреляха съветника на Георги Първанов Емил Кюлев през 2005 г., Румен Петков беше вътрешен министър &ndash; той не подаде оставка, както и Сергей Станишев не му я поиска. Това е голямо учудване след огромния провал, който се случи във Вътрешното министерство. Когато секретарят на ДПС Ахмед Емин се самоуби, защо ДПС не поискаха международно разследване за този случай? Недоумение буди фактът, че когато през 2006 г. беше застрелян посред бял ден Иван Тодоров-Доктора, тогавашният вътрешен министър Румен Петков не подаде оставка и Станишев отново не му я поиска. През 2005 г. беше убит Георги Илиев пред около 30 свидетели на убийството. БСП тогава отново не искаха оставки</em>, посочи депутатът от ГЕРБ. <em>През 2005 г. беше убита Шинка Манова, директор на дирекция &bdquo;Последващ контрол&rdquo; в Агенция &bdquo;Митници&rdquo;. Тогава Румен Петков и Сергей Станишев не подадоха оставки</em>, каза още депутатът.</div>

Коментари

  • The street

    30 Яну 2013 0:31ч.

    Да, да , припомнете тия факти на БСП , защото това е столетна , склерозирала партия , проядена от СПИН и вътрешни скандали и партизански войни , та няма много способност за мислене и паметови процеси. А Станишев вече е толкова предсказуем и досаден, та не е нужно да му чете човек подадените от еврейката реплики. С тъпотиите си евреинът и еврейката правят всичко възможно да завлекат БСП на дъното и успяват . Не остана и бабичка в БГ, която да вярва ,че това е социалистическа партия. Обречени са и го знаят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бунтар

    30 Яну 2013 1:21ч.

    Горният главанак явно не е наясно, че тия тиквеници спечелиха изборите с обещанието, че ще ликвидират корупцията и престъпността, да не изреждам другите лъжи. И какво стана, все тройната коалиция им е виновна и в края на мандата. Не ви ли е ясно, че тия тиквеници са пълни некадърници, опоскаха и провалиа държавата ни ГЛУПАЦИ ГЕРБАДЖИИ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обичаен заподозрен

    30 Яну 2013 2:03ч.

    До The streep. Ти не си добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санчо

    30 Яну 2013 3:17ч.

    Бунтар и обичаен педерас, защо човека да не е добре? Защото обругава с основание вашата светая светих БКП...пардон БСП? Наследството на тройната коалиция ще отеква поне още 2 мандата! Поне още 2 правителства ще могат да се опрадвават с гнусотииите сътворени от червено-жълтата групировка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодорка

    30 Яну 2013 6:30ч.

    "България не само се връща към мутренските години, но и че положението дори е още по-драматично. Веднага след стрелбата срещу Баретата бе припомнено, че през октомври 2004 г. пак в центъра на София бе гръмнат Дмитрий Минев-Руснака - емблематична фигура от СИК. Той бе застрелян също от снайперист, от апартамент, посред бял ден. И главен секретар на МВР по онова време бе точно сегашният премиер Бойко Борисов, а негов оперативен помощник - настоящият вътрешен министър Цветан Цветанов. Тогава Борисов обикаляше почти всеки ден по местопрестъпления - убийствата бяха като епидемия. Жалваше се, че бил "като линейка и трупарка едновременно", но държеше лично да се покаже с кожената тужурка. Оплакваше се от непрофесионализма на политическото ръководство на МВР и се разграничаваше от него с репликата, "че той е мъничък, от него нищо не зависи", но ако зависеше... Вече четири години от Бойко Борисов зависи всичко. Неговият бивш оперативен помощник и настоящ вицепремиер и вътрешен министър буквално е превзел целия сектор за сигурност. Но престъпността, вместо да се стресне, става все по-дръзка. Тя не само стреля, но и се подиграва на властта. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обичаен заподозрян

    30 Яну 2013 15:36ч.

    Санчо, да знаеш не си прав и майка ти не е права. Първо, не съм педерас защото съм от женски пол. Второ, БКП е светая светих за премиера а не за мен. Трето, Не съм наследил нишо лошо, просто сега ми е лошо. Приятен ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • панчо

    30 Яну 2013 16:28ч.

    Санчо, мутренската банда вече опука наследството на тройната. За следващите правителсва останаха само новите л@йна, който н@сра мутрата и мутренската му банда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иван

    30 Яну 2013 20:42ч.

    тиквите във властта все се извиняват с по-големите си батковци от БСП-то.Нали са от една майка раждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи