Макрон: Ако Русия победи, няма да има сигурност нито в Румъния, нито в Полша, нито в Литва, нито у нас

Макрон: Ако Русия победи, няма да има сигурност нито в Румъния, нито в Полша, нито в Литва, нито у нас

Френският президент Еманюел Макрон смята, че възможностите и обхватът на руските балистични ракети застрашават европейските страни. Това мнение той изрази в интервю за френския в. La Tribune. Според Макрон  поставянето на каквито и да било ограничения в конфронтацията с Русия би било признак на слабост. Същевременно той се обяви за продължаване на политиката на „стратегическа неяснота“ спрямо Русия.

"В Украйна на карта е поставена сигурността на европейците, защото тя се намира на 1500 км от нашите граници. Ако Русия победи, то в следващата секунда няма да има сигурност нито в Румъния, нито в Полша, нито в Литва, нито у нас. Мощността и обхватът на руските балистични ракети излагат на риск всички нас“, каза Макрон.

„Каква слабост е да си поставяме априорни ограничения по отношение на такъв враг. Напротив, трябва да го лишим от всякаква видимост, тъй като това създава потенциал за възпиране“, каза той в интервю за френския в. La Tribune. - Смисълът на стратегическата неяснота е да не се казва твърде много за нищо“. Френският лидер заяви още, че Русия „е станала дестабилизираща сила, която не си поставя никакви стратегически ограничения“.

В четвъртък Макрон в интервю за британското списание The Economist допусна възможността да обмисли изпращането на войски в Украйна, ако Киев го поиска и ако руските сили пробият фронтовата линия. Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече изявленията на Макрон много опасна тенденция. Песков добави, че Русия ще продължи военните си действия в Украйна, докато не бъдат постигнати всичките ѝ цели.

В интервюто за La Tribune Еманюел Макрон се изказа за продължаване на диалога с Русия. „Ние правим правилното нещо, като оставяме вратата отворена за преговори с Русия“, каза той. „В противен случай бихме изоставили международния ред, а следователно и мира и сигурността“. В същото време Макрон обяви продължаване на политиката на „стратегическа неяснота“ спрямо Русия.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Дивергент

    05 Май 2024 9:47ч.

    Сигурност = робство. Несигурност = възможност = свобода.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    05 Май 2024 9:54ч.

    Макрон да се опита да въведе поне малко сигурност на оцелелите Французи в Марсилия !!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поглед

    05 Май 2024 12:56ч.

    МАКРОН И МЕРКЕЛ СА НАЙВИНОВНИ ЗА ТАЗИ БРАТОУБИЙСТВЕНА ВОЙНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Гицка

    05 Май 2024 14:01ч.

    Най-виновни са САЩ и Великобритания.Останалите са солидарни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има ли "братоубийствена война"

    06 Май 2024 9:14ч.

    На първо място са виновни БРАТЯТА. Укрите няма какво да ги коментираме. Но и руснаците имат безброй трески за дялкане в отношенията си с украинците. И руското ръководство - тоже ! Можеше ли тази кървава война да се избегне, или поне да се реши въпроса с много по-малко кръв ? МОЖЕШЕ. И пропуските лежат на руска страна ! През 2015 край Дебалцево донбаските сили , подкрепени скришно/явно от руски военни разгромиха хилавата тогава украинска армия. Украинците бягаха безразборно и руснаците можеха веднага да вземат Мариопул ! Вместо това те получиха заповед да спрат... Тази СВО от 2022 трябваше да бъде проведена през 2015 и тогава РФ щеше да си вземе тези територии с десет пъти по-малко кръв !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поредният "плашип@тарник":

    05 Май 2024 9:55ч.

    "Руснаците идват!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И на фона на това, какви безумия могат да се сътворят

    05 Май 2024 15:50ч.

    Да пази Бог!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    05 Май 2024 10:01ч.

    Мозъка на Макрон е един микрон. Като на Киро, Кокоро, тиквата и цялата евроатлантическа сган!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юнак Балка

    05 Май 2024 18:45ч.

    Евала! Изключително точно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Май 2024 10:02ч.

    " (...) излагат на риск всички нас ..." Затва им стискам палци на руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зависи какво бабоебите наричат сигурност

    05 Май 2024 10:06ч.

    Ние със сигурност знаем какво имаш предвид! Оправи си каталясалата ex.прекрасна държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франсета, мате дьо Гол

    05 Май 2024 13:02ч.

    Сигурност означава : Семето навън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ако Русия победи"

    05 Май 2024 10:07ч.

    Русия ще победи. Сигурност и мир за нормалния свят, ужас и страх за сатанистките изчадия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малее страх !

    05 Май 2024 12:40ч.

    Страх заради кочината еврогейска , която с тези безумници ще се разпадне от самосебе си .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    05 Май 2024 10:12ч.

    Тоя идиот-олигофрен явно е на същата дрога като зеленчукът

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко мъка има по тоя свят

    05 Май 2024 10:26ч.

    Горкия човек!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещастният гей

    05 Май 2024 10:26ч.

    Е стиснат яко за топчетата. Ден след ден плямпа на пръв поглед невъобразими глупости. Всъщност това са месиджи, които му спускат господарите САТАНИСТИ. Макрон е едно много нещастно същество, което според обкръжението си, живее в някаква изкуствена вселена. Мисли си че нещо зависи от неговите думи, но всъщност това не са негови думи. Така че нищо не зависи от него. Само погледнете една фраза, за да установите че говори съвършени идиотщини. "Руските балистически ракети заплашвали Запада" - Бонжур ! Че те заплашват Запада от началото на 60-те години на 20-ти век !!!!! Какво е новото тук ? Да не би последните години РФ да не е имала Балистични Ракети , и сега изведнъж - хоп ! Появяват се такива и Русия изведнъж станала "заплаха" ! Очеизвадно , дори за не много интелигентен читател, става ясно че войната в Украйна /КОНВЕНЦИОНАЛНА ВОЙНА/ - няма никаква връзка с руската ракетна заплаха за Запада. Защото войната в Украйна е от 2022 , а руските ракети са от 60 години насам ! Началниците на Макрон са му наредили да прави такива словесни "сандвичи" и да ги поднася на публиката, за да обосноват продължаващата конфронтация с Русия ! Спускането на нова желязна завеса ! Огромните нови разходи за оръжия и т.н. Накратко - правят ни на глупаци през устата на Макрон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да,

    05 Май 2024 10:28ч.

    ще загубите сигурността си, вие, които сега сте се настанили по върховете в споменати места и сте планирали кошмарно за тях бъдеще!...Русия - спасител на нормалността, с цената на задължителната гибел на сегашната върхушка!... Смирете се и се оттеглете, ДЕМОНИЗИРАНИ ИДИОТИ !...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    05 Май 2024 10:38ч.

    Нямало да има сигурност, така ли ? Ами тогава защо лъгахте и мазахте с Меркел и провалихте Минските споразумения, бре папуняк? Нали с тях се осигуряваше сигурност и за Русия и за колективния Запад. Мошеници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    05 Май 2024 10:38ч.

    Пеее@ еееераст .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига

    05 Май 2024 10:47ч.

    плямпа, гейтак мизерен. Закарай си смешната войска в Укрия да видиш колко рев ще има после!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Констатация

    05 Май 2024 10:52ч.

    У вас и сега няма сигурност, а само бунтове, протести и атентати...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синергитикът с дневния ред на САЩ

    05 Май 2024 10:57ч.

    Авторски блог Редакция ЗАВТРА Преди 210 години руските войски влизат в Париж https://zavtra.ru/blogs/210_let_nazad_russkie_vojska_voshli_v_parizh Освен това би било хубаво Елисейският дворец да си спомни какво се е случило преди 210 години. И тогава - на 31 март 1814 г. - руските войски, водени от император Александър I, влязоха триумфално във френската столица. Това беше предшествано от яростен щурм на града, по време на който те успяха да сломят волята на защитниците. Падането на Париж доведе до абдикацията на император Наполеон Бонапарт от престола - завоевателят, който посети Москва като победител, беше окончателно победен. И най-важното, сложи край на многогодишните наполеонови войни. Русия никога не е нападала Франция. Франция, в допълнение към различни хибридни войни - като непряка подкрепа за Полша срещу Русия през 18 век - атакува Русия четири пъти. И всеки път всичко завършваше с позор за Франция. Първият път беше Наполеоновата война - кампанията срещу Москва. Втората е Кримската война. Тогава десетки хиляди френски войници и офицери остават да лежат в кримската земя, само на френското гробище в Севастопол почиват до 28 хиляди. По време на Гражданската война французите и британците решават да се възползват от ситуацията, нарязват Русия на парчета и я разделят на сфери на влияние. Одеса отиде при французите, но те все пак искаха да отидат в Киев, дори сключиха предварително споразумение с Петлюра, тогавашния украински Зеленски. Накрая не се получи. Те избягаха от близо до Одеса и не стигнаха до Киев. Е, и разбира се, Великата отечествена война, когато Франция беше съюзник на нацистка Германия. Със сигурност помним Нормандия-Неман, френските комунисти от Съпротивата и великия Шарл дьо Гол. Но трябва също да помним, че почти цяла Франция е била съюзник на хитлеристка Германия. А френската СС дивизия беше разгромена близо до Москва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не си съчинявайте историята

    05 Май 2024 14:50ч.

    Никакъв "яростен щурм" не е имало на Париж. През кампанията 1813-1814 , преследвайки останките на Наполеоновата армия, руските войски стигат Монмартр. Тогава този хълм е на края на Париж. Градът се разстила под него. Казаците разполагат артилерията на високо и дават ултиматум на защитниците на Париж. Разбирайки че е безсмислено да се съпротивяват , французите слагат оръжие и така постъпват мъдро. Красивият град не пострадва никак ! Окупационните руски части изкарват една зима в Париж - ядат и пият, таковат възпитано французойки, тропат по масите и викат на сервитьорите "Быстро, быстро !" , от където тръгва името на тези заведения - "Бистро" ! Висшите френски дами падат омагьосани от чара и обноските на руските офицери . Те споделят че руските униформи са по-красиви и от тези на наполеоновите военачарници ! Мнозина руски офицери си тръгват с френски дами за съпрузи, и така става едно сериозно омесване на френската и руската култура... НЯМА "ЩУРМ" НА ПАРИЖ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    05 Май 2024 11:03ч.

    Нямало да има сигурност за Източна Европа според Макрон. Ами защо ръчкахте баба Меца да излезе от Тайгата бре, че и продължавате да я ръчкате! Е, "каквото повикаш, това ще се и обади"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Микрон трябва да се притеснява за по-важни неща

    05 Май 2024 11:10ч.

    Например, да провери какво е положението с цукалата във Версай. Има ли достатъчно? Ще успее ли да стигне до тях или на пода ще свърши работата, когато руснаците учтиво почукат на портата? Поляци, литовци и други микроскопични създания също е добре да помислят за запаси от цукала. Въоръжен политик на пост - с цукало и на главата като шлем - е спасен политик. Така де. Ама ха!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    05 Май 2024 11:11ч.

    Така са го възпитавали, така са го образовали. То да е *** да му го натъпче човек, ама то акъл, как да му го натъпчеш в празната кратуна. Не е само той - навсякъде, че и у нас, празноглавци са изплували на повърхността, като шамандури.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амкай ги

    05 Май 2024 11:42ч.

    Русия трябва да победи защото бабоеби, безполови същества, епилирани розовогащници са ми априори фундаментална опасност за хабитата ми. Амкай ги Бабо Мецо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за да има сигурност

    05 Май 2024 11:57ч.

    Не си тикай гагата в чуждите работи. Русия не е лъжица за твоята уста. Остави народите да намерят начин да се разберат сами помежду си. Вие сте виновни за войната, защото не спазихте Минските договорености, бяхте фалшиви гаранти по тях. Други твои сънародници, Микроне, не мислят като теб. Ти си никой, за да зависят работите само от теб. И не се говори така на ядрена и космическа свръхсила, имаща високоточни оръжия, каквито ти нямаш. Мисли за мир.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А къде е

    05 Май 2024 12:32ч.

    видната франкофонка –/нищо против нормалните французи/ Миглена Кунева/, убийцата нна българската енергетика, да се езх...каже по въпроса , защото точно такива като нея са заплаха за нашата национална сигурност.А и тези , които я препоръчаха за президент , ама откъде да подозират каква примка е подготвила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    05 Май 2024 12:15ч.

    макароне, ти си жалка долна марионетка! Идеален пример си, защо на извратени хора не бива да се дават власт и пари!!! геронтофил жалък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Джил

    05 Май 2024 12:55ч.

    И бабоеб

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    05 Май 2024 12:18ч.

    Боже, прости му! Той не знае какво говори!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко Банкянски

    05 Май 2024 17:58ч.

    А бе приятел ми е ..........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Британската империя се гаври с Франките, с нова Англия и Германия на колене

    05 Май 2024 12:24ч.

    И са си сложили клоуни, да заблуждават публиката с отвратителни лъжи! Факти от реалността. Първом насърчител и съветник беше Борис Джонсън, сега е Дейвид Камерън. Двамата се надпреварват да интригантстват и насъскват чуждите народи да се бия т и да се самоизбиват помежду си. Господарите на Планетата нейде из подземията на мрачния Албион. Френските петли, ехооо, кукуригате не победоносно, а фалшиво и страхливо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    05 Май 2024 14:50ч.

    Индийците имат такава изстрадана мъдрост: "Когато на сутринта двама съседи се карат, то значи вечерта им е бил на гости англичанин!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    05 Май 2024 12:47ч.

    Лудостта и шизофренията на Микрона се задълбочават. Толкова много глупости изречени за толкова кратко време не е добър знак. Не е ли време експертите по психично здраве да се намесят?🤣

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигурност

    05 Май 2024 13:15ч.

    Съвета за сигурност ли няма да го има, за каква сигурност говори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в мозъка на макарончо

    05 Май 2024 13:45ч.

    има когнитивна неяснота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не трепери, миличко

    05 Май 2024 13:47ч.

    Не трепери, микрончо, няма да ти вземат жената.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ШВЕЙК

    05 Май 2024 13:54ч.

    Във Франция и сега няма сигурност заради мигрантите, докарани от Макрон, заради страшното поскъпване на живота, заради безработицата и заради налагането на джендъризма, все благодарение на Макрон!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • страшното поскъпване на живота

    05 Май 2024 14:56ч.

    Е, хайде не се увличай толкова. Цените на храните във Франция са ПО-НИСКИ от тези в България. За качеството да не говорим. "Страшното поскъпване" - в Булгаристан !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЕМЕ

    05 Май 2024 14:23ч.

    Семе означава , някакъв разад (може да е царевица, слънчоглед, пеница) , та може да се посява в земята, поставя се зърното, след това се зарива, и чакаш да покълне, и след това береш дадения там каквото си заложил. С една дума земеделието е НАУКА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франция

    05 Май 2024 15:27ч.

    Затъва не с дни, а с часове, а тоя за Русия е е запритеснил. Оряза всички социални придобивки, на него му отрязаха урана и газа, инфлацията при храните е над 50%, мигрантите унищожават страната, той Путин зяпнал...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига сте писали глупости

    05 Май 2024 16:51ч.

    40 000 българи живеят постоянно във Франция. Няма никакво орязване на социални помощи. Напротив, индексират се. Инфлацията е една от най-ниските в еврозоната. Храните са по-евтини от България ! Качеството е космическа разлика. В БГ се ядат лайна. Във Франция нормална храна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юнак Балка

    05 Май 2024 19:50ч.

    В Булгаристан инфлацията се определя и диктува от Тулупа и дебелия Домус.Те ядат качествена храна, а на нас ни пробутват боклуци пълни с отрови.По времето на великата държава НРБ българинът ядеше качествена храна и пиеше качествен алкохол.Сега само отрови!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    05 Май 2024 16:21ч.

    Щото ще забранят геронтофилията и джендърите. Няма да имаТе сигурност. За нормалните няма проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калина

    05 Май 2024 16:56ч.

    Микрон е по-тъп даже и от Кирчо Тъпото ! Явно несвъзаното му говорене е предназначено за дебилната либерална пихтия,намираща се в прогнилата Западна Европа.Липсата на здрава логика на това бостанско плашило го кара да забрави,че Русия има възможности да удари цели,отдалечени на 15,000 км.Нека учителката му ,за която се е оженил този бабоеб,да му каже ,че Русия никога не е започвала война,но винаги я е завършвала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВЕНЕЛИН

    05 Май 2024 17:25ч.

    БРАВО КАЛИНА ! 11 ГОД. СЪМ ЖИВЯЛ В ПАРИЖ ! ПРЕЗ 2018 СЕ ПРИБРАХ В БГР . ЕДНА КУТИЯ ЦИГАРИ ТОГА СТРУВАШЕ 7, 20 €. ЕЗИН ХЛЯБ ОТ 500 ГР , СРУВАШЕ 6 ЕВРО И ТН И ТН. !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спри да лъжеш бе, цървул !

    05 Май 2024 19:35ч.

    Във Франция масово се продават БАГЕТИ /по български "франзели"/ . Багетите струват между 0,90 - 1,30 евро , зависи от формата и буланжри-то. Няма по-вкусен хляб на света от френската багета !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без имена

    05 Май 2024 17:44ч.

    „стратегическа неяснота“. Това май ще е новото нищо не значещо нещо, с което ще се правят, че правят политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юнак Балка

    05 Май 2024 18:47ч.

    Циониста-нацист и приятел на Тиквата незабавно трябва да бъде арестуван и изпратен в Хага! Тиквата също!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Гошо

    05 Май 2024 18:50ч.

    Макарончо Да си гледа памперсите на фосила!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    05 Май 2024 18:58ч.

    ако русия победи сащ ще настъпи мир в европа никои няма да бъде застрашен а наи малко българия и черно море така че ам бази да се махат и да не създават напрежение в раиони аз искам мир и разбирателство не на воините не на оръжията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    05 Май 2024 20:36ч.

    Чудесно е, че самите французи отлично съзнават докъде ще ги доведе репченето на това нищожество. Дано успеят да се отърват от него, защото не му стига, че загроби Франция, а се напъва да вкара и Европа във война. Пълен бойкот на макрокона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    05 Май 2024 20:37ч.

    Чудесно е, че самите французи отлично съзнават докъде ще ги доведе репченето на това нищожество. Дано успеят да се отърват от него, защото не му стига, че загроби Франция, а се напъва да вкара и Европа във война. Пълен бойкот на макрокона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Албена

    05 Май 2024 20:42ч.

    Франция има сериозна психиатрична школа с традиции. Няма ли кой да освидетелства този палячо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи