Сърбия с радикална позиция за Косово

Сърбия с радикална позиция за Косово
Сръбското правителство прие радикална резолюция за Косово, предаде "Асошиейтед Прес". Кабинетът, който е доминиран от националистите, гласува текст, в който се казва, че Сърбия никога няма да признае отцепването на бившата си област Косово, която обяви независимост през 2008 г. В документа също така се настоява за пълна автономия на косовските сърби.
<p>&nbsp;</p> <p>Резолюцията беше предложена от президента националист Томислав Николич. Тя може да застраши преговорите между Белград и Прищина, които са условие на ЕС за започване на преговори за членство и с двете държави.</p> <p>Косовските сърби представляват около 10 процента от доминираното от албанци 2-милионно население на Косово. След войната от 1999 г., в която сръбското правителство депортира стотици хиляди косовски албанци от домовете им, косовските сърби бяха подложени на дискриминация и различни форми на преследване от страна на косовското албанско население.</p> <p>В сряда президентът Николич заяви, че резолюцията се приема, за да гарантира, че сръбските представители в преговорите с Прищина няма да изложат на опасност националните интереси на Сърбия.</p>

Коментари

  • GEORGIEFF/VIENNA

    10 Яну 2013 0:41ч.

    bravo! that*s the way! bravo!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теомира - Десислава Петкова

    10 Яну 2013 1:34ч.

    Така е и така ще бъде!!! Косово е Сърбия и Сърбия е Косово!!! Косово бе отцепена абсолютно криминално от Сърбия в нарушение на всякакви норми на Международното право.Време е да се намеси Русия и да възстанови мира в бивша Югославия. Сърбия изживява страшни изпитания. Аз се питам: Сърбия, ти нямаш ли мъже, нямаш ли армия?!Кажи!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теомира - Десислава Петкова

    10 Яну 2013 1:35ч.

    Така е и така ще бъде!!!\r\nКосово е Сърбия и Сърбия е Косово!!!\r\nКосово бе отцепена абсолютно криминално от Сърбия в нарушение на всякакви норми на Международното право.Време е да се намеси Русия и да възстанови мира в бивша Югославия.\r\nСърбия изживява страшни изпитания.\r\nАз се питам: Сърбия, ти нямаш ли мъже, нямаш ли армия?!Кажи!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Весел

    10 Яну 2013 2:47ч.

    Тая държава я създаде Бил Клинтън без изобщо да го интересувяа какво представлява тя. Премиера й ,Хашим Тачи също е един прекрасен човек, който няма нищо общо с лагерите, в които са се убивали хора за търговия с органи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самуил

    10 Яну 2013 4:07ч.

    Теомирче, кажи ми че се шегуваш... Косово не е Сърбия и няма как да бъде. Дори исторически Косово е по скоро България , отколкото Сърбия. Но най-вече Косово е Албания... За съжаление. Няма как да се промени реалността. Два милиона албанци и 20 хиляди сърби... Е Косово Сърбия ли е? Лоша услуга си направиха сърбите с техния вроден шовинизъм и горделивост. \r\nПрочети малко история и ще видиш къде са реалните граници на Сърбия. те са западно от река Морава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Весел

    11 Яну 2013 5:21ч.

    Сърбите безспорно си вкараха автогол с политиката на сегрегация спрямо различните етноси, но това не намалява с нищо трагедията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи