Засякоха сигнал от черните кутии на изчезналия Боинг

Засякоха сигнал от черните кутии на изчезналия Боинг
Австралийски кораб, участващ в търсенето на изчезналия малйзийски пътнически самолет, е разпознал на два пъти сигнали, съвпадащи с тези, които трябва да издават неговите "черни кутии", съобщи представител на австралийските ВВС.
<p>&quot;Определено този път имаме най-обнадеждаващата следа&quot;, каза пердтавителят Ангъс Хюстън.</p> <p>Военният кораб Ocean Shield е засякъл сигнала на два пъти в интервал от повече от 2 часа. Това се случва за първи път в търснето досега, поясни Хюстън, който ръководи издирвателните работи. Той нарече това &quot;многообещаваща следа&quot;.</p> <p>Той обаче добави, че е необходима още информация, за да бъде открит изчезналият самолет.</p> <p>Сигналите са били уловени със специалния радар, поставен на Ocean Shield.<br /> Първият сигнал се е чувал в продължение 2 часа и 20 мин., след което е изчезнал. После корабът е направил обратен завой и на връщане е засякъл отново сигнал за около 13 минути.</p> <p>&quot;В този случай и двата сигнала се чуваха ясно. Смятаме, че те съвпадат със сигналите на двата бордови рекордера - на пилотските раговори с ръководителя на полета и на шумовете в кабината&quot;, каза австралийският военен.</p> <p>Сигналите са се чули от 4500 м дълбочина, което е в предела на възможностите на използвания детекторен апарат Bluefin 21.</p> <p>Полк. Хюстън заяви, че следващите стъпки ще изискват още време.</p> <p>&quot;Ще ни трябват още няколко дена, за да потвърдим дали тези засечени сигнали са наистина от полет &nbsp;MH370.</p> <p>&quot;Необходимо е сигналът да бъде много точно локализиран, за да може апаратът-търсач да се потопи&nbsp;<span style="line-height:1.6em">на нужната дълбочина и да открие евентуалните останки на дъното на океана&quot;, допълни Хюстън.</span></p> <p>По-рано беше съобщено, че китайски кораб е уловил сигнали в южната част на Индийския океан, съответстващи на една от черните кутии на издирвания полет MH370 на Малайзийските авиолинии.</p> <p>Корабът за хидрографски наблюдения &quot;Echo&quot;, както и &quot;Ocean Shield&quot; бяха изпратени да се присъединят към китайския &quot;Haixun 01&quot; възможно най-скоро, за да може да потвърдят уловения сигнал.</p>

Коментари

  • Starija hush

    09 Апр 2014 13:59ч.

    Ako samoleta plavno e prizemil kato tozi v rekata na N.Y. predi nekolko godini moze izob6to da nema nikakvi s4upvania I samoleta da e cel potanal.Ako pasazerite sa izlezli te sa bili izjadeni ot akulite koito sa v izobilie v tozi raion.Taka nema sledi.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи