Серина Уилямс, Джъстин Бийбър и Мадона ще бъдат съдени заради измами с криптовалута

Серина Уилямс, Джъстин Бийбър и Мадона ще бъдат съдени заради измами с криптовалута

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Сам Банкман-Фрийд - социопатът, който измами Америка

Серина Уилямс и нейният съпруг Алексис Оханян ще бъдат подведени под съдебна отговорност заради реклама на NFT на Bored Ape Yacht Club в Туитър. През април те достигнаха рекордна цена от 434 хил. долара за брой. Според финансовата платформа CoinGecko обаче понастоящем тя възлиза на доста по-скромните 85 хил. долара. Новината съобщава Fortune, като уточнява, че обвинението еотправено от Районния съд на Централна Калифорния. Според него Уилямс и Оханян, както и останалите знаменитости, участвали в кампанията, са извършили измама, убеждавайки купувачите, че стойността на NFT-тата ще се повиши в бъдеще.

"Целият бизнес модел на компанията е базиран на подвеждащ маркетинг и промоционални активности, осъществявани от световни знаменитости, получили големи по размер необявени хонорари, за да повишат търсенето на предлаганите от Yuga Labs продукти, заблуждавайки потенциалните купувачи, че тяхната стойност ще се повиши" – се казва в съдебните документи.

Така двамата се присъединяват към поредицата от знаменитости, които побързаха да се включат в новия бизнес и бяха подведени под съд. Освен Уилямс и Оханян сред обвиняемите са още комикът Кевин Харт, рапърът Snoop Dogg, телевизионният водещ Джими Фалън, актрисата Гуинет Полтроу и поп звездите Джъстин Бийбър и Мадона. Според обвинението Бийбър твърдял, че е купил NFT за 1,3 млн. долара, докато в действителност той му е бил предоставен безплатно в замяна на промотиране на продуктите на Yuga Labs.

Според разследващите повечето от знаменитостите, участвали в промотирането на Yuga Labs, са били привлечени от мениджъра Гай Осиъри, който им е платил чрез крипто фирмата MoonPay, в която е инвеститор. През ноември 2021 г. във воденото от него „The Tonight Show“ Джими Фалън съобщава, че е купил първия си NFT на Bored Ape чрез MoonPay, без обаче да разкрие, че той самият също е сред инвеститорите във фирмата.

Източник: actualno.com

 

 

 

 

Коментари

  • Не е луд, който яде зелника...

    14 Дек 2022 10:19ч.

    NFT са активи, обезпечени единствено с глупостта на идиотите, инвестиращи в тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи