Русия ще поиска от Украйна да плаща авансово за газа?

Русия ще поиска от Украйна да плаща авансово за газа?
"Русия не признава легитимността на властта в Украйна, но продължава да оказва помощ на нейната икономика, но това не може да продължава вечно", каза руският президент Владимир Путин на заседание на кабинета. Русия предупреди Украйна, че ако не се издължи за получения до момент, може да се наложи да плаща авансово месец напред.
<p>&quot;Колкото платят, толкова и ще получат&quot;, каза президентът Путин, обяснявайки подобно решение със съществуващия договор и сложната ситуация в двустранните газови отношения.&nbsp;<br /> Впоследствие руският лидер смекчи позицията си и заяви, че първо трябва да се проведат преговори с Киев относно плащанията на вече направените доставки. Дотогава няма да има никакви ограничения, подчерта Путин.&nbsp;</p> <p>Според руската страна, Украйна вече дължи за доставеното синьо гориво 2,2 милиарда долара. Киев официално отказа да признае влязлата в сила от 1 април нова цена от близо 500 долара за хиляда кубически метра и заяви, че няма да плаща, докато не се постигне компромис и не бъде върната старата цена от 268 долара. Някакви разговори се водят, но засега без резултат. Освен че не плаща, Украйна е спряла да запълва и своите газови хранилища, а това може да постави под заплаха транзитните доставки за Европа.&nbsp;</p> <p>Според Владимир Путин, Русия, за разлика от европейските страни, продължава да оказва икономическа помощ на Украйна, като я субсидира със стотици милиони и милиарди долари.</p> <p>&quot;Както е известно нашите партньори в Европа признават легитимността на сегашната власт в Киев, но не правят нищо, за да подкрепят Украйна. Нито един долар, нито едно евро. Руската федерация не признава легитимността на властта в Киев, но продължава да оказва икономическа помощ и да субсидира украинската икономика със стотици милиони и милиарди долари до момента. Подобна ситуация, разбира се, не може да продължава вечно&quot;, предупреди Путин.</p> <p>Той изрази надежда, че Киев няма да предприеме необратими стъпки на фона на кризата в Украйна. &quot;Надявам се сегашните управляващи да не направят нещо, което не може да бъде поправено след това&quot;. По думите му в същото време усилията на Русия за успокояване на обстановката чрез преговори могат да имат положителен резултат.</p> <p>&nbsp;</p>

Коментари

  • ТОО С ЩРЪКНАЛИЯ ПРЪСТ

    10 Апр 2014 0:15ч.

    ДА ВЗЕМЕ ДА ВКАРА ПАТРОН В ЛУБЯНСКИЯ СИ ПИЩОВ И ДА СИ ПРЪСНЕ ТЪПАТА АГЕНТАДЖИЙСКА КРАТУНА! LOL КОГО ША ПЛАШИШ С РУСКИЯ СИ ГЪЗ БЕ, ЛАЙНАР?! КВО СА ВИ ВИНОВНИ ДРУГИТЕ НАРОДИ, КАТО СТЕ СА САБРАЛИ НА 22 ЮНИ 1941 ГОДИНА ДА НАПАДАТЕ ЕВРОПА И ХИТЛЕР НАСРАЛ ЦЕЛАТА РЕДОВНА ЧЕРВЕНА АРМИЯ КАКТО СИ ОБУВАЛА БОТУШИТЕ В ГРАНИЧНАТА ПОЛОСА? КВО СА ВИ ВИНОВНИ ДРУГИТЕ ХОРА, КАТО СТЕ РУСКИ ДРИСНИ БЕ, ЛАЙНАР ЛУБЯНКАДЖИЙСКИ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rossen

    10 Апр 2014 0:16ч.

    Киев може да бъде спокоен -ние ще им доставим газ , ние ще приемем героите на Майдана на заслужена почивка напълно безплатно, ние ще зашлевим евроатлантически шамар на Русия, ние обешаваме никога да не ядем ЧЕРЕН ХАЙВЕР!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо ни е руски газ като имаме западни ценности?

    10 Апр 2014 2:17ч.

    Каквото и да пишат форумните идиоти, Путин е човекът, който изстреля Русия в бъдещето. Най-голямата страна в света с 60% от ресурсите на тая планета отдавна е No1. Всичко останало са само комплексарски емоции. Дебилите от ЕС щели да спрат Южен поток. Като че ли той е предназначен не за Европа, а за Африка, колко му е на Путин да обърне тръбата към Китай? А ние, като големи умници ще чакаме газ от Америка. За кретените в България (ивоинджевците, паситата и плевнелийчетата) са важни евроатлантическите ценности (ако ги питаш - няма да знаят за какво става дума, но са важни). Ценност е да подариш голямо яйце на Папата и везана покривка на английската кралица, да поздравиш сънародниците си за Нова Година на фона на Скалистите планини, да си чел Винету (не е нужно да знаеш кой е Карл Май, можеш спокойно да го бъркаш с Майн Рид, особено ако се казваш ББ).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путлер ЗАСТРЕЛЯ Русия в бъдещето!

    10 Апр 2014 2:43ч.

    Путлер ЗАСТРЕЛЯ Русия в бъдещето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България, една държава без бъдеще

    10 Апр 2014 2:58ч.

    Докато не измрат динозаврите, които ни плашат и живеят само със спомените си за някакъв имагинерен комунизъм, за някаква имагинерна Държавна сигурност, някакви лагери и подобни простотии, България няма никакво бъдеще. Тя ще остане в миналото, нападната от антикомунистически лешояди, хранещи злобата си с трупа на техния комунизъм. Изобщо не ми пука колко лошо са живяли през комунизма. Това е вече изветряла бира. Проблемът е, че явно толкова са затъпяли от тоя комунизъм, че главата им не може да роди нищо ново, освен да мразят комунизма, себе си и всичко останало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОЛАНД

    10 Апр 2014 4:51ч.

    Украйна и България имат въздухопроводи.Само когато Русия ги напълни с газ, те стават газопроводи. Явно на много хора това не им е ясно,или не им харесва, но е така. Каквото си поиска, това Русия ще направи. Справка:вратовръзките на ИСАКААШВИЛЛИ, На Прусия когато се махне П-то какво остава ? Демокрацията е власт на демократите, а не на народа. Няма такава държава Украйна.Има Киевска Русия и Малорусия. Няма такава държава Македония !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да няма такава държава Македония !!!

    10 Апр 2014 7:04ч.

    Оланде, нямаш представа колко си прав. В момента се води битка за преразпределение на световните ресурси, а не на някакви измислени западни ценности. Истината е, че който има крава - пие мляко. Русия разполага с неограничени в обозримо бъдеще ресурси и е в състояние да поддържа стабилна икономика, въпреки някакви смешни икономически санкции на Запада. Запада е този, който пренебрегва непрекъснато международното право и наруши договорката НАТО да не се разширява на изток, но е вече на границите на Русия. НАТО бомбандира Югославия и в нарушение на всякакви международни норми изкуствено създаде Косово, което никога не е било на албанците. САЩ без резолюция на ООН нападна Ирак и влезе в Афганистан. Навсякъде със стотици хиляди военни и цивилни жертви. Путин без един изстрел си върна Крим по най-легален начин. Нещо автентично руско от векове се завърна отново в Русия и това става световен проблем. Ами същото е като Източна Румелия да се върне в Княжество България, където и е мястото. Същото е като Източна Германия да се върне на германците. Защо в едни случаи да е добре и да е много демократично, а в други не? Американците въведоха двойните стандарти, а ние с нашия пилешки мозък се отказахме да задаваме въпроси за това, което ни се случва. Много нормално ни се струва виетнамската война, корейската война, нападението над Панама, войната в Персийския залив, Иракската война, Афганистан и Камбоджа, че пратихме за последните и наше пушечно месо за да демонстрираме съюзническа лоялност срещу голи обещания за участие във възстановяването на Косово и Ирак и връщане на либийския (300 милиона) и иракския дълг ( два милиарда). Паситата ни пързаляха на отиване и на връщане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Протестъра с главните букви

    10 Апр 2014 7:10ч.

    е умен, красив и интелигентен. Също като Ивет Минета и Цона Общата. Всички на Майдана! Триста дни кака Цеца протестира! Искаме си Боко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • .

    10 Апр 2014 7:15ч.

    Напълно поддържам извода, че „България е държава без бъдеще”. Нашите управници нямат капацитета да сътворят стойностна „Стратегия за насоките на развитието ни в по-кратък и по-дългосрочен план”, а само ровят из миналото, за да докажат колко мирише. Това е така, защото от тъпотия в мозъка им не може да изкристализират националните ни ценности и интереси. Не могат да игнорират от мисълта си, че нашите интереси не се изграждат единствено върху чуждопоклоничество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • analiz

    11 Апр 2014 4:22ч.

    Как би изглеждала кризата, ако Украйна беше запазила ядрения си арсенал от 1800 ядрени бойни глави ? ? ? Много скоро забравихме, че Украйна доброволно се отказа от ядрения си потенциал, а Русия се ангажира да бъде гарант за териториалната цялост на Украйна . . .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи