Турция: кюрдите, убити в Париж, са жертви на свои хора

Турция: кюрдите, убити в Париж, са жертви на свои хора
Трите представителки на кюрдската ПКК, които бяха убити в Париж по-рано тази седмица, са жертва на свои хора от партията. Това заяви турският премиер Ердоган в коментар по случая. В четвъртък френският вътрешен министър определи убийството като "екзекуция" и заяви, че Франция ще направи всичко възможно да разкрие виновните. Трите жени бяха убити в Кюрдския информационен център в 10-и район на Париж.
<p>Една от убитите е Сакине Джансъз, съоснователка на сепаратистката ПКК и приближена на лидера Абдула Йоджалан, който в момента изтърпява присъда в турски затвор.</p> <p>Сакине Джансъз е лежала в затвора през 80-те години за дейността си в кюрдската ПКК.</p> <p>По данни на френската полиция външната врата на информационния център е била заключена, когато телата на трите жертви са били открити.</p> <p>Ердоган се позова на този факт, както и на това, че вратата се е заключвала отвътре със секретен код. Според него това е едно от доказателствата, че убийството е дело на вътрешен човек. Ердоган добави, че според един свидетел в навечерието на убийството три жени са пуснали в центъра някого, а не биха направили това, ако не го познават.</p> <p>Турция заяви, че убийството е дело на вътрешен човек на ПКК още в първите часове след като престъплението беше установено.</p> <p>Конфликтът между ПКК и турската държава продължава вече 25 години и се смята, че до този момент е взел 40 000 жертви.</p>

Коментари

  • 13

    11 Яну 2013 22:08ч.

    ЕРДОГАН,посмали малко МАНГАЛ такъв и да знаеш вашата няма да стане и никаква ЕВРОПА няма да види ТУРЦИЯ колкото и да се напъва ....!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до 13

    12 Яну 2013 0:12ч.

    Я по-кротко, бе! То е ясно че мангала си ти в случая! И на ум ли не ти идва глупако червен, че една европейска Турция до вратата ти е предпочитан вариант за България на фона на едни закачулени, забабулени, въоръжени и фанатизирани кюрди, дето ще ти разкажат игричката, без да гледат че те тресе пролетарския интернационализъм. Ей, червените диванета край нямат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 13

    12 Яну 2013 2:04ч.

    ТУРЦИЯ в никакъв вариант не изгодна за БЪЛГАРИЯ а на горе списващия бих препоръчал с бързи стъпки да се озове в лоното турско ,щом толкова му е приятно с тях да драгарува а що се отнася до факта на оцветяване, явно е че въпросният списувател е оцветен в кафяво-жълто... !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи