Сенатори от Конгреса на САЩ са били на посещение у нас

Сенатори от Конгреса на САЩ са били на посещение у нас
Делегация от Конгреса на САЩ посети България в периода от 23 до 25 август, за да се срещне с представители на правителството, на американския бизнес и други за разговори относно отбраната и сигурността в региона, икономическата среда и по-широките двустранни отношения, съобщават от американското посолство у нас.

 

Членовете на делегацията са разгледали и културни обекти, които отчасти са били възстановени с американско финансиране. Делегацията включваше шестима сенатори: Ричард Шелби, Майк Крапо, Джон Корнин, Деб Фишер, Джон Кенеди и Роджър Маршал. 
 

Това е втората голяма делегация от конгресмени от САЩ, които посещават България това лято. Визитата подчертава значението, което стратегическото партньорство между САЩ и България има за правителството на САЩ и за сигурността и просперитета в региона. 
 

Посещението на конгресмените в България беше част от тяхната по-голяма европейска обиколка.

 

 

 

Коментари

  • Meсията

    26 Авг 2021 12:48ч.

    Стратегическото партньорство между Сатанинските Античовешки Щати и кочината Булгаристан се състои в това, че ние само даваме, а те само обещават и така докато престанем да съществуваме като народ и държава !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Синергията синергетична...

    26 Авг 2021 13:07ч.

    ...дело на всеки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • През Октомври

    26 Авг 2021 13:24ч.

    се очакват 360 депутати от руската Дума да дойдат у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И са останали само трима от тях ... Чарли Уотс, барабанист на Rolling Stones, почина

    26 Авг 2021 13:36ч.

    И са останали само трима от тях ... Чарли Уотс, барабанист на Rolling Stones, почина Легендарният барабанист на „Ролинг Стоунс“ Чарли Уотс почина на 80 -годишна възраст на 24 август 2021 г. в лондонска болница. Семейството на музиканта направи официално изявление за това: „С голяма тъга съобщаваме за смъртта на нашия любим Чарли Уотс. Днес той почина мирно в лондонска болница, заобиколен от семейството си. Чарли беше обичан съпруг, баща и дядо и един от най -големите барабанисти на своето поколение. " Преди няколко седмици беше обявено, че Чарли Уотс няма да участва в американското концертно турне поради здравословни проблеми, което беше насрочено за края на август в „Ролинг Стоунс“. Планирано е той да се възстановява след спешна операция, чиято същност не е разкрита.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктория с торба закуски

    26 Авг 2021 13:38ч.

    Очертават се избори 3 в 1 - за американския генерал, за НС и за сенатор от щата Болгарадо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    26 Авг 2021 13:39ч.

    Ах, не са съобщили прекрасната новина предварително, за да не стане калабалък от фенове пред посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма майтап!

    26 Авг 2021 13:50ч.

    Задължително четиво - за да сме просветени за ............ """ 2021: Американската мечта на България и БЪЛГАРСКАТА МЕЧТА на Америка!""""" ............ https://www.atlantic-club.org/публикации/ .................... 9. И сега идва най-стратегическото. ............. Най-ценната придобивка, която можем да поискаме от световен гигант, с който си съюзник е една: ПЪТНА КАРТА към икономически подем, изграден върху визионерско инвестиране на 12-те МИЛИАРДА пост-Ковидни евро! .............. Конкретно: да поискаме от САЩ пътна карта към членството ни в Г-20 — клуба на 20-те водещи икономики в света — например до 2040. ............. Тоест “българските мечти” на Америка и на Европа съвпадат: ............ България да стане “нормална държава” и “член на Всички европейски структури” — цели, формулирани преди 3 десетилетия, съответно от премиера Филип Димитров и президента д-р Жельо Желев — двама от строителите на съвременна България............. Това единомислие по България между Европа и Америка подсказва, че ако нещата у нас продължават с досегашната скорост и посока, а държим децата ни да остават у нас, сме изправени пред труден избор: ...... 1) Да въведем у нас европейски правоприлагащ борд (подобно на валутния) или — което ще по-трудно ...... 2) Да се присъединим към САЩ като 51-ви щат, с което хем ще спестим разходите за отбрана (отколешна нашенска мечта), .......... хем Джо Байдън и всеки американски кандидат президент ще ни се моли на всеки 4 години да го избираме или преизбираме! ............. !!! А на притеснението, че тогава автентичен американски Борат, (!) може да ни стане премиер, ще отговорим с надеждата, че нашето момиче Мария Бакалова ще повтори успеха на колегата си Роналд Рейгън и ще стане президент на САЩ! """" ................ Затова - да сме щастливи от посещението! ....... https://www.atlantic-club.org/публикации/ ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво за идеята "Виктория с торба ....!

    26 Авг 2021 13:54ч.

    Браво за остроумната идея на колежката "Виктория с торба закуски" ! ... :) ... И за името на 51-ви щат също!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    26 Авг 2021 14:57ч.

    Тайно и потайно.. набили са нечие дрънчащо канче.. На територията няма държава от едно 20тина години, сега просто изчезна напълно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    26 Авг 2021 14:58ч.

    Ако се знаеше предварителни, щяхме да ги посрещнем с букети и радостни възгласи,както навремето са срещали Брежнев. Ех, какви времена са били. Сега новите ни братя по оръжие са били почти инкогнито. Дали са ходили на Женския пазар, преоблечени, като бежанци от Афганистан?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оглеждат...

    26 Авг 2021 14:59ч.

    Дано да е за нови ефектни снимки в (киноцентъра ИМ в Бояна), а не на потенциален театър на военни действия... Ще хапнат от прочутите наши розови домати... Може и зъбките да си оправят, като хам. актриси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Непротивобайхуйствателствайте

    26 Авг 2021 15:10ч.

    И понеже от седмица се носят едни мълви на талази, Веска от Варна пита: Имало ли е среща на няколко представители на ИТН с пристигнали „резиденти“ от САЩ в американското посолство по покана на Херо Мустафа? Какво са им подсказали янките? Показали ли са им янките едни извлечения от сметки, с които разполагат, ей така, за да видят от ИТН какво знаят янките и че не пасат трева? Какво следва в обръщането на палачинката след тази сгляда а ла „сещай се снахо“?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eisblock

    26 Авг 2021 15:48ч.

    Тайно и потайно, през задната врата - зад сцената, по терлици... - Идват да видят, дали трите опорни крака на синергийното столче ще се поставят на време? Не дали, а КОГА. Нека подсетя - Военноморска база, Ракетни площадки, стациониране за постоянно на техн Войски тук. Хем да ни пазят да не избягаме от ваксиниране чрез някоя Сумитоха, хем да наливат и изграждат Българската кула на мерак-канските им интереси... Пък трябва да са сигурни, че случайни хора извън тяхната опека и наставления няма да са в местната влада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любомир Русев

    26 Авг 2021 15:59ч.

    Тази публикация на Соломон Паси "2021 - Американската мечта на България и българската мечта на Америка" съдържа призив за нарушаване на териториалната цялост и суверенитета на Република България. Не следва ли компетентните органи да се самосезират? Или това са просто невинни мечти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам!

    26 Авг 2021 16:03ч.

    Това е нов тренд в американската политика! :))) Тихичко, тихичко ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    26 Авг 2021 16:17ч.

    защо разбираме за тази приятелска визита на нашите наи добри приятели след като са си заминали щяхме да ги посрешнем с хляб и рози защото които ги е приел знае как ще ги посрешнем това е позор никакви интереси нямат в българия и не са добре дошли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Потайно и гузно

    26 Авг 2021 16:44ч.

    се пускат тези новини. Винаги са "постфактум". Както и за оня безроден неблагодарен неграмотник, дето без никой да го е упъномощил, скочи да "ДЕокупира". Не на добро тази работа! Няма да се хасеса на народа като излезе наяве. Нашите продажници знаят това и затова се държат като шушомиги. Иначе щяха да са едни хвалби и лакърдии по сутрешните ТВ блокове... Но хем ги е шубе от народния гняв, хем топките са в менгемето. Това е жалката съдба на безпринципните, тайничко бъркащи в кацата с мед. Жалки хорица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милко Балев

    26 Авг 2021 17:24ч.

    До ввв, сбъркали сте другарю, държава няма от 9.9.1944г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи