Стойнев: Няма да позволя Българският енергиен холдинг да бъде закрит

Стойнев: Няма да позволя Българският енергиен холдинг да бъде закрит
Енергийният министър Драгомир Стойнев заяви категоричната си позиция, че Българският енергиен холдинг ще продължи да съществува. "Още когато приех министерския пост, международни експерти ме съветваха да разформировам Българския енергиен холдинг", заяви в Хасково Стойнев. Той каза, че основната цел на това е била дружествата да фалират и да бъдат изкупени от частни чуждестранни предприемачи, съобщава Дарик радио.
<p>&bdquo;За мен енергетиката е част от националната сигурност. Докато аз съм енергиен министър, Българският енергиен холдинг ще съществува. Смятам, че енергетиката трябва да остане в ръцете на държавата&quot;, каза Стойнев.&nbsp;Министърът посочи още, че България е на 135-о място в света по времетраене и разходи за включване в електрическата система.</p> <p>Министър Стойнев бе в Хасково, където участва в обществена дискусия на тема &quot;Хасково - нови възможности за регионален туризъм&quot;.</p>

Коментари

  • ?

    13 Май 2014 5:06ч.

    Много правилно. Енергетиката е елемент от националната ни сигурност, а сред българските политици и съответно управляващи има лица, които заради личния си интерес са склонни към национално предателство, а някои вече са го сторили частично в енергетиката, като вкараха в него чужденци. Поради важността на енергетиката, и преди всичко на електрото, в другите страни то е изцяло държавно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ИА БСА

    13 Май 2014 6:28ч.

    Стойнев, кога ще уволните началничката на отдел марина георгиева в службата за акредитация. Тази се е самозабравила. Нека да си почине малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Udldjfm

    13 Май 2014 17:38ч.

    Правелно.Стига сме плащали на чужди измекяри.При всички случаи това ще увеличи сметките ни.А е въпроса национална сигурност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи