Радев към ДПС: Вашата партия може да бъде много полезна, доказахте, че сте с традиция в парламентаризма

Радев към ДПС: Вашата партия може да бъде много полезна, доказахте, че сте с традиция в парламентаризма
Румен Радев към ДПС: "Виждам, че вашата партия може да бъде много полезна, доказахте в годините, че сте партия с традиция в парламентаризма."

 

Президентът Румен Радев прие парламентарната група на Движението за права и свободи. Преди това на „Дондуков” 2 държавният глава разговаря с представители на „Има такъв народ”, БСП и "Демократична България".

 

"Ние наскоро проведохме с вас такива консултации и съм обнадежден от това, което виждам досега от консултациите с другите парламентарно представени партии. И се надявам, че начинът на търсене на решение за съставяне на кабинет е друг. Радвам се, че вашата парламентарна група е тук. Знаете какви са предизвикателствата пред българския парламент и обществото.

 

За демонтаж на порочно управленски модел, за възстановяване на диалога между институциите, за укрепване на държавността, за пресичане на лобисткото законодателство, за излизането от дълбоката икономическа и социална криза. Това представя една отговорна задача пред парламента да се излъчи правителство. Този път формулата за правителство е различна, тя не е търсене на коалиции, а обединение около ясни цели, приоритети и механизми за реализиране на управление, а не около персоналния състав на МС.

 

Виждам, че вашата партия може да бъде много полезна, доказахте в годините, че сте партия с традиция в парламентаризма, обърна се Радев към присъстващите.

 

 

 

 

Източник: "Труд"

 

 

 

Коментари

 • чугун

  23 Юли 2021 15:18ч.

  Жив да не бях....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иван

  23 Юли 2021 15:28ч.

  Големи боклуци! Тежка уйдорма Радев. Ще си платиш скъпо и пре скъпо!радев

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче ваш

  23 Юли 2021 15:30ч.

  Жив да не бях...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  23 Юли 2021 15:36ч.

  дпс не е партия а корпорация с традиции 30 години развяват мантрата че са гарант за етн мир в страната техни кадри са във всички институции които се занимават с европари а техният електорат наи беден и работен използван само да вкарва милионери в нс да си въртят келепира

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С какво е много полезна ДПС:)

  23 Юли 2021 15:42ч.

  В личен план - за преизбирането му за втори мандат. И във вътрешен национален план - с надграждане на модела..."Пеевски" за спонсорите на Президента и присъдружните му партии. И в геополитически план - за "Козяк". За народа - отворено общество към глобален свят и Европейска глобална държава, зачеркване на националната идентичност, мултикултуризъм, признаване на македонско малцинство, а по-нататък турско и други малцинства, приети от неолибералната идеология, като трансдженърите, със съответните политическо партийно представителство, което УЖ беше дискриминация по етнос, пол и забранено от Конституцията. Дневният ред на българите според либерланите мераци е да имаме Партия на педофилите и/или зоофилите, а защо не Партия на радикалните ислямисти, талибаните и други непредставени в политиката религиозни секти?!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  23 Юли 2021 17:40ч.

  Льотчикът трябва да е много тъп, ако се надява, че ДПС ще гласуват за него.Тия дни потвърдиха, че са срещу него.Точно ДПС ще го свали от власт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  23 Юли 2021 17:50ч.

  Хубаво ги ,, балалайка " Президента Радев тия хайвани от ДПС , но никога не бива да забравяМЕ , че тази партия е етническа ( категорично ! ) , цялата и структура на съществуване , управление на т.н ,,порции" и ,,окопаване" в държавната власт копират едно към едно една известна мафиотска камора с капо ди тутти капо. Ето защо гешефта им с Чекмеджан Еврозлатокюлчев така готино вървеше . Но дойде времето на ,, обръщане на палачинката " и скалпа на Винету трябва да бъде взет и ДПС са готови да помогнат за скалпирането. Типично в техният стил и политическа история. Не , ли ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  23 Юли 2021 18:25ч.

  Разбира се, ДПС може да е много полезно за президента, ако го подкрепи за втори мандат. И защо да не го направи, ако се спазарят...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  23 Юли 2021 20:16ч.

  Преди няколко дни в ПИК излезе съобщение, че в Росенец Радев се е видял с Доган и са договорили поддръжка на ДПС за кабинета.Светкавично в близкия до ДПС Епицентър излезе комюнике, че Доган не се е срещал с Радев и че позицията на ДПС, че разединява нацията, си е същата. Без подкрепа на ДПС не е имало досега президент, те гласуваха и за Радев и сега именно ДПС с разни прийоми ще катурне Льотчика, което вероятно ще подтикне Аллах да им прости хилядите грехове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  23 Юли 2021 21:53ч.

  Не ми е ясно какво искат повечето хора от тоя форум от Радев и какво предлагат в замяна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • potrebitel

  23 Юли 2021 23:03ч.

  Как какво искат от Радев?Искат да им обърне гръб на ДПС,да се държи високомерно с тях.Знаят,че президента има задължения да приеме всички партии с уважение и такт.По добре ласкави думи и уважение към всеки,отколкото с грозно поведение.Задължителна дипломация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • От форума

  24 Юли 2021 0:17ч.

  Не искаме подмяна! Радев и дипломация?! Дори с Херо Мустафа е смешен с неговото раболепие. Ласкави думи и уважение към всеки?! Ами, той от първия си ден зачерктна избирателите на ГЕРБ. И им обяви война на тях, а не на корупционните практики. И всичко това заради свръхего и лична вендета и отношение към Бойко, уж един Винету. Злоупотребяваше с институцията на Президентството за тези си болни амбиции. И продължава като болшевик, не дава никаква демократична възможност на избирателите на ГЕРБ да имат право на мнение, камо ли на избор, като ползва Рашков и МВР като бухалки към някакви невинни хорица, решили да участват в изборите. Значи, с уважение към създателите на този корупционен модел ДБ (Иван Костов, Прокопиев), Д(п)С (Пеевски), БСП (Мултигруп, Луканов, Тройната коалиция), но не и към последните, гербаджиите, които поне започнаха да се освобождават частично от корумпетата си. Чудя се на младите и образовани хора, които назначи като служебни министри, как един от тях не се прояви като характер и демократ, не се противпостави на задоволяването на саморазправата на Льотчика за лично самозадоволяване на егото, и не се отказа от тази диващина на прокомунистическата техника на "изчегъртване" на хора, а не на корупцията, на мятане в пространството на кал, без доказателства, без съд раздаваха присъди, не спазваха основният демократичен принцип "невинен, до доказване на противното, а основният принцип на соц. правосъдието "Виновен, до доказване на противното!" Като мятат камъни във водата, за да я размътят, за да хванат по-големи шарани , да не си мислят, че не се оцапаха от калта?! Пък ги видяхме що за стока са в техните бизнес-дела, с фалирали и/или задлъжняли фирми, източвали ДДС и оплетени в шуробаджанащина по разни схеми с НПО-тата си, по които побъразаха да се уредят и си назначат приятелите, кумове на принципа "Стани, да седна аз".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • свърши се...

  24 Юли 2021 8:48ч.

  ДПС ще връчи почетното звание Бей Ефенди за заслуги на Радев .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До консерватизмът фрисейският квас на 24.07.2021 в 08:54

  24 Юли 2021 9:24ч.

  Абсолютно съгласен. Проблемът за малки страни като България е, че нямат икономическата и военната мощ сами да променят системата( към социализъм да речем), и да отстояват промяната за да е устойчива. Без " голям брат", ще бъдат смачкани икономически, политически и ако се наложи- военно. Като Югославия, Чили на Алиенде и много други. Другият път е на Северна Корея- всички ресурси за военизиране на страната, но това за сметка на стандарта. Което неизбежно води до недоволство което може да се тушира само със сериозна диктатура. Цената за независимост е много висока. Но дори и те едва ли биха оцелели без Китай.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи