Р. Гечев: Вотът на недоверие е по политиката, заради която ГЕРБ падна от власт

Р. Гечев: Вотът на недоверие е по политиката, заради която ГЕРБ падна от власт
"Вотът на недоверие на ГЕРБ няма да мине. Цели се извличането на някакви дивиденти преди вота на 25 май. Ако внесат този вот на недоверие, трябва да ви кажа, че те ни вдигат много високо, хубаво топката над филето на мрежата, защото това е политиката, заради която те слязоха от власт."
<p>Това каза за предаването &bdquo;Нещо повече&ldquo; по &bdquo;Хоризонт&ldquo; заместник-председателят на парламентарната комисия по икономика Румен Гечев. Той уточни: &quot;Междувпрочем при правителството на ГЕРБ на практика износът беше спрян поради техни неразумни действия в областта на таксуването на износа на електроенергия. Промяната на режима на износа доведе до увеличението на износа с шест - седем пъти само през последната година.&quot;</p> <p>Гечев коментира и публикациите в &quot;Шпигел&quot;, че Москва превръща София в свое предмостие за Европейския съюз през енергийната тема и проекта &quot;Южен поток&ldquo;.</p> <p>&quot;Какви са реалностите? Германия разчита на над 42 - 43 процента от доставките на газ от Русия и те имат една много хубава тръба, която никога не е спирала да подава газ - &quot;Северен поток&quot; работи денонощно без проблеми. Но според някои немски анализатори, които изразяват интересите на определени десни кръгове в Германия, според тях точно тръбата &quot;Южен поток&quot;, която не е към България, а отново е към Европа, е проблемна. Много интересно. Значи, тръбата от север от същата страна - Русия, е много хубава и не е проблемна, но евентуално южната тръба ще е проблемна&quot;, посочи Гечев.</p> <p>Според него Плевнелиев трябва да даде обяснения за срещата си във Виена с представители на EVN: &quot;Проблемът не е в това дали президентът трябва или не трябва да отиде в комисията.&nbsp;Президентът на Република България е длъжен да отговори на въпроса защо е провеждал тайни срещи. Всеки президент провежда срещи с бизнеса, повтарям, но те са на страниците на&nbsp;вестниците и в информационните агенции. Какво тайно е имало в тази среща това е притеснителното, тъй като в същото време българската държава, в лицето на правителството, както знаете, води тежки преговори с електроразпределителните дружества.&nbsp;По наша информация той не е информирал правителството за срещата.&quot;</p>

Коментари

  • Sin

    13 Май 2014 2:14ч.

    Това е някаква зла шега на Путин, вероятно - \&quot;заместник-председателят на парламентарната комисия по икономика Румен Гечев.\&quot; !!! Това е един от главните архитекти на Виденовата хиперинфлация през 1996г. - в мирно време да достигнеш 3000% е наистина постижение ! За него по онова време тя не беше проблем - трябвало само да се въоръжим с по един джобен калкулатор и готово. И това съхстество може би преподава икономика, лее мнения. Ужас за всички и поколенията след нас в България !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Незнайко

    13 Май 2014 7:33ч.

    1. Знае ли някой този задник с колко се е обогатил? 2. Смятате ли , че този трябва да учи децата на икономика ? 3. Покрай тях и нас ? Дачко , защо ни заливаш с боклуци ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • kibar

    13 Май 2014 14:56ч.

    Като съдя по изявите му, Гечев е не само добър икономист. Той е икономист - социофил. Като контрапункт -- икономистите соросоиди са подбирани да са с мумифицирани амигдали (без позитивна емпатия). Или по термина на П. Вежинов -- бели гущери.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Котиса

    13 Май 2014 15:12ч.

    Гечев могат да не харесват само сините тъпанари, за които е жизнено важен шопският принцип : \&quot;я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле\&quot;! По-идиотско поведение от това няма по света. За такова поведение и държане тези цървули бяха изметени на политическия боклук!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи