Зърнопроизводители: Украинското зърно всъщност е американско, на фирмите “Монсанто” и “Дюпонт”

Зърнопроизводители: Украинското зърно всъщност е американско, на фирмите “Монсанто” и “Дюпонт”

България обслужва американските интереси. Украинското зърно всъщност е американско, на фирмите “Монсанто” и “Дюпонт”. Защо Полша не кляка? Защото нямат Кирил Петков и Асен Василев.

Напрежение заради украинското зърно, преди минути депутатите решиха - вдига се забраната за внос на суровината у нас. А зърнопроизводители от цялата страна се събраха на спешна среща в Арбанаси.

Те се събраха, за да решат какви ще бъдат протестните действия заради невземането на мерки от страна на държавата. Бурно недоволство настана в момента, в който депутатите приеха отпадането на забраната за внос.

"Ситуацията, в която се намира целият земеделски сектор, е плачевна. Ще използвам днешната среща, за да призова и потребителите да ни бъдат полезни, защото не може да тровим нацията си. Не може това, което произвеждаме като меса, мляко, да го конкурираме с тези нискокачествени продукти на пазара", заяви председателят на "Обединени български животновъди" Бойко Синапов.

Той е категоричен, че производителите са унищожени, а потребителят е смачкан: "Това трябва да бъде прекратено."

Според друг представител България обслужва чужди интереси. "Украинското зърно всъщност е американско, на фирмите “Монсанто” и “Дюпонт”. Защо Полша не кляка? Защото нямат Кирил Петков и Асен Василев."

Още във видеото:

Ефективен безсрочен протест започва сектор "Земеделие" заради решението да падне забраната за внос на украинско зърно. Това, което ще се случи е, че целият сектор селско стопанство ще излезе. България ще бъде залята от хора и трактори, каза Радостина Жекова - председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите

Обещанията за финансиране и твърденията за загубени пари от невнесени мита и данъци, тя определи като популизъм и политическо празнодумие. Според Жекова, България предизвиква дипломатически скандал, като се отказва от забраната за внос на украинско зърно. Жекова подчерта, че няма как да знаем кое зърно е украинско, ако го купим от Румъния, защото у нас няма система, която да проверява и изследсва. Според нея, намаляване на цената на хляба и олиото няма да се случи, защото това са борсови стоки. 

Намаляването на цената е лъжа. Другата лъжа е загубата от мита и ДДС, защото по европейските правила те не се облагат с мито. 

В сектора се натрупаха няколко ситуации. Износът на българска стока се забави, когато тези хора управляваха предишния път. Загубихме част от пазара през 2022 година, друга част загубихме заради войната. Ще фалираме, защото имаме много скъпо производство. Обработката на 1 дка пшеница струва около 200 лв. производство. Пшеницата се търгува под 40 стотинки. Ако си произвел 500 кг приходът ти от декар е 200 лв.

Остатъкът беше, защото беше забавен износът, заради същите тези управляващи. Ние загубихме дългосрочни договори и този остатък ще го прехвърляме години. 

Как държавата ще разбере, че стоката е украинска? В Румъния имат трасета за тази стока, когато те я купят, тя става украинска и после тя идва у нас и не знам у нас как ще се разбере, че това е украинска стока. Ние нямаме кой да проверява. 

Колко от продукцията, която идва в България се проверява, за да се докаже, че е произведена в Украйна. 

Основният въпрос, който трябва да се реши - затваряне на потока за украинска стока. Иска се волята на 240 човека да вземат решение. Това са хора, на които ние плащаме заплатите. 

Това, което ще се случи е, че целият сектор селско стопанство ще излезе на протест. България ще бъде залята от хора и трактори. Гражданите нямат никаква вина, затова ще дойдем в София. Искаме да им покажем кои са хората, които генерират 10 млрд. за БВП. Нека ни видят. 

Не сме получили нито стотинка помощ заради вноса на украинска стока.

Вчера ЕК взе безумно решение да инвестира в транспорта на украинска стока милиарди евро, това ни прави абсолютно неконкурентноспособни.

Полша заявиха, че няма да има внос, Унгария, Румъния – също. Защо да не може. С това отмятане в последния момент България предизвиква дипломатически скандал, ние загубихме държави, които са ни съюзник.

 

Коментари

  • Отчаян

    15 Sep 2023 11:48ч.

    Има ли приведен в действие план за скоростно ликивидиране на българите населяващи "териториалната област", наречена България /засега/?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    15 Sep 2023 12:01ч.

    Риторичен въпрос. Ама не се отчайвайте, надеждата умира последна. Все пак сме били и по-зле, исторически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • емигрант

    15 Sep 2023 12:21ч.

    НО НЕ И ЗДРАВОСЛОВНО С ТОВА УНИЩОЖЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ КОЕТО ПО СЪЩЕСТВО НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА.. А ТАМ Е ЗАПИСАНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е БЕЗПЛАТНО И ДОСТЪПНО ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ....................................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Все пак сме били и по-зле”

    15 Sep 2023 16:02ч.

    Това не е вярно. Българите никога не са били по-зле, дори и когато не са имали своя държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    15 Sep 2023 16:50ч.

    Едри земевладелци, вие който десетилетие заграбвахте земи и пари по фондове, който участвахте в престъпни схеми и водени от алчност рушихте Българщината в държавата! Сега берете плодовете на собствената си глупост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинското зърно е генномодифицирано тъкмо защото е американско

    15 Sep 2023 16:53ч.

    БЕЗМИТНИЯТ внос е АНТИПАЗАРЕН, дъмпингов и незаконен. Това не е свободен пазар и законна конкуренция. Когато купуваха евтино украинско зърно, преработвателите ни продаваха олиото по 5 лв. В наш интерес е забраната да продължи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бяла или черна котка

    15 Sep 2023 16:54ч.

    Хлябът ще е скъп като токът ОТ АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦ. Те зърнарите, бягат, като онзи дето избяга в Румъния разкри някой работи, те заводите за хляб може да изкупят и фирми за пилета, но по принцип сега са притиснати от най-голямата мафия световното правителство в сянка и корпорациите собственици на украинската земя. Но май отдавна са притиснати, и ще ги убият ако изкупят заводите за хляба, и да затворят цикълът. Заводите за хляб сигурно са американски. Каквото и да направят ще ядат тоягата, дори ако засеят само рапица. И хлябът ще е скъп като токът от американските ТЕЦ. НИЩО НОВО!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванга

    16 Sep 2023 11:19ч.

    Протести, до сваляне на правителството от подставени шпиони и национални предатели!!! Изгонване на Посланика от Посолството и излизане от Нато и Ес Ако не, това Е краят на България...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страики92

    16 Sep 2023 14:52ч.

    Е,чак пък всички...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Же суи подлога

    15 Sep 2023 12:26ч.

    Може да е американско, може и да е радиоактивно, но е демократично зърно, попило трансатлантически ценности. Американското зърно - най-демократичното зърно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе бастуни,

    15 Sep 2023 12:43ч.

    Мосанто е част от Байерн от поне 8 г. Никой няма да ви трови, най- много зърнарите да са планирали нова яхта и сега плачат, че няма да я имат

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една българка

    15 Sep 2023 12:56ч.

    Ти си бастун и майкопродавец господине. Аз пожелавам на всеки зърнопроизводител да си купи поне два майбаха и още толкова яхти. И няма да му завиждам. Защото благодарение на тях българската земя не пустее. Ти какво искаш: отново да гледаме тръни и бурени по полята както беше около 90-те години и както е все още по някои места. Кой ще се върне от чужбина или ще напусне топлата си службица в града за да обработва земята си. И къде впрочем ще я намери. Проклети са да навеки тези които разсипаха ТКЗС-та без да създадат нищо друго и" върнаха земя в реални граници".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    15 Sep 2023 13:31ч.

    Байерн е футболен отбор, но Bayer наистина притежава Monsanto от 5 години, а Blackrock притежава най-голям дял от Bayer.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @бастуните

    15 Sep 2023 14:09ч.

    Бастуна си ти. Хайде да видим високата цена на хляба например не е ли следствие също от търговците, производителиет на хляба, транспорта, или пък хм.... може би големите вериги в България?! Цялата верига от участници мълчи гузно защото ИСКАТ евтиното отровно от пестициди зърно - щото марджина се увеличава! Нищо чудно даже цената на хляба още да скочи заради 'украинското' зърно! Докато овчиците се радват че богатите български зърнопроизводители ще фалират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май е обратно,

    15 Sep 2023 15:35ч.

    А павиане?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Факти

    15 Sep 2023 15:52ч.

    Монсанто официално произвежда само ГМО продукти и иска да въведе политика, според която никой да не може да сее без тяхно знание. И да може да съди производителите, ако не използват техните продукти, включително и държавите. Никой няма да има право да суши семена за големи червени домати, а само ГМО израстали в оранжерии. Затова и повсеместно се унищожава натуралното селското стопанство по цял свят. Целта пълен монопол и контрол на селското стопанство, разбирай продовоствието от първа необходимост. Иначе за украинското, просто друга форма за финансиране на войната в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Мосанто е част от Байерн от поне 8 г”

    15 Sep 2023 16:13ч.

    Наивен ли си, прост ли си или неграмотен? Името не е важно. Важно е кой притежава акциите/фирмата. Bayer AG Е притежание на BlackRock, Cambiar Investors, Arrowstreet Capita, Goldman Sachs и още няколко американски финансови организации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „IG Farben”

    15 Sep 2023 16:45ч.

    Там е заровено кучето

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Американско е.

    16 Sep 2023 0:20ч.

    Отровно е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    15 Sep 2023 12:52ч.

    Е, всичко си идва на мястото... Дори и на най-промитите мозъци, трябва вече да им е ясно. Има ли още идиоти, които да подкрепят "сглобката"?... Според стъкмистиката - има, но това е поредната гнусна манипулация и нищо повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цинизмът "Америка за България"

    15 Sep 2023 13:03ч.

    Сделката с реакторите беше американска (за да купим американски), сделката с БТР-ите е американска (за да купим американски). Логично е и зърнената маневра също да бъде в американски интерес - дали за да купим американско зърно, или за да причинят фалити и да изкупят земята ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде още един

    15 Sep 2023 13:32ч.

    Дето не е разбрал какво му се случи на Ссср през 1989 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде, още един

    15 Sep 2023 16:26ч.

    глупак, който бълнува СССР докато му свалят гащите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На СССР му се сличиха в стар вариант

    15 Sep 2023 18:44ч.

    Кирил Петков и Асен Василев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде още един

    15 Sep 2023 19:22ч.

    Неразбрал какво ще се случи на джендър съюза ,който вече е във будна кома .Путин ви разката фамилииката джендърска и въпрос на време е да ритнете камбаната .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СССР никъде не е ходил. Нещо не сте схванали

    16 Sep 2023 0:17ч.

    В момента СССР воюва за своето възраждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Полски министър:

    15 Sep 2023 13:09ч.

    Украинското селско стопанство е заплаха за цяла Европа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав е човекът

    15 Sep 2023 13:25ч.

    когато стане споделено или неукраинско, заплахата ще изчезне

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    15 Sep 2023 13:28ч.

    По-добре американско, отколкото руско. Години наред т.н "земеделци" изнудват българската държава с високи цени и искания за обезщетения, време е същите тези да си получат заслуженото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Стефан Тъпанарина

    15 Sep 2023 14:06ч.

    А бе, Тъпанарин, какво руско те е патило? Става въпрос за украинска отрова, която е американско ГМО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    15 Sep 2023 14:58ч.

    Начинът ти на изразяване показва липсата на елементарно възпитание и култура. Каква украинска отрова или това го прочете в пълните с лъжи руски сайтове. Главата ти е пълна с американско ГМО затова и друго не знае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефчо,

    15 Sep 2023 15:18ч.

    Какви руски сайтове те мъчат? В статията става дума за интервю с български земеделци. Според тях собственици на укр. зърно са “Монсанто” и “Дюпонт”. Само ти не знаеш, че продуктите им са ГМО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефания,

    15 Sep 2023 15:38ч.

    С умствено обременени, само директната истина помага. И тоягата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Начинът ти на изразяване показва липсата на елементарно възпитание и култура”

    15 Sep 2023 16:15ч.

    Истина е, че грубо се изразява човека, но е прав по отношение на теб и на зърното от Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ Начинът ти на изразяване показва липсата на елементарно възпитание и култура”

    15 Sep 2023 17:30ч.

    На тия дето опъват безсъдържателния локум ''европейски ценности'' не им е важно съдържанието, по-важно е да не е ''грубо'' опаковано, а да е ''културно и възпитано''. Колко ли време трябва да мине за да проумеят, че малко, но истинско, е по-добре отколкото много, но лишено от съдържание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • редовен форумец

    15 Sep 2023 18:06ч.

    Стефане, ще те мачкам оттук нататък където те видя. Такива хладки като теб, както е казано от автора на Откровение в Библията, са най-опасни. Ако би бил студен или горещ, барем щяхме да те изплюем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами твоята глава

    15 Sep 2023 19:29ч.

    Със какво е пълна бе джендър фашиста Орбан: Украинското зърно разруши пазара на Централна Европа. И килограм не стигна до гладните деца на Африка Унгария, Румъния, Полша и Словакия ще удължат забраната за внос на зърно от Украйна на национална основа, считано от 16 септември, освен ако Брюксел не вземе съответното решение до полунощ. Това обяви министър-председателят на Унгария Виктор Орбан по радио Kossuth, пише Фокус „Забраната изтича днес. Засега бюрократите от Брюксел не искат да я удължат. И ако не го направят до полунощ днес, тогава няколко държави – Румъния, Полша, Словакия и Унгария – съвместно ще удължат забраната за внос на национална основа“, обяви Орбан. Той припомни, че властите на ЕС „измамиха“ страните, граничещи с Украйна, убеждавайки ги да отворят границите си за износ на украинско зърно, уж за да предотвратят глада в африканските страни. „Гладните африкански дечица обаче не видяха нито един килограм от това зърно“, вместо това с дъмпинговите си цени то унищожи пазара на страните от Централна Европа, отбеляза Орбан. https://kritichno.bg/politika/orban-ukrainsko-zarno-gladni-detsa/ , четете критично .бг ,един от най добрите новинарски сайтове във българия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    16 Sep 2023 0:12ч.

    Ау, колко много ме е страх от теб и такива като теб. Плиткоумието на такива като теб говори, че вие си нямате и най-малка представа от пазарна икономика и демократични ценности. Живейте си в прогнилия социализъм щом толкова го харесвате. Тиквите в България са на почит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами твоята глава - Стефан

    16 Sep 2023 0:19ч.

    Цитирате ми един от най-големите палячовци на Европа - Виктор Орбан, който си мени мнението по 10 пъти на ден в зависимост от това накъде духа вятъра. Какво чета или не, си е изцяло и само моя работа и формирам гледната си точка само от един сайт или от група сайтове поднесени като “независими”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    15 Sep 2023 13:52ч.

    искате капитализъм държавата да не се меси конкуренция хаиде сега да ви видим хич не ми е зор за вас фалираите ама няма да фалирате

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Sep 2023 14:05ч.

    Бабо Маро... цените се вдигат заради горивата, чиито цени изкуствено бяха повишени ? Следете събитията, когато Клаус швабата каже, че е време да се повишат цените на горивата и бай Асенча включва схемата... толкова сте заблудени, че и с лопати не могат ви върнат на земята!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Василева

    15 Sep 2023 14:21ч.

    Ех бабо Мара, българската държава реши и НАЛОЖИ вноса на отровните от пестициди зърнени суровини ! Държавата в случая се намесва в пазара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • помислете

    15 Sep 2023 15:24ч.

    До какви последици ще доведе приемането на Украйна в Евросъюза и кой печели от това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “ България обслужва американските интереси”

    15 Sep 2023 16:00ч.

    Не България, а назначените от САЩ американски подлоги. България не е суверенна държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прочетено в Труд

    15 Sep 2023 16:10ч.

    Украинско ГМО зърно може да влезе в страната, след като парламентът взе решение България да не подкрепи продължаването след 15 септември 2023 г. на забраната за внос от Украйна на пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе в България, Полша, Унгария, Румъния и Словакия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • lizard

    15 Sep 2023 16:24ч.

    Унищожиха животновъдството и сега е наред земеделието. Какво да се прави, какъвто народа, такива и управляващите :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Унищожиха птицевъдите, лозарите, свинарите, говедарите, овощарите, пчеларите…

    15 Sep 2023 19:36ч.

    Дойде времето и на зърнарите. Няма да се спрат, а поотделно никой няма шанс. Колкото и да е голям - няма земеделски производител, който да устои. Истината е в кооперативите, които пък унищожиха най-напред. Нужно е да съборим това правителство, но това няма да ни помогне особено. Не започнем ли да се кооперираме по места; Не осъзнаем ли, че поотделно никой не може да устои; Не надмогнем ли своещината, алчността и суетата си - ще бъдем загубени. Търсете себеподобни; Събирайте се; Обединявайте земи, усилия, знания и умения. Създавайте общи стопанства, осланяйте се - всеки на другия, без да хитрувате и в името на общи стремежи. Друг начин няма. Никой от нас поотделно не е по-силен от всички нас заедно. Изправени сме пред врагове, които от столетия работят в тишина и съгласие. Те няма да спрат, преди да са ни унищожили напълно. А времето това да се случи или пък не, са нашите дни. Христо Христов https://svobodnoslovo.eu

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    15 Sep 2023 16:39ч.

    сатанистите в САЩ и Британия (верни съюзници на които са ШАЙКАТА и КОХОРТАТА) наложиха санкции на руския детски център "Артек"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мафиотската сглобка ППДБ-ДПС-ГЕРБ-сдс

    15 Sep 2023 17:02ч.

    не ги интересува, че зърното на Монсанто и Дюпонт е чиста проба ГМО + забранени в ЕС пестициди. Мафиотската сглобка ППДБ-ДПС-ГЕРБ-сдс не се интересува, че българското население е подложено на геноцид чрез отровни и нискокачествени храни от Украйна и от другаде по света. Мафиотската сглобка ППДБ-ДПС-ГЕРБ-сдс се интересува как да се подмаже на американския посланик в София и на наркомана хазар Зеленски в Киев, за да е на власт и за да й бъде позволено да си укрие кражбите и да продължи да краде собствения си народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • буден гражданин

    15 Sep 2023 17:57ч.

    Срамота е правителството да воюва срещу интересите на собствените си граждани. Това е война на политическата класа (колкото и да не го обичам това понятие) срещу производителната част от народа - гражданското общество. Само с бойкот на политическата система може да се излезе от тоя тупик - разговаряйте помежду си, че управлението не е длъжно на политиците, а напротив, политиците са длъжни на управлението. Това означава, че докато не се възстанови нормалният демократичен процес, нито една партия не трябва да бъде допускана до властта, защото от посолствата не допускат други, освен свои назначенци. Гражданското общество само и спонтанно трябва да поеме властта, защото политиката на проколониалистите от партиите е токсична. Всичко друго е узаконен диктат на партии, които се явяват клиенти на транскорпоративния капитал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жоро

    15 Sep 2023 20:58ч.

    Ако ще и Занзибарско да е , стига да е по-евтино . А зърнопроизводителите да си го продават на по мастити купувачи стига са грабили от нашия гръб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    15 Sep 2023 21:00ч.

    Всичко неруско е американско. Даже и българската пшеница е американска. Да не говорим за ракетите Щорм Шедоу и Скалп. Точни, бързи, всепоразяващи. Вчера опраскаха два руски кораба като кибритени кутийки. Браво на Америка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прегледай се. Психиатър ти е нужен. Болен си.

    16 Sep 2023 1:24ч.

    Прочете ли статията? Какво общо има Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Sep 2023 21:09ч.

    Моят интерес е да купувам храната евтино, интересът на латифундиста е да ми я продава скъпо. И двамата сме български граждани. А вие сериозно ли имате същите интереси като Ангелов, ТИМ, Октопод? Не че правителството се е загрижи за нечий, освен своя интерес. Инак у нас почти не се сеят бг сортове(въпреки превъзходните хлебопекарна качества на Енола, Аглика..) а предимно френски, ма същата Монсанто и някои италиански...тон от декар не е проблем, инак 780-800 кг тая година си ги хващат. Инак да видя как докараха с калема 200 разход на декар пшеница-предполагам ишмедемето в Арбанаси и редовните сбирки в Бурж ал Араб на асоциацията са отчетени кат производствен разход

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Sep 2023 21:21ч.

    И Монсанто отдавна е собственост на Байер. Що се отнася до Дюпон, заедно с Драйфус ,Гленкор, Севан плюс И.Ангелов са търговците на жито. Другите са прекупвачи и спекуланти. Големите(над 20000 дк) изкупуват масово оъ дребните(1000-2500 дк-последните обикновено не са и членове на асоциацията) миналата година задържаха зърно с идея да го препродадат на търговците(стандартният контракт на борсата в Чикаго е 5000 тона-обяснявам що търговците са ограничен брой , а за да си на борсата не става с един товар. За справка Севан върти в черноморският район 12-15 милиарда годишен оборот)за препродажба на търговците. Цените паднаха, някои в асоциaцията се оказаха набълбукани не само със свое, а и три пъти отгоре купено на кредит жито. Ся плачат за селото , хляба и някой да им плати хазарта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Sep 2023 21:59ч.

    При 1,5 милиона пшеница връзваме баланса отма(за хляб, фураж, семе) а толкоз винаги имаме-даже кога Виденов либерализира търговията по настояване на МВФ , а се случи суша пак имахме 2,2 прибрано. И не Орион го изнесе-тия тъпаци оставиха да се занимава с това един тироператор, точно тогава И.Ангелов-виж при Рашков обясненията на агробос притиснат от същия, както от къде са пачките и кюлчетата ,а рожденният ден на ББ, заснети от Мата Хари) стана звезда. Инак не цената на зърното, а на брашното определя цената на хляба. По данни на статистиката-близо половината е вносни хлебопекарни смеси(разбирай-сурогат) а останалото брашно 85 процента е на мелинвест и топазмел. Разбира се-КЗК никога няма да открие картела

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    15 Sep 2023 22:29ч.

    Стоян Таслаков: " Вчера в Народното събрание дойде европейския комисар за околната среда, океаните и рибарството Виргиниюс Синкявичюс. На разговора беше обсъден напредъкът на държавите членки относно зеления преход, използването на потенциала на кръговата икономика и съвместното справяне с предизвикателствата, свързани с опазването на околната среда и водите. ?В неговото изложение, той каза че е притеснен заради руските бомбандировки в Украйна, които замърсяват почвите и реките, вливащи се в Черно море. В тази връзка аз му зададох въпрос, дали Европейската комисия ще осъди като военопрестъпници украинците, ако използват снаряди с обеднен уран, получени от Великобритания. ?Този въпрос го извади от равновесие и започна да крещи, че не го интересува какви бомби използват украинците, ако ще да са атомни, само Русия да бъде победена. Те щели да подкрепят Украйна до край, с всички сили, независимо какви оръжия се използват. Много бързо забрави за замърсяването на околната среда, почви и реки. ?За пореден път ние от Възраждане извадихме на показ, лицемерието на Брюкселската администрация. В случая само с един въпрос, маската на еврокомисаря падна. Медиите присъстващи в залата останаха в потрес, гледаха и мълчаха. Никъде нищо не се отрази. Нито дума. А Кирил Петков и неговата угодническа партия, заедно с ДПС реагираха с бурни аплодисменти на истеричния отговор на литовеца".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    15 Sep 2023 22:59ч.

    Ся, според многоуважаемият министър Хинков-морето се самоочиства(фразата ще намерите и в Гласове). Спете спокойно деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сребролюб Мангизлиев

    16 Sep 2023 0:55ч.

    До всички национални предатели - САМО РУСКОТО ЖИТО Е ПОЛЕЗНО И ИСТИНСКО. То е пропито с кръвта на изстрадалия руски народ... народ който освободи 10-ки страни по света + Украйна (неуспешно)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    16 Sep 2023 2:09ч.

    С'я. Монсанто не съществува от 2018. Байер (Германия) я купи и заличи като търговска марка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    16 Sep 2023 2:12ч.

    Мерси за съпорта. Бях забравил годината

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    16 Sep 2023 2:40ч.

    Интересно ми е тия мошеници с Майбасите откъде си купуват т.нар. Saatgut. Почти съм сигурен, че и те са на кукичката на Байер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    16 Sep 2023 2:09ч.

    Ся, шепа неприлично богати сънародници по инерция се пробваха да станат още по-богати, със сантимента на бедните към хляба. Това го разбирам. Но връзката с евреите и Форд към темата и на мен ми идва в повече. Като един Сульо от Банки дет още рути Картаген.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    16 Sep 2023 2:32ч.

    И ако някой каже че чужди ни грабят-ще го фрасна в мутрата. Все са си наши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ся чешете си езиците

    16 Sep 2023 2:36ч.

    1/ защо източноевропейците не искат украинско зърно 2/ защо западноевропейците не искат украинско зърно 3/ защо в Бг искат украинско зърно 4/ край на дебата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    16 Sep 2023 3:16ч.

    4. Дай дефиниция за източноевропейци 5. Зърното мюсли ли е или киноа 6.Кой в бг кълве зърно? 7. Начало на дебата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безусловно

    16 Sep 2023 11:01ч.

    Категорична подкрепа на нашите зърнопроизводтели! Рамо до рамо да изринем Боклука...!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    16 Sep 2023 12:16ч.

    До Абе бастуни, 15 Sep 2023 9:43ч. Абе футболиста, Монсанто е крило на Байер, не на Байерн.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тото

    16 Sep 2023 14:36ч.

    Колко е истина, че украинското зърно е американско, ТОЛКОВА ДОБРИНИ да даде Господ на тия, които го твърдят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тъй рече цигането Тото,

    16 Sep 2023 15:15ч.

    което се е научило в катуна как да проси и как да кълне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Феникс

    16 Sep 2023 16:12ч.

    Ако трябва да сме по точни то е на конгломерата blackrock!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    16 Sep 2023 23:27ч.

    ,,Днес пихме по две бири с аграр. По принцип е животновъд(там нещата са друга бира) и е в друга "асоциация" но се гечини и с 2500 -подсигуряеа фиража, та и някой лев отгоре. Та го питам куде ги стяга чепика..." да не лъжат хората-2001 семките почнаха от 63 ст за кило от бункер, минаха февруари 2 лева(олиото удари 7, 50 в магазина-намираше се по-евтин зехтин за готвене), ,вярно, торовете гонят 2 бона за тон, но представи си какво е да върнеш цената-просто се усещаш прекаран....два пъти"..."ти на колко продаде?" ..." 1,60-кта мина два лева рейнджъра на лизинг можех да ги платя"..."ми вместо субсидии що ме искате защитна цена и на зелено да продавате половината очаквана реколта?" ..."ами ако стане 3 лева пак съм прекаран"... Та тъй-теория на очакванията-там е Австрийската школа , не Маркс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи