Станишев: Не съм архитект на това правителство

Станишев: Не съм архитект на това правителство
Правителството на Пламен Орешарски не принадлежи на никакви кръгове. Това каза по Би Ти Ви лидерът на БСП Сергей Станишев. Той заяви, че не е "архитект" на правителството на Пламен Орешарски и че негови лични кандидатури са само трима министри - на външните работи Кристиян Вигенин, на икономиката - Драгомир Стойнев и на отбраната - Ангел Найденов. "Орешарски имаше много по-голям избор, отколкото аз като премиер на коалиционно правителство през 2005 г.", посочи Станишев.
<p>&bdquo;За първи път има програмно правителство с ясни ангажименти и те се изпълняват от първото заседание на Министерски съвет. Правителството обяви спешните си мерки. Първата е увеличаване на парите за отглеждане на деца до 2 г. Управлението на Бойко Борисов замрази всички социални плащания&rdquo;, заяви Станишев с уговорката, че &bdquo;това не са хвалби&rdquo;.</p> <p>Той защити вътрешния министър Цветлин Йовчев, който наскоро беше определен от Татяна Дончева като проводник на интересите на "ТИМ, кръга "Монтерей" и депутата от ДПС Делян Пеевски. По думите на Станишев вътрешният министър е лична кандидатура на премиера Орешарски, както и човек, в чийто професионализъм никой не се съмнява. &bdquo;За първи път вътрешният министър е професионалист, а не политическа фигура. Това е ясен знак да се прекъсне патризирането на МВР&rdquo;, каза още Станишев.</p> <p>Лидерът на БСП отрече да е влизал в договорки с "Атака". По думите му Волен Сидеров следва свой собствен сценарий, защото не иска да участва в този на Бойко Борисов. Станишев каза, че бившият премиер Борисов е разбил и смачкал партията на националистите за благодарност, че правителството на ГЕРБ е било избрано с подкрепата на &bdquo;Атака&rdquo;.</p>

Коментари

  • !!!

    10 Юни 2013 1:12ч.

    Ако има Нобелова награда за демагогия, то кандидатурата на Станишев ще бъде почти без конкуренция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?!?!?

    10 Юни 2013 6:02ч.

    Да, СерГЕЙ, знаем, че не си ти, жена ти Моника е и всичко го знаят това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    10 Юни 2013 19:41ч.

    Нищо не знаете пичове. Дано някога прогледнете, но едва ли. Нещата обикновено не са такива, каквито изглеждат на пръв поглед, нито пък такива, каквито се опитват да ви ги представят разни манипулатори. Имате глави - мислете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимо

    10 Юни 2013 23:55ч.

    Недоволните ГЕРБаджии взеха да си отварят устата все по често без да мислят! Ама то в много скоро време ще ги изгонят от държавната хранилка и сега ги боли предварително! А има други които имат бръмбари в главите вместо мозък! Така е хората оцениха че най крадливото правителство,мислещо само за себе си е това на ГЕРБ! Интересно как в парламента всички освен ГЕРБ мислят правилно? Само ордата на ГЕРБ чака инструкции как да се държи от Бойко Банкянския!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи