Путин: Готови сме да говорим за Украйна, но няма да дадем това, което е наше. Ако спазваха "Минск", щяхме да им възстановим дори Донбас

Путин: Готови сме да говорим за Украйна, но няма да дадем това, което е наше. Ако спазваха "Минск", щяхме да им възстановим дори Донбас

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Русия е готова да разговаря с Украйна, Съединените щати и Европа за бъдещето на Украйна, ако искат, но ще защитаваме националните си интереси, това каза руският президент Владимир Путин на разширено заседание на съвета на Министерството на отбраната.

Путин обяви, че Русия е била готова да постигне споразумение при Минските преговори: "Като цяло бяхме готови постепенно да възстановим териториалната цялост на Украйна, включително Донбас, при определени условия, предвидени в Минските споразумения. Ако украинските власти и техните господари на Запад се бяха заели с това, с изпълнението, с прилагането на тези споразумения, всичко щеше постепенно, мисля, искрено казвам, постепенно да се получи".

"В Украйна тези, които са агресивни към Русия, както и в Европа, и в Съединените щати - искат ли да преговарят? Нека. Но ние ще го направим въз основа на нашите национални интереси. Няма да дадем това, което е наше", каза Путин на среща на ръководството на отбраната в Москва.

"Западът не се отказва от стратегията си за сдържане на Русия и от агресивните си цели в Украйна. Но и ние няма да се откажем от целите на специалната военна операция".

Президентът подчерта, че днес руската армия има инициативата по линията на съприкосновение.

"По същество правим това, което смятаме за необходимо, което искаме. Там, където е необходимо, където вие, командирите, смятате за целесъобразно, се придържате към тактиката на активна отбрана, а там, където е необходимо, подобряваме позициите си."

Руският лидер заяви, че противникът понася тежки загуби и до голяма степен е разпилял резервите си, а митът за неуязвимостта на западната военна техника е рухнал.

Русия контролира около 17.5% от международно признатата територия на Украйна, след като през 2014 г. анексира Крим, а миналата - и четири района в Източна и Южна Украйна.

Путин обвини Съединените щати, че експлоатират Европа за собствените си интереси, и каза, че Русия не планира война срещу Европа. В същото време той потвърди позицията си, че украинското членство в НАТО е неприемливо за Москва.

В същото време специалната операция разкри проблеми, продължи държавният глава. Той отбеляза, че е необходимо да се увеличи производството на високоточни снаряди и безпилотни летателни апарати, както и да се подобри работата на противовъздушната отбрана. Освен това е необходимо сериозно преструктуриране на комуникационните системи, по-ефективно използване на средствата за разузнаване, определяне на цели и водене на контраатаки, както и изграждане на възможностите на спътниковото съзвездие.

Според президента държавната поръчка за отбрана ще бъде изпълнена на 98% до края на годината. По този начин отбранително-промишленият комплекс е увеличил доставките на бронирани машини три пъти, а на автомобилно оборудване - 4,5 пъти. Покупките на особено търсени видове въоръжение са се увеличили седем пъти.

"Важно е да продължим да увеличаваме доставките на най-търсените образци, както вече казах. Включително формирането на серийна линия безпилотни летателни апарати - от тежки ударни до свръхмалки превозни средства. Да се включат високотехнологични предприятия и инженерни проектантски компании в разработването и производството".

Путин също така отбеляза, че частните предприятия, участващи в производството на оръжия, работят качествено и бързо. За много хора това е изненада, призна президентът.

В контекста на променящия се характер на военните заплахи и появата на нови рискове ролята на ядрената триада значително нарасна. Нивото на съвременните оръжия и оборудване в стратегическите ядрени сили като цяло достигна 95 %, а във военноморския компонент - почти 100 %.

Показателите, постигнати при преоборудването на ядрената триада, са отправна точка за работата по конвенционалните оръжия. Третата най-важна задача е своевременното снабдяване с всички необходими материали на войските, участващи в специалната военна операция.

Обсъждайки настоящата ситуация и нейния исторически контекст, Путин припомни, че Русия е единственият гарант на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

"Русия, когато създаде Съветския съюз, предаде даром заедно с населението огромни исторически руски територии, огромен потенциал и инвестира колосални ресурси във всички тези територии".

Украйна получи западните си региони след Втората световна война, когато получи част от полските земи, добави президентът. Той подчерта, че през 2014 г. Москва е била готова да преговаря по условията, разписани в Минските споразумения, но Украйна и нейните западни господари са ги отказали.

"Знаете ли, ние спокойно се опитвахме да постигнем споразумение. Като цяло бяхме готови постепенно да възстановим териториалната цялост на Украйна, включително Донбас, при определени условия, предвидени в Минските споразумения. Ако украинските власти и техните господари на Запад се бяха заели с това, с изпълнението, с прилагането на тези споразумения, всичко щеше постепенно, мисля, искрено казвам, постепенно да се получи. Но те не тръгнаха към това, а веднага отприщиха войната там точно през 2014 г.".

Историята ще постави всичко на мястото му, "ние няма да се намесваме, но и няма да се откажем от това, което е наше", заключи президентът.

Източник: РИА Новости

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • >>>

    19 Дек 2023 15:48ч.

    Жалко само за Украйна и западните ѝ господари, които упорито не желаят да чуят, какво им казва Путин...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жалко за избитите невинни

    19 Дек 2023 16:39ч.

    Урсула и всякаква паплач на Запад и зад океана са като стръвници, колкото повече кръв, толкова повече искат. Може и така да е било исторически, винаги кръв и раздори. Знам ли. Но определено човечеството изостава от себе си, то може да е друго. Някой не желае това. .......................... Чудя се, дали пък извънземна цивилизация не ни води към собственото ни самоунищожение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има такава хипотеза,

    19 Дек 2023 20:41ч.

    че зли извънземни се хранят с отрицателната енергия от човешките страдания. Вероятно това са така наречените "демони", подчитените на дявола. Навярно затова Бог Исус Христос ни учи да не отговаряме на злото със зло, защото така злото се умножава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има такава хипотеза

    19 Дек 2023 21:11ч.

    И днешният ден все повече ни убеждава че не е конспирация, а си е реалност. Впрочем доста просветени "конспиративисти" като Дейвид Айк, я разглеждат подробно и в детайли. Но не са "извънземни" , те са си земни, тукашни същества, просто обитават паралелна на нашата енергийна среда и ние не ги виждаме постоянно. А те избягват да се материализират пред нас, тъй като това им излиза много "скъпо" енергийно... Голямата част от световния "елит" е обсебен от тези, да ги наречем за удобство -"демони". Други ги конкретизират като влечуги. Това са същества с филогенеза тук на Земята , много по-рано развили се в сравнение с Хомо сапиенс от приматите. Вероятно това е оцелял клон от мезозойските влечуги, който е евоюлирал до високо интелигентни същества с неподозирани за нас биологични, енергийни, технологични възможности. Зли спрямо нас, по неясни причини /Божии !/ принудени да обитават паралелна на нашата реалност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KennethGlymn

    20 Дек 2023 3:27ч.

    ФотоШтамп представляет новую услугу - фоторамки с музыкой на оргстекле! Теперь ваши фотографии могут оживать и звучать благодаря инновационной технологии, предложенной компанией ФотоШтамп. Мы с гордостью предлагаем вам услугу <a href=https://photo-shtamp.ru/trek-na-stekle-spotify-glass/> изготовления фоторамок с музыкой на оргстекле</a> , которая станет настоящим украшением вашего интерьера и прекрасным подарком для близких. Что такое фоторамки с музыкой на оргстекле? Это уникальное сочетание фотографии и музыки, которое позволяет вам создать неповторимую атмосферу и воспоминания. Вы можете выбрать любимую мелодию или запись, которая будет звучать при просмотре фотографии. Это может быть песня, которая вас вдохновляет, мелодия, которая вызывает приятные воспоминания, или даже голос близкого человека, который вы хотите сохранить навсегда. Изготовление фоторамки с музыкой на оргстекле - это просто! Вам нужно всего лишь выбрать фотографию, которую вы хотите использовать, и предоставить нам запись с музыкой или голосом. Мы сделаем все остальное! Наши опытные мастера сделают качественную печать фотографии на оргстекле и встроют в нее музыкальный модуль. В результате вы получите уникальную фоторамку, которая будет радовать вас и ваших близких каждый день. Фоторамки с музыкой на оргстекле - это не только красиво, но и функционально. Вы можете использовать их как декоративный элемент в интерьере, а также как оригинальный способ сохранить воспоминания о важных событиях и людях. Это идеальный подарок для любого случая - день рождения, свадьба, юбилей или просто так, чтобы порадовать близкого человека. Компания ФотоШтамп гарантирует высокое качество изготовления фоторамок с музыкой на оргстекле. Мы используем только лучшие материалы и современное оборудование, чтобы каждая фоторамка была идеальной. Мы также предлагаем широкий выбор дизайнов и размеров, чтобы удовлетворить все ваши потребности и предпочтения. Не упустите возможность оживить свои фотографии и создать неповторимую атмосферу с помощью фоторамок с музыкой на оргстекле от ФотоШтамп. Закажите уже сегодня и получите уникальный подарок для себя или близкого человека. Мы гарантируем, что вы будете в восторге от результата! Звоните нам по номеру 8-999-829-77-85 или оставляйте заявку на нашем сайте www. photo-shtamp.ru. Мы с удовольствием ответим на все ваши вопросы и поможем вам создать незабываемую фоторамку с музыкой на оргстекле.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    19 Дек 2023 15:55ч.

    Тагарюк не харесва това

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сатаната путлер

    20 Дек 2023 8:02ч.

    87% от руската армия, 311 000, избити заради тоя избълван от ада тиранин. И сатанисти, които го имат за светец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    20 Дек 2023 11:45ч.

    Сатаната да си пие хапчетата и да се разхожда редовно в Карлуково.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    19 Дек 2023 16:02ч.

    Не е пълен текстът. Путин призна, че Западът го е "изиграл". Големият стратег. След няколко години ще признае, че и сега са го изиграли. Ама иначе той и Лавров гросмайстори. Най-умни и добри, а все някой успява ги преметне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    19 Дек 2023 16:13ч.

    Ех, глупако, с това си "признание" Путин просто каза, че "Западът" са долни лъжци... От което следва и всичко останало, което се случи и предстои да се случи и което определено няма да е в интерес на същия този "Запад"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Как не те е срам, Стефане!

    19 Дек 2023 16:15ч.

    Значи според теб да си почтен и да очакваш почтеност у отсрещната страна е минус? Явно да играеш нечестно е висша евроатлантическа ценност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 19 Дек 2023 16:02ч.

    19 Дек 2023 16:41ч.

    Почитател на Урсула ли си? Отивай се ваксинирай, теб никой не може да те изиграе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нов Кмет

    19 Дек 2023 16:07ч.

    Губите си времето с Путин, докато паметника хвана крака (keep walking)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бръм

    19 Дек 2023 16:14ч.

    а ти си губиш времето, да пишеш глупости... Все тая...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поп Вечерко

    19 Дек 2023 16:10ч.

    Никакви отстъпки за модерния евронатовски фашизъм - бой по продажните боклуци докрай. Пишем договори, ма нещем да ги спазваме. Мор, докато изчезнат от картата. А следващите ще им се наложи да мислят, дори и да не могат, ако искат да не изчезват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    19 Дек 2023 16:34ч.

    Пак нотки на договорняк... няма как другояче обаче... асиметрията спрямо по Бога очовечения ум на Русия и жалките грабителски нищожества на западния цивилизован бандитизъм е прекалено огромна в полза на бандитите-кръстоносци. Светът върви към голяма война и нищо не може да го спре. В голямата политика моралността и разбирателството се тълкува като слабост. И обикновено до определен момент по-очовеченият поема пасивите. така е и сега. С хищни животни хуманитарен дебат не се води, трябват си звероукротителски тактики.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия е единственият гарант на суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

    19 Дек 2023 16:42ч.

    баси наглеца!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кажи кой е гарант?

    19 Дек 2023 16:44ч.

    До сега не й се получава на Украйна, като разчита на Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото ще има бой

    19 Дек 2023 16:46ч.

    Защо, обясни кое му е наглото, като можеш първом да си сложиш и боксовите ръкавици!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    19 Дек 2023 19:11ч.

    "Кажи кой е гарант?" -- няма да може да посочи друг. ако има поне две гънки между ушите, няма да може. защото ввп казва истината. случващото се в момента показва, че е прав. но някои "нсители на ценности" имат проблем с приемане на нещата каквито са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гергин Ж.

    19 Дек 2023 16:59ч.

    Правилно Владимире. Нали Русия пое задълженията на СССР след разпада му. Дайте на поляците сега Лвов и Ивано-Франковск и си приберете Киев и цяла Украйна в Малороссия. Поляците са НАТО, но при такъв подарък ще ви целуват ръка и ще си траят. А западните змии ще бъдат парализирани и безпомощни от този акт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 83 кв. Км. Бил завзел др. Путин

    19 Дек 2023 17:10ч.

    За 700 дни. Пълен смешник и дребен питерски бандит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Дек 2023 17:16ч.

    Огромни опашки в Русия не само за яйца, а и за всички хранителни продукти ! Тук за риба !?! : https://clubz.bg/144868 . Back to the SSSR. Това е така, защото т.н. икономика нищо не произвежда. Централната банка вдигна лихвите на 16%. Така курса на рублата се одържа временно, но стоките изчезват, защото никой няма интерес да произвежда и да продава. Следва или хиперинфлация , което би било нормалния път, или криза с купони по Кубински или Севернокорейски модел. Изобщо - чудно ! Но те ще издържат, че как ! Слава на Украйна, която ги свря там дето слънцето не грей.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тинтири-мин

    19 Дек 2023 17:21ч.

    Русия не си я виждало и на картинка!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    19 Дек 2023 17:29ч.

    Ама знаеш ли колко много ми липсва. Направо ще се покруся.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Синко" ,

    19 Дек 2023 18:44ч.

    Като "бубонна" пъпка си&СО. И решението са го измислили, твоите хора на Темза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отново ли за редици в Русия

    19 Дек 2023 19:14ч.

    Аз живея в Англия и ВИНАГИ, когато пазарувам, се редя на опашка. Лошото е, че много продукти липсват. Виж какво става на Запад: https://m.youtube.com/watch?v=cUb7eBwzqyg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Герой.

    19 Дек 2023 17:45ч.

    Слава на Русия. Работайте братя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ленинградски военен окръг обявил КЪСИЯ ЦАР

    19 Дек 2023 20:33ч.

    днеска срещу Финландия, казал че Русия може да нападне Финландия 25 година, запасняците да си подобрят физическото състояние, и да си набавят гражданите храна за 3 дни, докато ний Американците ТРЕСНЕМ ГОЛЕМАТА ДОБРА АТОМНА БОМБА на Мистър ОПЪНХЕЙМЪР която шим разтопи ватнишкити мъди, и лъйнари кремълски

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Guest

    20 Дек 2023 11:49ч.

    Каза ли нещо или се изпусна!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jjelev

    19 Дек 2023 21:13ч.

    Путин говори така все едно украинските републики ги няма и не ги е имало/ДНР,ЛНР,ХНР/Там го стяга чепика и него и запада.За минските споразумения бил "изигран".А за ХНР и Харков кой го изигра?Там в Харков Путин можеше да влезе като на парад.Не го стори и западни наемници избиха хиляди руски патриоти.Ни дума ни вопъл за Харков и от Путин и от руската преса.В руските форуми го наричат "гарант"Гледам обявил се за гарант на Украйна.Смешно и тъжно.В крайна сметка всичко ще свърши с договорняк.Договорняка ще е в полза на руските олигарси и в ущърб на руснаците и Русия.Което обаче никак не топли българските майкопродавци.България може да я впишат в договорняка,затова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бармалей

    19 Дек 2023 22:52ч.

    Разбира се,че ще приключи с преговори,а не с "договорняк".Четеш много от писанията на руските националисти,но явно само от тях "попиваш".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    19 Дек 2023 23:54ч.

    Редно е да освободи Стрелков, защото ареста му е пълно безобразие! Критиката на Игор Иванич беше ключова, градивна и изключително важна за Русия и да се стегнат, и сега по празниците да стои в затвора е мерзко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да си прокси на США

    20 Дек 2023 8:51ч.

    Ваднага ще го убият укротерористите. по-безопасно за него е да стои на топло, докато падне режимът в Киев и официално пред целия свят се откажат от тероризма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Минск" беше добър и за Украйна, и за Русия, но…

    20 Дек 2023 2:03ч.

    злите западни дяволчета искаха война. За какъв дявол?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гуньо

    20 Дек 2023 4:59ч.

    и ся кво , отказва се от одеса и харков , а уж беха руски ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя тип,Путин де,отново се е юрнал

    20 Дек 2023 8:39ч.

    да прави поредният”договорняк”….., защо ли?Помъчих се да гледам срещата му с ген.му щаб и ми се струваше много жалка на фона на Шойгу и Герасимов.И тримата,начело с Путин а и в добавка Наришкин са виновни за така протакалата се гражданска война в руската губерния украина,включая и неговите т.н. олигарси в стил Абрамович,Дерипаска,Фридкин и .н.!Всички гореизброени следва да носят наказателна отговорност за така глупавото провеждане на тая поредна война, наподобяваща провала на Тухачевски през 1920г. в Полша!Всички гореизброени трябва да бъда изправени пред военния съд на Россия и понесат най-тежки наказания за цялостният провал в украина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател 13

    20 Дек 2023 9:24ч.

    Гледах видео преди няколко години което е от ранните 90-т. На него течеше някаква дискусия на която бе зададен въпрос на Собянин какво ще се прави с Украйна и отговора беше, че вероятно ще се стигне до война. При разпада на СССР украинските лидери попитаха Елцин какво ще правим с Крим и отговора е остава в Украйна. Повод за бъдеща война. Имам твърдото убеждение, че Русия отдавна се готви за тази война като целта е тя да е голяма за да се постигнат големи резултати и какво по добро за Русия е Украйна д а се сведе до квази държава която да не бъде заплаха за Русия. От Запад също се работи за превръщането на Украйна в острие срещу Русия, Бжежински го пише, Фридман го говори надълго и широко във видеото от Чикаго и т.н. Русия никога не е спирала да развива оръжията си и явно ""мултиките"" за хиперзвука и дадоха куража да се опълчи. До 10 години САЩ ще имат и те оръжие което да отговаря на тази заплаха и тогава ще е късно. Сега кой какво приказва е алабализми за пред публиката,сега или никога украинския въпрос трябва да се реши за Русия .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малко поне самокрити0ност не вреди

    20 Дек 2023 9:33ч.

    Подписването на Минските беше пълна бутафория и цирк. Щатите, баш подпалвачите, отсъстват, всичко трябва да се случи тук, сега и най-вече веднага, една цяла нощ Путин снове между донбасците и Порошенко, щото той не щял да седне заедно с тях, точно Путин ги спря, дето бяха дошли до Мариупол и Славянск, върна ги километри назад, че да угоди на "партньорите". А "партньорите" точно това и гонеха - да спрат настъплението на донбасците, какъв ти мир, какви ти пет лева, да ги спрат сега, а после началникът отвъд Локвата ще каже какво по-нататък. Е, как така на една никоя като мен й беше кристално ясно, че това е бутафория, фарс, цирк, а на великия стратег не му беше ясно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • внимавайте с революции и политически радикали изобщо

    20 Дек 2023 10:09ч.

    Точно Стрелков, повел донбасците, принуждавайки ги да се форматират по троцкистки като "народна република" беше агент на СБУ и ЦРУ едновременно. Целта на Путин беше максимално да отстрани хората на США - къде съзнателни, къде несъзнателни - от общоевропейската игра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И какво постигна?

    20 Дек 2023 16:17ч.

    Руски мо чета да се избиват помежду си? Това трябва да спре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    20 Дек 2023 11:52ч.

    Всичките ви анализи пропускат наличието на краварски био-лаборатории на територията на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • натУ ИСКАШЕ ДА ВЛЕЗЕ в украйна!!!

    20 Дек 2023 12:01ч.

    НО НЕ ИМ "се отвори ПАРАшутът"!!!ОЩЕ КОГАТО СВАЛИХА боинга!!!ТОГАВА те искаха да ЛИКВИДИРАТ путин,КОГАТО БЕШЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ НА г-20!!!путин в ПОСЛЕДНИЯТ МОМЕНТ е СМЕНИЛ КУРСА НА САМОЛЕТА!!!с КОЕТО ИZигра натУ!!!и натУ СВАЛИ боинга,ЗА ДА НАБЕДИ путин!!!НО И ТУК "УДАРИХА НА КАМЪК"!!!,защото Летеца на СУ25 го убиха,когато са разбрали от ЖЕНА му,ЧЕ Е ИСКАЛ ДА ПРИЗНАЕ ВСИЧКО!!!натУ е ФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИЯ,СЪЗДАДЕНА ОТ ФАШИСТИ,които са "ПРИБРАНИ"от сащ и НАСТАНЕНИ В аржентина!!!ДНЕШНИТЕ СЪБИТИЯ в аржентина ОТНОВО ПОТВЪРЖДАВАТ ТОВА!!!АКО нЕкоИ си МИСЛЯТ ,че с ДОБРО,тоест с ИЗБОРИ може да се НАПРАВИ НЕЩО ДОБРО,ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ!!!сичкото Е "пунта МАРА"!!!!ПРАХ В очите и КРАЖБИ ДО НЕБЕТО!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи