САЩ предупредиха Китай да не взима пример от Крим

САЩ предупредиха Китай да не взима пример от Крим
Пекин няма да предприема стъпки, които да предизвикват проблеми с Япония, обеща военният министър Чан Ванцуан
<p>Министърът на отбраната на САЩ Чък Хейгъл предупреди Китай да не предприема едностранни действия, за да реши териториалните разногласия с Япония или други азиатски страни. Хейгъл даде за пример украинския прецедент с Крим, анексиран от Москва, предаде АФП.</p> <p>&bdquo;Виждаме ярък пример за незачитане, принуда и сплашване в стореното от руснаците в Украйна&ldquo;, посочи министърът. Договор за взаимопомощ обвързва САЩ с Япония, отбеляза Хейгъл във връзка с островите в Източнокитайско море, които Пекин и Токио си оспорват.</p> <p>Китайският му колега Чан Ванцуан подчерта, че Пекин няма да предприема стъпки, които да предизвикват проблеми с Япония. Но Китай е готов да използва военна сила в защита на своите територии, предупреди той.</p> <p>При първата си визита в Пекин, откакто е на поста, шефът на Пентагона имаше честта да бъде първият чужденец, който стъпи на борда на първия и единствен китайски самолетоносач в пристанищния град Циндао. Визитата бе организирана по искане на американското военно ведомство.</p> <p>&bdquo;Ляонин&ldquo; бе купен през 1998 г. от Украйна под името &bdquo;Варяг&ldquo;, а преди това бе руски. След основен ремонт през 2011 г. той може да пренася 30 изтребителя и 2000 души екипаж.</p>

Коментари

  • Така е то

    10 Апр 2014 2:43ч.

    Сега всеки луд мутроподобен тъпънар ще тръгне да иска майка си и баща си! Но как обичам миризмата на напалм рано сутрин! Как ми се слуша Вагнер докато кося боклуците с картечницата от хеликоптера)!)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    10 Апр 2014 5:34ч.

    Много им харесва поведението на ментор на целия свят. Каубойското им пипе няма капацитет да проумее докъде ще ги доведе това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 13 трильона е сериозна сума

    10 Апр 2014 7:10ч.

    Имам новина за американчето - Китай не обича да бъде предупреждаван. По-добре е САЩ да имат план Б за 2015г. ако Китай и Русия откажат да купуват повече американски държавен дълг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вежливо по Китайски..

    10 Апр 2014 14:59ч.

    ..Пекин няма да предприема стъпки, които да предизвикват проблеми с Япония. Но Китай е готов да използва военна сила в защита на своите територии, предупреди той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи