Въпреки санкциите Франция ще достави на Русия поръчаните кораби "Мистрал"

Въпреки санкциите Франция ще достави на Русия поръчаните кораби "Мистрал"
Франция ще изпълни договора за продажбата на два кораба хеликоптероносачиа "Мистрал" на Русия, съобщиха в понеделник правителствени източници, цитирани от "Ройтерс".
<p>Американският помощник държавен секретар Виктория Нюланд повтори миналия четвъртък своите резерви спрямо тази продажба, а френското правителство обяви, че ще изчака до октомври преди да вземе решение по въпроса.</p> <p>&quot;Този договор е подписан през 2011 г., той се изпълнява и ще бъде приключен през октомври, засега той не е поставен под въпрос&quot;, обясни френският президент Франсоа Оланд по време на срещата си миналата събота в Германия с канцлера Ангела Меркел.</p> <p>Френските власти вече са взели решение, твърди обаче правителственият източник. &quot;Корабите &quot;Мистрал&quot; не са част от санкциите от трето ниво. Те ще бъдат доставени&quot;, обяснява източникът, уточнявайки, че договорът вече е изпълнен и изплатен и в случай, че бъде анулиран, френската страна ще трябва да плаща значителни финансови обезщетения.</p> <p>Договорът предвижда доставката на руския флот на четири&nbsp;<span style="color:rgb(0, 0, 0); font-family:tahoma,sans-serif">хеликоптероносача от типа &quot;Мистрал&quot;. Поръчката е на стойност 1,2 млрд. евро и е открила хиляда работни места в корабостроителницата в Сент-Назер.&nbsp;</span></p> <p><span style="color:rgb(0, 0, 0); font-family:tahoma,sans-serif">Неотдавна, в интервю за &quot;Ройтерс&quot;, литовският външен министър заяви, че следващите санкции на ЕС спрямо Русия би трябвало да включват и ембарго върху оръжията.</span></p>

Коментари

  • Hunter Douglas

    12 Май 2014 20:25ч.

    Каквото и да подхване кенийският негър, Путин все му го забива. Каквито и \&quot;гениални\&quot; ходове да измислят Кери и Нюланд общо взето отиват там, откъдето Путин се връща. И докато минава покрай тях им го забива по един път отзад та да не продължават. ама като им харесва ..... така ще е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поговорка

    12 Май 2014 20:28ч.

    Омразата си е омраза, но за сиренето дават пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друга поговорка

    13 Май 2014 4:34ч.

    Слушай какво говоря, а не гледай какво върша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бонoв

    13 Май 2014 16:02ч.

    Можеха поне да измислят повод да ги задържат тия кораби. Става дума за атакуващи хеликоптероносачи все пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Udldjfm

    13 Май 2014 17:32ч.

    Ех Бонев,Бонев,работатата е там,че предпочитам да ме атакуват руски хеликоптери,отколкото такива на САЩ или европеиски.Така,че ти е гоооляма мъката виждам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи