СЗО: Омикрон представлява сериозен глобален риск, държавите трябва да са готови  

СЗО: Омикрон представлява сериозен глобален риск, държавите трябва да са готови  
Новият вариант на коронавируса „Омикрон“ представлява сериозен глобален риск и държавите трябва да са готови, предупредиха от СЗО.

 

„Възможно е „Омикрон“ да се разпространи по цял свят и това може да има сериозни последици в някои региони“, посочват от СЗО в официалното си съобщение до 194-те държави членки на организацията.



Те допълват, че страните трябва да ускорят ваксинирането на всички рискови групи и да подготвят планове за спиране на разпространението на заразата.

 

„Омикрон“ има безпрецедентен брой мутации в своя шиповиден протеин, някои от които са притеснителни за потенциалната траектория на пандемията. Глобалният риск е много висок“, казват от СЗО.

 

В съобщението се посочва още, че е нужно допълнително проучване на новия вариант, за да се оцени неговата вирулентност и дали успява да избегне имунитета от преболедуване и ваксинация.



„Случаите на COVID-19 сред ваксинираните са нормални и очаквани, но в по-малка и предвидима степен“, казват още от СЗО.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • Идиотите от т.н.СЗО отново са амбразурата

    29 Ное 2021 15:11ч.

    на световният капитализъм но във финансово изражение!Рано или късно ще си заплатят с това дори и цената на живота си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глобалният риск е толкова висок

    29 Ное 2021 15:11ч.

    Че за последните година-две откак върлува короната със всичките и разновидности населението на земята се е увеличило с още стотина милиона... Само балъците и обикновените хипохондрици може да се клъвнат на подобна стръв..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЗО

    29 Ное 2021 15:15ч.

    Твърдение 1 - "Те допълват, че страните трябва да ускорят ваксинирането на всички рискови групи..." Твърдение 2 - "В съобщението се посочва още, че е нужно допълнително проучване на новия вариант, за да се оцени неговата вирулентност и дали успява да избегне имунитета от преболедуване и ваксинация." Само аз ли виждам противоречието? Тепърва щяло да се оценява възможността да се избегне "имунитета" от ваксинация, но се препоръчва ускорена ваксинация?!?!? Тоя вариант вЕрно е за идиоти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЗО: „Омикрон“ представлява сериозен глобален риск, държавите трябва да са готови

    29 Ное 2021 15:16ч.

    ЮАР: "Омикрон" не е чак толкова опасен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комодор

    29 Ное 2021 15:27ч.

    До момента най-много и най-дивергирали варианти идват от южна Африка. А това е регионът в света, в който са концентрирани повечето болни от СПИН. Говорим за десетки милиони такива хора, повечето от които бяха заразени със SARS-CoV-2 след трите опустошителни вълни, и които представляват армия от инкубатори на нови варианти. По всичко изглежда, че основният механизъм за възникване на варианти до момента са хроничните инфекции у хора с имунна недостатъчност. Това дава възможност на вируса да еволюира в продължение на много месеци под натиска на имунната система, която обаче не е в състояние да го изчисти напълно, и по този начин да акумулира много и разнообразни мутации. Докато в един момент удари джакпота и намери точната комбинация, която да създаде нещо наистина чудовищно. Има серия публикувани директни изследвания върху такива пациенти, при които вирусът бива секвениран лонгитудинално (има документирани случаи на пациенти, които не могат да изчистят инфекцията и повече от година), и точно това се наблюдава – акумулация на мутации с течение на времето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (има документирани случаи на пациенти, които не могат да изчистят инфекцията и повече от година)

    29 Ное 2021 15:34ч.

    Има документирани случаи и на хора които се хранят само със слънчева светлина, умеят да левитират или да пресмятат на ум произведението на осемцифрени числа, но това не ги превръща в масова практика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • конюнктурност на позицията не пази здравето генерално

    29 Ное 2021 15:34ч.

    Ваксинираните акумулират спад на общия имунитет. Смъртността при ваксинираните от други болести напоследък рязко скача, но не е обект на специален интерес от заинтересованите медийно-пропагандни фактори. Не можем и да очакваме такива крепители на статуквото около ковид-истерията като Комодора да започнат да й обръщат внимание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    29 Ное 2021 16:00ч.

    Една история относно "надеждността" на тестовете и консервативните протоколни подходи при лечението на пациентите, при които се дискриминират болните от пневмония, но същевременно неиндикирани с положителен тест (цялата система се доверява на тестовете, затова и се работи насляпо, затова и умират много хора - медицината ни не действа хуманно) - https://blitz.bg/obshtestvo/mzh-bez-k-19-pochina-sled-otkaz-da-bde-priet-v-bolnitsa-v-sofiya-sprugata-mu-beshe-gol-placheshe-moleshe-se-za-pomoshch_news854591.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ala_Bala

    29 Ное 2021 16:02ч.

    Ами сега, ако Короната започне да се предава по полов път, какво ще правят джендърите? Ами ако ХИВ започне да се предава въздушно-капков път какво ще правим всики останали. На война, като на война!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комодор

    29 Ное 2021 16:05ч.

    Попитах моя приятелка – Вероника Генова Зали, която живее в ЮАР какво се случва ? Ето и нейния отговор: Нищо не става. Болниците тук са празни. Тук заболелите са 19 000+, на вас ви разправят в новините, че са 2000 на ден. Истината е, че преди 3-4 седмици тук гръмна новината, че сезонния грип, който беше изчезнал покрай К19, се е върнал. Тъй като тук около 20 милиона са се ваксинирали, аз започнах да се бъзикам, че неваксинираните боледуват от К19, а ваксинираните от сезонен грип. Впоследствие се оказа, че не е сезонен грип, а въпросният нов вариант. Само 1 човек е в болница от този вид. Симптомите са хрема. ОБАЧЕ. От вчера има атака срещу държавата. Това е всъщност проблема. По принцип тук изобщо не се говори за зелен сертификат, задължителни ваксинации … Това е. Тук наистина нищо страшно не се случва, просто изолираха варианта, който вече е мутирал до степен, че е почти безопасен. Цялата тази паника е просто това. Паника. Тук управляващите вече изпратиха протест срещу мерките. Международни организации на учени също са в неведение кой определя този вариант като опасен при 1 в болница и тук там по света единични случай. Също така това, че е нов вид, също не е вярно. Той е B.1, който обикаля повече от 1 година вече. Делта варианта е B.1.1.7, а новият е B.1.1.529 всеки, който работи с класификация, сам може да види, че става въпрос за мутация, един нов вид щеше да е С.1. Това е. Кирил Петров

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На това е способен „животворният съд”! По-ефективен е от всяка ваксина.

    29 Ное 2021 16:08ч.

    В Португалия съдът в Лисабон разгледа иска на журналиста Андре Диас срещу португалското министерство на правосъдието, фиксиращо смъртните случаи в страната. Съдът наложи провеждането на анализ на 16 945 смъртни случая, дължащи се на коронавируса до януари 2021 г., и след преброяването взе решението, което Диас публикува на своя уебсайт под заглавието „152 смъртни случая от коронавирус в Португалия от януари 2020 г. Тоест от почти 17 хиляди смъртни случая и отписани за смърт от коронавирус в Португалия за една година имаше само 132 смъртни случая, при които наличието на коронавирус като причина за смъртта е установено лабораторно, и 20 смъртни случая, при които наличието на от коронавирус като причина за смъртта е вероятна, въпреки че не са извършени лабораторни изследвания. Това от всички приписани за починали от коронавирус е 0,9%. Това са хора, които не са имали други фатални заболявания, които са настинали, получили са усложнение в белите дробове и са починали само от това. http://www.ymuhin.ru/node/2483/1-o-pevcah- На това е способен „животворният съд”! По-ефективен е от всяка ваксина. Е, как да гледаме на такива просветители, явно фалшифициращи данни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЕВЦИТЕ НА ВАКСИНАЦИИТЕ

    29 Ное 2021 16:10ч.

    В Европа още през октомври миналата година обявиха награда от милион и половина евро на този, който предостави научни доказателства за изолирането и получаяането на изолат на вируса SARS-CoV-2, тоест предлагат един и половин милион евро за адреса на тази научна статия (от 130 хиляди вече публикувани по темата COVID-19), която описва изолирането на вируса SARS-CoV-2 https://www.samueleckert.net/isolate-truth -фонд/. А в Съединените щати частни лица също обявиха награда от милион долара на всеки, който предостави научни доказателства за съществуването на вируса SARS-CoV-2. https://healthglade.com/1000000-reward-for-proof-that-covid-19-exists/. Досега никой не е получил тази награда, която е ТРИ пъти по-голяма от Нобеловата награда. http://www.ymuhin.ru/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имах си аз да не представлява сериозен "глобален" риск

    29 Ное 2021 16:16ч.

    Вече са толкова смешни, че току-виж и ваксинираните спрат да им вярват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @ Комодор на 29.11.2021 в 16:05

    29 Ное 2021 16:31ч.

    Лъже Комодор! От Комодор*R!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сушай и пълней

    29 Ное 2021 16:35ч.

    „Случаите на COVID-19 сред ваксинираните са нормални и очаквани, но в по-малка и предвидима степен“, защото това не е ваксина а вълшебна течност с кратък ефект.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигма, Ипсилон, Омега

    29 Ное 2021 17:01ч.

    СЗО представлява сериозен глобален риск, народите трябва да са готови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ваксиниран веган

    29 Ное 2021 17:33ч.

    Тези от СЗО не знам какви медицински познания имат, но изглеждат интелигентни хора, нямат ли поне малко логическо мислене. Факта, че района с най-висок процент на ваксинирано население от месеци е същевременно и район на най-широко разпостранение на вируса, не им ли говори, че нещо не е баш така както си го мислят или поне както ни го представят? Или може би са преценили, че нивото на матряла вече е достатъчно ниско и няма нужда да се хабят много-много и могат да плямпат всякакви глупости?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    29 Ное 2021 17:39ч.

    Ей ся се стреснай много, ко ши прайм?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За сведение

    29 Ное 2021 17:54ч.

    Нелепата фигура на етиопеца начело на СЗО е избор на Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    29 Ное 2021 18:16ч.

    Двамцата на снимката добре го знаят! А и за всички образовани хора е ясно, щамовете се предизвикват от ваксините! Колкото повече се ваксинират хората, толкова повече щамове има. А които искат да се ваксинираме умишлено или не, предизвикват нови щамове! Слуги на Дявола, така може с десетилетия да сме все така и безполезните бустерни дози могат да стигнат трицифрено число. И причината за това са ваксинираните, а не обратното. Истината е в поддържането на естестения имунитет, за който е среого забранено да се говори и рядко медик се осмелява да пророни няколко слова! Всичко е за ваксините /БОВ/, които ни убиват с код 3 или без този код! А вирус до сега не е открит, това са наночастици които се разпространяват чрез разпръскване и навлизат в човешкия организъм. СЗО ако е честна и загрижена за здравето да търси кой разпространява /разпръсква/ заразата! Не го вярвам, по –вярвам, че тези са си продали и съвест и душата . . . на злото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи