Сиймур Хърш: Израел планира да изравни със земята град Газа с бомби JDAM

Сиймур Хърш: Израел планира да изравни със земята град Газа с бомби JDAM

Израелските войски планират да „изравнят със земята“ град Газа и районите на север от него в операция с участието на военновъздушните сили и използването на американски управляеми бомби. Това мнение изрази в своя блог Substack журналистът и носител на наградата "Пулицър" Сиймур Херш, позовавайки се на свои източници, предаде ТАСС.

"След като гладуващото цивилно население бъде принудено да напусне, оперативните планове на Израел изискват военновъздушните сили да унищожат останалите структури в и на север от Газа. Град Газа ще престане да съществува", посочва журналистът. - Тогава Израел ще започне да хвърля американски бомби с тегло 5 хиляди фунта (2,2 тона - бел. ТАСС), известни още като "бомби за разбиване на бункери" с JDAM (с комплект за прецизно насочване - бел. ТАСС), върху изравнените със земята територии ".

Както отбелязва Хърш, подобрена версия на американските управляеми бомби, смятат израелските военни, ще може да проникне на дълбочина от 30-50 м, преди да избухне, което ще унищожи подземните производствени мощности на ракети и други оръжия на радикалното движение Хамас. От своя страна, представител на движението в разговор с журналист изрази увереност, че американските авиобомби няма да могат да поразят цели на Хамас, тъй като те се намират на дълбочина около 60 м под земята.

Освен това , посочва Хърш, според плановете на израелската армия веднага след бомбардировките пехотата ще бъде разположена за „провеждане на операции по разчистване“, а именно за „издирване и убиване“ на бойци на Хамас, които са успели да оцелеят след въздушните удари. Според източника на журналиста масираната бомбардировка на Газа може да започне още в неделя или понеделник, а времето на атаката зависи от темповете на евакуация на населението от града.

Израел разчита на Катар и Египет да финансират палатков лагер за повече от милион палестински бежанци на границата на ивицата Газа, твърди още Хърш. „В краткосрочен план, както ми каза израелски източник, Израел се опитва да убеди Катар (…) да се присъедини към Египет във финансирането на палатков град за милион или повече бежанци“, пише Хърш.

"Едно от местата за лагера може да бъде отдавна изоставено парче земя в северната част на Синайския полуостров близо до границата с Газа, където е било разположено израелско селище, известно като Ямит, когато Израел превзема полуострова след победата в Шестдневната война през 1967 г. Жителите на селището бяха евакуирани и районът беше разрушен от Израел, преди Синай да бъде върнат на Египет през 1982 г. Израел очаква Катар и Египет да поемат решението на проблема с бежанците“, добавя журналистът.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Сметката за всичко това...

    15 Окт 2023 8:26ч.

    ...ще я плати стара Европа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    17 Окт 2023 20:12ч.

    Пълен крах на либералните атлантици.............................не остава неплатена сметка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кнесетът е построен върху земя, отнета от Палестинската православна църква, евреите заплюват християните

    15 Окт 2023 8:27ч.

    Осъждаме геноцида срещу палестинския народ, отнемането на палестинска земя, убийствата на журналисти и хуманитарни работници, ежедневните убийства на палестински деца и младежи. Призоваваме за санкции срещу Израел, който трябва да бъде принуден да изпълни резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и да се върне в границите от 1967 г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврокомисар

    15 Окт 2023 11:21ч.

    Кои сте вие? Задругата на пенсионерските клубове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Косев

    15 Окт 2023 8:35ч.

    Тва деденце требва да го вземете на щат в сайтчето, пише ви половината материали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Косенце –Босенце,никому неизвестно и ненужно аватарче,

    15 Окт 2023 10:06ч.

    Сиймур Хърш може да пише, където пожелае, а твоята снизходителност е много жалка, със съжаление бих добавил – българска версия на cancel culture.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р проктолог

    15 Окт 2023 11:02ч.

    д-р Косев, аз казах ли ви, че имате спешна нужда от преглед при проктолог?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    15 Окт 2023 8:36ч.

    Триумф на волята !? Стига с тоя Хърш.Той е класи , като разбиране и интелект спрямо Евгений Сатановский! Сатановский по руските телевизии: "Настъпи "Съдният ден! Или Израел ще убие 50 000 бойци на Хамас и Ислямски джихад или до 10-15 години Израел ще изчезне.Какво говорят Байдън, Путин и Си за Израел няма никакво значение.Иран ина потенциала да запали ядрена война.Те са абсолютни фанатици и не ги е страх.ЗАЩОТО ЧАКАТ МАХДИ!" :(((

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    15 Окт 2023 8:45ч.

    Лидера от Кремъл, как си, водиш ли си записки, като прилежен ученик? Още ли се занимаваш със схоластика и местенца, кат Авдеевка? Сатановский: "Който не разбира, че и в Украйна и В Близкия Изток се връщат времената и методите от 40те години на 20 век значи меко казано е глупак.Чакат ни извънредно кървави събития.Аз живея в Подмосковието и няма да се мъча дълго...." Тва от Армагедончик, който е бил в Газа над 30 пъти и познава лично всички.От лидерите на Хамас, през Абу Мазен до идиота по неговите думи Биби....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП-е,

    15 Окт 2023 9:28ч.

    Къф е тоя мерак да дойде апокалипсиса? Да нямаш голям заем в банката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    15 Окт 2023 11:59ч.

    "Лидера от Кремъл, как си, водиш ли си записки..." -- хапчетата заран трябва да се вземат редовно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    15 Окт 2023 9:55ч.

    Ее, не е толкова трагично. Двете крила на юдаизма се сборичкали, както винаги. Какво казва единствената мусулманска държава с ядрено оръжие, Паакстан?Мълчи? Хм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    15 Окт 2023 10:09ч.

    Е<Е-всички русофили,станали терористи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    15 Окт 2023 10:15ч.

    Пакистан заплаши с намеса, ако Израел започне сухопътна операция

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Израел ще я започне

    15 Окт 2023 10:38ч.

    Не вярвам да дадат заден ход. Това означава, че нещата ще се разраснат. Може и ЗИП-а да излезе прав- да си носим новите дрешки...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако две канибалски племена в Амазония си обявят война

    15 Окт 2023 10:49ч.

    пак ще всемете страна и ще се разделите на две агитки ултраси в несмъртоносна словесна войничка, вероятно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иво

    15 Окт 2023 13:11ч.

    Така е Ако... 10:49. https://nypost.com/2023/10/13/trans-cyclists-take-gold-and-silver-in-chicago-womens-races/?utm_source=youtube&utm_medium=social&utm_campaign=nypost

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Окт 2023 13:28ч.

    Този го възприемайте като новият говорител на сорос ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аноним

    15 Окт 2023 17:19ч.

    Случайно попаднах на изказване в сайт-явно арабин.Той казва-не давайте земя на палестинците.Не е нужно.Изпратете ги в Европа.Там да раждат деца,да ги изучат,и след време ,като англичанина-има предвид сигурно Сунак,-да бъдат начело!Тогава ще ви разкажем игричките!!!!И къде сме ние?Явно,за целия свят важат думите_ПИЯНСТВОТО НА ЕДИН СВЯТ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    15 Окт 2023 21:27ч.

    Палестинците и ХАМАС не са едно и също. в Палестина живеят мирни граждани, които нямат отношение към ХАМАС и не би трябвало да бъдат обвинявани за военни дейности. Обаче събитията ми напомнят за украйниските. ХАМАС се крият в граждански обекти - училища, болници и жилищни сгради- подобно на украинските фашисти. Изводът е, че в двата случая някаква външна сила управлява военните действия. Познайте коя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ми се вярва

    17 Окт 2023 15:06ч.

    заради едни пясъци и камънаци да начне голяма патаклама. Някой смята, че нещо винаги трябва да тлее. Да не загасва огенът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи