Украински дипломат, участвал в преговорите с Русия: През април 2022 г. Путин направи всичко възможно, за да постигне мир (видео)

Украински дипломат, участвал в преговорите с Русия: През април 2022 г. Путин направи всичко възможно, за да постигне мир (видео)

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Путин: Готови сме да говорим за Украйна, но няма да дадем това, което е наше. Ако спазваха "Минск", щяхме да им възстановим дори Донбас

Руският президент Владимир Путин е направил всичко възможно за приключване на войната с мирно споразумение с Украйна през април 2022 г. Това твърди Александър Чали, участвал в преговорите между Москва и Киев с посредничеството на Турция като член на украинската делегация.

Чали разказа какво се е случило в първите седмици от войната по време на реч пред Женевския център за политика на сигурност (GCSP). Бившият заместник-министър на външните работи на Украйна е асоцииран сътрудник във фондацията, финансирана от швейцарското правителство. 

"По това време бях в групата на украинските преговарящи. В продължение на почти два месеца, през март и април, обсъждахме с руската делегация възможно споразумение за мирно уреждане на конфликта между Украйна и Русия. Както вероятно си спомняте, подписахме така нареченото "Истанбулско комюнике". И в края на април бяхме много близо до приключване на войната с някакъв вид мирно споразумение. По някаква причина то беше отложено", разкава украинският дипломат.

"Според мен Путин, това е моята лична гледна точка, седмица след началото на агресията си на 24 февруари, разбра, че е допуснал грешка и се опита да направи всичко възможно, за да сключи споразумение с Украйна, заложено в Истанбулското комюнике. Неговото лично решение беше да приеме текста на това комюнике, който беше абсолютно далеч от първоначалното ултимативно предложение на Русия, което те представиха на украинската делегация в Минск. Успяхме да намерим съвсем реален компромис. Путин наистина искаше да постигне мирно споразумение с Украйна. Това е много важно да се помни", каза Чали.

Чали заяви, че „по някаква причина“ Истанбулското комюнике не се трансформира в действителен договор.

Лидерът на украинската делегация, депутатът Дейвид Арахамия, призна в края на ноември, че тогавашният британски премиер Борис Джонсън е пристигнал в Киев и е казал на украинците да не подписват нищо с Русия, а  „просто да продължат да се бият“. След това Киев се е отказал от мирния договор с Русия.

Източници: obektivno.bg, frontnews.eu

 

 

Коментари

  • Путин направи всичко възможно, за да постигне мир

    29 Дек 2023 16:59ч.

    Това не може да бъде! Цънцарова каза, че Путин закусва с малки деца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    29 Дек 2023 17:12ч.

    Това е цензурираната версия. Всъщност и вечеря от същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Избавете, от д-Пол ветеринаря

    29 Дек 2023 17:41ч.

    Като политзадръстена улица.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    29 Дек 2023 16:59ч.

    какъв мир воини трябват да се избиват хора с нашето оръжие и ние да печелим от смъртта това е девиза на убииците по генезис колко векове експлоатират колониите и никого не интегрират

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    29 Дек 2023 17:03ч.

    Ами говедцето - незавършило ВИТИЗ - което си отглеждате, съсипа страната ви. Вие си го търпите, явно мислите като него. Украйна вече я няма, и децата го знаят. Може би само Олеся с халата не го знае, ама и тя ще разбере.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато е с халата е О-леся

    29 Дек 2023 17:16ч.

    а без него - О-лесна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гатю Ж.

    29 Дек 2023 17:04ч.

    Г-н Чали, англичаните оркестрираха Буча, “смаяха” западния свят от “жестокостите” на руснаците и така мирът не се получи. Ония от мъгливия остров са най-перфидните манипулатори и подпалвачи на войни. Явно влагата действа лошо на мозъците им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • най-после някой да каже истината

    29 Дек 2023 17:06ч.

    Руският президент Путин е за Нобел за мир, а Борката от Дъртобрития - да доживотна в Хага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    29 Дек 2023 17:10ч.

    Борката Джонсън спаси постоянно глуповатите руснаци. Сега ще не ще Путин ще ходи поне до Днепър и Одеса. Със стомана и кръв чипа се ремонтира.... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 17:22ч.

    ЗИП май е прав. Принудиха го Путин да воюва ама ква я мислиха па ква стана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    29 Дек 2023 21:01ч.

    ЗИП-а ги разправяше част от тези работи още във форума на сегашния електронен парцал "Сега", Дончевия продаде бизнеса с руснаците и забрави, че Вяхирев е кръстник на едно от децата му, и доста преди 2014 г., но и аз не вярвах. Бях го;ям песимист по отношение на американската и европейска политическа идиотия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драгомир Драганов

    29 Дек 2023 17:29ч.

    Уважаеми, Яворе, добре работиш и вече успешно заместихте в. Сега като български източник на обективна информация, но не допускай лъжички катран да ви дискредитират. Украинецът ясно нарича специалната военна операция "агресия", а във вашия превод е пропуснато. Нищо не печелите с такива дребни тарикатщини. Иначе, желая успешна година!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бацко, 17:29, евроджендърче нещо си!

    29 Дек 2023 19:06ч.

    Казваш, агресия? И кой я определя като такава? фащ, ес. микробритания? А нападението на Донецка и Луганска области от укрофашистите е? Правилно! Нищо! Сега, ако го казваш с ирония - добре! Иначе - "баце, ти си просто диване и какво ли още не"! И срванението със "Сега" е изключително обидно за "Гласове", щото първите се превърнаха в най-големите идиоти в нета! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 19:14ч.

    Да общо взето прилича на Сега. Липсват регистрацията и архива. Иначе другия наследник Керпеден е направен по-добре, но модерацията му куца. Що се отнася до СВО и агресия - интересно когато руснаците говорят за геноцид в Донбас кой как го превежда?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чети внимателно

    29 Дек 2023 19:46ч.

    "Според мен Путин, това е моята лична гледна точка, седмица след началото на агресията си на 24 февруари" Не само че я има думата "агресия", ами тя лично е приписана на Путин така, както гласи официално разпространяваният разказ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 19:59ч.

    Е и? Дай ми линк където на Запад геноцида на Донбас преведен от руски е наречен геноцид?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разбира се, че украинецът ще го казва "агресия"

    29 Дек 2023 21:34ч.

    Нали кава, че Путин разбрал, че. е допуснал грешка. Не, Путин не е допуснал грешка, само им показа на тия дето скачаха, че скачането е до време. Ако имат акъл да се осъзнаят. ...... Но украинците повярваха на англосаксонците. ....... И аз срещам украинци, дето викат, че Путин бил луд. В момента е направо мода избягалите навън украинци да се правят на жертви и да търсят съчувствие. А да се върнат и да защитят каузата си, не се сещат. ..... Щото знаят, чия и каква е каузата, но се правят шматки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драгомир Драганов

    29 Дек 2023 21:35ч.

    След направената забележка, текстът вече е редактиран. В резултат на внимателното четене. Поздравления!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АЛЕКСАНДЪР РИФЕЕВ ИСТОЧНИК http://worldcrisis.ru/crisis/4370840

    29 Дек 2023 17:35ч.

    СВO изтъкна колосални проблеми в професионализма на кремълския елит и във висшето ръководство на МО на РФ. И това не ни позволява да се справим с Украйна на Бандера. Това е причината за пораженията, тъпченето на място, загубата на животи и здравето на войниците. Накъдето и да погледнеш проблеми има! В космическата група и комуникациите с радио-електронна война, и флота, и авиацията. Докато Кремъл избира на отговорни позиции не професионалисти, а удобни лакеи, Русия ще продължи да бъде влачена в ариергарда на техническия прогрес...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СССР днес е по-скоро на Запад, отколкото в Русия

    29 Дек 2023 17:53ч.

    Стига с тия глупости бе, не върви вече тая вехта пропаганда от 80-те години на миналия век... няма идеологически предпоставки повече за руско технологично изоставане. Някои неолиберастни чутури сте заспали още в миналия век и няма събуждане, въпреки боя по дебелокожието ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    29 Дек 2023 19:54ч.

    Абе дали причината да се махне Путин е агресията му в Украйна или с неефективното водене на военните действия според някои световно неизвестни капацитети няма значение, важното е да се махне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съвременник

    29 Дек 2023 18:21ч.

    Путин не допусна грешка. Грешката я допуснаха тези, които приеха отстъпчивостта му за слабост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    29 Дек 2023 18:27ч.

    Когато "Правъй сектор" колеше и бесеше в Донбаска област рускоезичното население и се налагаше със сила всички да говорят на измисления "украински език". Когато разбиваха магазини, биеха старци по улиците.. Когато азовците стреляха сутрин рано от хълмовете по бабите, отиващи до супера...тогава светът мълчеше. Тогава Западът каза - "Това е вътрешен конфликт-не можем да се месим". 4 години подред областните управители на ДНР и ЛНР молеха Путин за помощ. 4 години той отказваше. Нищо никъде не се съобщаваше какво се случва там. Сега всичко се връща. Зеленски го чака съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живко Ф.

    29 Дек 2023 19:56ч.

    Браво Коментар от 18.27. Точно така е и беше. Пропагандата на амитата е мощна сила. Те следят къде и при кого има тлеещи конфликти и междуособици и ако тези страни за тях имат интерес подстрекават едната или другата страна. Така беше при украинците. С много пари насъскаха младежта, направиха десния сектор с млади фашаги и ги пуснаха срещу рускоезична източна Украйна. И така те издевателстваха срещу рускоезичните украинци 8 години. Путин дълго чака, но търпението свърши. Сега виждаме какво става. Скоро ще дойде ред на Харков, Одеса и Днепро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    29 Дек 2023 21:11ч.

    На кремълските управници им стигаше само Крим през 2014 г. Ако не беше общественото мнение в Русия, донбасци отдавна щяха да са премазани.Карен Шахназаров през миналата година, май, юни, при Соловьов застъпваше тезата, че е важна голяма Русия, а това в Украйна може да се отстъпи. Вярно, че още в следващото предаване смени плочата на 180 градуса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    29 Дек 2023 19:38ч.

    Имало и читави украинци!!! Всичк още си кажете, но първо ще си изядете солта, после боя , а накрая - сещате се кое!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха-ха

    29 Дек 2023 19:57ч.

    Този преговарящ явно е от бил от квотата на ФСБ, но нещо са си "объркали столовете". И това е ясно от глупостите които приказва. Путин разбира под мир само и единствено капитулация. Просто кръволок и людоед. Кремъл може и ше бъде унищожен. Слава на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • реституиращ тролаладжия

    29 Дек 2023 20:17ч.

    Това не е никакъв съдържателен пост, а дежурната емоционална дри*сня.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 20:19ч.

    Учудвам се как си напипал истината. Да Путин разбира под мир само и единствено капитулация. Беше време когато той вярваше на френците и немците за Минските споразумения. Но Меркел и Оланд миналата година се похвалиха че са го излъгали. Така че да. Одесса - русский город. И Тираспол между другото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Русия

    29 Дек 2023 20:42ч.

    произвежда впечатление, че е велика държава, но повече от това, нищо не произвежда.” (Акрам Муртазаев). И нещо специално за Путин от същия автор: “Чем выше пост, тем лучше видны успехи страны”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Белене му е майката

    29 Дек 2023 20:46ч.

    По-глупав пост от този в 29 Дек 2023 20:42ч. не беше написан тази вечер. Прекалената емоционалност, основана върху ненавист, води до прогресивно затъпяване. И никой не е длъжен да вярва на изперкали побеснели реститутки като тебе - руснаците и те си ги имат бол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядосан си

    29 Дек 2023 21:16ч.

    Истината боли. Нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    29 Дек 2023 21:17ч.

    Ха-ха-ха, малко подробности, ако може разбира се, как ще бъде унищожен Кремъл? Със заклинания срещу заплащане, с безсилна злоба, нощно напикаване, отказ от един наем ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    29 Дек 2023 21:22ч.

    Глупости, вярвал. Просто Авангардите не бяха готови за експлоатация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно, Путин се подготвяше също

    29 Дек 2023 21:41ч.

    Отказа ли пилетата на Запада, под предтекст щото пълни с антибиотици и стимулира вътрешното производство. Така и с отглеждането на крави, телета, на пшеница. Осигури си вътрешния гръб. Трябваше време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прав си

    30 Дек 2023 8:44ч.

    Например импортозамещение-то в производството на яйца достигна такива върхове, че днес Русия залива пазарите на цяла Източна и Средна Европа, Кавказ и Централна Азия с този продукт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    30 Дек 2023 10:51ч.

    Прав си 30 Дек 2023 8:44ч. Ай стига с тези яйца. Яйца има, има и спекула с цените им. Наскоро гледах клипче в ютуб от американци които си купиха картон яйца от вендинг машина на пътя в Ирландия покрай някаква ферма. Мъжа беше учуден, че картона му е излязъл само 9 евро докато в щатите щял да плати 30$. Това малко не ми се вярва, излиза по долар на яйце. В момента в Русия има яйца на почти двойна цена отколкото е била но пак са двойно по-евтини отколкото у нас, тоест за последните два месеца се е вдигнала с 40%. Проблема идва и от импортозамещението както казваш, за да стимулират местното си затвориха границите за вноса даже и от Беларус. Ако не са полските яйца в България и у нас цената ще е солена. Ето ти филмче от ютуб, ако не си разбрал мрежата уби дружество Георги Кирков. https://www.youtube.com/watch?v=cld5wCv4CRI

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    30 Дек 2023 10:58ч.

    Взех та изгледах и аз цялото видео. Избили са 5 милиона птици заради птичи грип което е загуба на 5 милиона яйца на ден. Азербайджан е получил разрешение за внос и някакъв директор на птицеферма се хвали че ще изнася. И той произвеждал милиони яйца и е доволен. Но това ще повиши цените на яйцата в Азербайджан и ще започнат яйчени бунтове и в Турция Ердоган ще падне от власт. Та така с тези яйца.:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател13

    29 Дек 2023 20:00ч.

    Това че започва да се пропуква медийния образ създаден около Украйна не е на хубаво. Скоро някой може и да разкаже защо бе убит един от участниците в тези преговори а ако стане ясно и от кого е убит лавината ще тръгне и ще затрупа розовите чорапки. :)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 20:07ч.

    Сигурно ще сбъркам, но там разборката беше между СБУ(техен агент, май двоен) и ГУР. Разстреряха го като куче в Киев след посещението на Борката Джонсън. Щото той май беше медиатора между Киев и Москва. И оттогава си воюват според завета на Борката Джонсън. Такива ми ти работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    29 Дек 2023 20:33ч.

    Уффф, няма ли най-накрая да го видим това "мирно споразумение" /по думите на украинеца - "комюнике", все пак, не споразумение!/. Защото условията са от изключителна важност. Путин е предложил да бъдат възстановени границите от 1991 г. и украинците не са се съгласили?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжата Буча

    29 Дек 2023 20:35ч.

    Как да го видиш, като Борбката Джонсън най-нагло и жадно си е изтрил г*за с него?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Ако искате

    29 Дек 2023 20:44ч.

    с една дума да кажете, какво се прави в Русия: лъжат.“ (Николай Карамзин)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Тургенев:

    29 Дек 2023 20:45ч.

    “Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец на целия свят”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нема да се напрегаш с глупости

    29 Дек 2023 20:54ч.

    Ти па да видиш Ницше как ги псува немците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    29 Дек 2023 21:22ч.

    Иване, Иване, лъжците, особено наглите, проперират, но не вярвам да бият в лъжата дори немците, а за французите и английските производни да не говорим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, Умберто Еко

    29 Дек 2023 21:33ч.

    Всичките от Атлантическия до Виена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То и българинът не е пожален от поети и писатели

    29 Дек 2023 21:44ч.

    Не народ, а мърша!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чоко

    29 Дек 2023 23:02ч.

    Ми той Путин го показа преди няколко месеца. Парафирано и готово за подпис.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    29 Дек 2023 23:14ч.

    Какво показа? Текстът?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    29 Дек 2023 21:01ч.

    путин знае думите на наполеон - да водиш война, трябва да си силен - да искаш мир, трябва да си много силен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжата Буча

    29 Дек 2023 21:03ч.

    Анекдот: Байден - агент Кремля. Он попросил американцев сделать именно то, что Путин просит уже несколько лет - немедленно покинуть Украину.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ник

    29 Дек 2023 21:05ч.

    Па направете го Дачков гражданин на Русия и да миряса, бе. Толкова ежедневно сервилничене никой не е произвеждал през последните 100 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пък много сте алчни, бе

    29 Дек 2023 21:11ч.

    Нека да има поне малко и от другата гледна точка бре - не видиш ли, че всичките казионни медии работят мощно за американската колониална кауза, забравили и род, и език, и родина, и кой им е дал дара на свободата. Ако забранят тая медия, поне 80% от народа български остава без медийно представителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 29 Дек 2023 21:05ч.

    29 Дек 2023 21:42ч.

    Гледай си мутрата на Сорос, толкова медии са соросидни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    30 Дек 2023 1:43ч.

    Ник, Дачков ще го направят Директор Колхоза Имени Путина в Задунайской Губернии...да не е луд да става гражданин на РФ, там на гражданите заедно с китапа за гражданство им дават повиквателна за армията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 21:18ч.

    viva кво комюнике? Това беше тогава. Чакай кво ще им кажат да подпишат сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    30 Дек 2023 7:47ч.

    "Както вероятно си спомняте, подписахме така нареченото "Истанбулско комюнике". " Това е текста на дописката. А комюнике по отнешение на някакво споразумение... Четете преди да пишете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    29 Дек 2023 21:31ч.

    viva кви ще ги правите с Шенгена? И що те няма в коментарите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    29 Дек 2023 21:32ч.

    Идеалистичните представи за любимия отбор от представителите на розовите и зелените чорапки е феерична. Украйна е последната сцена в една дълга пиеса играна от поне 25 години. Май тогава се падаха бомбардировките на Югославия. През 2004 Путин се разпорежда за пълна проверка състоянието на заводите от оборонката. Комисията се оглавява от сегашния м.п. Мишустин. Причината? Отказа на САЩ от договора за ПРО. когато ни замайваха че опасността е от иранските ракети а идеята им беше да се прехващат МКБР в разгонния режим. Дрън-дрън. Само разбудиха мечката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    30 Дек 2023 0:00ч.

    Само да попитам - рошавият дегенерат не трябва ли да бъде съден от международен трибунал? Стотици хиляди хора загинаха заради него !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпа задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    30 Дек 2023 2:41ч.

    "Ако спазваха "Минск", щяхме да им възстановим дори Донбас" и уфсите кимат в знак на съгласие и казват "бееееееее". Интересно как точно го е казал В.В.Путьо, в руския език има само 3 гласолни времена( сегашно, минало и бъдеще). В българският език има 9 глаголни времена, само времената в миналото са повече от 3 и цитата е в "бъдеще предварително време в миналото". Какво ли наистина би направил В.В.Путьо? Например, като каза, че няма да напада Украйна, я нападна. Ама това беше преди 2 години, а уфсите не помнят толкова дълго. Под неговата диктовка медиите в РФ като казаха преди няколко дни, че "Новочеркаск" е само повреден и една жена(пазачката) е убита, се оказа, че корабът е потънал и десетки моряци са загинали, а около 20 са ранени и то на кораб, който уж се ремонтира от година и нещо и не би трябвало да има екипаж. Новината е от 2 Севастополски медии и веднага след това е свалена и от двете медии (за цензурата в РФ няма да прочетем в тази газета, щом нищо не пише за цензура, значи няма цензура). И пак на въпроса за това какво ли би направил В.В.Путьо? Ето, от преди 1 седмица имаше свежа новина-предложение Захара Прилепина «присоединить территории, откуда едут гастарбайтеры» И аз повече вярвам на този вариант, а не на Путьовото "бъдеще предварително време в миналото".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво знаем за "Новочеркаск" със сигурност?

    30 Дек 2023 9:51ч.

    Дай линк с достоверна информация, не си измисляй историйки и извинения за съпротива срещу Истината!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    30 Дек 2023 10:32ч.

    Овцата си е с овца с овчи мозък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    30 Дек 2023 13:16ч.

    тъпата уфсъ си ти, но то и за да го разбереш се иска поне малко пипе между ушите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    30 Дек 2023 13:28ч.

    показах видео на избухваниятана кораба, заснето от човек, живеещ близо до пристана. Показах ви снимка на кораба, полупотънал, и тя направена от от брега на следващия ден. Показах сателитни снимки на кораба преди ататката и полупотънал след атаката. Ама дайте да дадем... пак клишетата ви за истината, за която сте големи поборници и очаквате да ви я дадат ТАСС и РИА:-) Мръднете си задниците, намерете, ако ви интересува, кои Севастополски медии и какво са описали за пораженията сред екипажа и след това веднага са ги принудили да го свалят. А като не ви интересува, защото "знаете", винаги ще сте от "знаещите":-) Което си е чисто ваш проблем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи