Започна вотът за нов лидер на БСП

Започна вотът за нов лидер на БСП
В надпреварата за лидерския пост на БСП останаха 9-ма кандидати при първоначални 23-ма. Делегатите на конгреса на БСП започнаха гласуването за нов председател на партията.
<p>Те дават вота си за първи път в тъмни стаички, разположени във фоайето на първия етаж на НДК. Преди това в продължение на повече от два часа изслушаха концепциите на деветимата кандидати за поста.</p> <p>Номинираните, които приеха да се включат в избора, са<span style="font-size:13px">&nbsp;<strong><em>Георги Гергов, Георги Кадиев, Драгомир Стойнев, Корнелия Нинова, Красимир Янков, Красимир Премянов, Мая Манолова, Михаил Миков и Янаки Стоилов.</em></strong></span></p> <p>&quot;Делегатите трябва да ме подкрепят, защото мога да променя БСП, да й върна самочувствието и да я направя по-силна. И то в екип с всички, защото сам човек не може нищо да направи&quot;, заяви кандидатът за председател на БСП Корнелия Нинова минути преди да гласува.</p> <p>Нинова подчерта, че по време на изказването си на конгреса на БСП, е поставила въпроси, които са й били задавани от членове и симпатизанти на партията по време на срещите й в страната. Сред тях са въпросите за идейната чистота, работата с кадрите, приемственост и работа на младите и стари кадри, както и привличане на интелигенция и научни среди в редиците на левицата. Нинова каза, че е предложила също така БСП да има собствена телевизия, защото много от социалистите са искали да има медия, чрез която левите идеи да достигат до хората.</p> <p>От своя страна председателят на НС Михаил Миков заяви, че &quot;не е важно за какво бъдеще на БСП, а е важно за какво бъдеще на България и българските граждани гласуваме&quot;. &quot;Гласувам за борбата с бедността, за по-силна и солидарна България&quot;, каза още той.</p> <p>Мая Манолова определи себе си като кандидат, който е готов заедно със социалистите, които го искат, да направи сериозна промяна в БСП. &quot;Защото това е пътят, чрез който ние можем да стигнем до победа&quot;, добави Манолова. &quot;Ще играем на следващите избори не за някакъв резултат, а за победа и това е, което трябваше да прозвучи на конгреса&quot;, каза още социалистката.</p> <p>Заседанието на днешния 48-ми конгрес на партията започна в 11.30 ч. и продължава часове. Делегатите започнаха гласуването за лидер на БСП в 17 ч. Преди това Сергей Станишев изнесе едночасово слово, в което призова с поведението и решенията на конгреса да се защити достойнството на партията.</p> <p>&quot;Да покажем, че идеите са по-силни от личните амбиции&quot;, подчерта Станишев. Той добави, че приказките за тежкото наследство, разпространявани от ГЕРБ, са параван за управленска безпомощност и също така призова да не се позволява на опонентите им да подменят реалността.&nbsp;</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • Социалисти заподозряха, че гости може да гласуват вместо отсъстващите делегати на конгреса

    27 Юли 2014 23:27ч.

    http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/07/27/2351238_socialisti_zapodozriaha_che_gosti_moje_da_glasuvat/?ref=topicoftheday Червените са майстори на изборните фалшификации. Хватката с *мъртвите души* е класика - от отпечатаните на имена на покойници паспорти през 1990 г. до поддържането на избирателни списъци с живи хора, които отдавна не живеят в България - всичко е оправдано в името на *победата*. И познавайки се добре, днес те се съмняват, че собствените им вътрешни избори ще бъдат опорочени по подобен начин. Е, какво пък - нищо лошо няма, ако в края на конгресния ден се стигне до един хубав търкал в НДК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи