Зинаида Златанова: Предишното правителство е работило без стратегия

Зинаида Златанова: Предишното правителство е работило без стратегия
Предишното правителство не е работило по стратегия. Това каза по БНР вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. "Липсват ми стратегически документи в секторите здравеопазване, образование, електронно правителство, облекчаване на бизнес климата и много други такива. Липсва ми визия, която предишното правителство да е изработило, и върху която би трябвало да стъпят всичките тези програми", каза тя.
<p>Златанова ще проведе спешни консултации с "целия неправителствен сектор" и синдикатите за приоритетите, които правителството ще защитава при договарянето на европейските фондове за периода 2014-2020 година. Преговорите с Брюксел трябва да бъдат приключени до края на годината, каза тя, но добави, че България изостава в планирането.</p> <p>Златанова каза още, че България е една от малкото страни, които ще получат пари в здравеопазването в рамките на следващия период, тъй като "Европейската комисия е проявила разбиране".</p> <p>Пред "Хоризонт" Зинаида&nbsp;Златанова изтъкна, че&nbsp;ще търси консенсус между партиите и неправителствените организации за реформиране на съдебната система съгласно препоръките от Еврокомисията. Според нея реформата може да бъде осъществена и без промени в конституцията.</p> <p>В отговор на въпрос Златанова каза, че не е усетила намеци от европейски партньори, че подкрепата от националистическа партия като "Атака" за новото правителство е неуместна. Тя каза, че това е "партия, избрана в българския парламент по напълно демократичен път" и че небива да се очаква "някой от чужбина да постави под въпрос това. Няма как еврокомисията да се намеси във вътрешните работи на една страна, провела демократични избори", заяви тя.</p>

Коментари

  • тре

    09 Юни 2013 23:45ч.

    г-жа Златанова, докато сте вицепремиер, бягайте далеч от синдикатите! Много далеч, група хора, които представляват по -малко от избирателите на БСП намалени с две, не могат да дават наклон на цяла политика. Припомнете си Маргарет Тачър, и по-точно онова което тя представя за държавност. Не за консерватизъм. Но синдикатите са вредни намесили се в държавните дела. Разтурете тристранката, чрез законодателни промени. Тя е вредна и не води до нищо освен да легитимира, неизбрани от никого хора които определят живота на всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тодоров

    10 Юни 2013 2:51ч.

    Прав сте "тре"- аз също мисля,че шефовете на т.н. синдикати представляват по един файтон хора. Не съм чул някой от все още работещите българи да плаща синдикален членски внос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ulby

    10 Юни 2013 13:42ч.

    Като си представи човек, че за тази визия е трябвало да се организира проучване, анализ, оценка и формулиране под ръководството на този "колос на мисълта" Т. Дончев, който Тиквун представяше на "върхът на дясната мутро-милиционерско-пожарникарска мисъл", е кристално ясно защо сме на този хал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи