Ситуацията е апокалиптична: Линч на мигранти, обвинени за пожара край Александруполис

Ситуацията е апокалиптична: Линч на мигранти, обвинени за пожара край Александруполис

Трима души са били арестувани от гръцките власти, след като в социалните мрежи се появи видео, на което се виждат 13 мигранти, незаконно задържани и заключени в ремарке, докато похитителите им ги обвиняват в предизвикването на пожари, съобщават гръцките медии.

Край Александруполис вече пети ден бушува огромен пожар, който предизвика евакуацията на редица селища, както и на университетската болница. Намерени са телата на 27 души, загинали в пожара, които още не са идентифицирани и се смята, че също са мигранти.

За незаконното залавяне и държане на мигрантите са арестувани собственикът на автомобила, който е теглел ремаркето - чуждестранен гражданин, както и двама гръцки граждани, заподозрени в участие в престъплението.

На видеото, цитирано от телевизия Скай, се чува гласът на мъжа, който снима, да казва, че става дума за "25 парчета", които били заловени с "една разходка до (Неа) Хили" (предградие на Александруполис). "Планината е пълна. (...) Тези са се заклели да ни изгорят. Пърнарите (вид дъб) са пълни. Навсякъде. Това ви казвам, организирайте се, излезте всички да ги съберем, ще ни изгорят, казвам ви."

Командването на гръцката полиция съобщи, че незаконно задържаните мигранти са от Сирия и Пакистан.

В съобщението на полицията се подчертава още, че "Гърция е правова държава със силно демократично законодателство и хуманна традиция. Саморазправата не се толерира в никоя от проявите ѝ".

Полицейските власти припомнят още усилията, които полагат за защита на границите, и съобщават, че през август служителите им са предотвратявали незаконното преминаване на границата с Турция по р. Марица (Еврос) на около 900 мигранти дневно. Задържани са и стотици трафиканти.

Българин в Никити: Ситуацията е апокалиптична

Малко преди полунощ пламна ново огнище в северната част на остров Самотраки, в района на село Терма. Огънят е в горска местност и на известно разстояние от селището. Островът е без ток, но няма риск за туристите, съобщиха пожарникарите.

Пламъците в гръцката част на Родопите се насочват към Комотини, съобщи гръцката обществена телевизия ЕРТ. Извършва се евакуация на няколко села в района.

В област Еврос активните фронтове, които предизвикват безпокойство, са този в град Александруполис, който гори вече четвърти ден, и този в националния парк Дадя, където вчера бяха открити 18 овъглени мигранти, сред които и две деца.

Българският турист Даниел Неделчев, който се намира в Никити, разказа за ситуацията с пожарите в Гърция.

"Димът във въздуха се усеща и днес. Картината вчера беше леко апокалиптична. Никой не знаеше какво се случва. Бяхме на плаж, когато се задими. Хората просто стояха и снимаха червено-оранжевите окраски в небето. Имаше пожар и в Полигирос , но той беше бързо потушен. Постоянно летяха хеликоптери. След това разбрахме, че основното задимяване идва от Александруполис . Имам доста приятели в Никити, веднага обменихме информация", разказа Неделчев пред NOVA.

Нощта беше тежка за жителите на десетки региони на Гърция. Около 90 са активните огнища в цялата страна.

В Александруполис и околните села противопожарните сили през цялата нощ действаха в опит да поставят под контрол няколко огнища, където вече не духа вятър има загасени огнища, но огнеборците остават на място поради риск от ново разпалване. Все още поради слаба видимост е затворена магистралата Комотини - Александруполис.

Гръцките противопожарните екипи съобщиха днес, че в няколко района, където горят пожари, вятърът е спрял и постепенно пожарникарите овладяват огнената стихия. В сила обаче е забраната и днес за влизане в горски райони.

Няма активно огнище в близост до границата с България.

Българските власти следят постоянно ситуацията с пожарите в близост до границата с България. Горските власти у нас вече са предприели превантивни мерки за защита на хората от пограничния регион и опазване на горските територии у нас. Всички служби, отговарящи за стопанисването на горите са в готовност за предприемане на своевременни действия при необходимост, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.

Източник: dnes.dir.bg

 

Коментари

  • NuhShamb

    23 Авг 2023 13:01ч.

    https://ant-models.ru/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сан

    23 Авг 2023 13:09ч.

    трябва да ги бият с тояги до смърт както е прието там от където идват.99% от пожарите са умишлено причинени или от дебили дето си палят огънче скаричка метат си фасовете и тн, слънцето не пали гора такъв случай няма в историята

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Естествено че пожарите са УМИШЛЕНИ !

    23 Авг 2023 13:33ч.

    И не само в Гърция, но и на Тенерифе, на Хаваите, Италия …Навсякъде зад подпалвачите , разни маймуни, мигранти или местни психопати, стоят ПОДСТРЕКАВАТЕЛИ ? И в големия брой случаи се плаща на подпалвачите. А целта е една единствена - глобален хаос и “доказателство” за “климатичните промени” ! Така могат да се оправдаят мерки на ЗЕЛЕН ФАШИЗЪМ , без да им никакви природни причини ! Поръчителите на пожарите са добре известни - ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Естествено че пожарите са УМИШЛЕНИ ! 23 Авг 2023 10:33ч.

    23 Авг 2023 13:58ч.

    +++++

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно съм съгласен с мнението на

    23 Авг 2023 15:28ч.

    колегата от форума!Затоява мисля че е крайно време всички навлеци и използвачи от близкия и далечен Изток да бъдат наритани обратно от там откъдето са дошли!Дане забравяме и негрите от Африка!Всички обратно и там да се борят за правата си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Една българка+

    23 Авг 2023 21:10ч.

    Разбира се - пожарите са умишлени! Или са от платени подпалвачи или от DEW (Directed Energy Weapon - всяка търсачка на интернет ще ви даде идея за какво става въпрос). Няма наивници вече......нито за пожарите, нито за инжекциите за генно модифициране, камо ли за климатични промени или 'зелени' сделки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    23 Авг 2023 14:11ч.

    Гърците си плащат за отклонението от Вярата и натрупаните грехове. Който разбрал, разбрал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    23 Авг 2023 15:03ч.

    От тях се искаше просто да бъдат смирени!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аде гръмни се бе !

    23 Авг 2023 18:02ч.

    Гърците са много по-вярващи от нас, ако искаш да знаеш ! И по-смирени, даже много смирени както се вижда ... Не знам що за човешко същество трябва да си /не казвам православен християнин, щото явно не сте !/ за да се радвате на нещастието на комшиите ! Пфу !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той не се радва.

    23 Авг 2023 19:46ч.

    Обяснява причината, защото пожари, войни... са следствия на по-дълбока причина, духовна. Да си религиозен не значи, че следваш Пътя/Христос/,може да следваш църквата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Теорията на конспирацията се оказа практика

    23 Авг 2023 14:20ч.

    В Канада изродите също запалиха горите. И там ли мигранти? Не, има си целенасочени действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В училище ни учеха, че огън в гората е от триене на дървета

    23 Авг 2023 14:31ч.

    Това е НАЙ-ГОЛЯМАТА глупост, която някой може да измисли. Гори сухо дърво, а сухо дърво НЕ СЕ ОГЪВА за да се трие с друго сухо дърво. Колкото и да е горещо, слънцето не може да причини пожар. Ако можеше, най-напред щяха да се палят найлоновите ризи на гърба ни. ВСЕКИ горски пожар е причинен от хора. Дали е умишлено или не е друг въпрос, но хора са причината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, такива глупости не учихме при лошия социализъм

    23 Авг 2023 14:50ч.

    Тогава, когато нямаше еко-активисти (преди 80-е години), зелени и пембени движения, нито такава епидемия от пожари. Учеха ни, че гората е живот и не само ни учеха, но и ни организирваха съботници за залесяване. Поне два пъти като ученик съм бил на излети за засаждане да дръвчета. По време на социализма НР България беше превърната в голяма зелена градина и целите Източни Родопи бяха залесени (голи по време на Царство България). Нямаше Грета Тумберг, нямаше мигранти и ЛГБТИ++++. Нямаше спин, хламидий, Ковид-19 и войни в Европа... Нямаше и американски биолаборатории за предизвикване на пландемий в НРБ, СССР, КНР и в др. държави от Световната социалистическа общност...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВСЕКИ горски пожар е причинен от хора.

    23 Авг 2023 14:43ч.

    Да бъдем коректни. Не всеки.. Една светкавица, при подходящи условия, е напълно достатъчна за възникване на спонтанен горски пожар Има екосистеми на базата на огън, където флората и фауната са се развили и са адаптирани към горски пожари за оцеляване. Някои от тях, дори се нуждаят от възникването на пожар за да могат да продължат съществуването си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Една светкавица"

    23 Авг 2023 14:54ч.

    Вярно е за светкавиците, но когато има светкавици има облаци и ВАЛИ дъжд. Дори да запали някое дърво светкавицата, дъжда веднага го гаси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дори да запали някое дърво светкавицата, дъжда веднага го гаси.

    23 Авг 2023 15:06ч.

    Надявам се, че не вярвате наистина в подобна нелепост.. Освен ако не сте от избирателите на ПП-ДБ, разбира се... Тогав би било оправдано..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, политическата ориентация е важна за разбиране на нещата

    23 Авг 2023 15:16ч.

    След като дъжда не може да изгаси огъня и пожарникарите с вода няма да могат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чети малко повече..

    23 Авг 2023 17:25ч.

    Има определени видове, да речем секвоята или карибския бор, които освобождават семената си единствено при екстремно високи температури, такива които се достигат единствено при възникване на пожар.. Апропо, дъждът когато е придружен от мълнии рядко е продължителен, демек трудно ще загаси вече възникнал пожар.. Имало е горски пожари много преди хората да овладеят огъня.. Ще има и много такива след като човечеството измре по обективни причини..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за дебилен спор ?

    23 Авг 2023 18:09ч.

    Какви светкавици има на Тенерифе ? Някой от вас изобщо бил ли е на Канарите ? Това е изключително постоянен климат, без екстремни жеги ! Бури и светкавици са огромна рядкост ! До 400-500 метра надморска височина няма никаква естествена растителност, има само посеви и дървета, засаждани от хора ! Островите са голи и пустинни, камънаци ! Същото е и на Ланзарот и на Фуертевентура... Единствено на Гран Канариа и на Тенерифе над 500-600 метра височина има естествени гори ,предимно иглолистни, но там пък селищата са малко и малки. На Канарите 100 % пожарите са умишлено дело ! Същото е и в Гърция, нямам грам съмнение че подпалвачите изпълняват поръчка да се сее паника за "глобалното затопляне" ! Ето вижте ! Има пожари, защото има затопляне...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за дебилен спор ?

    23 Авг 2023 18:16ч.

    Резултат е на дебилно твърдение, а именно ВСЕКИ горски пожар е причинен от хора. Само дебил може да твърди нещо подобно..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Твърдението е на 99 % вярно

    23 Авг 2023 18:51ч.

    Почти всички пожари в природата са човешко дело. Нищожна част пламват спонтанно. А в случаите които коментираме - са 100 % предизвикани от злонамерени ръце. Сами преценете кое твърдение е дебилно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Почти всички пожари в природата са човешко дело

    23 Авг 2023 19:25ч.

    Ясно, и ти си завършил ПУЦа на Харвард... Предполагам и термина пирофити също, нищо не ти говори.. Съществуването им, отпреди хората да са овладели огъня, напълно оборва 99% вярното ти твърдение. Те ти малко жокери да се дообразоваш.. Sequoiadendron giganteum , Eucalyptus cypellocarpa, Pinus ponderosa, Cussonia arborea..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рени

    23 Авг 2023 15:18ч.

    Има астрологични причини за силното Слънце. И реколта по морето няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Драко

    23 Авг 2023 17:06ч.

    За гърция е ясно , те са прецакани. Но България защо пуска тези афгани и подобни боклуци на територията си ? Възможен сценарии е точно тези "мигранти" да са инструктирани да подпалват и да вършат мизерии на територията на Европа - вижте пожарите в Испания също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    23 Авг 2023 17:40ч.

    В момента се опожарява всичко напълно умишлено, особено по островите където водата е кът и щетите са сериозни... нъл трябва да обвиним климатичните промени?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Заловен подпалвач

    23 Авг 2023 18:13ч.

    Трябва да се претрепва с тояги незабавно ! Да не се чака съдействие от Властта , щото ще стане обратното, както е станало в Гърция. Подпалвачите убийци се пускат да продължават "делото" си, а тези които са ги заловили - отиват на съд за "съд на Линч" !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Orido

    23 Авг 2023 21:55ч.

    Добре а ги събрали у ремаркето и да го метнат къде гори...изроди... Така като ги гледате тия хора дето спасяват де що може, дали са за арестуване. Долна ,мръсна управленска измет,. Къщите им изгорели ама мигрантето е голема ценност.. Да пукнат по най долнопробен начин .И тия са мерзавци като нашата измет. Докато ги траем ще е така.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи