Русия върна още 200 украински военни в Украйна

Русия върна още 200 украински военни в Украйна
Русия върна в Украйна още около 200 украински военни, които в нощта на неделя срещу понеделник преминаха границата при Ростовска област, съобщи шефът на пресслужбата на регионалното управление на Федералната служба за сигурност (ФСБ) Василий Малаев, цитиран от ИТАР-ТАСС.
<p>&ldquo;Повечето от тези военнослужещи осъзнават, че в Украйна може да им се търси отговорност за напускането на позициите им. Въпреки това обаче те решиха да се върнат у дома&rdquo;, заяви Малаев.</p> <p>Той добави, че всички украински войници са били настанени в приготвен специално за тях палатков лагер и са получили продоволствия.</p> <p>В нощта на неделя срещу понеделник 438 украински военнослужещи поискаха от руските граничари да ги допуснат на територията на Русия през пропускателния пункт &bdquo;Гуково&ldquo;. &nbsp;По-късно над 180 от тях пожелаха да се върнат в страната си и бяха пуснати през граничния пункт &ldquo;Мамаев Курган&rdquo;.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • съпоставка

    07 Авг 2014 16:49ч.

    \&quot;Злодеите\&quot; от Русия ги нахранили и ги пуснали да се приберат по домовете си, а \&quot;великодушните\&quot; украинци, като пленят опълченци, ги пребиват, убиват и дори изваждат вътрешните им органи за трансплантация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи