Рамадан Аталай: Доган предложи ДПС да не подкрепи правителството на ГЕРБ. Пеевски прави преврат в партията без съгласието на Ахмед Доган

Рамадан Аталай: Доган предложи ДПС да не подкрепи правителството на ГЕРБ. Пеевски прави преврат в партията без съгласието на Ахмед Доган

Пеевски гони хора от ДПС без съгласието и знанието на Доган. Има предложение, директно разпореждане, от почетния ни председател, ПГ на ДПС да не подкрепя правителството днес. Това заяви в скандално интервю за БТВ депутатът от движението Рамадан Аталай. 

 

 

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган предлага на парламентарната група да не подкрепя правителство на ГЕРБ-СДС. Това обяви пред bTV депутатът Рамадан Аталай, чиято оставка наскоро беше поискана от структурите на ДПС заради "слабите изборни резултати". Той обяви, че заявява това след личен разговор с Доган.

Аталай цитира имейл, който почетният председател на ДПС е написал до Делян Пеевски. Той гласи "Според ситуацията ДПС трябва да има ясно изявени председатели, както за партията, така и за парламентарната група - Чакъров и Пеевски. Което значи съпредседатели в преговорния процес, общи решения с два подписа, евентуално коалиционно правителство. Всичко трябва да се легитимира, подкрепя с подпис на двамата съпредседатели".

По думите му след този имейл Пеевски прекъсва контактите си с Доган.

"Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента. Позволих си да помоля Делян да се обади на Доган и да разберем за какво става въпрос", каза Аталай и продължи:

"Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател, ПГ на ДПС да не подкрепя правителството. Убеден съм, че колегите от ПГ няма да пристъпят аргументите и предложението на визионера. Ако Делян има уважение към Доган, би трябвало да се съобрази с всички аргументи".

Той каза , че притесненията на Ахмед Доган са, че оперативните органи на ДПС не функционират и се взимат еднолични решения. По думите на депутата "Делян Пеевски се разпорежда с ДПС като с лична фирма и уволнява, отстранява хора, които са близки до Ахмед Доган".

Аталай обясни, че след искането на оставката му в момента го определят като превратаджия.

"Аз се питам кой е превратаджия, когато с натиск и сила се опитваш да промениш мнението на обществеността", каза той. "Аз не съм дошъл да се защитавам. Това не е моят спор, това е спор между Делян и нашите избиратели и структури. Аз вярвам в структурите - те ще намерят сили, както са намирали сили и през годините", каза Аталай. Той каза още, че депутатите от ДПС "подписвайки празни листа, отстраняват с тези подписи Айсел Руфат и други народни представители". Аталай допълни, че в Кърджали натискът е особено силен - и върху бизнеса, и върху структурите.

В края на миналата седмица областният съвет на Движението в Пловдив сне доверието си от дългогодишния народен представител и многократен водач на листата на ДПС в областта Аталай заради слабите изборни резултати.

Пред bTV ръководителят на ДПС в Пловдив Юксел Расим коментира, че Рамадан Аталай манипулира, че има проблеми между Ахмед Доган и Делян Пеевски.

"Структурите се състоят от 15-18 човека, а подписват трима човека, които са приближени на Рамадан Аталай, и той ги манипулира, че има проблеми между почетния председател и господин Пеевски. Ние такова нещо не знаем", посочи Юксел Расим.

Той призова Рамдан Аталай да напусне Народното събрание и да влезе следващият от листата, за да може да се нормализира организацията в Пловдивска област.

Али Байрам от ДПС заяви, че натиск в движението няма, а някои хора се опитват изкуствено да създадат такъв.

"Оставката на господин Рамадан Аталай е гласувана от 38 членове на областния съвет и това не е свързано с нашия почетен председател, никой не ни е натискал. Партията от 13 000 гласа вече пада на 6000 гласа и това е причината да бъде свалено доверието от Рамадан Аталай. Не смятам, че има някакво напрежение между господин Доган и господин Пеевски", отбеляза Али Байрам, общински председател на ДПС в Пловдив.

Той допълни, че има хора, които за да оневинят себе си, използват тези имена, а това не е "чистоплътно".

"Ние сме в постоянно комуникация и с почетния председател на ДПС, и с господин Пеевски, и с организационния отдел. По време на избори винаги има координация. С господин Пеевски говорихме преди 3 минути, с господин Доган - нямам спомен", коментира Али Байрам.

Според най-голямата организация на ДПС в региона причините за по-слабите резултати на ДПС на изборите на 9 юни са комплексни и не са отговорност само на Аталай.

Общинското ръководство на ДПС в Асеновград, кметове и съветници твърдят, че отговорност носят общинските структури на партията, областния ѝ съвет, както и областният председател Юксел Расим, който "умишлено не прояви активност по време на предизборната кампания и даде подобни наставления до приближените на него структури."

Снетото от Рамадан Аталай доверие се определя от организацията и като опит да се дискредитира Ахмед Доган и да се подмени ДПС, което според подписалите е недопустимо.

Освен Аталай, ДПС напусна още Филиз Хюсменова по същата причина - слаби резултати на изборите.

 

 

 

 

 

Коментари

  • рукола Z

    03 Юли 2024 9:12ч.

    Да, Пеевси иска да оглави правителството, затова изкара ДПС втора, защото на БОКО не му стиска, а Доган не е съгласен. Доган да си оправя феномена, щот той си го избра!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дръжте ме, че кат пийна

    03 Юли 2024 9:13ч.

    не зям ко прая...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически булшит. Или по-скоро еврочерноморски?

    03 Юли 2024 9:14ч.

    Няма никакво значение тези какво правят. Колелото на Историята се върти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    03 Юли 2024 9:20ч.

    Колкото и да леят сълзи депесарите,те са си виновни - те сами вкараха вълка в кошарата.А и хората ослепяват,когато хукнат към лесните пари.Хак ви е,ама цяла България си пати!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • абсолютно убеден съм в правотата на Аталай !

    03 Юли 2024 9:21ч.

    Пеевски действа по заповед на Галя, Доган заминава в "девета глуха". Американците имат доверие на Шишо , заради директната му зависимост от Магнитски. Ахмед с неговото философско минало и зависимости от ДС мирише на про-руски сантименти... За американците времето на Доган е приключило. Идва по-семплото управление чрез Шишо и Магнитски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Еврофоб

    03 Юли 2024 9:52ч.

    ДПС вярват в институциите, само че институциите са пеевски. Евроатлантизъм та дрънка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Делта

    03 Юли 2024 10:27ч.

    Осман Октай, Гюнер Тахир, Касим Дал, Корман Исмаилов, Лютви Местан. Все превратаджии и недоволни.Кой следва сега?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gen.Gurko

    03 Юли 2024 10:34ч.

    Доган си намери майстора с тази неблагодарна свиня, която сам си избра, охрани, направи богата и накрая и даде власт.Хак му е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смях

    03 Юли 2024 10:51ч.

    Доган се оказа или мързеливец или страхливец. Ако Пеевски му дръпне чарджето под гъза, както го направи с другия си баща ( Цветан Василев ) и му вземе творението на живота - партията, просто това ще е най-големият театър, на който ще сме свидетели всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Говреше се

    03 Юли 2024 10:54ч.

    навремето, че майката на Делян е туркиня, може би и затова той отиде към ДПС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    03 Юли 2024 11:05ч.

    ДПС управляват чрез поставените необразовани гроб кметове, а сега искат и директно…не били само дървена мафия..в къщата на всеки с власт от тях ще се намерат милиони, подобно на ех са от Варна…дано ги последват и гробаджиите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма как може

    03 Юли 2024 11:07ч.

    да не се пита собственика на ДПС?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смолянски

    03 Юли 2024 11:14ч.

    Според това крадливо ченге, Политиците е съвсем нормално да се месят директно в работата на МВР и службите. Виждате ли какво става, когато допуснете държавата да бъде тотално циганизирана от такива боклуци. Турски вилает.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    03 Юли 2024 11:16ч.

    ДПС не е партия, а етнополитическа мафия и пета колона на Турция. Попадането на ДПС на второ място на последните избори на 9 юни, следствие на негласуващите наши сънародници и гласовете от Турция, които бяха възстановени по предложение на ИТН и ПП-ДБ, е огромна заплаха за националната сигурност на страната ни“ ________________________________________

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    03 Юли 2024 11:21ч.

    Калин Стоянов осигури на Шиши възможност да купува гласове без ограничения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    03 Юли 2024 11:54ч.

    Мамин консолидира властта си. Него може и да го държат на сиджимка с Магнитски, но той държи прокуратурата, а от там и "структурите".Няма нужда и да ровиш усърдно в "бастионите" на ДПС за да събереш дебели папки с години за "при първоначално строг...".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аталай ефенди - 27 години си все депутат, джанъм, не ставай за резил накрая

    03 Юли 2024 12:01ч.

    От инсталирането на кикитата по висшите държавни постове в България, нараства тенденция, според която има усилия да обявят ДПС за протурска партия, явно с цел ДА ГИ ЕЛИМИНИРАТ по някакъв начин от политическата сцена на България, смятайки ги вече за излишни! ... За да спаси Движението начело застана Пеевски и прочие. ..... П.С. Няколко пъти колеги пишат тук и по други форуми, че има БОРБА ЗА ВЛИЯНИЕ над България и българите - (ние сме с най-високият в света природен изобретателски ген, даден от нашия Бог!), така че - боричкат се чужди сили лобита на етноси от САЩ и Турция, да ни използват, като "супер творчески заряд" работещ за чуждите частни интереси и държави, а НЕ да работим за собствената си България! Търсим Лидера защитник на българската нация, който да "стъпи" върху днешните политици, всъщност лесно купувани индивиди - предатели. Толкова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    03 Юли 2024 12:22ч.

    Феноменът си е чисто български, не търсете черна котка в тъмна стая. Котката я няма. Мамин открито заяви " аз съм председателЯТ на ДПС". Няма двама цезари, няма Чакъров. А и ДПС не е "протурска"(в смисъл кемалистка или "братя мюсюлмани") -тива си е регионална,кланова, селска партия с най-близък аналог БЗНС на Стамболийски. (Жестокото му убийство и деветоюнският преврат заличават спомена за селският му фашизъм(в стил "третият път"-интересното е че свалилият го Цанков след това теоретизира по темата цитирайки практики на убития) и сопаджийството съчетано с корупция и партизанщина(конгреси на чукондуропроизводители).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Партията е създадена аварийно от бившите Главни...

    03 Юли 2024 14:57ч.

    За разпределение на порциите - Вие ли не знаете този факт, Призрако, бродещ из Българската история? Вижте биографията от публичната американска частна енциклопедия Уикипедия - за Вергил и прочие... САЩ, Тупция и Израел са във високо напрежение за "влияние" над България - безценна богата българска земя, напоена с кръвта на милиони смели достойни родолюбиви Българи! ... Котката в тъмната стая НЕ е само една - много котки са, няма смисъл да ги търсим - ТЕ с остри нахални нокти ще ИЗДЕРАТ и нас, но и себе си. Неизбежно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    03 Юли 2024 15:02ч.

    По-скоро генезисът е перестроечен, но пропускате еманципацията, мегаломанията и лакомията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен

    03 Юли 2024 15:23ч.

    Много му е трудно с българския език, завала. И тука съм склонен да обвиня социализма, когато е трябвало да получи отлично образование. Иначе е любопитно, че според Аталай проблемът не е, че ДПС влияе на МВР и съдебната власт, а че го прави еднолично шефът на ДПС в момента. :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОЙДЕ ВРЕМЕ ЗА ВЪПРОСА: КОЙ НАТРЕСЕ ПЕЕВСКИ КАТО СЪ-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ДПС? НЕ Е ТРУДЕН ТОЗИ ВЪПРОС?

    03 Юли 2024 20:25ч.

    ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ И ВСЕЛЕНСКИЯТ ПАТРИАРХ - ОТБОР С ЕДИН И СЪЩ МЕНИДЖЪР:-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    04 Юли 2024 18:27ч.

    същият въпрос задавам и аз как попадна магнитски в дпс и нинова в бсп какво общо имат с тези партии сега мощни икон групировки

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи