Тримата служебни не харесали програмата на Слави

Тримата служебни не харесали програмата на Слави
Тримата служебни министри - Асен Василев на финансите, Кирил Петков на икономиката и Николай Денков на образованието не са харесали програмата на Слави Трифонов и предложеното от него правителство с премиер Николай Василев. Заради това и са отклонили предложението да влязат в кабинета на Слави Трифонов.

 

Това стана ясно от съвместно изявление на тримата служебни министри, изпратено по електронна поща.

 

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство.

 

Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата.

 

Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!“, се казва в изявлението на Василев, Петков и Денков.

 

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • златното ключи

    12 Юли 2021 14:31ч.

    Провели среща преди или след? И кога е това преди? Херо Мустафа присъства ли? Ако не, защо? Една мълва се носи, че всички сте кукли на конци в кукления театър на Карабас Барабас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • koko

    12 Юли 2021 14:32ч.

    ИТН са пълни идиоти, начело със Слаив и Николай Василев - да се откажеш от печеливша политика и да се загробиш с нищожество като Василе показва едно - Слаив Трифонов няма хора, той глурак ли е или не? Как ще прави сам правителство без подкрепа на всички с изключение на ГЕРБ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    12 Юли 2021 14:36ч.

    Тези признаха, че изборите нямат значение - те са си преговаряли с назначеният за "победител" Чалгар още преди. Забележете, че все още не са обявени официално резултатите по закон, но какво тук значи спазване на някаква законност?! А ще споделят ли "професионален" опит за техниките на фалшификации? Само венецуелски или има и български подобрения? Така де, за следващите, които броят:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • observer

    12 Юли 2021 14:44ч.

    Задкулисието си избира един, да послужи за стръв на простия народ. Навремето така направиха с царя, тогава генералите от ДС действаха, после с бате Бойко с напомпания ТВ рейтинг, там пък бяха номенклатурните деца капиталисти, сега заложиха на простотията на публиката и извадиха тоя повреден чалгар. Почти успяха, защото сигурно целта им е била пълно мнозинство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    12 Юли 2021 15:00ч.

    От вчера няма реална власт, след като суверенът изхвърли всички кукли и особено хунтата на Радев, която одобряват десетина процента от всички българи, тъй че и старата шайка на Янев, и новата на Слави са нелегитимни. Да си седят при Зеления чорап тия тримата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    12 Юли 2021 15:00ч.

    Учиндолският ако е тръгнал да предлага на отделни министри от служебното да влязат в негов кабинет без да уведоми техния работодател значи чавка му е изпила ума. Така като го гледам е освободил съветниците си и се е качил сам на черешата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    12 Юли 2021 15:01ч.

    Унизителен шамар за самовлюбеният шоумен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    12 Юли 2021 15:11ч.

    Тоя ми коментар е за другата тема, Дончева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    12 Юли 2021 15:28ч.

    хаха едните сороси бият шут на другите :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поздравления!

    12 Юли 2021 16:04ч.

    Много достойна постъпка на тримата служебни министри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • те пък много претенциозни

    12 Юли 2021 16:09ч.

    Не харесали програмата. Че какво не и харесват? Това за македонския астронавт е уникално, само заради това си струваше да се включат. Аз бих работил с всички сили по такава програма. Малко нещо ми се губи екоминистерството и съдбата на българските пенсионери, но това са подробности. Македонският астронавт е върховен приоритет, ке умрем за него!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Mr. George, New York

    12 Юли 2021 16:31ч.

    Тези момчета са страхотни и не ме разочароват.(Самият факт че си отишъл на "кастинг за нови политици" при поредния цървул, и той се лензел пред теб е голям минус за кандидатите за управленци.Не зная ,може би някои наистина са открити като специалисти, без да са се унижавали да се предлагат.Дано да е така.)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Все едно

    12 Юли 2021 17:53ч.

    Един от тези ще е бъдещият президент - за това не искат да са министри!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • trassporter

    12 Юли 2021 17:57ч.

    Програма за управление на ИТН фактически няма. Обявеното днес е просто някакви приоритети за намерения. Тримата министри никак не се вписват в тях. Логично са отказали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Астронавският македонски приоритет

    12 Юли 2021 18:27ч.

    е велик ташак (турски език). I hadn't laughed like that for a long time -англ. ез. - така не се бях смяла дълго; Веома се радујем таквим дивним идејама - сръбски ез. Преводите са за Славчо, който знае само две думи: ПРЕЗЕНТИРАМ И ПРОМОТИРАМ. Ех, Славчо, нашият първенец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не харесали програмата на Слави

    12 Юли 2021 18:34ч.

    програмата на Слави Трифонов и предложеното от него правителство с премиер Николай Василев, са тотално недомислие и глупост. Еле пък програмата. Първо това не е програма. Второ, от нея професионализмът лъха като полъх от Априлско перо. За какво говори този човек? Ужас!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    12 Юли 2021 20:17ч.

    Браво момчета! Казахте нещо, което е свързано, със себеуважението. Липсващо в принудените да оцеляват, като робите, българи, останали в Родината! Повечето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Надя Стоева

    12 Юли 2021 20:42ч.

    Защото за първи път от толкова години в политиката, макар и за кратко се появиха млади, образовани, знаещи, можещи и умни хора. Те прозряха истинската същност на нещата и не позволиха да бъдат използвани и опетнени за целите на други. Нов бардак със стари к...и не става! Елита на БКП и ДС от 1989 г. управлява до сега и дават сериозни заявки да продължат и за напред. Със сигурност шлангаджия не е подходящ за политиката, както и музиканти, артисти и други хора на изкуството или провалили се политици. Още по -малко тези от БКП и ДС, част от тях вече представени от техните наследници. Говорят за политическа отговорност и кой щял да я поеме. Дрън, дрън, та пляс. Щом не е наказателна или административна е пълна безотговорност. На какво остование, за какво и пред кого ще отговарят политиците? Правят си парите, баталясват държавата и си тръгват богати от властта, а някои не им се тръгва, че им сладко и се пристрастяват към многото пари. Гастролирането на Октай по медиите изигра ролята си. Ако беше той с изказванията си наистина заплаха за ДПС щеше да бъде премахнат отдавна. Той е водещото рекламно лице на стария режисьор зад кадър и групата на БКП и ДС. Май бяха от някакъв интитут за пощальони...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Емил Боев

    12 Юли 2021 21:49ч.

    Хора бдете и ще ви кажа защо ,днес като слушах простия чалгар да реди кабинета си ,между другото каза че очаква и Северно македонски астронавт да лети заедно със Български такъв .Погледнах думите му и от другата гледна точка .Това правителство е наредено от Козяк -16 Това правителство ще бъде съставено от пуделите ДПС и бившето НДСВ и няма да мине много време и то ще предаде Българските национални интереси като позволи на Македонците да започнат преговори за ЕС .Това муфтаджиите от САЩ го казаха още преди два месеца че искат да видят македония по скоро във ЕС .А и самият Зоран Заев каза преди няколко дни че очаква новото правителство на България за да започнат преговори за членството на Македония За ЕС .Е разбрахте ли сега защо се бърза за създаването на това продажно правителство ,което ще унищожи България тотално вече и завинаги .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период"

    13 Юли 2021 4:12ч.

    Така дипломатично са го рекли на Дългия и Късия, че предвид минимализирания им интелект - един общ за двамата заедно при това, силно се съмнявам, че са успели да си го преведат на характерния за двамцата "език". Та с цел да бъда полезен, превеждам им: "Аве вий двамата що си не...".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи