Станишев: Няма да подам оставка

Станишев: Няма да подам оставка
Резултатите от европейските избори днес са разочароващи за БСП и за "Коалиция за България" - представихме се много по-слабо, отколкото очакваха всички социолози. Тези резултати са сериозно предупреждение за нашата работа и ние ще ги анализираме в следващите дни и седмици. Но те не са повод за униние. В най-тежките моменти сме показвали мобилизация и хъс, каза на пресконференцията на БСП след европейските избори в неделя лидерът на БСП Сергей Станишев. На въпрос дали ще подаде оставка, той категорично отговори, че добре знае каква е неговата отговорност вътре в БСП и ПЕС, но не планира да подава оставка, за да не направи услуга на политическите си опоненти. В личен план дадох всичко от себе си за тази кампания, за да постигнем максимален резултат, каза Станишев.
<p>Същевременно той призова журналистите да изчакат официалните резултати от европейските избори в останалите страни от ЕС, за да бъде преценено кой е понесъл най-тежка загуба на тези европейски избори. Донякъде даваме пресконференция на тъмно, защото никой не е видял още официални резултати, посочи Станишев.&nbsp;</p> <p>Това, което е ясно за нас, е, че е нужен сериозен анализ на нашите слабости и грешки, призна Сергей Станишев. Да, трябва много сериозен анализ на първата година на нашето управлението. Нужна е политика за много по-активно икономическо съживяване, без която България няма да се измъкне от днешното унизително състояние, вечно ще бъдем бедни и недоволни от живота си. Ще направим анализ на незадоволителните ни резултати. За нас участието в управлението никога не е било на всяка цена, водещото за нас е да променим живота на хората, продължи Станишев.&nbsp;</p> <p>Според него е станало ясно, че партиите, които водиха кампания като за национални избори, са получили по-добри резултати, отколкото партиите, които водиха кампания като за европейски избори.</p> <p>Резултатите показаха, че ГЕРБ са първа политическа сила, както бяха и миналата година, изтъкна Сергей Станишев.&nbsp;На въпрос дали се притеснява, че се е стопила разликата между БСП и ДПС, той отговори, че ДПС е постигнало впечатляващ резултат, докато социалистите повтарят резултата си от 2009 г. (около 470 хил. гласа). Нито едно правителство и парламент не е застраховано от предсрочни избори, продължи Станишев. Имам моето име и отстоявам моите позиции, повтори лидерът на левицата.&nbsp;</p> <p>Лично съм предупреждавал Ивайло Калфин какво ще се случи и се оказах лош пророк, каза лидерът на БСП. Около 80 процента от техните 4 процента са гласове на БСП и &quot;Коалиция за България&quot;, помогнаха на ГЕРБ, каза Станишев и добави: Нека тежи на тяхната съвест.</p> <p>Запитан дали ще стане евродепутат, Сергей Станишев каза с усмивка: &quot;На този въпрос вече съм отговорил. Утре рано сутринта пътувам за Брюксел, но ще се върна във вторник сутринта&quot;.&nbsp;</p>

Коментари

  • Незнайко

    26 Май 2014 8:46ч.

    Има си хас, та да си признаеш и сега остава да празува победата на Шулц като своя! На пръв поглед Шулц не е победител, но на практика Е!!! FIDEZ е от ЕНП, но заяви че няма да подкрепи Юнкер, което са 10 или 11 гласа. Берлускони има около 20, но самата ЕНП не го иска, а той се числеше към ЕНП. Като сложим ЗЕЛЕНИ и ЧЕРВЕНИ около 85 места (Помнете ми думата от днес! 98% Шулц е новия главен Комисар !) Да Ви напиша все пак, че освен заплата от 9900€ депутатите получават и по 330 € командировъчни за всеки ден престой в Брюксел+ Пътните разходи за самолета :) Это това е разликата м/у малкия гласоподавател и шарлатанина .... облечен във власт ! :(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Станишев,

    26 Май 2014 9:53ч.

    РАЗКАРАЙ СЕ ОТ БСП!! Ти си идейно импотентен, конформист, слаб лидер и псевдосоциалист. ТРОВИШ ЛЕВИЦАТА

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хан Крум

    26 Май 2014 10:58ч.

    Основни изводи от състоянието на политическата ни действителност след вчерашните изборите са: 1.Бившите сини ръководители не съществуват в политическия живот. СДС дори не бе погребан, зомбирано подкрепи снахата на другаря Пръмов. 2. ДПС не е българска , а етническа башибозушка партия, партия на селските турски и цигански етноси. Българинът Пеевски го оттеглиха за пореден път като в играта \&quot;Тука има, тука нема\&quot;. 3.Победата на Правешкия клан бе отново затвърдена. Масовото участие на дс-агенти в изборите показателно говори, че родово комунистическата, милиционерска,ДС-каста печели безапелационно с трите си мастодонта - ГЕРБ, БСП, ДПС и партията на кумеца на пазванта на Тато. 4. Мюретата Каракачанов и Дилов пристанаха при Бареков. 5.БСП няма нови авторитетни политически лидери. Изваден бе от нафталина номенклатурния комунистически кадър Пирински, а дъщерята на Пиргова, живееща във Франция, ще получава по-добра заплата в Страсбург. 6. Симеон Сакскобурготски уби монархическата идея. 7. На българските избиратели бе предложена гладиаторска пародия. За обикалящите простовати политически бойци гласуваха плебеите, искащи кебапче и чалга-зрелище. 8. Волгин Сидеров се поклони на Кобзон, вместо на българите. Ще има пари за Риц и шампанско. 9. Първанов ще складира безполезно разочаровани парчетии от одъртяващия твърд партиен електорат на БСП. 10. Емигрантите ще нараснат бързо до три милиона. Младите българи не искат да живеят в Евразия . 11. Простотията в популизма на Бареков надмина Борисовата. Чалга-популацията бе зашеметена от възторг. 12. Журналистите и социолозите оформиха тортата. 13. Андрей Райчев и Кольо повториха подвига на Гюро Михайлов, останаха до смърт около комунистическата касичка. 14. На сцената до старите журналистически брантии се появяват млади комунистически филизи-политолози. 15. Ходът на ДС-едо Патриарх с гласуването му от Москва бе върхът на сладоледа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    26 Май 2014 13:06ч.

    70% НЕГЛАСУВАЛИ! Всички участници в поредното харчене на народни пари, наречено избори, ако се замислят върху този факт, ще стигнат до извода, че мнозинството ги ненавижда! Гледах снощи наглостта на мнозина, но едни ме удиви - АЗ, АЗ, ДА СЕ МАХАТ, ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ ... А зад гърба му се подхилваше един клиент на ... Съда. И тези хора, претендират да управляват! Боже, пази България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чугун

    26 Май 2014 15:25ч.

    Обаче Станишеф не планира оставка. Повтарям се, но този съсъел сплескан е турен там да затрие БСП, да я сведе постепенно до под 10%. Затова ще му се даде и евродепутатсво, а може и повече - според резултата. Станишеф и хората около него са върли, убедени антикомунсити и антисоциалисти. Работят си по задачите, за него такъв резултат е поредното постижение в изпълнението на целите му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария П.

    26 Май 2014 22:22ч.

    Защо си мислите, че ако Станишев подаде останка и резултатите ще бъдат по-високи? А къде забравяте Г.Първанов, Т.Дончева, Р.Петков, които дадоха всичко от себе си за тези резултати?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи