Цветлин Йовчев: Обясненията на Бойко Рашков за връзките му с обвинените за контрабанда са противоречиви и не звучат убедително

Цветлин Йовчев: Обясненията на Бойко Рашков за връзките му с обвинените за контрабанда са противоречиви и не звучат убедително

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Възможно е Живко Коцев да е бил поел определени ангажименти, че ще съдейства на обвинението за доказване на определени обстоятелства и след като не е спазил тези ангажименти прокуратурата е формирала различно отношение към него. Възможно е и в процеса на разследване прокуратурата да е добила допълнителни данни, които вече са наложили да се смени неговия статут от свидетел на обвиняем. Това каза бившият председател на ДАНС Цветлин Йовчев в "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS.

Той посочи, че действията спрямо Коцев са били меки. „С такъв тип поведение, което демонстрира, той не може да остане в МВР”, заяви Йовчев.

Breaking.BG: Непознатият за Бойко Рашков Стефан Димитров се оказа негов съсед във вилна зона „Американски колеж“. Дели ги една ограда

Бившият председател на ДАНС посочи, че основният въпрос е дали имаме проблем с почтеността на служителите в системата за сигурност, и ако тя не е на необходимото ниво какво трябва да се направи. Йовчев допълни, че подобни скандали винаги се използват от политиците, особено в предизборна кампания.

По повод снимките на Бойко Рашков с баща и син Димитрови и твърденията му по темата, Йовчев каза, че бившият министър не звучи убедително. „Поведението на Рашков не може да бъде оправдано”, каза той.

МВР към депутатите: Бойко Рашков се е срещал с баща и син Димитрови 10 пъти в сградата на "6-и септември“

Йовчев коментира думите на служебния външен министър Стефан Димитров в посока на подкрепа от страна на България за прилагането на украинската "Формула за мир" и на инициативата на Швейцария за свикване на първата Среща на върха за мира през юни. „Това може да се тълкува като отстъпление от българската позиция. Не е работа на външния министър да формира собствения позиция по външната ни политика. Това е работа на Министерски съвет и на Народното събрание”, заяви Йовчев.

Рашков: Живко Коцев доведе Димитрови на рождения ми ден, как да ги върна? Не знаех, че са контрабандисти

 

Източник: NOVA

 

 

Коментари

  • ???? - "украинската "Формула за мир"

    20 Апр 2024 18:54ч.

    Що за формула , с която не може да се извърши нито едно действие, без Русия! ..... Минските споразумения не бяха ли и те формула и как се прилагаше тя? "Лъжливото овчарче"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Апр 2024 19:00ч.

    Всичко зависи от решението на съда при " подходящо "обвинение !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • „Това може да се тълкува като отстъпление от българската позиция. Не е работа на външния министър да формира собствения позиция по външната ни политика. Това е работа на Министерски съвет и на Народното събрание”, заяви Йовчев.

    20 Апр 2024 19:01ч.

    Отстъпление или нормализиране на българската позиция относно Украйна? ...... Нали затова не ви искаме, нито НС, нито МС, защото не работите за български интереси, а за американски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Апр 2024 19:23ч.

    Много внимават да не кажат нещо против Зеленски, против Биби или дядото от Делауер и не пропускат да нахокат Хутите, които са по-добре въоръжени и мотивирани от надутите Чалгарци !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Йовчев,

    20 Апр 2024 19:29ч.

    а каква е позицията на НС и правителството? Война до последния украинец, може би, или участие и на българи? Ако всичките управляващи, включително и Вие, имаха достойнство и собствено мнение, щяхте да сте наясно, че мирът няма алтернатива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    20 Апр 2024 19:59ч.

    Кво да кажа? То външно министерство са са си излишни разходи за държавата. Същата работа може да я върши някой в къщи с лаптопа. Да приема и препраща e-mail-и.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • leo

    20 Апр 2024 20:16ч.

    Този е най-големият интригант, битуващ на поста министър на МВР и отговорен за настъпилия батак в него. Така че сега да дава оценки е малко над равнището му на обикновен интригант.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Апр 2024 8:12ч.

    боико рашков много се изложи не познавал съседа си по ограда имах някакви надежди че ще успее да се пребори с купуването на гласове по изборите видяхте дпс какъв вои вдигна срещу него сега отпадна от всякакви класации язък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи