В ЕС мислят да забранят вноса на руска водка, хайвер, злато и диаманти

В ЕС мислят да забранят вноса на руска водка, хайвер, злато и диаманти
Икономическите санкции на ЕС спрямо Русия може да се сведат до забрана върху покупките на руска водка, хайвер, злато, диаманти и кожи на самур, предаде Reuters.
<p>Агенцията се позовавайки на анализ на Европейската комисия, оценящ възможните ограничителни мерки на Брюксел срещу Москва. Анализът на ЕК ще бъде обсъдени на извънредната среща на върха на 28-членния блок, която ще се проведе на 27 май.</p>

Коментари

  • Мандарин

    24 Май 2014 21:04ч.

    Ако се правят на мъже да забранят вноса на руски газ,ама те са мухлъовци,нема страшно,хайверът ще го ядат китайци и виетнамци,те ще купуват и злато, диаманти и кожи на самур.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кинчо

    24 Май 2014 22:38ч.

    Простотиите на Еврогейската Европа се увеличават. Питам се нормални хора ли са това? Ами то по същата логика ние не трябва да купуваме нищо от САЩ! Еба си простаците! Ще им пръднете на дядовия на Руснаците! Еврогейците под натиска на Соросоидите възраждат времената от Студената война. Само че сега ние сме от другата страна. Което виждам не е по добре! Питам се за какво сме в този западащ съюз?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    24 Май 2014 22:45ч.

    Това смърди на антисемитизъм отсекъде! Така наречената руска водка се прави от казахстански памучен спирт и чешмяна вода в Литва, Латвия и Естония! Наши братя по оръжие в НАТО! Собственици на заводите не са цар Киро и царица Костадинка, а галахически иудеи! Сред потребителите на черния хайвер, златото и диамантите гоите са пренебрежима статистическа стойност. Срамота! Пъпъ - Вчера Путин беше много весел. Дали не е решил да спре износа на паладий и титан, та да усмърти европейската авиационна и автомобилна промишленост?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АТИНА

    24 Май 2014 23:07ч.

    ЗА КОЯ ЕВРОПА СТАВА ДУМА,НА МЕРКЕЛ?Т.Е.ЧЕТВЪРТИ РАЙХ И НА ФАШИСТКИТЕ ПОДСТРЕКАТЕЛИ ЛИ?ЕТО СЕГА РАЗБРАХМЕ ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА,КОЯТО ТОЛКОВА МНОГО ЖАДУВАХМЕ В ПЕРИОДА НА СЪВЕТСКИЯ СОЦИАЛИЗЪМ!ДЯСНО-МУТРИ,МАФИЯ,БЕЗДАРНИЦИ,ГЛУПАЦИ,МИЛИТАРИСТИ!РУСИЯ СИ РАЗБРА ГРЕШКИТЕ ОТ ВРЕМЕТО НА СОЦА И ТРЪГНА ПО ДРУГ ПЪТ,КОЙТО БЪРКА В ОЧИТЕ НА ЕС И КАКВО ОТ ТОВА ПУТИН СКЛЮЧИ ОГРОМНА СДЕЛКА С КИТАЙ ЗА 400 МИЛИАРДА ДОЛАРА ,А ЛЮТИТЕ РАНИ СИ БЛИЖЕ ЕВРОПА,АКТО ЗАБРАНЯВА НА ТЕХНИТЕ АРИСТОКРАТИ ДА ПОХАПВАТ-ЧЕР ХАЙВЕР,ДА СЕ ОБЛИЧАТ В СКЪПИ КОЖИ И НОСЯТ БИЖУТА С ДИАМАНТИ И БЯЛО ЗЛАТО!НО КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД ЧЕ В ЕВРОПА ЖИВЕЯТ РУСНАЦИ,КОИТО СИ ИМАТ СОБСТВЕНИ ХРАНИТЕЛНИ ВЕРИГИ ,ТО ТОГАВА ЩЕ СЕ РАЗРАЗИ ЧЕРНА ТЪРГОВИЯ!ДА ЖИВЕЕ ГЛУПОСТТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да си пикая на късмета!

    24 Май 2014 23:19ч.

    Мамка му! Тъкмо бях свикнал с руска водка и хайвер на корем, злато, диаманти и самурени кожи отгоре до долу и сега ще трябва да отвиквам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • е на това му се вика куцузлък

    24 Май 2014 23:32ч.

    Китайците пак се уредиха. Не стига, че руския газ вместо в Европа ще отиде в Китай, ами там ще отиде и водката и хайвера, да не говорим за смурените кожи и диамантите че ми става лошо. Два милиарда китайци ще се ипонасерат да лапат руския хайвер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • желязно

    24 Май 2014 23:36ч.

    Ей на това му се вика санкция! Айде да ги видя сега руснаците като им втаса водката и им се вмирише хайвера. Най-вероятно и златото им ще ръждяса, а самурените кожи ще ги изядат молците - тотален срив на руската икономика. Така се правят нещата - със замах!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • GG

    24 Май 2014 23:49ч.

    Имаше едно стихотворение за мравките:А когато сняг забръска,що ще чиниш ,ти зимъска!Като хакне газта Путин и наследниците на Адолфчо,ще си спомнят битката за Москва и Сталинград и след това рейзажа на Сибир!Простаци и ние се набиваме да ни видят голите задници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    25 Май 2014 2:54ч.

    За пореден път се убеждавам, че политиката се твори от глупаци, които си нямат понятие от икономика и търговия. Вноса ще забранят, а лиценза за производство на руска водка нямат причина да отнемат и така контрабандата ще процъфти. В търговията има и реекспорт, с който тези стоки ще се маскира като собствено производство. Това се знае и от най-обикновените труженици на борсите. За България вноса на такива стоки не е от значение, но може да се обясни противопоставянето на ЕС на строителството на „Южен поток”, към което за жалост се присъединиха и наши политици. Когато Русия си намери друг пазар на газа към развиващите се азиатски икономики и започне да затваря кранчето към Европа, като ответна мярка, то тогава България чрез „Южен поток” ще бъде разпределителен транзитен център на руския газ за Балканите и страни от Европа, които пожелаят да го купуват. При това положение ЕС се оказва не наш съюзник в икономическото ни развитие, а страна, която не я еня за нас. Защото те по някакъв начин ще се оправят с африканския газ, а ние ще преминем към светилния газ от средновековието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да живее контрабандата

    25 Май 2014 4:55ч.

    Руската мафия удря гъза в тавана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да му се невиди!

    25 Май 2014 9:56ч.

    Забравете за Столичная и рибешките яйца, вадете от килера домашната шльокавица и имам баялдъто. Няма вече злато и самурени палта, модерен е пиринчът и дано да си намеря стария шушляк. Лошото е че ми останаха много диаманти. Ще се чудя сега какво да ги правя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кРИМЛЯНИН

    25 Май 2014 12:23ч.

    Чудя се това ли успя да измисли баба Меркел? Еврогейския съюз съвсем е изперкал. Добре, че поне Путин е с акъла си и не им се връзва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ..

    25 Май 2014 17:08ч.

    Никой не се сеща да направи прилика с мутренско - бандитския принцип в търговията: може да произвеждаш и да имаш стоки за продан, но не може да ги реализираш ако нямам интерес от това, или не са под мой контрол и не диктувам цевите. Тази картинка е много позната у нас. Никой вече не споменава за свободната търговия и обмен на стоки, принцип, с който ни проглушиха до неотдавна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро Wurst

    25 Май 2014 19:57ч.

    Когато САЩ забранява вноса на кубински ром печалбите са за Бакарди. Така е и сега , зад всяка санкция наднича икономически интерес на тези ,които ги поръчват-ще се уредим с шистов газ, евро водка и холандски диаманти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спрете Северен поток / стиска ли ви?

    25 Май 2014 22:47ч.

    Докога ще търпим тая позорна зависимост на германската икономика от Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи