"Шпигел": Висш генерал от НАТО иска в България и Румъния да се разположат допълнителни войски

 "Шпигел": Висш генерал от НАТО иска в България и Румъния да се разположат допълнителни войски
Висш генерал от НАТО предложи алиансът да установи военно присъствие в България и Румъния, след като Русия струпа войски до границата с Украйна, съобщи днес германското издание "Шпигел", цитирано от Ройтерс.

 

Според "Шпигел" предложенията, направени от генерал Тод Уолтърс, върховен главнокомандващ на силите на НАТО в Европа, на практика ще разширят Засиленото предно присъствие на алианса, в рамките на което НАТО е разположил военни сили в балтийските държави и Източна Полша.

Германското издание не цитира директно изказване на Уолтърс. "Шпигел" твърди, че разполага с информация, че Уолтърс е "призовал за засилване на военното присъствие по източния фланг" на НАТО по време на видеоконферентен разговор с началниците на генерални щабове на "партньорски държави".

Според информация на изданието този план всъщност ще "разшири присъствието на НАТО в рамките на Засиленото предно присъствие на алианса към България и Румъния.

НАТО засега не е отговорило на запитванията за коментар по темата.

Новината бе отразена и от ТАСС

 

 

Карта на американските бази в България:

 

 

 

 

 

Коментари

 • Снайперист

  18 Дек 2021 20:54ч.

  Тод питал ли е какво мислят по предложението му българите ? Окупацията не води до нищо друго , освен до съпротива. Може и въоръжена, Русия е близо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Снайперист на 18.12.2021 в 20:54

  18 Дек 2021 21:02ч.

  Кой ги пита българите какво мислят, да не са ги питали за това, което е на картата? Или за нещо друго от значение?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Полският войник-артилерист Eмил Чечко избра свободата пред авторитарния режим на Анджей Дуда

  18 Дек 2021 21:03ч.

  Полският войник Емил Чечко, избягал в Беларус, говори за кланетата, извършени от поляците на границата с Беларус, където както мигранти, така и полски доброволци, които се опитали да помогнат на бежанците, били избити без съд и разследване. https://colonelcassad.livejournal.com/7303171.html

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румънци откраднаха гориво за 2 милиона долара от авиобазата на НАТО и казаха, че за това са виновни американците, които не се съобразявали с "румънската култура".

  18 Дек 2021 21:05ч.

  Румънци откраднаха гориво за 2 милиона долара от авиобазата на НАТО и казаха, че за това са виновни американците, които не се съобразявали с "румънската култура". Пентагонът в понеделник, 13 декември, потвърди кражбата на гориво от авиобаза на НАТО "Михаил Когалничану", откъдето излитат разузнавателните самолети на алианса, за да шпионират Русия. Подобни действия от румънска страна продължават четири години на обща стойност 2 милиона долара. В същото време министърът на отбраната на Румъния Василе Дунку обвини за инцидента самите Съединени щати. „Вижте, това беше точка за доставки някъде извън американската военна база. Бих го нарекъл небрежност от страна на американците - те не са достатъчно запознати с нашата култура “, каза ръководителят на румънското министерство на отбраната. В понеделник обаче хеликоптери от Първа кавалерийска дивизия на САЩ пристигнаха в същата румънска база за ученията. https://lenta.ru/news/2021/12/14/nu_nado_bilo/ Какое чудесное обоснование воровства, отсылающее к известным стереотипам о румынах. Некоторые обиделись бы на заявления, что культурной особенностью их народа является воровство того, что плохо лежит. А тут целый министр обороны обороны фактически утверждает, что да, "мы такие". Метки: НАТО, Румыния, США, воровство, криминал, юмор

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Христо

  18 Дек 2021 21:21ч.

  третата световна ще и пълен ужас....за нас!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ей, нахална напаст

  18 Дек 2021 21:25ч.

  Просто Киро да посмей да ги приюти, и ще стане много интересно. Радев и той да внимава в картинката.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо трябва ние да страдаме,

  18 Дек 2021 21:26ч.

  затова, че натовските генерали като деца не са си играли с танкове?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ala_Bala

  18 Дек 2021 21:26ч.

  Нали гласувахте са американските агенти, които ни управляват начело с Р. Радев. Долни предатели!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това вече не са читателите на Гласовете,

  18 Дек 2021 21:33ч.

  а някаква сбирщина простаци

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Eisblock

  18 Дек 2021 21:38ч.

  След като Русия твърдо изяви своите претенции спрямо агресивната политика на САЩисаните и тяхната организация при разговорите с Байдън, проличаха сериозните търкания между интересите в групировките зад голямата локва. От една страна е президента им, който значително смекчи агресивната си риторика, а от другата са радетелите за Зануляването и голяма част от поддръжниците на досегашното статукво на Банкерският интернационал. Интересите на Байдън минават през изборите догодина и пречка ще е за него огромната инфлация на държавата им, където кризата ще се развихри на макс твърде близо до изборите - следващата пролет... Интересите на пуделите в западна Европа са също разнопосочни, но основно те клонят към досегашното статукво с банките, но пък самата терминална криза на капитализма въобще, е смъртоносна заплаха за всички. Едното от крилата смята, че ако се организира локална война в полосата на Триморието, кризата може да се тушира, единият от трите центъра на сила на Земята - вкаран също в решителна криза и вероятен майдан. С което трансформацията на Капитализма в Цифров Робовладелски режим - а пландемията е точно този тригер подсигуряващ Трансформацията ще бъде успешна. ... Така, че въпреки треперенето на копитцата от страх заради видното начало на Армагедона, различни палячовци се правят на смели и дрънкат оръжието. Което дори уж закачено на стената, може в крайна сметка да гръмне само. *** Един от начините това да стане зависи от местните и румънските прислужници. Ако кажат ДА, позволяват стациониране на американски и отански комплектовани подразделения - именно това обаче, Русия обявява за червена линия със сменената досегашна отстъпчива риторика. Ако те обаче се обявят против и искат единствено разумни преговори - опасността от пламване на конфликта може да се забави. Но не и да се изключи заради истеричното, лудешко втурване по всички възможни вектори да се търси горещ конфликт с Русия. Той би могъл да се избегне, ако Русия се обяви максимално бързо срещу измислената пландемия и я разобличи, като същевременно разгони на всички посоки разбеснялата се вътрешна опозиция в лицето на Ковидисти от последните дни! Сриването на Давоските бълнувания, намерения и глобалните попълзновения, съответно плановете на Сатанистите цифроваци, ще са този срещуположен степен пожар, който ще угаси пламъците на Световната Терминална криза!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И то простаци,

  18 Дек 2021 21:38ч.

  които не харесват САЩ. Много лошо, правилните добри са от САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Възстановяване на Варшавския договор

  18 Дек 2021 21:39ч.

  Това е нужно

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за горния

  18 Дек 2021 21:40ч.

  и еденици проамериканско птрепли После плеше макко - защо народен съд

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стратегическа цел на САЩ и НАТО

  18 Дек 2021 21:43ч.

  Драстично увеличение на русофилите в България, до 100%.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • гербераст

  18 Дек 2021 21:50ч.

  Това вече не са читателите на Гласовете, на 18.12.2021 в 21:33 а някаква сбирщина простаци така е, ако трябва да сме по-точни - половинатаса гласували за Копейкин и виждат България като беларус, а останалите мечтаят Буци да ги видя някъде и да им подари сакото си в което тайно се надяват да има поне едно кюлче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българи има в България

  18 Дек 2021 21:51ч.

  Въпрос от стратегическа важност е да се премахне възможността да се гласува от чужбина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Остава Борисов да открадне и книга в библиотеката

  18 Дек 2021 21:51ч.

  https://zavtra.ru/ Началась подготовка к Третьей мировой. Сценарии развития событий. К. Сивков. И. Шишкин Константин Сивков и Игорь Шишкин об обострении ситуации на границах России. Какую игру ведут американцы и что этому можно противопоставить. https://zavtra.ru/live/nachalas_podgotovka_k_tret_ej_mirovoj_stcenarii_razvitiya_sobitij_k_sivkov_i_shishkin Теги события: геополитика путин байден дипломатия переговоры константин сивков игорь шишкин

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Eisblock на 18.12.2021 в 21:38

  18 Дек 2021 22:00ч.

  Не виждам как изобщо би се избегнал конфликта, дори и ако Русия разобличи ковидалната пандемична световна лъжа. На запад медиите /включително и нашите/ ще крещят неистово, каква висока смъртност има в Русия, но кръволокът Путин крие данни. Ще започнат още повече санкции и изолация. А нищо чудно и смъртността да се окаже истинска, защото има и биологично оръжие. Има хиляди начини, по които да вкарат смъртоносен вирус на територията им и да предизвикат този път истинска пандемия. Ответните реакции на руската страна никой няма и да ги чуе. Може да пуснат от вируса и сред свои /това е коронният им номер/ и след това да ревнат, че са се заразили от руснаците или пък че това е тяхно пъклено дело. В момента мисля, че сме на етапа, когато на ония отвъд локвата им свършва търпението и ако няма повод за война, те ще си го създадат сами чрез провокация, както са правили много пъти в историята. След това вече, ще става каквото ще става, но ние не можем да го предвидим. Война предстои. Въпросът е кога. И тя няма да е като никоя друга, позната ни до сега от историята. Така е винаги.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами ако Русия изтегли войските си от границите с Украйна

  18 Дек 2021 22:21ч.

  САЩ ще изтегли ли войските си от Източна Европа?! .... Ей, пичове американски генерали - къде ви е "върховенството на закона", ва?! ... Докато не е задействан чл. 5 от договора за членство от държава членка (тоест ако държава, е нападната от някакви нещастни терористи) - какви войски настанявате по щастливия ви Източен натовски фланг?!!!! ... Засрамете се от това войнолюбство бе - земляни човеци СРЕЩУ земляни човеци, да се УБИВАТ, за какво?! ........ Какъв е този проблем днес в 21 век, който да не може да се реши по нормален МИРЕН начин, ъм?! ....... Ум и разум къде са? Срам, срам и примитивизъм, аман. .... Имате си цял континент Северна Америка и на никой не му пука какво правите на него. ................... Защо харчите БЕЗСМИСЛЕНИ ПАРИ за войска и оръжия по други чужди държави, факт - завчера Сенатът вдигнал дълга на държавата САЩ до 31 трилиона долара. И те тръгнали да дават пример за ДОБРО УПРАВЛЕНИЕ. ...... ама давайте, давайте - докарайте в Европа цялата американска армия, та да цъфнем и вържем всите. ....... Жалка работа. ...... С БЛАГА ДУМА се постига повече и от най-най-хипер оръжието ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Извънземните идвайте братя да бъдете помирители и укротители!

  18 Дек 2021 22:28ч.

  На всеки 100 години имало по една голяма война (полу)световна - и затова и в началото на новото столетие след 2000-ната година, тоест 2021 г. ТРЯБВА да има война???? ... Баси примитивизма в мисленето ... Извънземните гледате ли братя, идвайте да сте АРБИТРИ медиатори помирители!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читайте новости «Свободной Прессы»

  18 Дек 2021 22:39ч.

  Ультиматум Путина: Россия, если хотите, похоронит всю Европу и две трети США за 30 минут Как поступит президент РФ, когда в НАТО отвергнут договор о безопасности? Сергей Аксенов https://svpressa.ru/war21/article/319616/

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минаващ (друг)

  18 Дек 2021 22:42ч.

  Ако се вярва на показаната карта на американски военни обекти в България - има две места – Ново Село и Безмер - които не са чак толкова неприятни като обект на радиоактивно замърсяване. Така или иначе България вече губи аграрната традиция и тези райони могат да бъдат отписани в следващите 30 години от хранителния баланс на държавата. Пък и обитаващия масово територията специфичен етнос преди 30 години беше заявил (по темата на аграрно предложение около Лом) “Ние, ц.... , не сеем, ние само берем“, току виж и евентулна радиационна мутация на някои ядливи разтения би била благодат за тях... Лошото е за евентуално заразяване на Граф Игнатиево около Пловдив и Айтос около Бургас. Веднаж там има все още някаква аграрна традиция, а и близостта на поражението до някои от най-големите градски и индустриални агломерации на България – Пловдив и Бургас – при едно силово развитие след липсата на дипломатическо уреждане отношенията на Русия ( а зад нея и Китай и Индия, Иран) с САЩ и НАТО ще бъде доста неприятно за България и нейното население...Преди около 80 години имахме подобен избор като народ и всички знаем какво ни донесе и избора, и следизборните последствия...Едно потенциално Чернобилско карантиниране в значителни териториални размери в тези две точки би изяло почти половината от днешния ни потенциал в следващите 30 години. А след това – я камилата, я камиларя , я българи съвсем не останат на Балканския полуостров...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А да дойдат само!

  18 Дек 2021 22:49ч.

  Да предложат, де... Няма да пуснем чужд аскер! Все повече назрява времето за ВЪЗАЖДАНЕ на България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Россия похоронит всю Европу и две трети США за 30 минут

  18 Дек 2021 22:52ч.

  Тъй, тъй. И тебе също. Е, и нас, но и тебе. И също милиони руснаци, които ще отидат в рая, както се беше изразил, докато другите просто ще пукнем. А той ще оцелее в бункера си, последен, с последното си постижение. А започна толкова невинно с едни взривени жилищни блокове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос от стратегическа важност е да се премахне възможността да се гласува от чужбина

  18 Дек 2021 22:54ч.

  100% подкрепям!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПП са прродажници. Никаква промяня няма да има!

  18 Дек 2021 23:02ч.

  Тия мошеници не мислят да правят никаква промяна. Напр. съветник  по международна политика на Зализания закононарушител е Весела Чернева. Тази същата беше говорител на Външно министерство, при министър Ник. Младенов - кумеца на Боко. Чернева е един от рупорите на Щатите, на финансирана от ЦРУ. ПП трябва да се махнат незабавно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 18.12.2021 в 23:02 A и новият ни посланик

  18 Дек 2021 23:37ч.

  в САЩ си го бива (досегашният ни служебен военен министър) ... точно е "подходящ" да защитава интересите на България при военна авантюра срещу Русия. Господ да ни е на помощ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С нетърпение към военна база Ново село Соломон Паси

  19 Дек 2021 0:37ч.

  След 30-години в НАТО достойно първият атлантик на държавата - многоуважаемият г-н Соломон Паси да застане редом с натовските войски в Ново село! После в Безмер, после и в Айтос, после и до Антрактида мое да отскочи...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Като гледате картата с разположението на американските бази у нас, намирате ли отговора на въпроса: “Защо строихме автомагистрала Тракия”

  19 Дек 2021 1:10ч.

  "Свързаността на региона", по плановете на тази полско-американска инициатива е концентрирана единствено в комуникациите и логистиката между съществуващите американски бази в Италия, Гърция, Кипър, Турция, Косово, Македония, България, Румъния и Полша. НАТО тук е извън играта. Целта е да се осигури максимално улеснено придвижване на американски, войски и бойна техника между тези бази, на Балканския театър на военните действия, срещу Руската федерация. На този регион е отредена съдбата на фронтова зона, в която ще бъдат разположени радарите и установките на ПРО, командно-логистични центрове, летища, складове с боеприпаси и хангари за бронетанкова техника. Никой нищо не развива във фронтовата зона, предвидена за разрушаване при първи удар. Тези приказки за наука, образование, високи технологии, цветя и рози са за баламурници. И както винаги досега, всичко ще се плати от нас. Американците няма да дадат и един долар. Те са муфтаджии. Всичко това се прави "за нашата сигурност". Дали?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • за съжаление

  19 Дек 2021 1:15ч.

  Това е карта на легитимните цели на руските Циркони, при ответен удар. Липсват само Морският команден център, база Атия и радарите на Шабла, но руснаците си ги знаят. Русия няма да напада никого, само ще отвърне на удара. Сметката ще я платим ние.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мин

  19 Дек 2021 1:23ч.

  Русия смята никога повече да не воюва на своя територия. Нито педя руска земя няма да бъде отстъпена някому. Ответният удар ще бъде в сърцето на Америка. Руснаците нямат милост, защото никой няма милост към тях. Краварите са загубили връзка с реалността.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • новоселска гъмза

  19 Дек 2021 1:56ч.

  Нали знаете, че това деяние към земята българска, ако бъде позволено от натовските ни разюздани синергетични дупедавци, ще бъде възмездено тройно и петорно от природата, която много добре знае кога, къде и как да удари. Торнадото, което помете 365км от пет американска щата, ще ви се види като детска игричка на петгодишно хлапе в пясъчника. Вулканът от Ла Палма, който не спря да изригва цели 86 дни, може да заклокочи внезапно изпод Кожух и както е казала пророчицата , чак в София да се чуе. А докато София не бъде принудена да чуе, явно нещата няма да минат само с пясъчника на хлапето в детската градина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Износ в Европа на Новата гражданска война в САЩ

  19 Дек 2021 4:10ч.

  Гражданската война в САЩ се изнася като война на Източна Европа срещу Русия. Това е толкоз просто и логично! Да умират скапаните източно европейци за САЩ, а защо не и скапаните западно европейци, за да се консолидират черните и белите американци в САЩ. После САЩ ще направи нов план Маршал в разрушената Европа и ще рестартира умиращата си икономика. А тъпите европейци нека да настъпят за трети път мотиката на инспирираната от капитала на САЩ Нова Европейска и Световна война! Има, обаче, малък проблем. Путин ясно заяви, че при атака на нАТО срещу Русия ще удари командните центрове на нАТО. А най-важният команден център на нАТО е Пентагонът в САЩ. Така каза Путин - руснаците ще отидат в рая, а натовците просто ще издъхнат. На никого няма да се размине.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фашистите са днешните русофили

  19 Дек 2021 5:31ч.

  Точно както фашизмът превзе Русия не през границите, а от Кремъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Русофобите са шлака

  19 Дек 2021 5:44ч.

  Отпадъчни продукти, без капка интелект.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Никаква промяня няма да има!"

  19 Дек 2021 6:28ч.

  Напротив - промяна има. Към по-лошо. Колкото и да не е за вярване след Борисов. За тези, които помнят повече от един ден назад, Борисов се появи преди време и ни в клин ни в ръкав ни съобщи, че на Черно море ще има само чадъри и плажни хавлии. Понеже органически не го понасям, не обърнах внимание, но го запомних. Чак сега си дадох сметка, че явно и него са натискали за същото, но той е отказал. Затуй ви и стовариха Радев, Кирчо и Янев, за да се радвате на промяната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Pontifex Maximus

  19 Дек 2021 7:39ч.

  Те вече са тук- снощи, около 17 часа на автомагистрала Тракия огромен конвой с натовски машини пътуваше по посока Пловдив....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  19 Дек 2021 8:04ч.

  Не може, няматe работа в България! Ако някой ви иска, ще си ви го изпратим с удоволствие! :D

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  19 Дек 2021 8:09ч.

  Истината е съвсем друга... Бай ПЪН има нужда от покачване на рейтинга в САЩ, толкова му е зле положението, че помоли Путин да му го вдигне като имитират малко конфликт, само че на наш гръб! Аз не съветвам новите олигофрени да се съгласяват, щот и без това не им е стабилна оградката...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Споко

  19 Дек 2021 8:21ч.

  Срещу руснаците ще изпратим да се бият Тагарев, Соломон Паси, Ненчев, Сашо Йорданов, Цветанов, Огнян Минчев и Иво Инджев. Ние сме от другата страна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Цял взвод копейковци

  19 Дек 2021 8:23ч.

  Воюва геройски, пуска бомби, стреля с циркони, натиска клавиши, размахва мишки, маже с пръсти, остъклява родната земя българска, не жали ни проклети русофоби, ни благодарни православни славяни русофили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А. П. ХИТОВ

  19 Дек 2021 8:24ч.

  АШКОЛСУН! НА ГОЛ КОРЕМ- АМЕРИКАНСКИ БАЗИ И ВОЙСКИ! МАШАЛЛА, ГЕНЕРАЛЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чупката леваци!

  19 Дек 2021 8:57ч.

  Оправете се с негрите, с индианците, с латиносите, с наркокартелите, с безразборните стрелби на обществени места, решете най-после мъже ли сте, жени ли сте или нещо друго и тогава заповядайте да воювате с руснаците, но не на наша територия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ако Русия се обяви максимално бързо срещу измислената пландемия

  19 Дек 2021 9:01ч.

  При сегашната власт в Кремъл това е немислимо. Фирма “Путин” от години се представя от двойници, това е обществена тайна. Дефакто Русия се управлява от конгломерат от олигарси и политици, част от които са сатанисти - Греф, Кудрин , Чубайс , Анна Попова, Набибулина…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Къде отиваш, може би?

  19 Дек 2021 9:04ч.

  А бе вие за 20 години, с едни гащници талибани не можахте да се оправите, 20 години ви млатиха едни малки човечета виетнамчета, а сте тръгнали срещу Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  19 Дек 2021 9:13ч.

  Щом Болсонаро обяви на глас, че ваксите и паспортите са за отнемане на свободата, считайте, че няма да го играят повече тоя цирк! Така или иначе, сривът за Запада е започнал и ще се трансформира в нещо, от всички нас зависи дали то ще е злокобно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Хиляди цивилни са убити при удари с американски дронове"

  19 Дек 2021 10:42ч.

  Не трябва да допускаме тези кръвожадни военолюбци да продължават да избиват хиляди невинни и да ползват нашата родина за база. Нека разберат: Българите не приемат американците за приятели и съюзници! Те не са "добре дошли" в България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ржев

  19 Дек 2021 10:45ч.

  Хиперзвуковите са точно за тия лумпени като тоя - удари по центровете за взимане на решение. Генералите превърнати в пушечно пушечно месо преди пехотата - безценно. Прекрасно. Мечтата на милионите безименни пехотинци загинали заради такива идиоти.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  19 Дек 2021 10:52ч.

  И сега , за да разведря обстановката: Пичове , абе тоя от снимката ( генерал Тод Уолтърс ) не ви ли прилича на леко състарена версия на "героя"- КРЕТЕН от филма ,,От глупав по-глупав ".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един въпрос към другарите путинисти: . Чели ли са книгата на бившия турски министър - председател Чавушоглу "Стратегическа дълбочина"?!

  19 Дек 2021 10:54ч.

  Тъй като знаем, че освен РИА, ТАСС , Поглед-инфо и Соловьов друго почти нищо не четете, ще ви перна един вопрос. Знаете ли, че в стретигически план целта на неосманистите е да съединят частите на т.нар. "ислямска дъга" - Родопите в България и Гърция с албанците в РСМ и с босненците. Путин с една Украйна не може да се справи, смятате ли че един ден той ще е в състояние да ни защити от турско нападение? Няма да може, затова и гърците задълбочиха военното присъствие на САЩ и Франция в Егейско Море и изграждат голяма военна база в Александруполис. вижте разположението на военните бази с американци у нас- БЕЗМЕР, ГРАФ ИГНАТИЕВО, НОВО СЕЛО, АЙТОС. Във ВАРНА И БУРГАС НЯМА БАЗИ. Така че дайте по-кротко срещу американците, защото първом вас ще изпратим на Южния фронт! Дрънкала с дрънкала такива !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • клинкерхофен

  19 Дек 2021 11:01ч.

  Чичко Тод, вземи си допълнителните войски и си ги разположи в имота ти в Америка, ако имаш такъв.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  19 Дек 2021 11:51ч.

  Няма по забавна гледка от психиатрията,която настъпва сред русофилистическите памперси,при всяка новина за НАТО хахаха...Тавариши рубладжии, скоро няма да целувате ботушите на братушките хахах

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Волен

  19 Дек 2021 11:52ч.

  Бог с нами,тавариши! С Костя и Волен,вперед молодци!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin = грях, треперят ли ти мартинките психиатрично, че се обаждаш

  19 Дек 2021 12:09ч.

  от амбразурката. Айде и ти храбрецо - отивай във военните бази на НАТО и да браниш родината си (коя ли е тя) от пишещите тук "рубладжии". Безсрамие световно - ЕДИНСТВЕН ВОЕНЕН СЪЮЗ в света - за какво съществува, ъм?! ............. 30 държави във военен съюз от общо 196 държави на Планетата, от какво се СТРАХУВАТЕ, а Sin = грях !? Примитивност в човешките отношения е "всяка новина за НАТО хахаха..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Хиляди цивилни са убити при удари с американски дронове"

  19 Дек 2021 12:20ч.

  Кръвожадните убийци на невинни деца, вън от България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  19 Дек 2021 12:23ч.

  отношенията русия украина не ни интересуват махаите се от балканите и черно море никакви воиски и бази искаме зона на мира българия е в нато и ес без референдум нато да не се разширява на изток съгласно договора нарочно търсите конфликти малко са ни вирусите и ваксините сега и ам бази

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  19 Дек 2021 12:32ч.

  Интересно име има този генерал Тод. На немски Tod значи смърт. Генерал Смъртан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А да дойдат само! на 18.12.2021 в 22:49

  19 Дек 2021 13:17ч.

  Те отдавна са тука приятелю! Грабят и сеят отрови.Докато руснаците ни храниха 40 години, и ни построиха държава, тия ни оглозгаха и ни направиха бананова република.Съпротива няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ... Дрънкала с дрънкала такива !

  19 Дек 2021 13:35ч.

  Има едни стари предсказания, че наследницата на Византия ще се завърне и вземе наследството, а Босфора ще е мно-о-о-го разширен... Това по повод по-горното...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маги

  19 Дек 2021 13:41ч.

  Подкрепям баба Мара, както и предложението да се премахне гласуването в чужбина!! Само ние, които сме в страната, трябва да решаваме кой да ни управлява и кой да решава съдбините ни! Тези, които са напуснали страната, не трябва да ни налагат техните мнения, тъй като в крайна сметка ние сме потърпевшите от последиците, защото ние сме на тази територия, а те са извън нея в крайна сметка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Куно

  19 Дек 2021 13:59ч.

  С гласовете от чужбина + тези на "младите и красивите", чиито мозъци бяха мощно промити по време на продължителното им пребиваване извън България,избрахме за премиер канадски граждани, а за депутати и министри отбор юнаци, готови без колебание да жертват Отечеството в очертаващата се война на новия Голям Бял баща от Вашингтон с някогашните ни освободители...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ВАСИЛ ПЕТРОВ

  19 Дек 2021 13:59ч.

  Вярно е,че преди 1989 год. в България е нямало съветски военни бази и за какво ли.Но чрез Варшавския договор,многобройните "съветски съветници" из българските институции,цялата политика и икономика,подчинена на Съветския съюз показва,че страната ни 100% е била база във всяко отношение на Кремъл.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васко,

  19 Дек 2021 14:13ч.

  пишеш глупости. Ако беше така както ти е втълпено от западната пропаганда, Тодор Живков нямаше да го свалят с вътрешно партиен и държавен преврат, едновременно, защото той подаде оставка единствено като генерален секретар на БКП, а бълнуваните от теб "съветски съветници" щяха да го "убедят" да следва предателската за социализма политика на съветската свиня Горби и да го държат на власт. Ако беше вярно това което казваш, Тодор Живков нямаше да води политика независима от Брежнев по отношение на Югославия-БЮРМ. Тодор Живков водеше хорото тук на Балканите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  19 Дек 2021 14:32ч.

  България няма загубена битка и спечелена война поради продажниците , които ни управляват след като Русия ни освободи от турско робство !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тъй като знаем, че освен РИА, ТАСС , Поглед-инфо и Соловьов друго почти нищо не четете,

  19 Дек 2021 14:45ч.

  Ский ся, пич, - на великите въпроси, които си решил да ни отперкваш, им знаем отговорите още преди ти да си се научил да четеш приказки, па камо ли "Стратегическа дълбочина". Не знаеш нещо основно, независимо какво си прочел /за което все пак - браво!/ Западът винаги е бил против славянството и трако-орфизма, независимо за какво става дума. И това знаеш ли от какво е? Едва ли знаеш, и за това ще ти кажа - от страх. В него те виждат сериозен конкурент. Не се бъркай с пазара и със западните технологии. Те нямат общо. За друго иде реч, но ще трябва много писане, та да ти обяснявам. Все пак ще ти пусна един жокер - поинтересувай се кой се страхува от конкуренция и защо. Каква е мисловната му нагласа, мирогледът му, манталитетът му. За това, най-добре - продължи да четеш /явно вече си се научил/, но това не е всичко. Освен четене, трябва и мислене, а на това не знам дали си се научил. Упех!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ТАСС

  19 Дек 2021 15:41ч.

  И какъв е смисъла на това- ако има война, съгласно последната руска, военна доктрина, най-напред на мястото на САЩ, Англия, Франция и Германия ще има дупки. После България и Румъния ще са без значение. Просто демонстрират някаква дейност, за да си заслужат заплатите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Не съвсем, София на 19.12.2021 в 14:32

  19 Дек 2021 15:43ч.

  България губи битката при Чаталджа, поради лудостта на цар Фердинанд, който без да отчита изтощението и холерата в българската армия заповядва атаките на Чаталджа, за да влезе самостоятелно в Истанбул и да се самопровъзгласи за император на Византия. Но в крайна сметка България печели Балканската война. В Балканската война срещу Османската империя участват и руски доброволци. В Първата световна война, на 15.09.1918 г., България губи битката при Добро поле в област Македония, с което губи и предварително загубената Първа световна война, вероломно започната от безумния цар Фердинанд, в съюз с Германия, Австро-Унгария и Османската империя срещу останалия свят, включително и срещу нашата освободителка от османско иго - братска Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Хиляди цивилни са убити при удари с американски дронове"

  19 Дек 2021 16:50ч.

  Аз и моите сънародници не искаме да имаме нищо общо с извършителите на такива пъклени дела. Вън чуждестранния аскер от България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Gurko

  19 Дек 2021 17:08ч.

  Руснаците трябва да нанасят тежки удари по държавите и центровете, където се взимат решенията за военен конфликт. Само мисълта, че вече няма да могат да използват чужди територии за безумните си войни може да накара войнолюбивите каубои да се спрат. Иначе с България и българите е свършено. Трябва да знаят, че няма да зобят пуканки и да богатеят, а ще се гърчат в пламъците на войната на свой терен и те.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Gen Purko

  19 Дек 2021 17:14ч.

  с България и българите е свършено. - Дори не сте в състояние да разберете, колко сте отвратителни. Вашето е психопатия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нашата освободителка от османско иго - братска Русия

  19 Дек 2021 17:24ч.

  Ни напада на наша територия. В тази война няма добри и лоши, всичките са една стока, алчни за плячка империалисти, деградирали монарси, пожертвани войници, Първата световна война е най-мръсното човешко дело до идването на Сталин и Хитлер на власт. Ние ли носим вина, че нашата освободителка от османско иго - братска Русия, се опитва да ни завладее, в напън да изпълни безумната мечта на царете си да завладее Константинопол? Какво се случи малко по-късно с тази деградирала империя?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • hhj

  19 Дек 2021 17:48ч.

  Нямаме имоти в булгария, така че дори да стане плацдарм за възпиране на съветската опасност какво от това, трябва да се правят жертви за каузата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 19.12.2021 в 17:56

  19 Дек 2021 18:11ч.

  Откъде ви събират само такива? Като мъжки проститутки сте, свестен човек няма да се хване на такава работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на 19.12.2021 в 17:56 на 19.12.2021 в 18:11. Анджък де!

  19 Дек 2021 18:24ч.

  Сам ли се питаш или питаш децата си!?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До: на 19.12.2021 в 17:24

  19 Дек 2021 21:20ч.

  И как братска Русия се опитва да ни завладее, за да завладее Константинопол, след като ни е освободила от османско иго, създала ни е държава - Сан-Стефанска България, именно в предградито на Истанбул - Сан Стефано, - което днес е част от Истанбул (летището Йесилкьой на Босфора), т.е. Русия е била на Босфора и на 03.03.1878 г. е създала целокупна Сан-стефанска България, която е разпокъсана на пет части от Англия, Австрия, Франция, Италия, с помощтта на Германия, на 01.07.1878 г., в Берлин, на фаталния за Европа Берлински конгрес - същият, който като разпокъса България създаде предпоставката за убийството на австрийския престолонаследник и жена му в Сараево - поводът за Първата световна война, благодарение на която са разрушени Руската, Австроунгарската, Германската и Османската империи, а на мястото на Руската империя е създаден СССР... Същият този русофобски Берлински конгрес е в основата на антибългарската държава РСМ, а не Коминтернът (създаден на 04.03.1919 г.) и за Балканскате войни - Първа Балканска война и до голяма степен за Междусъюзническата война. Влизането на България в ПСВ на страната на Османската империя и на кайзерова Германия, също така се дължи до голяма степен на русофобския Берлински конгрес. На същата мотика стъпваме и на 01.04.1941 г., като ставаме съюзници на Хитлер, а основата е Берлинският конгрес... Днес отново дръжката на същата мотика ни удря по главите, вече като съюзници на агресивния анти-руски съюз нАТО. САМО ГЛУПАЦИ МОГАТ ДА ПОВТАРЯТ ЕДНА И СЪЩА БЪЛГАРСКА ГРЕШКА ЗА 4-ТИ ПЪТ - МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКА, ПСВ, ВСВ, нАТО.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Софиянец

  19 Дек 2021 21:33ч.

  Ако нашите управници ни въвлечат в американските простотии, трябва да бъдат обесени на Орлов мост

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Walkker

  19 Дек 2021 22:05ч.

  Няма бивши империи. България е между три империи. Каквото решат дебелите лелки и чичковци , това ще е . Малка и самотна държавичка между три империи няма особен избор освен да бъде много хитра, само дето България не случи на хитри управници. BTW , но само нюковете респектират големите чичковци да не ликвидират някоя държава, примери много . България няма нюкове , следователно е осъдена да слушка големите, въпреки несъгласията си, защото иначе следва ликвидация по трудния начин , както направиха в близкото минало със някои силни държави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • чугун

  19 Дек 2021 22:06ч.

  Стигне ли се до война, кой ще виси или няма да виси на стълбовете на Орлов мост е най малкия проблем. Детска работа ще ви се види тая, в сравнение с многото жертви. А след войната -някои отрано пак ще зависнат там , на въпросния Орлов мост, да посрещат с хляб и сол, други ще висят по колесниците на самолетите. И посрещането няма да е по американските сметки, тц, Кръчмарят ги гледа тия сметки и каза, че не са верни, правени били без него. Неговите си той представи в петък. Чака отговор.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Желев Желязко-що триете бе

  19 Дек 2021 22:08ч.

  НАТО АУТ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Хиляди цивилни са убити при удари с американски дронове"

  19 Дек 2021 22:09ч.

  Ще позволим ли Родината ни да стане плацдарм за подобни античовешки актове?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С нами Бог !

  19 Дек 2021 22:31ч.

  Абсурд. Никакви чужди войски в България срещу Русия ! България не може да бъде срещу Русия. Българин и руснак не воюват един срещу друг. Българска територия не може да се използва за война срещу Русия. Нас ни свързват исторически , духовни,културни ,религиозни и кръвни връзки с Русия. Българският и руския народ са приятелски православни народи. Никога Българите не могат, не бива и няма да участват във война срещу братска Русия !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя "мозък" Тод хамерикансси

  19 Дек 2021 22:57ч.

  осъзнава ли с колко %-та вдигна рейтинга на пп Възраждане? Искаме още 2-3 иновативни идеи от хамериканския чиновник-фуражка. Искаме още! Искаме още!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Хиляди цивилни са убити при удари с американски дронове"

  19 Дек 2021 23:09ч.

  Преди да пуска недопустими за българския народ идеи, натовския чиновник генерал Тод (това да не идва от Тодор?), да си каже за личния му принос в изнесените от "Ню Йорк Таймс" отвратителни факти за антихуманни действия на американските милитаристи! Време е за референдум за напускане на НАТО и за ВЪЗРАЖДАНЕ на България!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Аз срещу руснак

  19 Дек 2021 23:20ч.

  няма да ида да воювам. Ако ме мобилизират насила и ми дадат пушка, първо ще изтрепя нашите продажници, след което, ако остана жив, ще ида да трепя руските петоколонници, а не руснаци от народа руски. Нашите пишман-буржоа и пишман-западняци са стопроцентови креатури именно на тия руски петоколонници. Точно те съсипаха социализма и буквално ни подхвърлиха на САЩ, докато сключваха сделка с тях. Сега голяма част от тях са се видели и те в чудо, защото от запада ги изнудват да действат срещу държавата си /Русия/, иначе - край с паричките им и имотите им в Лондон, по Ривиерата и други "интересни" места. А паричките са им най-важното, а тях западняците най-лесно могат да цуцнат, защото са в западни банки. Горе-долу, и с нашите "западняци", "натовци", "буржоа", "капиталисти", "бизнесмени" и "аристократи" работата е същата. За това - най-добре те да идат на първа линия в боя, ако не за друго, то защото имат интерес и ще са "мотивирани", както сега е модерно да се казва на пилешкия бизнес-език. Да идат първо Соломон Паси, Антоний Гълъбов, оня лигльо - Иво Инджев, ама не да се бие срещу паметника на Червената армия, ами срещу сегашната руска армия. Да го видя тоя ербап-храбрец. Да идат също Иван Кръстев, Огнян Минчев, Асан Агов и други знайни и незнайни "герои".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • катапулт

  19 Дек 2021 23:23ч.

  "Народ, който не храни своя армия, скоро ще храни чужда" - Наполеон Бонапарт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чугуне,

  19 Дек 2021 23:30ч.

  Прости нашето велико невежество, ама моля ти се - кажи кой е кръчмарят бе, че нещо не можем да се досетим! Нашият си го знаем, но не можем да го питаме, щото сега хърка - жена му го набила, щото пак се прибрал къркан. А нея, нали се сещаш - няма как да я питаме. Като нищо и ние ще изядем боя. Та, затуй, молим ти се сърдечно - открехни ни за кой кръчмар говориш, дето си бил представил сметките в петък. Благодарско!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леко се е объркало генералчето

  20 Дек 2021 2:28ч.

  Тука няма хора, които искат да воюват с Русия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пунта Мара

  20 Дек 2021 6:47ч.

  Открай време президенти и управляващи, за пред новите “стратегически партньори”, поддържат фалшивата теза, че България е верен техен съюзник. Нищо от това в действителност не е вярно. България никога няма да стане готова да участва във военните авантюри на Запада срещу Русия. Българският народ няма да допусне тази огромна фатална грешка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • какви “стратегически партньори” бе?

  20 Дек 2021 6:57ч.

  Биха ги във Виетнам и Камбоджа, в Корея, в Ирак, в Либия, в Сирия, в Афганистан…..Кой където ги хване ги бие като тъпан. Трильони долари прахосани в безумни войни и нито една спечелена досега. Милиони невинни хора загинали по цял свят и стотици хиляди мъртви американски войници, върнати в оловни ковчези.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чукча

  20 Дек 2021 7:03ч.

  Тайга большая! Не надо их возвращать, есть место для всех.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Без съмнение

  20 Дек 2021 7:55ч.

  България във военно отношение трябва да бъде с Русия. Проблемът е че Русия не иска да бъде с нас.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитана

  20 Дек 2021 8:34ч.

  Въшливите мужици дали си спомнят Добруджанския фронт през 1916 :)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ДО Минаващ (друг) на 18.12.2021 в 22:42

  20 Дек 2021 9:12ч.

  пич пиши по-ясно бе ! Мъцкал си разни работи, привил си се на интересен! Аграрния профил на българия в момента отговаря на профила ни след освобождението и до 1946г. Съшност от НАТО и САЩ искат да повторят инвазията на Хитлер върху СССР и както тук през Втората световна се разполага голям армейски корпус на вермахта така и нашите приятели искат това да го направят! Целта им е да укрепят и опазят голям периметър около 6 си официални военни бази. Около летищата Безмер и Графа има ПВО което пази самолетите и инфраструктурата. Има изградени допълнителни охранителни съоражение и мерки както технически така и човешки. Та в замисимост от ракетните системи на Русия тук ще се складира военна техника която няма да бъде лесно достижима от руснаците по въздух например. Поради това остова живата сила която ще пази. А за химическото и радиационно заразяване, малко вероятно да се стигне до там. Поради една проста причина че то се движи айрозолно и ще отиде я в Русия или в Турция или в Гърция. А недай се боже тук да стане някаква дандания най-малкото ще има протести което веднагически ще окаже отрицателно въздействие върху САЩ в отношението ни към тях!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До ВАСИЛ ПЕТРОВ на 19.12.2021 в 13:59

  20 Дек 2021 9:17ч.

  Драги живял ли си в този период за койт оти даваш мнение? Имаше един Съвет за икономическа взаимопомощ- СИВ който до някъде ни огричаваше до в друго ни помагаше. Сега го има същото ЕС с тяхните квоти, изисквания и какви ли не още магарии само и само да бъдем ограничени и да не можем да стигнем икономически развитие. Ако незнаеш Исландия 1 месец преди да бъде приета отказ да влезе в ЕС точно заради икономическите ограничения които ЕС и налагаше! Ако не си живял тогава да си бил на 30 -40 години в този момент до 1989г. ай да не пишеш глупости и лъжи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • иванчо хаджипенчовци е имало винаги и зле са свършвали

  20 Дек 2021 11:29ч.

  Не е виновно генералчето.Това му е препитанието, той за друго не е кадърен. Виновни са нашите мръсни продажници, които един ден ще плачат и ще прпадат прд народния съд.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи